To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Informacje i nowosci

spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 10:04

Matthew M. udowodnił, że jest niezłym aktorem już przy The Way We Live Now. Tylko na Darcy'm się położył...
Zdecydowanie spróbuję obejrzeć Little Dorrit. :)

spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 11:21

Mag13 napisał/a:
Colin Firth gra wszystkie swoje postaci, poczynając od roli w DiU właściwie w ten sam sposób, z groźnym i niezadowolonym wyrazem twarzy, gderając pod nosem, i czasem się zastanawiam, skąd właściwie wzięła się jego duża przecież kariera filmowa....

:paddotylu:
Nie wstanę. Tak będę leżeć.

Caitriona - Wto 08 Wrz, 2009 12:45

spin_girl napisał/a:

Będę leżeć obok Ciebie :paddotylu:

Ja Mateuszka lubię, ale dla mnie on kompletnie położył rolę Darcy'ego. Jego Darcy nie był dumny, uprzedzony tylko smutny, zbity mały piesek o rozczulającym spojrzeniu. Na Darcy'ego Matthew kompletnie sie nie nadawał. Za to w Little Dorrit ma bardzo fajną rolę i spisuje się dobrze. Mnie się ten serial podobał m.in. ze względu na swoją niespieszną akcję. Także jeszcze raz polecam.

I przepraszam za offtop!

spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 14:43

Mag13 napisał/a:
Colin Firth to w moich oczach aktor narcystycznie naburmuszony, mam wrażenie, że rola Darcy'ego wplynęła na niego w ten sposób, iż odtąd pozostał równie dumny i uprzedzony jak jego pierwszy słynny bohater.....
Po prostu odnoszę wrażenie, że on jest w każdym filmie taki sam - i zależy od filmu, czy ta jego cecha indywidualna wpisuje się w klimat, czy też nie. W pierwszym przypadku milo nań popatrzeć, w drugim jest już gorzej.

Leżę dalej.
Mag13 napisał/a:
Ten pierwszy (i trzeci) mają, moim zdaniem, zupełnie niewykorzystany potencjał komediowy....

Nie tak zupełnie niewykorzystany- Ryś dał czadu w Vicar of Dibley, Toby zabłysnął rolą księcia Jana w RH.

spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 16:04

Vexed- zdenerwowani, zirytowani.
Spooks nie oglądałam, właśnie z uwagi na totalny brak zainteresowania tematyką. Richarda zdecydowanie wolałabym oglądać jako Heathcliffa albo Knightley'a, z uwagi na punkty 1 i 3 z wymienionych przez Mag (bo na pkt.4 przy adaptacjach klasycznych powieści niestety nie ma co liczyć :wink: )

Alicja - Wto 08 Wrz, 2009 20:27

spin_girl napisał/a:

Caitriona napisał/a:
Będę leżeć obok Ciebie

trochę to nie na temat, ale jeśli nadal leżycie, to ja też padam i jest nas 3 :wink: , mój idealny Darcy :thud: i z pewnością nie dla mokrej koszuli ale intonacji głosu, odpowiedniego spojrzenia, ruchów, po prostu całej gry. Matthew był Darcym prosząco ( ten wzrok :roll: )- niezdecydowanym ( te miny), żaden z niego dumny Darcy ( ciekawe z której strony nadleca pomidory? :wink: )
w sumie można też stwierdzić, iż RA w każdy filmie podobnie spogląda spod brwi... Jakby nadal grał w N&S

Gosia - Wto 08 Wrz, 2009 20:29

Mag, nie wiem, czy znasz Colina z "Hope Springs", on tam gra bardzo zabawnie chwilami (scena z ręcznikiem na przykład albo jak wali głową w ścianę :mrgreen: ).
Ma talent komediowy, moim zdaniem i umie bawić się sobą :-D

spin_girl - Wto 08 Wrz, 2009 21:02

Hehe, czekałam, aż Alicja tu wleci z odsieczą :oklaski: Owszem, leżę dalej.
Kocham Colina jako Darcy'ego za jego wspaniałe spojrzene w scenie, gdy Georgiana gra na fortepianie a Lizzy przewraca jej nuty. W tym spojrzeniu zawarta jest cała miłość świata. (BTW, nie ja jedna je dostrzegłam i pokochałam, w internecie występuje pod nazwą 'the look', jest też 'wet look' dotyczący sceny z koszulą.) Widziałam wiele filmów z Colinem, w większości prezentował całą gamę uczuć, zmarszczone brwi pojawiały się jedynie w wymagających ich momentach.

Caitriona - Śro 09 Wrz, 2009 00:47

Alicja napisał/a:
trochę to nie na temat, ale jeśli nadal leżycie, to ja też padam i jest nas 3
No to super, już lezym we trzy :mrgreen:
seniorita - Śro 09 Wrz, 2009 19:50

Alicja napisał/a:
[ Matthew był Darcym prosząco ( ten wzrok :roll: )- niezdecydowanym ( te miny), żaden z niego dumny Darcy ( ciekawe z której strony nadleca pomidory? :wink: )
w sumie można też stwierdzić, iż RA w każdy filmie podobnie spogląda spod brwi... Jakby nadal grał w N&S

MAtthew był świetny w "Death at the funeral" jako człowiek zestresowany, wiecznie podenerwowany i przytłoczony przez swoją kapryśną rodzinę był świetny ale Darcy z niego żaden :-P

co do min - chyba każdy aktor ma swoją minę która powtarza się w każdym filmie, nawet genialny robert deniro w niemal każdym filmie prezentuje swoje uniesienie brwi w połączeniu z uśmieszkiem :-)

Caitriona - Czw 10 Wrz, 2009 00:13

Mag13 napisał/a:
A obok leży Colin F.????

Ja tam nie miałabym nic przeciw :-P

spin_girl - Czw 10 Wrz, 2009 10:18

Już mie niewygodnie na tej podłodze, ale ciąglę leżę...
spin_girl - Czw 10 Wrz, 2009 16:09

Mag13 napisał/a:
Może dostarczyć jakąś podściółkę?

Lepiej odwołajte bluźnierstwa to wstaniemy :wink:

seniorita - Czw 10 Wrz, 2009 17:22

mag, czyli w każdym filmie odzwierciedla twarzą każdą myśl i uczucie bohatera? :mrgreen:
spin_girl - Czw 10 Wrz, 2009 19:09

No i widzisz, Mag, przez Ciebie tak muszę leżeć... :mrgreen:
Alicja - Czw 10 Wrz, 2009 20:28

Caitriona napisał/a:
Mag13 napisał/a:
A obok leży Colin F.????

Ja tam nie miałabym nic przeciw :-P

Ha! ja też, teraz leżymy w czwórkę z Colinem, podściółki nie trzeba, dziękujemy, mamy mężczyznę :mrgreen:

seniorita - Czw 10 Wrz, 2009 22:05

Mag13 napisał/a:

Lady Gosiu - ratuj! :lol:

Popieram, cobyśmy nie uschły tu z tęsknoty lub co gorsza nie utonęły w powodzi łez :serce2: :wink:

Gosia - Sob 12 Wrz, 2009 20:17

Chciałabym w takim razie zapytać czy Panie głosowały?
http://www.nationaltvawar...ult.aspx?page=2

Caitriona - Sob 12 Wrz, 2009 21:10

Zagłosowałam...., ale nie na Rysia. Gene Hunt (AtA) wygrał...
Gosia - Nie 13 Wrz, 2009 09:45

Zdrajczyni! Nie po to podawałam to w wątku Rysia, by głosować na kogoś innego! :-P
Caitriona - Nie 13 Wrz, 2009 14:45

Gosia napisał/a:
Zdrajczyni! Nie po to podawałam to w wątku Rysia, by głosować na kogoś innego!

Posypuję głowę popiołem.
Miałam głosować na Rysia, serio, nawet mimo faktu, że nie widziałam Spooksów, ale jak zobaczyłam Gena, to sori, ja kocham tą postać, więc i zagłosować na niego musiałam.

BeeMeR - Wto 22 Wrz, 2009 13:28

Jakaż tu cudna rozmowa o leżeniu była jak mnie nie było :rotfl:

Nawiasem, uwielbiam Colina F. w Valmoncie :serce: , DiU :serce2: i Dziewczynie z perłą :serduszkate:
a Richarda A. w N&S :serce2:
no i TS w GoG :love_shower:

Gosia - Sob 10 Paź, 2009 19:11

Urodzinowy clip dla Richarda by spikesbint , podsumowujący ostatni rok jego kariery aktorskiej.
Belated Richard Armitage 38th Birthday Video and the Year that was...
http://www.youtube.com/watch?v=iJ5CkIkXcqk

spin_girl - Sob 10 Paź, 2009 19:16

Jaki on stary... :(
Gosia - Nie 11 Paź, 2009 10:45

Pewnie, że młody :serduszkate:

Za stroną RAOnline:
Nowy wywiad!
http://www.richardarmitag...il20091010.html