Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Caitriona - Śro 18 Lis, 2009 20:06
Obejrzałam dwa ostatnie odcinki FF: niezłe emocje! I tak mi było żal tego chłopaka... Niesamowicte co ludzie mogą zrobić żeby uniknąć przyszłości... I czy mi się wydaje, czy odnalezioną córkę gra Ruby z SPN?
FF bardzo mi się podoba.
Admete - Śro 18 Lis, 2009 20:09
Tak, Ruby z Spn, nawet nie wychodzi jej to jakoś bardzo źle
aneby - Śro 18 Lis, 2009 20:10
| Caitriona napisał/a: | | I czy mi się wydaje, czy odnalezioną córkę gra Ruby z SPN? |
Nie zdaje Ci się Aczkolwiek tutaj na razie za mało jej było, by powiedzieć czy sobie radzi z rolą.
Caitriona - Śro 18 Lis, 2009 20:15
Ale jakoś lepiej wygląda, bardziej naturalnie. I mnie nie drażni
Admete - Śro 18 Lis, 2009 20:26
Może dlatego, że do Sama nie startuje i Deana nie wkurza
Caitriona - Śro 18 Lis, 2009 21:42
| Admete napisał/a: | | Deana nie wkurza |
O, o! Może o to biega
Harry_the_Cat - Czw 19 Lis, 2009 20:25
Ogladam 7. odcinek FF Podoba mi sie, ale jednak mam zarzut - to za bardzo wygląda jak samospełniająca sie przepowiednia....
Admete - Czw 19 Lis, 2009 20:27
| Cytat: | | to za bardzo wygląda jak samospełniająca sie przepowiednia.... |
Chyba tak trochę ma wygladać. Do końca nie wiadomo czy to los, czy sami ludzie...
praedzio - Czw 19 Lis, 2009 20:54
A ja oglądam pierwszy odcinek The Prisoner. Niezły jest!
Admete - Czw 19 Lis, 2009 21:00
Też mam zamiar, ale kiedy...zajęcia w tym tygodniu, a dziś już jestem zmęczona. Cięzki dzień w pracy, a na dodatek mama się źle czuła, więc jak zwykle się zdenerwowałam...
praedzio - Czw 19 Lis, 2009 21:41
Właściwie ja też zamiast oglądać, powinnam się uczyć do egzaminu, który mam w tę niedzielę.
praedzio - Czw 19 Lis, 2009 23:30
No i skończyłam drugi odcinek. Awwwww! Mam straszną ochotę obejrzeć trzeci, ale kto mnie jutro o piątej zwlecze z wyra? Trudno, idę spać.... Ciekawe, czy zasnę.
Caitriona - Czw 19 Lis, 2009 23:47
| Admete napisał/a: | | a na dodatek mama się źle czuła, więc jak zwykle się zdenerwowałam... |
Współczuję; wiem jak to jest...
A o czym ten Prisoner?
aneby - Pią 20 Lis, 2009 09:02
| Caitriona napisał/a: | | A o czym ten Prisoner? |
Tutaj poczytaj http://www.popcorner.pl/p...znaku_AMC_.html
praedzio - Pią 20 Lis, 2009 10:53
Padłam: http://www.filmweb.pl/RAN...e,News,id=56221
Terminate Sarah Connor.
praedzio - Nie 22 Lis, 2009 21:39
Przed chwilą skończyłam oglądać ostatni odcinek The Prisoner. I tak sobie siedzę - ze szczęką na kolanach. Boże, jak dawno już nie oglądałam czegoś tak dobrego! Czegoś tak skłaniającego do przemyśleń... A końcówka mnie przeraziła.
Te gry umysłowe, próby stworzenia lepszej rzeczywistości, radzenie sobie lub nie z pułapką własnego umysłu...
Najbardziej mi było żal 11-12... Był wytworem Wioski i nie miał poczucia celu we własnym życiu.
Kurczę, nie potrafię sprecyzować swoich myśli, bo mi się rozbiegają w różnych kierunkach, ku poszczególnym scenom i słowom w nich wypowiedzianym.
Jeśli chodzi o grę aktorską to padam na twarz przed Gand... eeee... Ianem McKellenem, który się gracko sprawił jako ten Zuuuyyyy. Takie zło, nie-zło powoduje tylko bezsilność, bo już nawet nie gniew.
Jim Caviezel rewelacyjny, to facet z rodzaju tych, co mi się śnią po nocach ( ), Ruth Wilson prześliczna i równie dobra w aktorskim fachu, co tych pierwszych dwóch.
Powiadam Wam, Ci co fantastykę kochacie - The Prisoner to lektura obowiązkowa!
Harry_the_Cat - Nie 22 Lis, 2009 21:47
Hmmm...
Admete - Nie 22 Lis, 2009 22:40
Coś mi sie wydaje, że już o to zadbałam Harry...Ale nie mam 100% pewności...
Zawsze mogę rozpakować to i owo
A ja obejrzałam kolejne FF - bardzo mi się podobało. Historia doktora i tej dziewczyny z Japonii - prześliczna. Jeśli miałabym dać przykład romantyzmu, który mnie nie razi, to właśnie sięgnełabym do tej opowieści. W FF dobre jest to, że ten serial tak gładko przekaskuje od opowieści sensacyjnej, do obyczajowego dramatu, a potem do romantycznej historii.
Denerwuje mnei córka Arona. I jednak aktorka z Spn jest słabiutka warsztatowo.
Harry_the_Cat - Nie 22 Lis, 2009 22:45
Nie rozpakowuj nic, zobczym wkrotce i ustalim
Caitriona - Wto 24 Lis, 2009 13:53
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki V i w sumie jestem na tak. Nudzi mnie wątek synka głównej bohaterki, ale za to podoba mi się idea ruchu oporu. I oczywiście Tudyk musiał zagrać złego
Admete - Wto 24 Lis, 2009 14:26
No oczywiście. Synek głupi jest i za głupotę na pewno kiedyś zapłaci
Admete - Śro 25 Lis, 2009 19:21
Ja nadal w temacie V. Podoba mi się. Chyba potrzebowałam jakiejś klasycznej opowieści sf ze złymi obcymi w tle Niestety na razie tylko 4 odcinki, serial ma wrócić w marcu. Tymczasem zostawili widzów z kilkoma zagadkami, które dopiero się zaczynają rysować i cliffingerem. Dziennikarza gra facet, który kiedyś grał w takim serialu rodzinnym Ich pięcioro. Riella to ostatnio zauważyła. Moim zdaniem to ciekawa postać. Karierowicz, ale myslę, że jeszcze się obcym postawi, bo tak naprawdę strasznie go kręci odkrywanie tajemnic. Interesująca sprawa z tą jego choroba, ciekawe czy jest prawdziwa.
Obcy najwyraźniej planują coś względem głupiutkiego, malutkiego Tylera. Zawsze musi być jakiś naiwniak Oczywiście matka będzie go musiała na koncu wyciąga z tarapatów. No i mam nadzieję, że ksiądz nadal będzie, bo to co mu zaserwowali na końcu odcinka mi się nie podoba.
Caitriona - Śro 25 Lis, 2009 19:25
| Admete napisał/a: | | Dziennikarza gra facet, który kiedyś grał w takim serialu rodzinnym Ich pięcioro. |
Właśnie się zastanawiałam skąd ja go znam Karierowiczem to on jest, ale chyba nie do końca podoba mu się stawianie mu żądań i ograniczeń. Tez myślę, że koniecznie będzie chciał dojść do prawdy.
Tyler mnie wkurza, choć ma fajny motor.
Jestem ciekawa jak im się ten cały ruch oporu rozwinie. Póki co jest ich słownie czwórka, z czego jeden to obcy.
praedzio - Śro 25 Lis, 2009 19:27
Ojojoj. W tyle jestem! Wczoraj dopiero obejrzałam odcinek trzeci.
Na dzisiaj planuję sobie White Collar.
Admete - Śro 25 Lis, 2009 19:39
Caitri nie zapominaj, że jest jeszcze piąta kolumna, nawet na statku-matce ma wtyki. Co do pierwszych członków ruchu oporu to na razie marny ich los Zobaczysz next week.
Tyler jeszcze dostanie w tyłek
Dostaliśmy też pewne informacje o księdzy - spodziewałam sie czegoś takiego szczerze mówiąc. Był w Iraku jako kapelan wojskowy. Jak powiedział mu Georgie, musi zadecydować czy jest bardziej księdzem czy żołnierzem.
White Collar słodkie jest. Nadal kocham Petera podobno niedługo dostaniemy jakąś tajemnicę z przeszłości agenta.
|
|
|