Fantastyka - Hobbit
arlekin - Pią 25 Sty, 2013 17:54
Obejrzałam, wyszłam zachwycona. Richard genialny, a Bilbo to majstersztyk.
Nawet moja siostra nie padła przy tych trzech godzinach, a biorąc pod uwagę jej stan - to duży ukłon w stosunku do nowego dzieła Jacksona.
Admete - Pią 25 Sty, 2013 18:35
Mnie sie podoba pierwszy i ostatni
Anaru - Pią 25 Sty, 2013 19:20
Obejrzałyśmy z Asią, udało się na jeden raz resztę filmu. Ściskała mnie za rękę cały czas, w mocniejszych momentach bardzo mocno, nie odwróciła wzroku od ekranu ani na moment, a jak smok dmuchnął złotem, to mi prawie z fotela wyskoczyła.
Dubbing da się przeżyć, zastrzeżenia miałam tylko do Golluma, był mało zrozumiały. Kto go dubbingował? Gandalf też nie brzmiał jak Gandalf, a i Thorinowi było daleko do głębokiego głosu pierwowzoru, ale starali się.
Kolejny raz stwierdziłam, że Gollum jest rewelacyjnie zrobiony z tymi oczyskami, Krasnoludy są urocze i maja finezyjne warkoczyki (po porannym pleceniu teraz bardziej zwróciłam na nie uwagę ), Bilbo jest świetny, a Thorin też rewelacyjny. Ale chwilowo muszę odczekać trochę zanim zobaczę kolejny raz
Admete - Pią 25 Sty, 2013 19:33
Zdaje się, że Szyc podkładał głos Golluma.
BeeMeR - Pią 25 Sty, 2013 19:34
| Anaru napisał/a: | | zastrzeżenia miałam tylko do Golluma, był mało zrozumiały. Kto go dubbingował? | Borys Szyc, Bilba Cezary Pazura a Galadriel Stenka - reszty nie wiem. Cieszę się że obejrzałyście na dwa razy, nie więcej - mam nadzieję, że się Asi podobało
Anaru - Pią 25 Sty, 2013 22:19
No to Szyc mi nie odpowiadał, niezrozumiale mówił, chociaż Gollumowe odgłosy były w porządku. Całe szczęście, że nie wiedziałam, że Bilbo to Pazura, bo by mi się pewnie zwizualizował, a tak to na szczęście nie poznałam.
Podobało się najwyraźniej, zafascynowało.
Aragonte - Pią 25 Sty, 2013 22:41
| Anaru napisał/a: | Podobało się najwyraźniej, zafascynowało. |
A ja dalej hobbituję - oglądam fragmenty i coraz bardziej mi się ten film podoba (mimo usterek).
Deanariell - Sob 26 Sty, 2013 15:06
| Caitriona napisał/a: | Deanariell napisał/a:
Caitri, nie mogłam nie zauważyć Twojego przepięknego avka z Dean'em!
Z ostatniego odcinka Bardzo udanego, lżejszego, z przebierankami Polecam! |
Na pewno kiedyś nadrobię, bo tęsknię... Póki co utknęłam w sezonie siódmym...
| Anaru napisał/a: | | Obejrzałyśmy z Asią, udało się na jeden raz resztę filmu. Ściskała mnie za rękę cały czas, w mocniejszych momentach bardzo mocno, nie odwróciła wzroku od ekranu ani na moment, a jak smok dmuchnął złotem, to mi prawie z fotela wyskoczyła. |
To super! Zawsze to jakaś chwila rozrywki, oderwanie od prozy dnia codziennego... Wiem, że Wy siłą rzeczy musiałyście wybrać dubbing - ale osobiście chyba bym tego nie zniosła... Musiałabym być bardzo zdesperowana, żeby słuchać jak Pazura dubbinguje Bilba, a Szyc - Golluma (choć w sumie nieco do niego podobny, tylko znacznie grubszy... ).
BeeMeR - Sob 26 Sty, 2013 16:35
| Anaru napisał/a: | Całe szczęście, że nie wiedziałam, że Bilbo to Pazura, bo by mi się pewnie zwizualizował, a tak to na szczęście nie poznałam. | Ja niestety poznałam po głosie
Anaru - Sob 26 Sty, 2013 17:11
| Deanariell napisał/a: | | Wiem, że Wy siłą rzeczy musiałyście wybrać dubbing - ale osobiście chyba bym tego nie zniosła... |
Alternatywą byłoby moje czytanie przez cały film, to ja już wolałam dubbing
Ja się dzięki oglądaniu z nią nauczyłam oglądać filmy z lektorem, przedtem mi przeszkadzało. Bo Asia czyta, ale nie wiem na ile szybko wszystko łapie wraz z obrazem, łatwiej jest z dubbingiem czy lektorem.
Deanariell - Nie 27 Sty, 2013 01:15
| Anaru napisał/a: | | łatwiej jest z dubbingiem czy lektorem |
Najważniejsze, że w ogóle ogląda i chce.
Aragonte - Nie 27 Sty, 2013 11:25
Hyhy - ktoś wolałby Thorina z lewej?
http://sphotos-h.ak.fbcdn...766928660_n.jpg
Admete - Nie 27 Sty, 2013 12:13
A fuj ten z lewej Elrond mi się wyjątkowo w tej cześci podoba. Jest mniej sztywny niż reszta elfów, może dlatego, że jest Półelfem To tak jakby Hugo Weaving czuł się doskonale w jego skórze. Dali mu teraz inne, lżejsze stroje i jest taki pełen energii. Gollum jest rozbrajający i przerażajacy zarazem. Serkis i ludzie od efektów komputerowych wspięli sie na szczyt. Ja widzę Golluma i widze jdnocześnie mimikę, ruchy Serkisa. Ogólnie miałoby się ochote powiedzieć podczas sceny z zagadkami: "Gollum nie baw się jedzeniem" Bardzo mnie cieszy, że Richard Armitage tak dobrze wypadł jako Thorin - my go decaniamy jako aktora od dawna - teraz miał okazję zrobić to cały niemal świat. Brawo Niech mu się kariera rozwija także po Hobbicie jeszcze przez wiele lat. krasnoludy cudnie scharakteryzowane i zróżnicowane. Teraz już każdego rozpoznaję. Moim ulubieńcem jest Bofur ( nadal )
Aragonte - Nie 27 Sty, 2013 12:24
Popieram, Elrond wypadł w H1 fantastycznie Ogółem podobało mi się też dość konsekwentne stosowanie języków danych ras i dodawanie napisów - to taki dodatkowy smaczek.
Anaru - Nie 27 Sty, 2013 12:43
| Deanariell napisał/a: | Najważniejsze, że w ogóle ogląda i chce. |
Asia uwielbia oglądać filmy, pisałam w tym Asinym wątku. To jest faktycznie chwila oderwania od rzeczywistości, bardzo mocno skrzeczącej w tym wypadku.
Czekam z niecierpliwością na następne części.
| Aragonte napisał/a: | | Popieram, Elrond wypadł w H1 fantastycznie Ogółem podobało mi się też dość konsekwentne stosowanie języków danych ras i dodawanie napisów - to taki dodatkowy smaczek. |
W wersji na komputerze tłumaczenia tych napisów na nasze nie było
Aragonte - Nie 27 Sty, 2013 13:15
W moje wersji są tam napisy
No, ale za to dubbingu nie ma
Anaru - Nie 27 Sty, 2013 14:07
W tej wersji z dubbingiem było tłumaczenie napisami po angielsku, to Asi przetłumaczyłam na nasze .
Aragonte - Nie 27 Sty, 2013 14:34
Pomyliłam się - tłumaczenia też u mnie nie było, tylko wersja angielska
Admete - Nie 27 Sty, 2013 15:08
A czy wiadomo, kto będzie grać Barda? Jakieś zdjęcia są?
Aragonte - Nie 27 Sty, 2013 15:42
Luke Evans. Widziałam parę fotek jego w stroju.
http://staticc04.insing.c.../pc_600x450.jpg
http://www.filmuniverzum....an-600x332.jpeg
Obejrzałaś do końca?
Admete - Nie 27 Sty, 2013 16:06
Tak jest Nie do końca mi się te zdjęcia podobają, ale pan w ruchu może zyska
Aragonte - Nie 27 Sty, 2013 16:48
I co, wiesz już, co przegapiłaś wcześniej?
Admete - Nie 27 Sty, 2013 16:49
Mnóstwo szczegółów - na przykład ogon smoka w Ereborze na początku
Aragonte - Nie 27 Sty, 2013 17:31
Co, nie widziałaś tego wcześniej? Ogółem widzieliśmy na razie ogonek, łapy i oczko smoka
No i było widać, jak jechało mu z pyska
Admete - Nie 27 Sty, 2013 19:54
Nie widziałam tych szczegółów. Oko tak, ogona nie
|
|
|