Napiszcie koniecznie, czy Wam się podobało! Ja bardzo lubię Sanditon. Uważam, że kontynuatorka spisała się doskonale. Stworzyla bardzo austenowskich bohaterów pierwszo - drugoplanowych. podobno planowano ekranizację, a do roli Klary Brereton przewidziana była jedna z moich ulubionych aktorek Rachel Weisz - i cisza.
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more...
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Nie 23 Lip, 2006 23:32
Aga przesyłaj. Ja sie zupełnie w swoich płytach pogubiłam. I w filmach i muzyce i wszystkim innym. Za dużo tego, całe pudło leży nie opisane (gdzies kole setki) i nie mam kiedy się za to wziąść.
Wysłany: Nie 23 Lip, 2006 23:40
W porządku, ale najpierw muszę wklepac to na klawiaturę. Teraz i tak jestem zawieszona, że tak powiem "w próżni". Czekam na te wyniki i i tak nie mam nic lepszego do roboty. Jutro wklepię pierwszy fragment i wieczorkiem lub we wtorek będzie ciacho
W porządku, ale najpierw muszę wklepac to na klawiaturę. Teraz i tak jestem zawieszona, że tak powiem "w próżni". Czekam na te wyniki i i tak nie mam nic lepszego do roboty. Jutro wklepię pierwszy fragment i wieczorkiem lub we wtorek będzie ciacho
Cudnie! :grin: :grin: :grin:
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more...
Wysłany: Sro 10 Sty, 2007 11:27
Przeczytałam CAŁY "Sanditon" (dzięki Vasco, który litościwie pożyczył mi swój egzemplarz).
Ogólnie mówiąc jestem ciut rozczarowana. Moze dlatego,że tak długo czekałam na poznanie tej książki, moje oczekiwania były wygórowane?
Akcja jest płynna, ale dle mnie to mało- może za mało w tym utworze "D&U".
Zdziwiła mnie końcówka z porwaniem i niespodziewane oświadczyny- tak jakoś za szybko koniec.
Uderzały mnie całe zdania wzięte z "D&U", łącznie z "zorientował się w uczuciu, jak był w pół drogi" nie wiem, musze ją za jakiś czas przeczytać jeszcze raz z dumą i bez uprzedzenia :grin:
jest ukończone. Ale przez kogoś innego. Choć uważam, że wcale nie ujmuje to nic z powieści. Cieszmy się i dziękujmy niebiosom, że pani Tennant się za kończenie SANDITON nie zabrała. Albo nasza Pamelka...
Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 20:30
Polowałam długo na Sanditon dokończone przez Pewną Damę, w końcu udało mi się je zodobyć. Przeczytałam za jednym niemalże zamachem. Książka bardzo mi się podobała. Mimo, że wiedziałam gdzie skończyła Jane, a gdzie rozpoczyna swoją część Pewna Dama zupełnie tego niezauważyłam. Dopiero później, w dalszych rozdziałach, dało się wyraźnie wyczuć, że to już jednak nie jest Jane. Ale ogólnie powieść bardzo fajna. Podobała mi się bardzo główna bohaterka, Charlotta Heywood; natomiast pan Sidney Parker już nieco mniej.
Ale i tak bardzo się cieszę, że w końcu mogłam przeczytać Sanditon.
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
Mnie sie też oczywiście bardzo podobało chociaż w pewnym momencie (juz kontynuacji) komplikacja fabuły lekko zaczęła trącić telenowelą wenezuelską. Mimo wszystko jednak przeczytałam z przyjemnością i gdyby niała szanse dokończyć to JA to myśle , że byłaby to 3-cia po DiU i Perswazjach pod względem ulubieństwa powieść (dla mnie oczywiście).
Mnie trąciło tam bardziej trochę niestosownych zachowań, na które nikt nie pozwoliłby sobie u JA. Ale patrząc jednak na inne działa, to może nie były one jednak tak obce w tych czasach?
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie.
Wysłany: Czw 06 Mar, 2008 19:43
Ja jeszcze nie miałam okazji przeczytać. Zaczęłam ebooka, ale męczyło mnie czytanie na komputerze. W środę znalazłam w mojej szkolnej bibliotece Sanditon. Od razu wypożyczyłam i teraz czekam na weekend, żeby móc poczytać
_________________ "Jeżeli przypuścimy, że życie ludzkie może być kierowane rozumem, wówczas zginie możliwość życia."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.