Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Eeva - Pią 30 Sie, 2013 13:46
Bedzie tez Dracula z jonathanem Rhys Meyersem
http://www.youtube.com/watch?v=Z1jVcmDH43Y
Zapowiada sie dobrze, nie będzie high schoola, głupich nastolatek i spodziewam sie, ze nikt nie będzie błyszczał jak disco kula.
Admete - Pią 30 Sie, 2013 16:38
Wampiry to nie moje klimaty. To ma być serial? Strasznie eksploatują te wampiryczne motywy, już im chyba nic nie zostało.
praedzio - Pią 30 Sie, 2013 16:57
Ja, póki co, czekam na czwarty sezon Haven.
Admete - Pią 30 Sie, 2013 17:01
To już chyba niedługo?
praedzio - Pią 30 Sie, 2013 17:19
13 września.
Tu szcegóły: http://havenmaine.wikia.com/wiki/Season_4 wraz z opisami trzech pierwszych odcinków.
milenaj - Pią 30 Sie, 2013 18:35
Zerknę na oba. A na "Haven" też już się cieszę.
Admete - Sob 31 Sie, 2013 20:12
Byłam na Elizjum. Podobało mi się. takie połączenie Mad Maxa, terminatora i Robocopa Zakończenie w hamerykańskim stylu, ale innego nie oczekiwałam.
praedzio - Nie 01 Wrz, 2013 22:48
Zebrało mi się na powtórkę Afterlife. Kończę pierwszy sezon. Boziu, jaki ten angstowy Andrew Lincoln przystojny jest...! I ten przejmujący motyw muzyczny....
Trailer serialu: http://www.youtube.com/watch?v=1xmGVfaG27s
Caitriona - Nie 01 Wrz, 2013 23:57
Oglądałam i mi się podobało. A Lincolna w podobnym wydaniu mam teraz w The Walking Dead
Admete - Pon 02 Wrz, 2013 11:55
On gra w Walking Dead? Nie miałam pojęcia.
Caitriona - Pon 02 Wrz, 2013 16:19
Wlasciwie mozna powiedzieć, ze główną rolę
Admete - Pon 02 Wrz, 2013 17:44
No proszę, Riella ogląda ten serial. Ja nie miałam kiedyś czasu, a teraz już za dużo serii. Ona to ogląda na Fox'ie chyba.
asiek - Pon 02 Wrz, 2013 18:20
Próbowałam oglądać The Walking Dead w tv, ale zupełnie mnie nie wciągnęło.
praedzio - Pon 02 Wrz, 2013 18:47
Niestety, zombiaki mnie odstręczają od tego serialu, aczkolwiek kiedyś Fibula gorąco mnie namawiała do oglądania TWD. No, bo Andrew...
Caitriona - Śro 04 Wrz, 2013 21:30
ten serial bardzo polubiłam, ogólnie ja lubię takie tematy postapokaliptyczne Serial jest świetnie zrobiony, ma niezłe tempo, utrzymuje w napięciu i jest całkiem, całkiem zagrany. Ale nikogo nie namawiam, rozumiem, że to nie dla wszystkich.
Admete - Śro 04 Wrz, 2013 21:41
Riella ogląda, choć twierdzi, że zombie ją przerażają A czy tam jest uzasadnienie tego, że zombie się pojawiły?
Caitriona - Śro 04 Wrz, 2013 22:47
| Admete napisał/a: | | Riella ogląda, choć twierdzi, że zombie ją przerażają |
Mnie już nie, no może w niektórych scenach
| Admete napisał/a: | | A czy tam jest uzasadnienie tego, że zombie się pojawiły? |
Nie do końca. Rick Grimes, gł. bohater grany przez Lincolna, budzi się w szpitalu ze śpiączki w którą zapadł po postrzale w świecie opanowanym już przez zombie. W jednym z odcinków grupa spotyka naukowca, który mówi o wirusie, ale skąd ten wirus, czy to na pewno wirus, czy ktoś go rozprzestrzenił specjalnie itp. kwestie nie są wyjaśnione.
Admete - Czw 05 Wrz, 2013 06:48
Ciekawe czy w ogóle kiedyś wyjaśnią i czy dadzą bohaterom szanse na oczyszczenie świata z zombie.
Caitriona - Czw 05 Wrz, 2013 14:51
Nie mam pojęcia. Serial oparty jest na komiksach, ale ja ich w ręku nie miałam, więc nie wiem, czy tam jest to w jakiś sposób wytłumaczone.
Alicja - Czw 05 Wrz, 2013 20:25
Połakomiłam się na Oblivion, zachęcił mnie opis, zniechęcił Tom Cruise. Remis spowodował konieczność przekonania się na własne oczy. Pomysł na film może i dobry, ale rzewna końcówka wszytsko zepsłuła. Jakbym obejrzała Moon, ale w gorszym wydaniu. Czy Tom Cruise zawsze musi być pozytywnym bohaterem?
Eeva - Pią 06 Wrz, 2013 08:21
| Alicja napisał/a: | | Połakomiłam się na Oblivion, zachęcił mnie opis, zniechęcił Tom Cruise. Remis spowodował konieczność przekonania się na własne oczy. Pomysł na film może i dobry, ale rzewna końcówka wszytsko zepsłuła. Jakbym obejrzała Moon, ale w gorszym wydaniu. Czy Tom Cruise zawsze musi być pozytywnym bohaterem? |
O nieeee, a liczyłam, że to będzie dobry film. Ostatnio odgrzewam swoje upodobanie do Cruisa i pokładałam duże nadzieje w tym filmie
milenaj - Pią 06 Wrz, 2013 09:34
Ja już zatraciłam całe upodobanie do Cruise'a. Ale ten film mimo wszystko mnie ciekawił.
asiek - Pią 06 Wrz, 2013 15:29
I mnie zaintrygował. Na tle ostatnich produkcji SF, to całkiem zgrabna historia.
Deanariell - Czw 12 Wrz, 2013 10:37
| Caitriona napisał/a: | Admete napisał/a:
Riella ogląda, choć twierdzi, że zombie ją przerażają
Mnie już nie, no może w niektórych scenach
Admete napisał/a:
A czy tam jest uzasadnienie tego, że zombie się pojawiły?
Nie do końca. Rick Grimes, gł. bohater grany przez Lincolna, budzi się w szpitalu ze śpiączki w którą zapadł po postrzale w świecie opanowanym już przez zombie. W jednym z odcinków grupa spotyka naukowca, który mówi o wirusie, ale skąd ten wirus, czy to na pewno wirus, czy ktoś go rozprzestrzenił specjalnie itp. kwestie nie są wyjaśnione. |
Riella czeka na kolejną serię w październiku - czwarty sezon ma wystartować na Fox-ie 14 października (czy to nie w Święto Komisji Edukacji Narodowej? ).
Nie wiem, jak rozmawiałyście o serialu dawno temu, to podchodziłam do tematu sceptycznie - chodzące trupy jakoś nigdy mnie nie zachęcały do oglądania filmu - ale odkąd mi włączyli Fox-a i trafiłam na TWD, wpadłam jak śliwka w kompot. Mniejsza o zombie, mnie interesują jednostkowe historie oraz fakt, że w każdej chwili każdy z bohaterów może zostać zabity - to stwarza dodatkowe napięcie, bo jednak widz się przywiązuje do postaci, a tu ciach! - lubię przeżywać emocje, jeśli już oglądam jakiś serial czy film. Mam jednak nadzieję, że Rick przeżyje najdłużej ze wszystkich... Z początku pomyślałam, że to taki bohater nieszczególnie urodziwy (wybaczcie ), ale z każdym odcinkiem piękniał mi i przystojniał w oczach - nie jest to może Dean Winchester, jednak zdecydowanie ma w sobie coś wielce pociągającego. Poza tym aktor naprawdę świetnie gra swoją postać - jednym słowem TWD zdobyło moją wielką sympatię, chętnie obejrzałabym komiksy.
Jeśli chodzi o zombie, to przeraża mnie raczej sama idea - człowieka pozbawionego duszy, rozumu, sprowadzonego do poruszającego się ciała, pragnącego zaspokoić jedynie podstawowy instynkt głodu (chociaż w sumie do końca nie rozumiem po co zombie jedzą, skoro w środku i tak wszystko mają martwe - nie trawią zjedzonego mięsa...). Same obrazy ucharakteryzowanych ludzi w filmie mnie nie poruszają - zbyt wiele horrorów i okropności już widziałam, choćby w SPN-ie . Natomiast gorzej, gdy włączę wyobraźnię i zaczynam rozmyślać jak by to było, gdyby historia zdarzyła się naprawdę i musielibyśmy walczyć o przetrwanie w takim świecie - moje własne miasto pełne zombie... Brrrrrrrr!
Inna sprawa, że część ludzkości obecnie i tak już funkcjonuje praktycznie jak zombie, więc właściwie po części żyjemy w takim świecie...
Admete - Czw 12 Wrz, 2013 14:19
Zombie...brrr...Czekam w tym roku na Gre Endera, chciałabym zobaczyć Grawitację i oczywiście jest Hobbit...
|
|
|