Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Bones (Kości)
Caitriona - Pią 17 Kwi, 2009 22:50 Oki. I tak się cieszę, ze Gordon się pokaże Admete - Pią 17 Kwi, 2009 22:53 Jutro idę na pocztę Liczę potem na Ciebie w kwestii avków Anonymous - Sob 18 Kwi, 2009 14:12 Oglądnęłam I genialny moment to Sweet zrobiony na metala, no i Bones poprawiajaca wymowę norweską
Fajnie było zobaczyć duet psychologów Gordon-Gordon-Sweets.
Spoiler:
ale i tak najlepsza była końcówka, rozklejająca się Bones i potem wkładająca chusteczkę do butonierki Booth`a i on z tym spóźnionym gestem dłoni.... wszystko zmierza nieuchronnie do zwycięstwa naszych wizji
Admete - Sob 18 Kwi, 2009 15:59 Na forach bonesowych jest dyskusja na temat, kto jest w parze B&B osobą świadomą swoich uczuć ( Gordon Gordon stwierdził tak w rozmowie z dr Sweets ). Według mnie to Boooth - świadczy o tym nie tylko ten ruch ręką do serca, ale także różne słowa i gesty z ostatnich odcinków.Anonymous - Sob 18 Kwi, 2009 16:16
Admete napisał/a:
Według mnie to Boooth - świadczy o tym nie tylko ten ruch raka do serca, ale także różne słowa i gesty z ostatnich odcinków.
też stawiałabym na Booth`a ot chociazby sposób w jaki na nia ostatnio patrzył właśnie w tej scenie o tym świadczą...Caitriona - Sob 18 Kwi, 2009 18:14
Admete napisał/a:
Liczę potem na Ciebie w kwestii avków
Zawsze do usług
Admete napisał/a:
Jutro idę na pocztę
Yupi! Caitriona - Śro 22 Kwi, 2009 18:53 Obejrzałam odcinek z panną młodą na kartonie. Naprawdę niezły.
Spoiler:
Panna młoda musiała być okropną osoba.
Biedny Sweets, tak mi go było żal... Dobrze że okazało się że dziwna Daisy ma czyste sumienie. Niezły był Booth, kiedy za wszelką cenę próbował odciągnąć Bones od tematu i osoby Sweetsa Scena w sklepie z sukniami świetna, tak jak rozmowa przy lekarzu: wszyscy ich biorą za dobraną parę W sklepie Booth zrobił fajną minę, kiedy Tempe o jeden raz za dużo powiedziała że nie, nie, nie są parą, facet był zawiedziony No i scenka końcowa, i to jego zapewnienie ze kiedyśkogoś znajdzie
Anonymous - Śro 22 Kwi, 2009 21:29 A wczoraj był nowy odcinek... czy nawet przedwczoraj... zagapiłam się, ale jestem w trakcie nadrabiania...miast nauki oczywiście...
A ta panna młoda to zołza do entej musiała byc... żal mi było tej pomagierki z salonu...Caitriona - Śro 22 Kwi, 2009 21:51 Dobra, odłożyłam wszystko na bok i obejrzałam odcinek 21. czy ja mówiłam już, że kocham ten serial?
Spoiler:
Gordon-Gordon boski, jak zwykle. Fajna była ta rozmowa jego ze Sweets na początku. Cieszę się, że wiemy nieco więcej o przeszłości Sweetsa, choć nie była to wesoła przeszłość. Sweets jako metalowiec, z tym makijażem - rewelacja Co do sprawy: nigdy nie zrozumiem jak można z własnej woli słuchać takiej muzyki. Coś ostrego i oweszem, raz na jakiś czas posłucham, ale żeby cały czas być w takim hałasie i mroku, nie dziękuję. Cudne zakończenie. Aż mi się łezka zakręciła: Tempe tak po prostu rzucająca takie wyznanie, mina Seeleya, ta chusteczka... Ech... Jak nic to Booth jest świadomy w tym duecie
A tu jest piosenka Noddy Comet: http://www.youtube.com/watch?v=n_gucnRIBSA
Naprawdę to zespół Blue Shoes, a utwór Better. Podoba mi się.Admete - Śro 22 Kwi, 2009 22:26 Piękne były te dwa odcinki. Nie miałam jeszcze okazji obejrzeć 22, czeka na swoją kolej. Podobno jest trochę zwariowany - coś w stylu Zgonu na pogrzebie Anonymous - Śro 22 Kwi, 2009 22:42 Coś w stylu?
Jestem w połowie odcinka i kilka razy prawie zpadłam z krzesła krztusząc się ze śmiechu Anonymous - Śro 22 Kwi, 2009 23:32 Skończyłam oglądac. a reszta.... reszta jest spojlerem
Spoiler:
odcinek z poczatku jest przekomiczny. sama akcja z porywaniem trupa i tachaniem go... reakcja Hodginsa był nawet specjalny kod, żeby słowo "mord. a ostatnia scena. Bones znowu na cmentarzu i prośba Booth`a czy to już nie jest deklaracja, ale Kostucha dalej ślepa.....
Harry_the_Cat - Śro 22 Kwi, 2009 23:50 Obejrzałam dwa odcinki - ale chyba nie jestem na biezaco - niestety Londyn mnie trochr pod tym wzgledem rozstraja.... Gordon-Gordon boski! jak dobrze bylo go znowu zobaczyć Anonymous - Śro 22 Kwi, 2009 23:52 W tym tygodniu tez mają być dwa....
Gordon-Gordon z tym akcentem był cudownym dodatkiem...Admete - Czw 23 Kwi, 2009 22:12 Harry ostatnio były podwójne dawki Bones. Odcinek 22 faktycznie rpzypomina angielskie czaene komedie w stylu Zgonu na pogrzebie
A odcinek z Japoończykami zapowiada się interesująco.Anonymous - Sob 25 Kwi, 2009 09:23 Oglądnęłam, oglądnęłam
Spoiler:
miałam lekkie mdłości przyznaę się, to odcinanie kopuły, odstające ciało.... to było dla mnie z mocne. Ale poza tym pomysł z przyjacielem Booth`a z Japoni był niezły, wniósł sporo świeżości... no i nawet ten Japończyk zdaje sobie sprawę co się święci między B&B
Admete - Sob 25 Kwi, 2009 15:09 Zapomniałam napisać, jak bardzo mi sie ten odcinek z Japończykami podobał.
Spoiler:
Ze spraw zabawnych - cały zespół zastanawiał się, kim dokłądnie jest doktor z Japonii - kobietą czy mężczyzną - dude or dudette Postac Angeli jest ostatnio niezwykle zabawna i urocza. A na końcu sprawdziłą po swojemu
Booth opiekuńczy, Booth wkurzony, Booth filzooficzny...Scena na końcu znów bardzoz nacząca. Miłość i wszystko co się z nia wiąże, jest warta nawet cierpienia.
Harry_the_Cat - Wto 28 Kwi, 2009 00:05 spoilery finałowe: http://community.livejour...079.html#cutid1Admete - Wto 28 Kwi, 2009 07:25 Ależ oni tam pięknie razem wyglądaja Caitriona - Nie 03 Maj, 2009 16:09 Avki z odcinka o pannie młodej (4x20): http://i-love-impala67.bl...-cardboard.htmlAnonymous - Nie 03 Maj, 2009 17:06 Cait świetne. Masz talen.... bardzo mi się zwłaszcza asystent znowu podoba. lubię taką kolorystykę
Tymczasem oglądnęłam najnowszy odcinek.
Spoiler:
Tym razem w roli asystenta Arab z miłym dla ucha akcentem. Zagadka też dosyć ciekawa i pierwszy raz miałam okazję widzieć Bones zdziwioną zszokowaną i skofundowaną...
Słodki strzelił focha ma chyba dośc poddawania w wątpliwość jegozdolności magicznych. A i powrócił Jared.... na krótko, ale zawsze....
Admete - Nie 03 Maj, 2009 17:18 Bardzo ładne avki. Ostatni odcinek mi sie podobał. Booth i jared - dobrze razem wypadają, ale jesli w przyszłości jared miałby byc trzecim w relacjach B&B to ja nie chcę.Anonymous - Nie 03 Maj, 2009 17:20 nie ma na to szans mam nadzieję, chociaż spojlerów nie znam.... mam nadzieję, że jeszcze góra! jeden sezon Kości i finito.... niech nie ciągną w nieskończonośc. I niech nie "Ulepszają"Caitriona - Nie 03 Maj, 2009 20:06 Pięknie dziękuję
Ostatni odcinek obejrzałam i ja
Spoiler:
Zagadka ciekawa, Jared powrócił i jakos tak dobrze mu bez mundurka Teraz było widać że on i Seeley są braćmi. Strasznie mi się podobala końcówka: Bones uciekająca z baru z krzykiem, pełna ekstaza, a tymczasem Booth potajemnie reguluje rachunek Słodki z niego facet!
Anonymous - Nie 03 Maj, 2009 20:09 Dba, zeby Kostuszka się rozwineła, ale jednak w granicach prawa