Richard Armitage - Informacje i nowosci
spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 10:04
Matthew M. udowodnił, że jest niezłym aktorem już przy The Way We Live Now. Tylko na Darcy'm się położył...
Zdecydowanie spróbuję obejrzeć Little Dorrit.
spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 11:21
| Mag13 napisał/a: | | Colin Firth gra wszystkie swoje postaci, poczynając od roli w DiU właściwie w ten sam sposób, z groźnym i niezadowolonym wyrazem twarzy, gderając pod nosem, i czasem się zastanawiam, skąd właściwie wzięła się jego duża przecież kariera filmowa.... |
Nie wstanę. Tak będę leżeć.
Caitriona - Wto 08 Wrz, 2009 12:45
| spin_girl napisał/a: | | Nie wstanę. Tak będę leżeć. |
Będę leżeć obok Ciebie
Ja Mateuszka lubię, ale dla mnie on kompletnie położył rolę Darcy'ego. Jego Darcy nie był dumny, uprzedzony tylko smutny, zbity mały piesek o rozczulającym spojrzeniu. Na Darcy'ego Matthew kompletnie sie nie nadawał. Za to w Little Dorrit ma bardzo fajną rolę i spisuje się dobrze. Mnie się ten serial podobał m.in. ze względu na swoją niespieszną akcję. Także jeszcze raz polecam.
I przepraszam za offtop!
spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 14:43
| Mag13 napisał/a: | Colin Firth to w moich oczach aktor narcystycznie naburmuszony, mam wrażenie, że rola Darcy'ego wplynęła na niego w ten sposób, iż odtąd pozostał równie dumny i uprzedzony jak jego pierwszy słynny bohater.....
Po prostu odnoszę wrażenie, że on jest w każdym filmie taki sam - i zależy od filmu, czy ta jego cecha indywidualna wpisuje się w klimat, czy też nie. W pierwszym przypadku milo nań popatrzeć, w drugim jest już gorzej. |
Leżę dalej.
| Mag13 napisał/a: | | Ten pierwszy (i trzeci) mają, moim zdaniem, zupełnie niewykorzystany potencjał komediowy.... |
Nie tak zupełnie niewykorzystany- Ryś dał czadu w Vicar of Dibley, Toby zabłysnął rolą księcia Jana w RH.
spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 16:04
Vexed- zdenerwowani, zirytowani.
Spooks nie oglądałam, właśnie z uwagi na totalny brak zainteresowania tematyką. Richarda zdecydowanie wolałabym oglądać jako Heathcliffa albo Knightley'a, z uwagi na punkty 1 i 3 z wymienionych przez Mag (bo na pkt.4 przy adaptacjach klasycznych powieści niestety nie ma co liczyć )
Alicja - Wto 08 Wrz, 2009 20:27
| spin_girl napisał/a: | | Nie wstanę. Tak będę leżeć. |
| Caitriona napisał/a: | | Będę leżeć obok Ciebie |
trochę to nie na temat, ale jeśli nadal leżycie, to ja też padam i jest nas 3 , mój idealny Darcy i z pewnością nie dla mokrej koszuli ale intonacji głosu, odpowiedniego spojrzenia, ruchów, po prostu całej gry. Matthew był Darcym prosząco ( ten wzrok )- niezdecydowanym ( te miny), żaden z niego dumny Darcy ( ciekawe z której strony nadleca pomidory? )
w sumie można też stwierdzić, iż RA w każdy filmie podobnie spogląda spod brwi... Jakby nadal grał w N&S
Gosia - Wto 08 Wrz, 2009 20:29
Mag, nie wiem, czy znasz Colina z "Hope Springs", on tam gra bardzo zabawnie chwilami (scena z ręcznikiem na przykład albo jak wali głową w ścianę ).
Ma talent komediowy, moim zdaniem i umie bawić się sobą
spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 21:02
Hehe, czekałam, aż Alicja tu wleci z odsieczą Owszem, leżę dalej.
Kocham Colina jako Darcy'ego za jego wspaniałe spojrzene w scenie, gdy Georgiana gra na fortepianie a Lizzy przewraca jej nuty. W tym spojrzeniu zawarta jest cała miłość świata. (BTW, nie ja jedna je dostrzegłam i pokochałam, w internecie występuje pod nazwą 'the look', jest też 'wet look' dotyczący sceny z koszulą.) Widziałam wiele filmów z Colinem, w większości prezentował całą gamę uczuć, zmarszczone brwi pojawiały się jedynie w wymagających ich momentach.
Caitriona - Śro 09 Wrz, 2009 00:47
| Alicja napisał/a: | | trochę to nie na temat, ale jeśli nadal leżycie, to ja też padam i jest nas 3 | No to super, już lezym we trzy
seniorita - Śro 09 Wrz, 2009 19:50
| Alicja napisał/a: | [ Matthew był Darcym prosząco ( ten wzrok )- niezdecydowanym ( te miny), żaden z niego dumny Darcy ( ciekawe z której strony nadleca pomidory? )
w sumie można też stwierdzić, iż RA w każdy filmie podobnie spogląda spod brwi... Jakby nadal grał w N&S |
MAtthew był świetny w "Death at the funeral" jako człowiek zestresowany, wiecznie podenerwowany i przytłoczony przez swoją kapryśną rodzinę był świetny ale Darcy z niego żaden
co do min - chyba każdy aktor ma swoją minę która powtarza się w każdym filmie, nawet genialny robert deniro w niemal każdym filmie prezentuje swoje uniesienie brwi w połączeniu z uśmieszkiem
Caitriona - Czw 10 Wrz, 2009 00:13
| Mag13 napisał/a: | | A obok leży Colin F.???? |
Ja tam nie miałabym nic przeciw
spin_girl - Czw 10 Wrz, 2009 10:18
Już mie niewygodnie na tej podłodze, ale ciąglę leżę...
spin_girl - Czw 10 Wrz, 2009 16:09
| Mag13 napisał/a: | | Może dostarczyć jakąś podściółkę? |
Lepiej odwołajte bluźnierstwa to wstaniemy
seniorita - Czw 10 Wrz, 2009 17:22
mag, czyli w każdym filmie odzwierciedla twarzą każdą myśl i uczucie bohatera?
spin_girl - Czw 10 Wrz, 2009 19:09
No i widzisz, Mag, przez Ciebie tak muszę leżeć...
Alicja - Czw 10 Wrz, 2009 20:28
| Caitriona napisał/a: | | Mag13 napisał/a: | | A obok leży Colin F.???? |
Ja tam nie miałabym nic przeciw |
Ha! ja też, teraz leżymy w czwórkę z Colinem, podściółki nie trzeba, dziękujemy, mamy mężczyznę
seniorita - Czw 10 Wrz, 2009 22:05
| Mag13 napisał/a: |
Lady Gosiu - ratuj! |
Popieram, cobyśmy nie uschły tu z tęsknoty lub co gorsza nie utonęły w powodzi łez
Gosia - Sob 12 Wrz, 2009 20:17
Chciałabym w takim razie zapytać czy Panie głosowały?
http://www.nationaltvawar...ult.aspx?page=2
Caitriona - Sob 12 Wrz, 2009 21:10
Zagłosowałam...., ale nie na Rysia. Gene Hunt (AtA) wygrał...
Gosia - Nie 13 Wrz, 2009 09:45
Zdrajczyni! Nie po to podawałam to w wątku Rysia, by głosować na kogoś innego!
Caitriona - Nie 13 Wrz, 2009 14:45
| Gosia napisał/a: | | Zdrajczyni! Nie po to podawałam to w wątku Rysia, by głosować na kogoś innego! |
Posypuję głowę popiołem.
Miałam głosować na Rysia, serio, nawet mimo faktu, że nie widziałam Spooksów, ale jak zobaczyłam Gena, to sori, ja kocham tą postać, więc i zagłosować na niego musiałam.
BeeMeR - Wto 22 Wrz, 2009 13:28
Jakaż tu cudna rozmowa o leżeniu była jak mnie nie było
Nawiasem, uwielbiam Colina F. w Valmoncie , DiU i Dziewczynie z perłą
a Richarda A. w N&S
no i TS w GoG
Gosia - Sob 10 Paź, 2009 19:11
Urodzinowy clip dla Richarda by spikesbint , podsumowujący ostatni rok jego kariery aktorskiej.
Belated Richard Armitage 38th Birthday Video and the Year that was...
http://www.youtube.com/watch?v=iJ5CkIkXcqk
spin_girl - Sob 10 Paź, 2009 19:16
Jaki on stary...
Gosia - Nie 11 Paź, 2009 10:45
Pewnie, że młody
Za stroną RAOnline:
Nowy wywiad!
http://www.richardarmitag...il20091010.html
|
|
|