To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Gunia - Czw 17 Wrz, 2009 20:11

Cieszę się, zwłaszcza że co się odwlecze, to nie uciecze. ;)
RaczejRozwazna - Nie 04 Paź, 2009 21:46

Jeśli coś z tego scenariusza okaże się prawdą, to wyleczę się z ekranizacji Narnii na długi czas!!! Mam tylko nadzieję, że to jakaś plotkarska, nieprawdziwa wersja
http://community.livejour...t/24810141.html

Spoiler:
Ale Łucja i Kaspian!!!!????? :cry2: :cry2: :cry2: :uzi: :uzi:

Gunia - Nie 04 Paź, 2009 21:55

Jak patrzę na spoiler... Chyba wolę nie wiedzieć. :paddotylu:
RaczejRozwazna - Nie 04 Paź, 2009 21:56

I masz rację.... Ale może to nieprawdziwe... :cry2:
Agn - Nie 04 Paź, 2009 22:50

Ja tę rewelację pozostawię bez komentarza. Tym bardziej, że to tylko LJ, a nie jakieś oficjalne źródło. Jest jeszcze nadzieja.
NOŻ KURDE BEZ PRZESADY! :evil:

Nashira - Nie 04 Paź, 2009 23:51

qcze. uwielbiam Narnię, wyrosłamna niej, co lepsze fragmenty do dziś mnei fascynują. Na 1sze urdziny mojego synka postawiłam mu na pólce komplet i czekam cierpliwie, kiedy dorsonie ;-) dla mne totaka fantastyka lekka. Nie za dużo jej specjalnie i dobrze. Nie przepadam za podrózami w całych wymyślonych krainach z językiem i prawami innymi niz rzeczywiste, ale to pewnie dlatego,z e mis ie nie chce az tak wielu rzeczy wyobrazac ;-) niemniej jednak cenię fantastykę - z odległosci :lol:

do kina na NArnię bym nie poszła- jednak, ale w tv chętnie obejrzę ;-) ostatnio kilka razy powtórzyli Szfę. Kaspiana jeszcze nie miałam przyjemności obejrzeć, pozostały mi trailery. ale ja w ogóle jestem do tyłu z polską tv.. straszne..

Admete - Pon 05 Paź, 2009 13:48

Spoiler na pewno bzdurny.
Nashira - Pon 05 Paź, 2009 14:23

Admete napisał/a:
Spoiler na pewno bzdurny.

a nienajgorszy nawet

Admete - Pon 05 Paź, 2009 15:37

Bzdurny w sensie, że raczej niemożliwy ;)
Nashira - Pon 05 Paź, 2009 15:42

Admete napisał/a:
Bzdurny w sensie, że raczej niemożliwy ;)

aa, tooo ja juz nic nie rozumiem... :zalamka: musze sie wstrzelic w Wasz slang jeszcze, bo teraz uznalam, ze totalnie sie pogubiłam.

może jakaś dobra dusza mi wyjaśni o co chodzi zatem...?

RaczejRozwazna - Pon 05 Paź, 2009 16:51

Chodzi o to, że znalazłam stronę na której streszczony jest podobno oryginalny scenariusz do "Podróży". I obok kilku znaczących odstępstw od książki (typu Zuchon i Kornelius na pokładzie, ale jest ich więcej i bardziej kontrowersyjnych) jest już bardzo kontrowersyjny wątek jakoby Łucja podkochiwała się w Kaspianie. Scena w książce, w której Łucja czyta księgę w domu Koriakina i chce być piękna (wychodzi tam trochę jej zazdrość o Zuzannę) ma być w ten sposób "naciągnięta" pod to zainnteresowanie Kaspianem. Idiotyzm kompletny, jeśli to prawda, czy nie mogą po bożemu zrobić ekranizacji MOJEJ ULUBIONEJ CZĘŚĆI????

Aha i jeszcze Kaspian ma mieć sen Córki Ramandu przed jej poznaniem. Tego akurat się spodziewałam, nawet nie wiem czy gdzieś tego wcześniej nie przepowiadałam tutaj :)

Swoją dogą doczytałam całkiem już prawdziwego newsa - Ben mówł, że będą w tej ekranizacji wątki przejęte z kolejnych części NArni. Coś się obawiam, że oznacza to rezygnację z kręcenia kolejnych części ...

Agn - Pon 05 Paź, 2009 17:08

Nie mogę się jednak powstrzymać.

Jeśli dojdzie do tego, że Łusia zacznie strzelać maślane oczy w stronę Kaspiana, to chyba z zażenowania zakryję oczy czapką. Serio, dla mnie ten news jest... niewygodny, źle mi się siedzi, jak o tym pomyślę. Przebolałam już Zuzę i buzi z Kaspianem. Oni chociaż wiekowo byli dobrani (pomijając jej 1300 lat więcej, ale wiecie o co chodzi ;) ). Ale Łucja... to dziewczynka jest. I chociaż ciut podrosła to nadal będzie dziewczynka. A Kaspian to już młody mężczyzna.
Ludzie, ratujcie mnie...
To jeszcze poproszę, by Edmund próbował poderwać córkę Ramandu, będzie komplecik. :obrzydzenie:

RR, też mi się wydaje, że te wątki z dalszych części to znak, że reszty nie będzie. Trochę szkoda. Widać, że po prostu rezygnują...
CHYYYYYYYBA że robią sobie gładkie wejście na kolejne filmy, żeby łatwiej im było powiązać je ze sobą. Ale to może być tylko moja naiwność. :roll:

Gunia - Pon 05 Paź, 2009 21:05

Agn napisał/a:
CHYYYYYYYBA że robią sobie gładkie wejście na kolejne filmy, żeby łatwiej im było powiązać je ze sobą. Ale to może być tylko moja naiwność. :roll:

Will - przebąkiwał, że i tak spotkają się wszyscy w siódemce :lol: , czego jemu i sobie życzę, bo to moja ulubiona część. 4, 5 i 6 mogą opuścić. :wink:

Nashira - Pon 05 Paź, 2009 22:09

qcze, ale ni mozna wrzucic wszystkiego na raz do podróżnika, bo to straci sens też. jestem zniesmaczona. po to jest 7 czesci wg autora, ze ma byc 7 częsci... ojj, szmirą mi zapachniało....
Agn - Pon 05 Paź, 2009 23:39

Spokojnie, może tylko jakieś hinty pozostawiają, a nie całe sceny czy wątki.

PS Nashira, czy ty gdzieś nie funkcjonujesz jako Nashirah? Z ciekawości pytam.

Nashira - Wto 06 Paź, 2009 00:21

Agn napisał/a:
Spokojnie, może tylko jakieś hinty pozostawiają, a nie całe sceny czy wątki.

PS Nashira, czy ty gdzieś nie funkcjonujesz jako Nashirah? Z ciekawości pytam.

nie, tylko jako Nashira, dokładnie z taką samą sukienką ;-)

Admete - Sob 28 Lis, 2009 21:07

Pierwsze zdjęcia z Podróży...Mam nadzieję, że Guni się spodobają :)

http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=60986

Gunia - Nie 29 Lis, 2009 13:29

Achhh! Jak mu ślicznie, kiedy jest taki kudłaty! :love_shower: :serduszkate: Już czuję, że niedługo się znów w niego przebiorę. :roll:
Dzięki, Admetko. :kwiatki_wyciaga:

Agn - Nie 29 Lis, 2009 13:39

Też mnie się podoba taki zarośnięty. I jak on jest ubrany! Jak... pirat prawie. :mrgreen:
Swoją szosą bardzo jestem ciekawa, jak zrobią tę część, bo jest strasznie fragmentaryczna.

Admete - Nie 29 Lis, 2009 14:20

No właśnie - piękny pirat :) Mógłby zagrać w nowej wersji kapitana Blooda!
Agn - Nie 29 Lis, 2009 15:11

Admete napisał/a:
Mógłby zagrać w nowej wersji kapitana Blooda!

Którego nigdy nie czytałam. :(

RaczejRozwazna - Nie 29 Lis, 2009 15:34

Suuuper już się nie mogę doczekać :excited:

A te stroje to rzeczywiście "pirackie", choć pod względem nawiązania do epoki, to chyba romantyzm.. :mysle:

Admete - Nie 29 Lis, 2009 15:47

Cytat:
Którego nigdy nie czytałam.

Książka powinna być bez problemu dostępna w bibliotekach.

Anonymous - Nie 20 Gru, 2009 10:12

Wczoraj w TVP puszczali pierwszą część i nie mogłam sie powstrzymać i oglądnęłam coby przypomnieć sobie ile rzeczy mi się tam podobało.. klimat, muzyka, dubbing zwierzątek, cała ta baśniowość... byłyśmy z Mamą(bo z Nią oglądałam) oczarowane... :mrgreen:
RaczejRozwazna - Nie 20 Gru, 2009 13:32

Ja też oglądałam wczoraj z Mamą Narnię - ja po raz któryśtam, a Mama po raz pierwszy w całości i była oczarowana. Aż mnie pytała kiedy będą puszczać drugą część... A ją naprawdę ciężko ruszyć. :lol: