Fantastyka - J.R.R. Tolkien "Władca pierścieni"
Admete - Wto 24 Maj, 2011 19:05
To rodzinie trzeba jasno wytłumaczyć, że prezent na zkończenie studiów by się przydał
Anonymous - Wto 24 Maj, 2011 19:10
Prezent - tak
film - może
Władca - absolutnie nie :|
Admete - Wto 24 Maj, 2011 19:26
A co oni mają do WP?
Anonymous - Wto 24 Maj, 2011 20:56
Pretensje?
praedzio - Wto 24 Maj, 2011 21:16
Możesz jaśniej?
Admete - Wto 24 Maj, 2011 21:40
O co niby można mieć pretensje do WP?
Aragonte - Wto 24 Maj, 2011 21:47
Kaśku, chyba wszyscy pytają o wyjaśnienie tego postu:
| lady_kasiek napisał/a: | Prezent - tak
film - może
Władca - absolutnie nie :| |
Dlaczego "Władca - absolutnie nie"?
Deanariell - Wto 24 Maj, 2011 23:01
| lady_kasiek napisał/a: | | Pretensje? |
Mój ojciec, gdyby żył, pewnie w ogóle nie zwróciłby uwagi na to, co ja oglądam, natomiast mama najwyżej westchnęłaby (jak zwykle zresztą ), że taka jestem stara i nadal się w bajkach lubuję. Widać mam szczęście, bo odkąd przestałam być dzieckiem, nikt nigdy nie mówił mi, co mam oglądać, a czego nie powinnam... Gdyby wiedzieli, że taki prezent mnie uszczęśliwi, to nie byłoby problemu z kupnem... Lucky me...
Anonymous - Śro 25 Maj, 2011 10:24
Oni mi nie mówią co powinnam oglądać a czego nie. Ale nie będąc fanami Mistrza nie pomieści Im się w głowie, że mam wydać tyle na jakiś film.
Admete - Śro 25 Maj, 2011 16:47
To nadal dziwne. Jeśli to ma być prezent, to się go zwyczajnie kupuje. Jeśli oczywiście ma się pieniądze i ochotę, żeby sprawić komuś przyjemność. W takiej sytuacji własne preferencje nie mają żadnego znaczenia. Kupowałam czasami najdziwniejsze z mojego punktu widzenia rzeczy. Jak się podobały osobie obdarowanej to rewelacja A najlepiej będize jak WP sprawisz sobie sama. Radośc będzie jeszcze większa.
Anonymous - Śro 25 Maj, 2011 19:13
A myślisz, ze po kim jestem dziwna?
Wiem, że jak bym sie uparła to by mi ten film kupili. Ale jako, że Edmund umarł, to Władcę chyba sama sobie kupię
Admete - Śro 25 Maj, 2011 19:51
I słusznie, nie wolno sobie odmawiac przyjemnosci
Deanariell - Czw 26 Maj, 2011 08:07
| lady_kasiek napisał/a: | | Oni mi nie mówią co powinnam oglądać a czego nie. |
No właśnie mi to nie pasowało, choć nawet nie znam Twoich rodziców, ale jakoś nie bardzo chciałam uwierzyć w możliwość takich ograniczeń. Niemniej jednak takie odniosłam wrażenie na podstawie Twojej wypowiedzi - mea culpa.
| lady_kasiek napisał/a: | | Ale nie będąc fanami Mistrza nie pomieści Im się w głowie, że mam wydać tyle na jakiś film. |
To akurat potrafię doskonale zrozumieć - dlatego też kupiłam sobie sama z własnych oszczędności, bo moja mama mogłaby być w lekkim szoku widząc cenę takiego kompletu, a czego oczy nie widzą... Wolę jej oszczędzać takich niepotrzebnych wstrząsów.
Anonymous - Czw 26 Maj, 2011 10:45
No ja zasadę "czego czy nie widzą" stosuję już aż do przesady.
Ale lepiej na to niż na narkotyki
Deanariell - Czw 26 Maj, 2011 21:10
| lady_kasiek napisał/a: | | Ale lepiej na to niż na narkotyki |
Święte słowa.
BeeMeR - Sob 20 Paź, 2012 10:10
Czytam dodatki do Władcy (wolno mi idzie, bo czytam też kilka innych książek) i właśnie ostatnio trafiłam na scenę, gdy Aragorn i Arwena wyrzekają się "Ciemności" i "Zmierzchu"
zaiste mieli dar widzenia przyszłości
snowdrop - Śro 28 Lis, 2012 21:18
https://www.youtube.com/w...VwKjvirJHA&NR=1
BeeMeR - Pon 03 Gru, 2012 14:30
Nie wiem, czy się chwaliłam, że nabyłam sobie piękne, wypasione rozszerzone wydanie filmowe? No i zrobiłam powtórkę (żeby to jedną...) Jaki to (mimo pewnych wpadek i niedoróbek) piękny film
Admete - Pon 03 Gru, 2012 14:40
Nie wspominałaś. Pora roku też mnie nastraja do powtórki...
Anonymous - Pon 03 Gru, 2012 14:52
Oj u mnie powtórka tradycyjnie w Sylwestra. To już dla mnie tradycja, jakieś wino, lub piwo, lub domowy likier czy nalewka i całonocny maraton. Chyba, że wyłudze od kogoś puzzle. Bo już kawał czasu nie ukladałam a do ukladania Władca jest perfekcyjny.
BeeMeR - Pon 03 Gru, 2012 16:05
Oj, też bym poukładała puzzle, mam kilka ukochanych
(i kilka do oddania w dobre ręce)
a Władca jest dobry na wszystko - do układania puzzli, do malowania ścian, do prasowania, i do wgapiania się z zachwytem też
Anaru - Nie 09 Gru, 2012 22:01
| BeeMeR napisał/a: | | (i kilka do oddania w dobre ręce) |
Chętnie przejrzę które
Strasznie dawno nic nie układałam, warunki nie sprzyjają i ciągły pośpiech...
Admete - Wto 25 Gru, 2012 12:41
Tradycyjnie o tej porze roku oglądam WP W niedzielę spłakałam się na scenie śmierci Boromira ( klasycznie ),a wczoraj podczas pogrzebu Theodreda. Dziś dalsza część Dwóch wież.
Anonymous - Wto 25 Gru, 2012 15:09
Jakby ktos mial ochote zrobic sobie uczte srodziemna
http://apps.warnerbros.com/thehobbit/recipes/us/
Anonymous - Wto 25 Gru, 2012 17:37
| Admete napisał/a: | Tradycyjnie o tej porze roku oglądam WP W niedzielę spłakałam się na scenie śmierci Boromira ( klasycznie ),a wczoraj podczas pogrzebu Theodreda. dzis dalsza częśc Dwóch wież. |
To czytasz mi w myślach. Ja doszłam do kluczowej sceny w Morii i oczywiście ślozy mi puściły. Serce nie wytrzymało.... Święta mi się z Tolkieniem kojarzą
|
|
|