To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

praedzio - Nie 25 Paź, 2009 21:46

Tu masz zwiastun: http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Po pierwszym odcinku trudno się zachwycić, ale widzę w tym serialu potencjał. Lubię postać detektywa Petera Burke'a, Neal natomiast ma seksowny głos łudząco przypominajacy mi głos Jareda P. ;)

Nie namawiam, ani nie odradzam. Ja tam będę oglądać. ;)

Admete - Wto 27 Paź, 2009 14:07

Bardzo mi się spodobał po tym pierwszym odcinku :) Neal uroczy, ale Peter od razu skradł mi serce. Duzo inteligentnego humoru.
Fibula - Wto 03 Lis, 2009 21:19

Od 9 XI na Universal Channel Castle.
praedzio - Śro 11 Lis, 2009 19:12

Coraz bardziej mi się podoba White Collar. Podnosi mi poziom dobrego humoru, co przy obecnym stanie zdrowia i dodupnej pogodzie jest bardzo wskazane. ;)
Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:15

Ano, ano ;) Tacy sympatyczni bohaterowie i jest nadzieja na stopniowe rozwijanie wątków ;)
praedzio - Śro 11 Lis, 2009 19:22

Peter jest przeuroczy. :mrgreen: A jaką ma mądrą żonę. :D
Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:24

Zdecydowanie ma mądra żonę i ładną ;) Nie zasłużył ;)
Caitriona - Śro 11 Lis, 2009 19:26

Jestem po dwóch odcinkach tego serialu i mi się podoba. Ma w sobie sporo uroku. Peter bardzo sympatyczny, żonkę ma faktycznie mądrą, a aktor który gra głównego bohatera bardzo mi przypomina, głównie oczy, Henry'ego Cavilla z Tudorsów ;)
praedzio - Śro 11 Lis, 2009 19:30

Oj, Admete - nie gadaj. Żona w niego wpatrzona jak w obraz. ;) A skoro mądra, to chyba coś w nim znalazła. :P

Neal też jest uroczy, tylko w inny sposób. Za to Peter ma przekomiczny uśmiech. :lol: Szczerzę się do ekranu zawsze, kiedy go widzę. :mrgreen:

Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:31

Peter to mój ulubieniec, bo Neal to musi jeszcze dorosnąc ;)
praedzio - Śro 11 Lis, 2009 19:34

Neal jest z rodzaju tych, co raczej nie dorastają. Albo to wszyscy wokół niego się starzeją. :mysle: Mozzie chyba też jest takim człowiekiem. ;)
Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:48

Dajmy mu szansę, pod opieką starszego brata ;) , dorośnie trochę.
BeeMeR - Pią 13 Lis, 2009 09:20

weszłam i nie mam pojęcia o czym/kim rozmawiacie - może by zrobić nowym, oglądanym serialom wątki? :mysle:
Admete - Pią 13 Lis, 2009 14:33

Nie ma potrzeby, bo nie będziemy aż tak dużo rozmawiać.
BeeMeR - Pią 13 Lis, 2009 14:47

ależ rozmawiajcie!
we sumie kto wie, może sama się przyłączę jak tylko znajdę czas na oglądanie następnego serialu :mrgreen:

Admete - Śro 18 Lis, 2009 20:01

Aby zapełnić pustkę po Hausie, z którym się rozstałam ( nie bez żalu, ale jednak ;) ), znalazłam sobie serial z Christianem Slaterem, do którego miałam słabośc w latach modości ;)

The Forgotten - serial o ludziach, którzy pomagają w identyfikacji osób znalezionych bez dokumentów.

praedzio - Śro 18 Lis, 2009 20:01

Obejrzałam dwa odcinki i na razie czekam na wenę.
Sympatycznie się ogląda. ;)

Gosia - Śro 18 Lis, 2009 20:44

Admete napisał/a:
Aby zapełnić pustkę po Hausie, z którym się rozstałam ( nie bez żalu, ale jednak ;) ), znalazłam sobie serial z Christianem Slaterem, ....

Zamiast zapełniać jakieś pustki po rozstaniach obejrzałabyś Greysów. Mogłybyśmy się znowu pokłócić o imponderabilia :mrgreen:

Admete - Śro 18 Lis, 2009 20:48

Na razie nie da rady ;) Ale kiedyś obejrzę, może w wakacje. Jednak mam do nadrobienia sporo. Chyba, ze zacznę od sezonu obecnego z pominięciem tego, co mnie irytowało w zeszłym. Na razie jednak przeczytałam Twoje spoilery w wątku i zrobiłam tak: :roll: ;)
Ostatnio oprócz Spn oglądam głównie Mentalistę , Lie to me i Flashforward. To ostatnie mogłoby Ci się spodobać.

Gosia - Śro 18 Lis, 2009 20:58

Ale od połowy poprzedniego sezonu GA zrobił się ciekawy, naprawdę! Znalazłabyś coś dla siebie. Na pewno! :lol:
Spoiler:
A poza tym skoro tak lubiany przez Ciebie serial jest o duchach, czemu nie lubisz ducha w GA? :mrgreen:

Obejrzałam Sneak Peak 1x9 "Flashforward", to też o lekarzach? :shock:

praedzio - Śro 18 Lis, 2009 21:06

A Boże uchowaj! :lol:
Gosia - Śro 18 Lis, 2009 21:09

To i dobrze, wystarczy mi jeden o lekarzach i jeden Derek Shepherd :serduszkate:
Admete - Śro 18 Lis, 2009 21:21

Żona głównego bohatera jest lekarką i jednym z pobocznych bohaterów też jest lekarz. Poza tym agenci FBI, podstępni i bardzo inteligentni naukowcy ( w tym Jack Davenport ;) ) oraz różne typy spod ciemnej gwiazdy.
Gosiu nie o ducha mi chodzi tylko o ogólne rozmemłanie emocjonalne serialu. Nie mogę tyle uczuciach, bo potem wpadam w depresję ;) Wolę jakąś tajemnicę albo inwazję obcych :lol:
House też został porzucony z powodu rozmemłania. Blee - ileż można...

Gosia - Śro 18 Lis, 2009 21:25

Zaraz tam depresję :roll: Czy nie daje Ci to poczucia, że szczęście jednak istnieje? ;)
A że zdarza się innym ludziom, to czy to ważne? :mrgreen:
Zresztą szczęście można znaleźć w różnych rzeczach.

A jeśli chodzi o emocjonalne rozmemłanie - ja tam lubię się śmiać i wzruszać oglądając nawet jeden film (serial) - tak jak "Cranford" czy "GA" - pewnie dlatego tak je lubię ;)

A obcy niech wracają tam skąd przybyli :mrgreen:

praedzio - Śro 18 Lis, 2009 21:29

Nie mogłabym oglądać serialów tylko i wyłącznie o uczuciach, nawet seriale kryminalne z dużym wątkiem obyczajowym mnie nudzą.

Ostatnio nawet do kostiumowców nie mam serca. Zaczęłam oglądać najnowszą Emmę i wyłączyłam po 20 minutach. Gadanie. Gadanie. Gadanie..... Czegoś można dostać. :roll:

Może to jesienna depresja? Sama nie wiem. Mam nadzieję, że to minie, jak ta psia pogoda.