Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
praedzio - Sob 25 Maj, 2013 14:30
Nadgoniłam kilka odcinków Orphan Black. Dobry serial. Naprawdę dobry.
Admete - Sob 25 Maj, 2013 17:01
A to się cieszę, że obejrzę sobie kiedyś w całości. Stwierdziłam, że ostatniego Grimma tej serii obejrze dopiero z początkiem kolejnej. Mniej czekania będzie
praedzio - Sob 25 Maj, 2013 17:15
Zostały jeszcze dwa odcinki Orphan Black, no, i - co najważniejsze - już dziś wiadomo, że będzie drugi sezon w przyszłym roku. Też 10 odcinków.
P.S. *Wcale, ale to wcale nie myśli o pewnym Paulu, który jest ozdobą serialu*.
asiek - Sob 25 Maj, 2013 18:51
Praedziu, a ten serial, to bardziej kryminał, czy sf ?
praedzio - Sob 25 Maj, 2013 19:00
W sumie ani jedno, ani drugie. To znaczy są tam elementy zarówno kryminalne, jak i Sci-Fi. Bardziej jest to o próbie rozwikłania zagadki pochodzenia bohaterki i o usiłowaniu zachowania przy tym własnego życia. Trudno wyrażać się mi mniej enigmatycznie nie zdradzając przy tym fabuły, sorry.
asiek - Sob 25 Maj, 2013 19:07
OK Dzięki
Anonymous - Nie 26 Maj, 2013 16:03
| praedzio napisał/a: | . To znaczy są tam elementy zarówno kryminalne, jak i Sci-Fi. Bardziej jest to o próbie rozwikłania zagadki pochodzenia bohaterki i o usiłowaniu zachowania przy tym własnego życia. Trudno wyrażać się mi mniej enigmatycznie nie zdradzając przy tym fabuły, sorry. |
Juz myslalam, ze mowa o Heaven
praedzio - Nie 26 Maj, 2013 20:49
Nieee, nie ma tajemniczych wypadków/zdarzeń/kataklizmów etc. Skupiamy się na pochodzeniu Sary li i jedynie. No, owszem - jest tam trochę depczącej po piętach policji i szalonych naukowców. I fanatyczny zabójca. I tak już dużo powiedziałam.
Admete - Pon 27 Maj, 2013 22:00
Znalazłam na FB stronę, na której walczą o przywrócenie do kin filmów w 2D - jakbym miała FB to bym się dołączyła. Może ktoś się za mnie wpisze?
https://www.facebook.com/...570265209665237
Aragonte - Wto 28 Maj, 2013 11:22
Polubiłam tę stronkę
Admete - Wto 28 Maj, 2013 14:01
Dziękuje bardzo. Pewnie to i tak nic nie da, ale inicjatywa mi odpowiada
praedzio - Wto 25 Cze, 2013 22:48
Jestem po pierwszym odcinku Under the Dome na podstawie książki Kinga. Zapowiada się bardzo... Kingowo. Miodzio!
Poza tym widać, że jestem uzależniona od seriali, bo prawie każdego aktora odgrywającego jakąś rolę w tej produkcji widziałam w innych serialach.
Admete - Śro 26 Cze, 2013 08:08
O to już jest? Nie wyrabiam. To ja bym się uśmiechnęła kiedyś.
praedzio - Śro 26 Cze, 2013 08:21
Nie ma sprawy.
Na Filmwebie opinie mieszane, ale to zrozumiałe, bo serial podobno różni się od książki (też mi niespodzianka ), ale przy jego produkcji kręcił się sam S. King (są nawet jego zdjęcia z planu), więc wydaje mi się, że to działa tylko na plus. Słyszałam nawet, że King uważa, że spieprzył książkę, więc chce naprawić to w serialu. Ciekawe, ile w tym prawdy.
Najbardziej z tego wszystkiego podoba mi się zachowanie klimatu Kingowego; do obsady nie mam praktycznie zastrzeżeń.
praedzio - Wto 09 Lip, 2013 12:55
Na okres letniej kanikuły (khe, khe - urlopie, gdzieżeś ty?) oglądam sobie wieczorami do poduszki Akta Dresdena (The Dresden Files) - serial na motywach cyklu powieściowego autorstwa Jima Butchera traktujący o magu Harrym Dresdenie, który zajmuje się rozwiązywaniem zagadek kryminalnych w sposób dość niekonwencjonalny, jak na jego profesję przystało.
Serial leciutki, niewymagający - ot, w sam raz na lato. Z początku drażniła mnie narracja offowa, ale już się przyzwyczaiłam.
Przyłapuję się teraz na tym, że czekam z utęsknieniem do wieczora, co by zapuścić sobie kolejny odcinek. Szkoda, że serial liczy ich sobie tylko 12.
asiek - Wto 09 Lip, 2013 13:24
Obejrzałam 2-3 odcinki, ale mnie nie wciągnęło... Inna rzecz, że ostatnio mało seriali mnie porywa. Nawet nie obejrzałam zakończenia sezonu Grimma.
praedzio - Wto 09 Lip, 2013 13:38
Grimma to i ja nie skończyłam.
Admete - Wto 09 Lip, 2013 14:16
Grimma to ja zamierzam skończyć, jak się zacznie 3 sezon, żeby za długo nie czekać Mam zamiar obejrzeć Conttinuum i Orphan Black, ale na razie wciągnęła mnie w ponownie w swój świat Jane Austen.
Aragonte - Wto 09 Lip, 2013 14:44
| praedzio napisał/a: | Serial leciutki, niewymagający - ot, w sam raz na lato. Z początku drażniła mnie narracja offowa, ale już się przyzwyczaiłam.
Przyłapuję się teraz na tym, że czekam z utęsknieniem do wieczora, co by zapuścić sobie kolejny odcinek. Szkoda, że serial liczy ich sobie tylko 12. |
Sympatyczny serialik, oglądałam z rok - półtora roku temu Czytałam pierwszą książkę z cyklu (i mam ją, jaikby co).
Caitriona - Wto 09 Lip, 2013 14:47
| Aragonte napisał/a: | | Sympatyczny serialik |
Chciałam to samo napisać Nie powala z nóg, ale w sumie może wciągnąć. Czytałam dopiero jedną książkę Butchera, ale w planach mam następne. Też nie powalają, ale czyta sie w sumie nieźle.
Fibula - Wto 09 Lip, 2013 21:39
Czytasz w nowym tłumaczeniu czy starym?
Serial niewiele ma wspólnego z książkami, a same książki, o dziwo, trzymają wyrównany poziom (czasem nawet zwyżkowy). Mag ślamazarnie, ale jednak ciągnie wznowienia (potem ma być reszta) i jak dojdzie do tej "reszty", odświeżę sobie początkowe tomy.
Ale i tak wygrywa Garrett Cooka.
praedzio - Wto 09 Lip, 2013 22:03
Czy mi się wydaje, czy też powstał komiks o Harrym Dresdenie?
asiek - Wto 09 Lip, 2013 22:13
Fibulo, a jak Drood Simmonsa ? Przeczytałaś ?
Caitriona - Wto 09 Lip, 2013 22:16
| Fibula napisał/a: | | Czytasz w nowym tłumaczeniu czy starym? |
W nowym
| Fibula napisał/a: | | Ale i tak wygrywa Garrett Cooka |
Idę sprawdzić co to
Fibula - Wto 09 Lip, 2013 23:50
| asiek napisał/a: | Fibulo, a jak Drood Simmonsa ? Przeczytałaś ? |
Jeszcze nie, postanowiłam najpierw zapoznać się z Tajemnicą Edwina Drooda Dickensa, ale niebawem się za niego wezmę.
Jak wrażenia po Terrorze, bo pewnie już przeczytałaś?
|
|
|