To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

nicol81 - Czw 13 Gru, 2007 10:10

Admete napisał/a:
Myslę, że będzie w porządku, po Zakonie mam zaufanie do tego reżysera. Jak dla mnie może zrobić też siódemkę ;-)

Ja do reżysera mam zaufanie, ale scenarzysta-Kloves mnie przeraża. (tylko w piątce był inny) Z siódemką wątpię- ani Cuaron, ani Newell nie dali rady zrobić dwóch filmów, wątpię, by Yates dał trzy. To strasznie czasochłonne. Jeśli Yatesowi powiedzie się z szóstką, reżyser siódemki będzie miał straszne zadanie.

Harry_the_Cat - Sob 15 Gru, 2007 01:42

Harry w HP6: http://pics.livejournal.c...07/pic/0000q4hk
Agn - Pon 17 Gru, 2007 19:51

No i wygląda w porządku. Bałam się, że znowu mu mopa na głowie zrobią jak w czwartej części. Na szczęście zostawili to, co było w piątce. I dobrze.
trifle - Śro 26 Gru, 2007 15:06

http://film.onet.pl/0,0,1663542,wiadomosci.html

Ósmy Potter? :mysle:

Anonymous - Śro 26 Gru, 2007 15:22

he??
siódmy miał być ostatni co ona kręci. i jeszcze Harry nie będzie główną postacią. niemożliwe, to co to będzie za książka z tytułem Harry Potter :roll:

Harry_the_Cat - Śro 26 Gru, 2007 15:38

Ja się nie dziwię. Tyle lat to pisała, ma cały świat sworzony. Myślała, że chce się uwolnićm ale to chyba nie takie proste, nie? Odłożyć pewnego dnia pióro i zapomnieć.
trifle - Śro 26 Gru, 2007 15:45

Też się nie dziwię. I w sumie nie miałabym nic przeciwko :roll: Ciekawe, co by wymyśliła.
Harry_the_Cat - Śro 26 Gru, 2007 15:51

Podejrzewam, że sporo to i tak ma w głowie ;) Szczególnie o innych postaciach.
Agn - Śro 26 Gru, 2007 16:01

Wcześniej słyszałam plotki, że ma być jakieś kompedium wiedzy o Potterze i że to niby ma być ta ósma książka. Widać zachciało się uzupełnienia. Zobaczymy, jak wyjdzie w praniu. A z tym odkładaniem pióra bym się wstrzymała. JKR może przecież napisać coś innego niż Pottera. Chociaż ciężko jej będzie przebić tę sagę...

Za to z artykułu dowiedziałam się, że ostatnia część HP została wydana na początku tego roku. Jak rany, od kiedy lipiec jest na początku roku? ;)

Anonymous - Śro 26 Gru, 2007 16:02

I ok. niech to będzie kolejna magiczna powieść, ale po co machać tytułem Harry Potter i Bóg-wie-co
trifle - Śro 26 Gru, 2007 16:05

Może to nie będzie "Harry Potter i cośtam" tylko np "Hogwart i magiczna trąbka", Potter będzie uczył obrony przed czarną magią, a głównym bohaterem będzie syn Ron i Hermiony :mrgreen:
Gunia - Śro 26 Gru, 2007 16:15

Pożyjemy, zobaczymy. Dali jej tu brzydkie zdjęcie.
Agn - Śro 26 Gru, 2007 19:27

Potter uczący OPCMu? A on, zdaje się, w papierach grzebał. Hah! Ale fanfik w tym stylu już powstaje. Co prawda bez syna Rona i Hermiony, ale ta reszta - i owszem. :D
trifle - Śro 26 Gru, 2007 19:56

Agn napisał/a:
Potter uczący OPCMu? A on, zdaje się, w papierach grzebał. Hah! Ale fanfik w tym stylu już powstaje. Co prawda bez syna Rona i Hermiony, ale ta reszta - i owszem. :D

A ja palnęłam tylko tak, co mi ślina na język przyniosła :roll: A może ona nic już nie napisze, tylko tak rzuciła w eter myśl i czeka, co ludzie powiedzą.

Agn - Śro 26 Gru, 2007 20:14

A ludzie - THHHAAAAAAK!!!
I kilku: nieee...
Po diabła? Chociaż i tak zostawiła sobie drzwi otwarte i kolejną sierotkę, o której mogłaby pisać.

Admete - Śro 26 Gru, 2007 20:47

A może napisałaby zbiór opowiadań, których akcja rozgrywałaby się w Hogwarcie? W różnych czasach - wczesniejszych, przed Potterem, za czasów dzieciaków potterowych...Opowiadania byłyby smutbe albo śmieszne, albo jedno i drugie ;-) Takie Hogwarckie Opowieści.
Agn - Śro 26 Gru, 2007 21:00

Admete, www.fanfiction.net <--- tam jest takich rzeczy pełno. :mrgreen:
Ja bym się za to diabelnie ucieszyła, gdyby pani Rowling zaprezentowała nam pełny obraz pierwszej wojny. No przecież to byłby sam miód...

trifle - Śro 26 Gru, 2007 21:48

Ryli? Miód? :roll:
Agn - Śro 26 Gru, 2007 22:34

Eeee... nnno dobra, treściowo to może nie miód, ale gdybym miała taką historię o tej pierwszej wojnie, jak to wtedy wszystko wyglądało, to bym się cieszyła jak dzieciak blaszką.
Harry_the_Cat - Czw 03 Sty, 2008 20:58

Jest juz plakat HP6: http://img98.imageshack.u...bpposterlf4.jpg
malmik - Czw 03 Sty, 2008 20:59

Buuuu - za dużo to na nim nie widać
Harry_the_Cat - Czw 03 Sty, 2008 21:03

Malmik... dawkują nam te przyjemność i tyle ;)
Gunia - Czw 03 Sty, 2008 21:39

Tośmy sobie popatrzyli. :lol: Piękny ten plakat.
Harry_the_Cat - Sob 05 Sty, 2008 00:35

Przeczytałam gdzieś, że ten plakat jest fałszywy :mrgreen:
Aragonte - Sob 05 Sty, 2008 11:04

Internauci zmajstrowali plakat? :wink:

Ale co tam, przypomniał nam, że jest jeszcze na co czekać z HP :mrgreen:

A niedługo polska premiera "Insygniów śmierci" - też fajnie :mrgreen: