To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Harry_the_Cat - Pią 08 Maj, 2009 19:12

uwaga - z ostatniego odcinka - na wlasna odpowiedzialnosc
Spoiler:

:thud:

praedzio - Pią 08 Maj, 2009 19:49

No, w końcu... :lol:
Anonymous - Sob 09 Maj, 2009 13:11

Ni czytam spojlerów :wink: ale zaczęłąm oglądać małymi kroczkami pierwszy sezon i jaką ogromną przepaś pokonali Booth i Brenan przecież na początku Oni prawie się zabijali ogień i woda. Teraz też są różni, ale nauczyli się współpracować....
No i był Zack.... w pierwszym sezonie on jest okropny jest tak drewniany, że patrzę na niego z bólem... :ops1:

Anonymous - Nie 10 Maj, 2009 20:09

Oglądnęłam najnowszy odcinek

Spoiler:
dawno się tak nie obśmiałam na serialu. prawie całość, tzn zachciewajka Kostuchy bo ona chce dziecko z Boothem i sposób w aki do tego podchodzi był powalający, tak jak reakcje ekipy. Za to końcówka.... czy jest jeden scenarzysta? Wszędzie nowotwory? Halucynacje? No błagam, al enie da się zaprzeczyć....było poruszające

Alicja - Pon 11 Maj, 2009 20:34

Harry napisała na własną odpowiedzialnośc więc MUSIAŁAM zajrzeć. Aaaaaaaaaaaaaaa :excited:
lady_kasiek napisał/a:
Halucynacje?

a potem to... i teraz nie wiem. prawda to czy halucynacje? :thud:

a wracajac do odc. 21: Gordon-Gordon chyba wszystkich ucieszył, on jeden dawno zauważył że Booth poradził sobie już z myślą, że jest stroną bardziej świadomą i zaangażowaną, która nie chce na razie tego zmieniać z sobie znanych powodów ( praca kontra romans?). I przeszłość Sweets'a...bolesne, prawie jakbym była w pracy.

Harry_the_Cat - Wto 12 Maj, 2009 19:49

spoiler 4x26: http://www.youtube.com/watch?v=lt2gu-zfge0
Alicja - Wto 12 Maj, 2009 20:03

to już chyba nie są halucynacje :mrgreen:
Admete - Wto 12 Maj, 2009 21:03

Mam juz dość halucynacji. Scenarzyście pogłupieli i wszędzie zwidy ;-) Rozbawiły mnie komentarze pod zwiastunem

Cytat:
I think I'm having a heart attack.

Can a person die from excitement?
My heart is racing.
Someone please Google excitement & death please.
My hands are going numb. That's not a good sign.

Caitriona - Śro 13 Maj, 2009 18:38

Obejrzałam ostatni odcinek, 25:
Spoiler:
Rewelacyjna scena z zabawą w słówka i skojarzenia :D Whoa - Horse :rotfl: :rotfl: I to To Twoja wina Bootha do Sweetsa :D :D Ale sądziłam, że Booth będzie trochę bardziej zaskoczony ;) Tak jak Cam i reszta załogi :mrgreen: :mrgreen: No, a poźniej przywalili guzem mózgu.......

Anonymous - Pią 15 Maj, 2009 09:57

No i po sezonie

Spoiler:
od pierwszej chwili po doświadczeniach z Hałsem wiedziałam co z tego będzie. Odcinek był zabawny miejscami nawet :P byłi Zack i wszyscy asystenci nawet były mąż Angeli. Wszyscy w ciekawych rolach.... ale i tak końcówka była :excited:

Admete - Pią 15 Maj, 2009 12:00

I podobała Ci się? Ja jej nie znoszę i dziękuje scenarzystom, bo jeden serial mniej będzie.
Caitriona - Pią 15 Maj, 2009 14:01

Aż tak źle??? Nie.... :cry2:

Ja zrobiłam kilka avków z odcinka z pogrzebem (rewelacyjny był): http://i-love-impala67.bl...y-departed.html

Anonymous - Pią 15 Maj, 2009 15:07

Ten odcinek był taki...niepotrzebny można było skończyć ostatnim odcinkiem z ujęciem z końcówki tego odcinka... a tak... marnujesz 45 minut na coś co nie wnosi chyba nic nowego...
Admete - Pią 15 Maj, 2009 19:54

Caitriona napisał/a:
Aż tak źle??? Nie.... :cry2:

Ja zrobiłam kilka avków z odcinka z pogrzebem (rewelacyjny był): http://i-love-impala67.bl...y-departed.html

Zaraz zajrzę do avków. Co do ostatniego odcinka - może dramatyzuję, ale jakoś mnie zdenerwowali.

Harry_the_Cat - Nie 17 Maj, 2009 19:46

Powiem krótko - nie podobało mi się.
Admete - Nie 17 Maj, 2009 19:49

No to jesteśmy zgodne...Zmaścili strasznie. Ludziom ogólnie sie nie podobało.
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 20:01

Bo zrobili to tandetnie i niepotrzebnie? po co jest ten odcinek. ANi grama ratio legis nie dostrzegam... mnie to szczerze mówiąc wybiło z klimatu i to co dolega Booth`owi mało mnie ruszyło... zbyt byłam zawiedziona odcinkiem...
Harry_the_Cat - Nie 17 Maj, 2009 20:05

i to całe gadanie o tym, że Booth i Brennen wylądują razem w łóżku... :roll:
Caitriona - Nie 17 Maj, 2009 20:10

Ja powiem ciutkę dłużej ;) Każdy medal ma dwie strony: z jednej
Spoiler:
jest to fajny odcinek, taki lżejszy. Odcinki takie bywały w The X-Files i w Spn. I zawsze mi się podobały. Tutaj też fajnie osadzili znanych nam bohaterów w zupełnie innych rolach, szczególnie wiarygodnie wypadła Cam i Nigel. Ze słodkiej asystentki zrobili latawicę, ale cóż ;) Zespół Sweetsa naprawdę fajnie grał.

Ale z drugiej
Spoiler:
ten odcinek powinnien być nadany kiedy indziej, gdzieś w środku jako przerywnik, uatrkcyjnienie, a nie jako finał. I jeszcze to jego Kim ty jesteś? do Bones, no proszę.... Jak z latinotasiemca! Sori, ale

nie podobał mi się.

Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 20:11

czyżby producenci nie mieli już czym przyciągać widzów tylko spojlerami marnej jakości?
Osobiście nie lubię jak się debila ze mnie robi a twórcy Hałsa i Kosci robią co w ich mocy...

Cały czas się staram dopatrzeć jakiegoś sensu.. ale nie ma no nie ma... w innych serialach takie wątki były logiczniej poprowadzone, lepiej lub gorzej, ale logiczniej... no bo do odcinka "co by było gdyby" w Supernatural to nawet nie ma co porównywac. PAranoja... to jest chyba najsłabsze zakończenie sezonu jak dla mnie... w obecnym roku... no i w w klasyfikacji "wszechczaów" :wink: też jest nizutko.... :roll:

Harry_the_Cat - Nie 17 Maj, 2009 20:13

Caitriona napisał/a:
Ale z drugiej
Spoiler:

ten odcinek powinnien być nadany kiedy indziej, gdzieś w środku jako przerynik, uatrkcyjnieni, a nie jako finał. I jeszcze to jego Kim ty jesteś? do Bones, no proszę.... Jak z latinotasiemca!

To chyba mial byc kurde suspens. Ale ja srednio jestem ciekawa, co dalej...

Alicja - Pią 19 Cze, 2009 19:43

najgorszy był tekst: kim jesteś? :roll:
Spoiler:
i teraz znowy przez kolejne 4 sezony Booth będzie zakochiwał się w Bones od nowa :roll:

objerzałam jakiś czas temu i teraz moja kolej na wynurzenia :wink: Odc. 25 dobrze się zapowiadał, a nawet dobrze rokował końcówce sezonu. Pomyślałam nawet - nareszcie coś się ruszy w relacji Booth-Bones. I nawet ten animowany człowieczek mnie nie martwił. Do czasu oczywiście
Spoiler:
piękne było jak łatwo Booth zgodził się zostać biologicznym ojcem dziecka Bones, a każdy inny kandydat był tylko lepszym pretekstem, by utwierdzać się w podjętej decyzji. Mina Sweetsa gdy się o tym dowiedział była niezastąpiona :rotfl: A potem trach, choroba i to taka dramatyczna, szybka operacja i koniec odcinka. Odc. 26 - porażka,nie wiadomo co , jakby się pomysły scenarzystów skończyły albo nie mogli się zdecydować w którą strone teraz poprowadzić wątek partnerów. Jeden krok do przodu, dwa do tyłu. Ciekawe jak długo będziemy tak tańczyć :?

Anonymous - Pią 19 Cze, 2009 19:51

A miny i reakcja załogi gdy Bones i m zakomunikowała o swoichh planach? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Sofijufka - Pią 19 Cze, 2009 19:56

jak kto chce obejrzeć Davida B. w roli tłustego i demonicznego przestępcy to dziś o północy jest Kruk IV w YVN
Alicja - Nie 21 Cze, 2009 13:09

lady_kasiek napisał/a:
A miny i reakcja załogi gdy Bones i m zakomunikowała o swoichh planach

zastanawia mnie w tym reakcja Cam, ona jedyna pofatygowała się do Bootha by odwieśc go od tego planu :mysle: stara miłość nie rdzewieje? reszta załogi bardziej martwiła się o Bones