Nasz słodki Dżemik ostatnio kosi nagrody całymi pękami. Jakby mało bylo mu otrzymanej w piątek nagrody The London Critic Circle dla najlepszego aktora, wczoraj brytyjska edycja Elle na swych Elle Style Awards uhonorowała Dżemika nagrodą... dla najlepszego aktora.
Dżemik prezentujący kolejne trofeum, czyli nagrodę Elle:
*idzie do składziku i wywleka zeń Magiczny Kociołek, a zza cholewy wyjmuje różdżkę*
My, siostry Losem Rządzące,
Nad lądem i morzem mknące,
Za ręce się pochwycimy
I trzy koła zatoczymy,
Trzy w twą stronę, trzy w mą strone,
Dziewięć kół już zatoczone.
_________________ "Anglicy mają wspaniałe konie, a Szkoci wspaniałych mężczyzn."
Kuchnia, Dżemik to by się sprawdził w takim repertuarze! Mniamciu, widziałam kiedyś ten film. To było w samo południe, a ja tak obgryzłam pazury z nerwów, że potem kilka tygodni nie mogłam doprowadzić rąk do stanu używalności. Hitchcock to był geniusz...
_________________ Fear is the mind-killer.
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008 21:37
I każda kolejna ekranizacja jego scenariuszy okazuje sie niewypałem. Brakuje geniuszu reżysera...
A mnie naprawde w noc poprzedzajaca tego newsa snił sie Dżemik jako kolejarzyk. sliczny byl w tym mundurku...
Weź mi nawet nie mów, bo mi się ten nieszczęsny Psychol przypomina (którego ani Viggo Mortensen ani Julianne Moore nie uratowali).
Hitchcock po prostu wiedział, jak robić filmy. Jak sobie pomyślę, jak by świetnie wykorzystał możliwości Dżemika, to mi się na płacz zbiera, że wielki Alfred już nie żyje.
_________________ Fear is the mind-killer.
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Lut, 2008 17:21
wiesz, kiedyś czytałam artykuł o technice filmowej. Autor wybiegł troche w przyszłość i wysnuł taka wizje, w której bedzie program dzieki ktoremu bedziemy sami mogli stworzyc sobie swoj film poprzez "wczytanie" jakiegoś aktora - gre, głos, mimike itd. i komputerowo zamienić w filmach jednego na drugiego - cos jak ta koncoweczka SW gdzie starego Wadera zastapiono młodym Lukiem (zawsze wtedy rycze...) tylko na szeroką skalę.
Może wtedy bede mogła sobie wgrać Dzema do wszystkich ukochanych filmow? Jesli dożyję takich czasów...
Ale masz racje - Mistrz H. mógłby z Dzemem zrobić kilka arcydzieł - majstersztyków koronkową robotą
Zaczęło się. Brytyjska gazeta The Daily Express rozpoczyna sezon gorączkowych spekulacji na temat tego, kto zostanie młodym Bilbo Bagginsem w
"Hobbicie". Zdaniem gazety będzie nim James McAvoy.
Fani SF&F znają go z mini-serialu "Dzieci Diuny", miał też swój udział w pierwszej części "Opowieści z Narnii". Czy jednak jemu przypadnie zaszczyt wykradzenia Gollumowi Pierścienia, czas pokaże.
Oficjalnie Guillermo del Toro i Peter Jackson twierdzą, że casting do ról w "Hobbicie" nie rozpocznie się dopóki nie zakończą się prace nad scenariuszem. Jednak w wywiadzie dla brytyjskiego miesięcznika Empire Magazine del Toro ujawnił, iż mają kilku kandydatów do roli. Kto jest na liście życzeń twórców, tego niestety nie powiedział.
http://www.filmweb.pl/Pie...a,News,id=43474
Wysłany: Czw 29 Maj, 2008 22:34
Gunia napisał/a:
Ja to zrobię tak, jak go naprawdę wybiorą:
ObrazekObrazekObrazek!
Jego hm... filigranowy wzrost by się na coś przydał.
A już wiadomo, czy Elrond i Gandalf będą znajomi?
Gandalf na pewno
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/
Jestem za tym aby Jamesik został Bilbo, tak tak tak
Bardzo się cieszę, że nakręcą hobbita. Uwielbiam tą książkę jest wyśmienita. Mam nadzieję, że nie zrobią z niej to samo co z Eragonem - a wiec tylko wojna, krew i walki.
_________________ "The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid" Henry Tilney, Northanger Abbey
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Lip, 2008 21:22
ujme to tak - przez te przecieki bede cholernie rozczarowana, jesli James nie bedzie Bilbo. a znajac Jacksona - on lubi sikac pod wiatr i nigdy sie przy tym nie obleje
No to i ja byłam w Biederonce ale niestety filmy tam jedynie dla dzieci były w marnym sorcie i ilości dokladnie sztuk kilku. Oprócz tego tylko 2 sztuki jakiegoś filmu Valem Kilmerem i Piercem Brosnanem gdzie ten ostatni na okładce z wąsami. Z niesmaczona kupiłam śmietanę i wyszłam. Niestety Dzieci Diuny i nagi tors mlodego McAvoya dziś nie dla mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.