To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

praedzio - Czw 12 Wrz, 2013 18:08

Wczoraj późnym wieczorem obejrzałam najnowszy odcinek Under the Dome... Rrrretttyyy.... :excited: Zasnąć później nie mogłam, głupol jeden. :zalamka: Przed nami tylko jeden odcinek... Buuuu.... :cry2: Pociesza mnie tylko fakt, że już w sobotę najnowsze Haven. :rozoweokulary:
Admete - Czw 12 Wrz, 2013 19:42

khem...ja mam zaległości...może mi podeślesz resztę? ;)
praedzio - Czw 12 Wrz, 2013 20:18

Dobrze, to prywatnym kanałem podeślij mi szczegóły zamówienia. ;)
Caitriona - Pią 13 Wrz, 2013 14:31

praedzio napisał/a:
że już w sobotę najnowsze Haven.

Tak! Yupi!

Co do TWD, cóż, ja też wpadłam jak śliwka w kompot. Lubię Ricka, bardzo, jest świetnym przywódcą, ale nie będę udawała, że jednak wolę Daryla Dixona ;) I mam nadzieję, że obaj jakoś dadzą radę dotrwać do końca. Bo co by nie mówić, w tym serialu nikt nie jest bezpieczny. Zdaje się, że z początkowej podstawowej obsady tylko cztery osoby jeszcze walczą o przetrwanie.

Agn - Pią 13 Wrz, 2013 23:08

Nie wiem, czy słyszałyście, ale powstał film Kongres na motywach Kongresu futurologicznego Stanisława Lema.
Chędożyć, czy mi zeżre net do cna, ja muszę zobaczyć choćby trailer! :excited:
http://www.youtube.com/watch?v=yjmYM9JSRRs

Admete - Sob 14 Wrz, 2013 08:37

Czytałam wywiad z reżyserem. Podobno rodzina Lema pochlebnie się o tym filmie wypowiadała. Reżyser wprowadził zmiany, ale podobno zachował ducha opowieści. U nas tylko jeden seans, ale może namówię znajomych, żebyśmy poszli.

Cieszę się, że teraz robią filmową Grę Endera - teraz kino ma środki techniczne, by strona wizualna była dobra. Co do reszty - nie wiem. Na pewno Ford jako pułkownik Graff bardzo pasuje.

http://www.youtube.com/watch?v=2UNWLgY-wuo

Jesienią Igrzyska śmierci, Ender, Grawitacja - potem Hobbit. Już się cieszę na fantastykę w kinie.

No proszę a o tym nic nie słyszałam - jakaś fantasy osnuta wokół Japonii z Keanu Reevsem:

http://www.youtube.com/watch?v=j8cKdDkkIYY

praedzio - Sob 14 Wrz, 2013 08:47

:cheerleader2:
Admete - Sob 14 Wrz, 2013 08:57

Będę nieustannie chodzić do kina ;) Pod warunkiem, że trafią do mnie wersje 2D ( Grawitacja, Hobbit ).
milenaj - Sob 14 Wrz, 2013 09:29

Ja też. :mrgreen:
Deanariell - Sob 14 Wrz, 2013 09:42

Caitriona napisał/a:
nie będę udawała, że jednak wolę Daryla Dixona

Daryl też jest super! ;) Jeśli chodzi o urodę, to kompletnie nie w moim typie :mysle: , ale jeśli chodzi o charakter, to zarąbisty jest! :mrgreen:

Też czekam na Endera i Hobbita... :slina:

Caitriona - Sob 14 Wrz, 2013 14:42

Deanariell napisał/a:
Jeśli chodzi o urodę, to kompletnie nie w moim typie

Nie, no, Rick jest przystojniejszy, ale Daryl ze swoim dobrocią, charakterkiem, postawą (nie wiem jak to nazwać) i ze swoją kuszą po prostu wymiata, jak dla mnie oczywiście.

Ogólnie lubię ten cały bromance pomiędzy Rickiem, a Darylem właśnie.

asiek - Sob 14 Wrz, 2013 19:26

Admete napisał/a:
No proszę a o tym nic nie słyszałam - jakaś fantasy osnuta wokół Japonii z Keanu Reevsem:

http://www.youtube.com/watch?v=j8cKdDkkIYY

Ciekawie się zapowiada, chętnie obejrzę. :-)

Admete - Sob 14 Wrz, 2013 19:30

Tez nie pogardzę - Keanu i miecze ;)
praedzio - Wto 17 Wrz, 2013 20:15

No, i finał Under the Dome za mną. Wrażenia? Jestem wściekła!!! :wsciekla: :bejsbol: :nudelkula1_zolta: :uzi: Urwać w takim momencie!!! :wsciekla: Czyżby szykowała się druga seria?? :zalamka: No, ludzie... Czy już nie może być porządnego serialu z początkiem, środkiem i zakończeniem? :confused3:

Tak poza tym - odcinek bardzo dobry.
Spoiler:
Wybór Monarchy może nie do końca zaskakujący ;) ale ładnie pokazano Julię rezygnującą z własnych uczuć dla dobra całego miasta. :oklaski:

Admete - Wto 17 Wrz, 2013 21:07

praedzio napisał/a:
już nie może być porządnego serialu z początkiem, środkiem i zakończeniem?

To nie produkcji USA ;) W Korei możesz takie dostać ;)

praedzio - Wto 17 Wrz, 2013 21:33

Admete napisał/a:
W Korei możesz takie dostać

... i w Ameryce Południowej - tak, wiem. ;) Jednakowoż wolałabym, żeby i Amerykańce umieli skończyć tak, jak umieją zaczynać. :czekam2:

Agn - Wto 17 Wrz, 2013 21:52

Admete napisał/a:
Tez nie pogardzę - Keanu i miecze ;)

Oooo! Yeah! *cieszy się*

praedzio - Wto 17 Wrz, 2013 22:43

Poprawiłam sobie humor pierwszym odcinkiem Sleepy Hollow. ;)
Eeva - Śro 18 Wrz, 2013 08:48

Mówisz, ze warto zaczynac Sleepy Hollow?
Deanariell - Śro 18 Wrz, 2013 08:51

Caitriona napisał/a:
Nie, no, Rick jest przystojniejszy, ale Daryl ze swoim dobrocią, charakterkiem, postawą (nie wiem jak to nazwać) i ze swoją kuszą po prostu wymiata, jak dla mnie oczywiście.
Ogólnie lubię ten cały bromance pomiędzy Rickiem, a Darylem właśnie.

Mogę się pod tym podpisać z czystym sercem, bo mam identyczne odczucia. ;) :przytul:

asiek - Śro 18 Wrz, 2013 09:11

praedzio napisał/a:
Czy już nie może być porządnego serialu z początkiem, środkiem i zakończeniem?

Też sobie często zadaję to pytanie. Palma ludziom odwaliła z tymi piep...pipipi sezonami. :?
Coraz bardziej mnie to zniechęca do oglądania seriali. Wiadomo, im dalej w las, tym robi się bardziej absurdalnie i cała historia traci na uroku.
Ile to ja już seriali z tego powodu porzuciłam... :roll:

praedzio - Śro 18 Wrz, 2013 09:16

Eeva napisał/a:

Nie jest jakiś rewelacyjny, ale oglądało mi się dobrze. No, i w paru momentach się bałam (zapamiętać: kolejnych odcinków nie oglądać przy zgaszonym świetle :P ).

Caitriona - Śro 18 Wrz, 2013 15:06

praedzio napisał/a:
Nie jest jakiś rewelacyjny, ale oglądało mi się dobrze.

No, dokładnie moje odczucia. Poza tym podoba mi się para gł. bohaterów. Za to rozwalił mnie Jeździec, kiedy przerzucił się z na broń palną :rotfl:

BeeMeR - Śro 18 Wrz, 2013 18:40

Ja dlatego lubię mini-seriale, jednosezonowe, kilkuodcinkowe, zamknięte. I koreańskie dramy, też zamknięte ;)
milenaj - Pią 20 Wrz, 2013 20:09

Cytat:
Eeva napisał/a:

Nie jest jakiś rewelacyjny, ale oglądało mi się dobrze. No, i w paru momentach się bałam (zapamiętać: kolejnych odcinków nie oglądać przy zgaszonym świetle ).

Sleepy Hollow bardzo fajnie mi się oglądało. Zdecydowanie będę kontynuowac. I faktycznie kilka razy można było się bać. :)