To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Gosia - Czw 21 Sie, 2008 21:33

Francuski aktor Jean Reno znajduje się na oddziale intensywnej terapii szpitala na Martynice po poważnym ataku serca.
60-letni Reno doznał ataku serca w środę i został natychmiast przetransportowany do szpitala na Martynice z sąsiedniej wyspy St. Barts, gdzie spędzał urlop w domu swego przyjaciela Johnny Hallydaya.
Lekarze nie podali szczegółów na temat stanu zdrowia aktora, który wystąpił w takich filmach jak "Wielki Błękit", "Leon Zawodowiec", "Kod da Vinci", "Mission: Impossible" czy "Francuski pocałunek".
Aktor urodził się w Casablance, a jego rodzice byli Hiszpanami, ale w wieku 12 lat przenieśli się do Francji. Obecnie Reno mieszka w Paryżu i Los Angeles.

lizzzi - Pią 22 Sie, 2008 11:31

Niech wraca szybko do zdrowia.
Zdaje się, że jego żona to Polka.

Gosia - Pią 22 Sie, 2008 18:23

I ma na imię Małgosia ;)
lizzzi - Pon 25 Sie, 2008 11:57

Wydawało mi się, że Zofia.
Gosia - Pon 25 Sie, 2008 15:12

Masz racje, moj blad.
Jean Reno poślubił Zofię Borucką.

Gosia - Wto 26 Sie, 2008 10:39

ABC zamówiło 5 nowych seriali. Wśród zamówionych tytułów znajdują się między innymi dwa policyjne dramaty "Castle" i "The Unusuals".
Inne tytuły to "Cupid", "Better off Ted" i "Single with Parents".

"Castle" opowiadać będzie historię pisarza - Nathan Fillion, który pomaga policji Nowego Yorku rozwiązywać trudne sprawy (dziwne podobieństwo do Numb3rs?). Serial będzie koprodukcją ABC i Beacon Pictures, a scenarzystą pilota został Andrew Marlowe mający na koncie "Hollow Man", "Air Force One" i "End of days".

Akcja "The Unusuals" również będzie rozgrywać się w Nowym Yorku na "niezwyczajnym" posterunku. Serial współtworzony będzie przez Sony Pictures TV i przypominać ma ponoć nasz rodzimy "13 Posterunek".

"Cupid" będzie nawiązywał do serialu z lat 90ych pod tym samym tytułem. Serial będzie opowiadał losy mężczyzny (Bobby Cannavale), który podaje się za kupidyna, przez co dostaje się pod opiekę pani psychiatry (Sarah Paulson). ABC Studios i Sony Pictures TV produkują.

W "Better off Ted" zobaczymy Jay'a Harrington'a którego postać będzie pnąć się po szczeblach kariery w wielkiej korporacji. 20th Century Fox TV produkuje.

Zaś "Single with Parents" z Alyssą Milano to opowieść o 30to kilku letniej kobiecie, jej rodzinie, przyjaciołach i karierze (czyżby powtórka z "Samantha Who?). W serialu zobaczymy również Annie Potts i Beau Bridges'a. Produkować będzie ABC Studios wraz z DreamWorks TV.

Gosia - Pon 01 Wrz, 2008 19:22

Magic, mystery and history come to BBC Drama this Autumn

Category: TV Drama
Date: 01.09.2008

This autumn the BBC reveals an unparalleled line-up of drama across four channels that will have something for audiences of all ages and tastes to enjoy.
Across the coming months there are more than 70 hours of brand new drama sitting alongside many returning favourites.
On BBC One we have the hotly anticipated magical drama of Merlin alongside new nine o'clock pieces such as Apparitions starring Martin Shaw, Wallander featuring Kenneth Branagh and a remake of the classic Seventies series Survivors.

There will also be stunning new interpretations of Tess Of The D'Urbervilles and Little Dorritt.

Elsewhere we see the return of Heroes (series 3) to BBC Two alongside powerful single dramas God On Trial and A Number. In addition Einstein & Eddington stars the ever popular David Tennant in a very different and powerful role.
On BBC Three and BBC Four there is also plenty for audiences to enjoy.
Spooks Code 9 continues on BBC Three and on BBC Four a series of biopics featuring among others, Mills & Boon, will give viewers the chance to enjoy a unique look at some of our most well loved national treasures.
Head Of BBC Drama Commissioning Ben Stephenson said: "This Autumn we have worked hard to ensure there is a wide range of drama that will entertain, challenge and engage audiences.
"Whether it is family entertainment, period drama or the single play that you enjoy there will be plenty this autumn to keep you entertained."

A Spooks z Rysiem kiedy????

Admete - Pon 01 Wrz, 2008 20:06

Spooks i Merlin. Oni tam nigdy nie dadzą od razu terminów. Amerykanie sa pod tym względem porządniejsi ;-)
Gosia - Pon 01 Wrz, 2008 20:34

Spooks Code 9 to jakis spin-off Spooksów (tych Rysiowych) jesli dobrze rozumiem...
Admete - Pon 01 Wrz, 2008 21:10

Tak jakby. Muszę się zorientowac ;-)
Harry_the_Cat - Wto 16 Wrz, 2008 21:19

Córka Heatha Ledgera wygląda zupełnie jak ojciec:

R.I.P. Heath.

Caitriona - Wto 16 Wrz, 2008 23:03

Faktycznie wykapany tata.
Nadal mi żal że chłopak niczego więcej nie zagra...

Harry_the_Cat - Wto 16 Wrz, 2008 23:06

Mi też. Straasznie. :(
Anaru - Śro 17 Wrz, 2008 15:28

Harry_the_Cat napisał/a:
Córka Heatha Ledgera wygląda zupełnie jak ojciec:

Faktycznie, małe ksero...
Też mi go bardzo szkoda. :(

Natomiast Irena Kwiatkowska obchodzi 96 urodziny :tort:
Świetnie się trzyma :kwiatki_wyciaga:
http://film.wp.pl/galeria.html?idGallery=3685

Anaru - Czw 18 Wrz, 2008 13:38

Śliczne te klocuszki :serce:
http://pomponik.pl/galeri...ze,862655,1,406

achata - Sob 20 Wrz, 2008 20:05

W moim programie tv przy opisie jutrzejszych "Trzech muszkieterów" jest info, że aktualnie BBC kręci serial na podstawie tej książki. Unowocześniony ponoć i tego się boję po Robin Hoodzie
Tamara - Nie 21 Wrz, 2008 10:33

D'Artagnan z angielską flegmą ? :confused3: "Jeśli się nie mylę , sir , uderzyłeś mnie w twarz rękawicą . Z przykrością muszę cię uprzedzić , iż wydaje mi się , że będę zmuszony ci oddać . " :mrgreen:
Calipso - Nie 21 Wrz, 2008 10:49

Tamara napisał/a:
"Jeśli się nie mylę , sir , uderzyłeś mnie w twarz rękawicą . Z przykrością muszę cię uprzedzić , iż wydaje mi się , że będę zmuszony ci oddać .

nie ma jak dobre wychowanie połączone z niepewnością :mrgreen:

Anaru - Nie 21 Wrz, 2008 12:56

Ale jaki savoir vivre :rotfl:
BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2008 14:24

Tamara napisał/a:
"Jeśli się nie mylę , sir , uderzyłeś mnie w twarz rękawicą . Z przykrością muszę cię uprzedzić , iż wydaje mi się , że będę zmuszony ci oddać . " :mrgreen:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gosia - Pon 22 Wrz, 2008 20:24

Rozdano nagrody Emmy:
http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=48948
Ralph Fiennes bez nagrody :(

Anaru - Nie 28 Wrz, 2008 13:25

Ploty czystej wody, czyli urokliwe kreacje polskich gwiazd, na które właśnie natrafiłam, niektóre naprawdę mnie zdziwiły :shock: :zalamka:
http://www.plejada.pl/141...,plebiscyt.html

Tamara - Nie 28 Wrz, 2008 14:00

naprawdę niezłe :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu:
Gosia - Pon 13 Paź, 2008 17:04

Pewnie juz wiecie (ci co są zainteresowani):

Polska premiera długo oczekiwanego "Zmierzchu" zostanie przesunięta z 5 grudnia 2008 roku na rok przyszły
Według dystrybutora "Zmierzch" zostanie przesunięty na 9 stycznia 2009 roku.
Monolith Films także stara się, aby jednak przed końcem roku były jakieś pokazy w Polsce, chociażby przedpremierowe.

Harry_the_Cat - Pon 13 Paź, 2008 20:47

beznadzieja.... :roll: Jak tak dalej pójdzie to zmuszę męża, żebyśmy poszli do kina, jak będziemy w grudniu w Sztokholmie... :roll: