To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

BeeMeR - Czw 05 Lis, 2009 15:31

No... :roll: piła była bubu :(
A najbardziej lubiłam kościotrupa i walkę z nim :mrgreen:

Gosia - Czw 05 Lis, 2009 15:43

O, kościotrup był hardcorowy :mrgreen:
Z sentymentem wspominam tę grę, pamiętam jak się męczyłam z górnym poziomem, gdy trzeba było szybko przebiec, a potem doskoczyć do krat ;)

Admete - Czw 05 Lis, 2009 22:07

Rozpieszczają nas ostatnio serialami z elementem fantastyki czy sf. Obejrzałam własnie V i nawet mi sie podoba, choć leci schematem ;) Ostatecznie obcy, to obcy i musza się odpowiednio zachowywać. Podoba mi się pomysł, że obcy stawiają się w pozycji zbawców i szerzy się ich kult. Jednym z bohaterów jest ksiądz, który nie wierzy w dobre intencje gości. Bardzo dobre efekty - statek obcych ma niezłe wejście. Sami obcy jak tradycja nakazuje dzielą się na tych złych i dobrych ;) No i ruch oporu już mamy, więc wszystko na swoim miejcu :lol:
Admete - Nie 08 Lis, 2009 14:31

Nie wiem czy ktoś ma zamiar nadal to oglądać, ale pojawił się drugi sezon Legend of the Seeker. Poszukiwacz wygląda odrobinę doroslej :wink:
Aragonte - Nie 08 Lis, 2009 15:05

A toto będzie według drugiego tomu Goodkinda?
Mocno się zastanowię nad oglądaniem, bo pierwszego sezonu ciągle nie obejrzałam :wink:

Admete - Nie 08 Lis, 2009 19:16

A nie mam pojęcia - też nie dokończyłam oglądania ;)
praedzio - Nie 08 Lis, 2009 19:30

Jako i ja. :rumieniec: Ale teraz mam motywację, żeby jednak dokończyć pierwszy sezon. ;) Stęskniłam się za pięknymi okolicznościami przyrody. :mrgreen:
Admete - Nie 08 Lis, 2009 19:31

Praedzio udało Ci się obejrzeć ten pierwszy odcinek V do końca? ;)
Aragonte - Nie 08 Lis, 2009 19:32

praedzio napisał/a:
Jako i ja. :rumieniec: Ale teraz mam motywację, żeby jednak dokończyć pierwszy sezon. ;) Stęskniłam się za pięknymi okolicznościami przyrody. :mrgreen:

Hehe :wink:
A ja nie pamiętam, na którym dokładnie odcinku zawisłam :mysle: Stawiam na piętnasty albo jakoś w tych okolicach :mysle:

Admete - Nie 08 Lis, 2009 19:34

Ja zawisłam po tych odcinkach z sadomasochistycznymi pannami ;)
praedzio - Nie 08 Lis, 2009 19:38

Admete napisał/a:
Praedzio udało Ci się obejrzeć ten pierwszy odcinek V do końca? ;)

Yyyy... nie. :P Jakoś ciągle nie po drodze mi było. Wieczorami padam na pysk i moje oglądanie... zresztą sama wiesz, jak wygląda moje oglądanie. :rotfl: Jakbyśmy dwa różne filmy oglądały. :mrgreen:

Na dziś mam zaplanowany najnowszy SPN, za który się zaraz zabiorę, bo inaczej zasnę z głową na klawiaturze. Nie znoszę wstawać w weekendy o piątej rano.

Aragonte - Nie 08 Lis, 2009 19:39

Admete, zmartwię Cię - te panny sado-maso pojawiały się jeszcze na końcu :wink:
Admete - Nie 08 Lis, 2009 19:44

Cytat:
Admete, zmartwię Cię - te panny sado-maso pojawiały się jeszcze na końcu

Nie mogę na nie patrzeć ;) Chude zdziry w skórzanych portkach i z bacikiem ;)

Cytat:
zresztą sama wiesz, jak wygląda moje oglądanie

Chyba wiem ;) Sprawdziłam potem specjalnie czy gadają tam w tych innych językach i faktycznie gadają ;) Ten angielski to Ci się jednak przyśnił ;)
Idź oglądać Spn ;)

aneby - Nie 08 Lis, 2009 22:37

Pierwszy odc. V mnie nie zaciekawił, chyba nie będę oglądać :?
Natomiast kolejny FF (już siódmy) bardzo mi się podobał. Łezka mi się zakręciła w oku na końcu ....
Fascynuje mnie jak ludzie starają się walczyć ze swoim przeznaczeniem :wink:

Admete - Pon 09 Lis, 2009 20:26

Bardzo dobry był ten siódmy odcinek FF - aż mi się płakać zachciało...Natomiast V dam szansę. Podoba mi się wątek z księdzem i Obcymi w funkcji wysłanników Boga.
praedzio - Pon 09 Lis, 2009 20:40

A, właśnie. Obejrzałam dziś pierwszy odcinek V. Ze zrozumieniem. :P Też mi się podoba ksiądz. :mrgreen:

Schemat fabularny właściwie jest oklepany, co jednak nie przeszkadza mi go lubić. ;) Zobaczymy, czy w dalszym ciągu będą mi się nasuwać porównania z 4400.

praedzio - Śro 11 Lis, 2009 16:27

aneby napisał/a:
Pierwszy odc. V mnie nie zaciekawił, chyba nie będę oglądać :?
Natomiast kolejny FF (już siódmy) bardzo mi się podobał. Łezka mi się zakręciła w oku na końcu ....
Fascynuje mnie jak ludzie starają się walczyć ze swoim przeznaczeniem :wink:

Ja się poryczałam na końcówce najnowszego odcinka FF. :cry2:

Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:16

Ja też :ops1: Głupia jestem, wiem. Ale to było takie smutne :cry2: Na razie V mi się podoba. Postacie ciekawe, niejednoznacze.
praedzio - Śro 11 Lis, 2009 19:19

Jaka głupia?? Idź, kobieto, bo... bo... bo Cię zasmarkam na śmierć! ;)

Ślozy mi same poleciały na widok płaczącego szefa. Wstrząsnął mną ten widok - no i tama puściła.

A za V zaraz się zabiorę. :D

Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:23

W V ten dziennikarzyna jeszcze namiesza. Zaczyna mi przypominac Baltara. I syn Eriki coś mi się nie podoba. Chyba ma obsesję na punkcie tej Obcej - blondynki. I może być kiedyś niezła chemią między agentką a księżulem ;)
praedzio - Śro 11 Lis, 2009 19:25

No, właśnie - dziennikarz... Też mam skojarzenia z Baltarem i boję się, że tak jak przez Baltara przerwałam oglądanie BSG, tak i tutaj może być podobnie. Ale dla księżulka postaram się oglądać dalej. :mrgreen:
Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:29

Może az tak źle nie będzie :) Dziennikarz na razie jeszcze nie przegiął. Obcy są faktycznie dość obcy, poza tymi renegatami, którzy z musu będa pomagać ludziom. W tym drugim odcinku razem z Eriką dostawałam paranoi na myśl o tym, czy komukolwiek można zaufać ;)
Aragonte - Śro 11 Lis, 2009 19:35

Admete, jaki fajny avek :D

Kompletnie nie wiem, o czym dyskutujecie, muszę w końcu te zaległości nadrobić :wink:
Dzisiaj jednak zamierzałam pracować (oczywiście skończyło się na przestawianiu mebli i sprzątaniu, żeby tylko nie pracować).

Alicja - Śro 11 Lis, 2009 19:37

czy któraś z was oglądała Flesh Forward? od 14.11 będzie na AXN i zastanawiam się czy warto rozpoczynać
Admete - Śro 11 Lis, 2009 19:46

Oglądamy i nawet powyżej masz nasze płaczliwe reakcje w zawiązku z ostatnim odcinkiem ;)
A przy obcych w V to mam tak: :uzi:
Jak oni mnie wkurzają, gdy tak ciągle mówią: "We Are of Peace... Always"
Normalnie jak komuniści ;)

tez mi się podoba mój avek :)