Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Harry_the_Cat - Nie 25 Lis, 2007 14:57
Obejrzałam sobie własnie HP5. To zdecydowanie mój ulubiony film z serii. Mimo, że na małym ekranie, to scena z ministerstwa dalej zachwyca.
trifle - Nie 25 Lis, 2007 15:22
Ooo, a ja właśnie też zdobyłam i będę oglądać na dniach.
Aragonte - Nie 25 Lis, 2007 19:15
| Harry_the_Cat napisał/a: | Obejrzałam sobie własnie HP5. To zdecydowanie mój ulubiony film z serii. Mimo, że na małym ekranie, to scena z ministerstwa dalej zachwyca. |
Mnie też, oglądałam ją chyba z pięć razy
Harry_the_Cat - Nie 25 Lis, 2007 19:40
Ja rozważam jeszcze powtórne odpalenie pytki dziś wieczorem... Ale chyba na kompie. Może jakieś skrinki czy coś...
Anonymous - Nie 25 Lis, 2007 19:49
a nie weim czy pisano już, że polski najnowszy HP będzie nosił tytuła Insygnia śmierci a sprytny Empik już przedsprzedaż prowadzi http://www.empik.com/prod...ctId=prod310167
a premiera będzie za dwa miesiące
kurczak sam środek sesji
Harry_the_Cat - Nie 25 Lis, 2007 19:53
Uważam, że to niezłe tłumaczenie. Brzmi zdecydowanie lepiej niż "relikwie".
No i tak, styczeń.... Już to omawiałyśmy z Aragonte - martwy sezon po świętach ratują...
nicol81 - Nie 25 Lis, 2007 21:28
Myślę, że nie chcieli wchodzić na relikwie z przyczyn piarowych. Myśleli też podobno o regaliach- ale to rzadkie słowo. Insygnia chyba pasują.
Harry_the_Cat - Nie 25 Lis, 2007 21:54
Nie sądzę - jeśli chodzi o relikwie. Wydaje mi się, że po prostu p. Polkowski nie tyle wziął po uwagę PR, co konotacje jakie niesie ze sobą słowo "relikwie" i to, czym "hallows" rzeczywiście są w książce.
Agn - Pon 26 Lis, 2007 19:34
Insygnia? O, to mi sie podoba. No, panie Polkowski, bardzo dobry pomysl!
Chyba zaopatrze sie w tlumaczenie siodmego tomu.
Dzisiaj podziwialam w MM piaty film... I w sumie bez tragedii narodowej, bo tylko 44,90 zl za nia chca. Myslalam, ze bedzie gorzej, ale jeszcze sprawdze Saturna, bo moze byc te 5 zl taniej.
Ja te czesc uwielbiam (no, jest na drugim miejscu - zaraz po trojeczce mej ukofffffanej ). Juz niedlugo zakupie ja sobie i bede scene walki w ministerstwie odtwarzac az do zajechania plyty na smierc. Bede to tlukla tak samo jak pierwszy lot na hipogryfie...
Anonymous - Pon 26 Lis, 2007 21:10
Ojcze - tak ogolnie to przybij piateczke.
Ja na Trojeczke poszlam nawet specjalnie po raz drugi do IMAXu - scena z hipogryfem zaparla mi dech (mimo, ze bylam po projekcji kinowej i kilkukrotnej domowej)
Nie slyszalam, zeby kolejne czesci grali w IMAXie, a szkoda. Piorunujace wrazenie...
Agn - Pon 26 Lis, 2007 21:17
*beczy* Nie widzialam tego w IMAXieeeee...
Anonymous - Pon 26 Lis, 2007 21:32
Oszamniające przezycie. Przez tydzien nie moglam dojsc do siebie.
Agn - Pon 26 Lis, 2007 21:36
Kop leżącego, kop...
Harry_the_Cat - Pon 26 Lis, 2007 21:41
Ja w imaxie z kolei piątke oglądałam. Ministerstwo - Ale to za drugim razem. Za pierwszym poszłam tam, gdzie wyświetlali cyfrową jakość
Anonymous - Pon 26 Lis, 2007 21:42
czyli jednak !!! To ja nie popuszcze i nastepne czesci to juz w IMAXie...
Agn - Pon 26 Lis, 2007 22:04
UUUUUEEEEEEEEHEHEEHEHEHEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Czytaj: tatuś nie ma szans na IMAXa... a barrrrdzo by chciał obejrzeć tak szóstkę, bo to jego ulubiony tom.)
trifle - Śro 28 Lis, 2007 11:06
I ja też obejrzałam piąty film. Najlepszy ze wszystkich, bardzo dobrze się ogląda, a scena w ministerstwie rzeczywiście imponująca Bałam się takich sztucznych efektów specjalnych, ale naprawdę super to zrobili.
A książkowo część trzecia to też moja ulubiona
trifle - Śro 28 Lis, 2007 11:08
Aaa, co to jest IMAX?
Gunia - Śro 28 Lis, 2007 17:39
To taka super ekstra wypasiona jakość filmu w kinie. Ogromna rozdzielczość i obraz wbijający w fotel.
KLIK
Harry_the_Cat - Śro 28 Lis, 2007 20:00
Gunia zapomniała dodać, że scena w Ministerstwie jest w 3D
trifle - Czw 29 Lis, 2007 11:22
A we Wrocławiu nie ma
A wczoraj włączyłam sobie jeszcze raz tę scenę. Bardzo mi się podoba to jak Voldemort yyy wszedł wciało Harry'ego i pokazane są takie migawki i ten taki miękki (pasuje mi to określenie ), spokojny i złowrogi głos Ralpha "so weak".Świetne to jest.
Agn - Czw 29 Lis, 2007 12:00
To jest w ogóle genialnie zmontowana scena. Uwielbiam ją! I w tle jeszcze leci jeden z moich ukochanych utworów z piątego filmu - Possession.
trifle - Pią 30 Lis, 2007 15:03
Ja też ją uwielbiam. Choć się wcale nie spodziewałam, bo mój stosunek do wszystkich poprzednich filmów HP był yyy dość sceptyczny
Chyba dziś też sobie zapuszczę, czy aby na pewno jest taka dobra jak zapamiętałam
Anonymous - Pon 03 Gru, 2007 04:09
jestem po pierwszej częsci Zakonu Feniksa. Wrażenia jak na razie pozytywne.
Wiecie co powaliła mnie na kolana scena z Uczty Powitalnej, jak Umbrige konczy przemówienie Snape ma zabójczą minę.
Słodko-figlarne było też mrugnięcie Syriusza do Harrego zaraz po przybyciu do Kawtery Głównej. Nie wiem kiedy oglądnę nastęną część, ale już się doczekać nie mogę
Anonymous - Wto 04 Gru, 2007 19:33
I oglądnęłam całość. Daje radę. zwłaszcza jak się ogląda o 3 nad ranem w całkowitych ciemnosciach. Tonks mi sie bardzo podobała szkoda,że jej tak mało.
Za krótki ten film
|
|
|