Wysłany: Sob 28 Lip, 2007 17:01 Miss Austen Regrets
Szukając informacji na temat nowej "Rozważnej i romantycznej" trafiłam na produkcję BBC pt "Miss Austen Regrets":
http://imdb.com/title/tt1076240/
Tekst ze strony BBC:
Miss Austen Regrets
Based on her life and letters, Miss Austen Regrets tells the story of Jane Austen's final years.
When asked by her young niece, Fanny, to help vet potential husbands, Jane finds herself re-examining her own romantic life.
As she approaches 40 years of age, Jane appears happily unmarried and, to her niece, she seems an expert on love. Protected by her wit, Jane presents a front as dazzling as many of her novels' young heroines, but events conspire to potentially expose Jane's principled theories on love and marriage as ill-judged.
A chance re-acquaintance with a former suitor sees Jane lose her composure, and, when she meets her brother's dashing young physician, her passions are ignited.
Then, when her family faces financial ruin, it becomes apparent that all could have been very different had Jane accepted a marriage proposal from a wealthy landowner...
Dziś nie mam nastroju do angielskiego i nie wszystko do mnie dociera, więc czy dobrze rozumiem, że ma to być coś na rodzaj biografii JA?
Daję dalsze informacje, bo widzę, że te nikogo nie zainteresowały .
Na AustenBlog doczytałam, że BBC (chyba BBC, tak przypuszczam) planuje od stycznia coś o nazwie "Jane Austen Complete", 4-miesięczny cykl, na który złożą się ekranizacje wszystkich powieści JA (JA Season, Emma z Kate Beckinsale, nowa RiR, Duma serialowa), a zwieńczeniem ma być "Miss Austen Regrets".
Jeżeli chodzi o obsadę, to znalazłam jedynie, iż ta dama, Imogen Poots:
ma tam grać, ponoć będzie Fanny, bratanicą Jane.
Oprócz tego znalazłam ogłoszenie, iż szukają kobiet z długimi naturalnymi włosami i mężczyzn z włosami za uszy, bez pasemek, przypuszczam, że chodzi o statystowanie .
Nie wiadomo, kto będzie grał Jane, kilkoro internautów wyraziło życzenie, by była to Amanda Root.
Wysłany: Nie 29 Lip, 2007 14:14
Zainteresowaly, tylko wciaz jest za malo informacji na ten temat i nie wiadomo czego sie spodziewac.
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met Strona North and South by Gosia
Dla mnie może być nawet PSS "Społem" byle to było coś fajnego o Jane. Amanda jest chyba za delikatna na z lekka zgryźliwą Jane, a poza tym ma już chyba zbyt mocno po czterdziestce.
Boże, że też ja coś takiego napisałam!
Nimloth [Usunięty]
Wysłany: Pon 30 Lip, 2007 12:56
Ale z opisu wynika, że to ma być film o ostatnich latach Jane, więc Amanda Root nie byłaby taka zła. Ja jednak pomyślałam o kimś innym (nie na poważnie, z góry uprzedzam ), Anna Chancellor, czyli Caroline Bingley z serialu, jest prapra(i jeszcze kilkanaście pra )wnuczką Edwarda Knighta, czyli brata Jane Austen, a w biografii Jane czytałam, iż ona i całe jej rodzeństwo odziedziczyło bodajże po ojcu dość wydatny nos i pod tym względem Anna Chancellor pasuje idealnie:
Ale z opisu wynika, że to ma być film o ostatnich latach Jane, więc Amanda Root nie byłaby taka zła.
W ogóle nie byłaby zła, ale Jane umierając miala chyba 42 lata, a Amanda ma już chyba dobrze po 50, no...chyba, że dawniej kobiety szybciej się starzały
Co do panny Bingley... może podobieństwo i pokrewieństwo, ale wyobrażacie sobie żeby panna Bingley zagrała Jane?
To może chociaż mój syn się załapie... ale z TAK długimi, to chyba nie szukają
Zawsze można obciąć
Niestety nie jemu
Nimloth [Usunięty]
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 18:20
A co złego w długich włosach? Mój brat ma 27 lat i od liceum ma długie włosy i ja osobiście w długich włosach nie widzę w tym nic złego. No, chyba że ktoś ma zwyczaje jak mój kolega z liceum, którego włosy czasami wyglądały tak, jakby miesiąc szamponu nie widziały .
Ja nie lubię facetów z kitkami, zwyczajnie nie podoba mi się facet z długimi włosami i tyle, i na moje nieszczęście, mój rodzony sobie coś takiego uhodował . Na szczęście dba o te swoje kudełki i nie nosi ich tłustych, bo tego już bym nie zdzierżyła, ale jak zamiatam podłogę to już nie wiem czego na niej więcej, psich czarnych szpileczek, czy jasnych poplątanców Z utęsknieniem wypatruję dnia kiedy z tych długich włosów "wyrośnie", a Ty nie pocieszyłaś mnie tymi 27 latami
otherwaymistercollins [Usunięty]
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 21:05
Mnie też denerwują długie włosy u facetów. Zwłaszcza kiedy są to piękne, kasztanowe loki. Jak widze faceta z takimi włosami to mam wielkie poczucie krzywdy, i co tu dużo gadać, zazdrość mnie zżera.
Alison, a może twój syn hoduje takie długie włosy żeby robić wrażenie na dziewczynach?
Alison, a może twój syn hoduje takie długie włosy żeby robić wrażenie na dziewczynach?
No a myślisz, że po co? Ilekroć sie czepiam słyszę, że WSZYSTKIM on się w tych włosach podoba, nawet babci, tylko ja wydziwiam. Poza tym to mu do "metalowego" stylu pasuje.
Zaczął ostatnio zapuszczać swój wątly zarost i za chwile bedę mieszkała z nowym wcieleniem Jezusa Chrystusa. Amen.
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 21:49
No i Alleluja Alison zaliczyłam przez Ciebie zgona I od razu przypomniał mi się mój starszy brat z długimi włosami - w końcu sciął i nikt go nie rozpoznawał, tak się zmienił.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Ja nie lubię facetów z kitkami, zwyczajnie nie podoba mi się facet z długimi włosami i tyle, i na moje nieszczęście, mój rodzony sobie coś takiego uhodował . Na szczęście dba o te swoje kudełki i nie nosi ich tłustych, bo tego już bym nie zdzierżyła, ale jak zamiatam podłogę to już nie wiem czego
Ali zabij mnie, ale w tym momencie myślałam, że przeczytam "nie wiem czego użyć: miotły czy jego kudełków"
Cytat:
na niej więcej, psich czarnych szpileczek, czy jasnych poplątanców Z utęsknieniem wypatruję dnia kiedy z tych długich włosów "wyrośnie", a Ty nie pocieszyłaś mnie tymi 27 latami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.