Fantastyka - Przygody Merlina
Anonymous - Śro 16 Lut, 2011 11:13
| Agn napisał/a: | | EDYCJA: O w Mordor, ale się Merlin postarzał!!! Jaka piękna rozmowa z Arturem!!!!!! |
Jedna z moich ukochanych komediowych scen serialu.
I really wouldn't do that if I were you because if you do that...you will never learn of my plan.
What plan?
Exactly, that's why you can't run me through!
Agn - Czw 17 Lut, 2011 08:17
I jeszcze jak mu powiedział, że ma jeszcze inne przestępstwa, które chce wyznać, a Artur na to, że co za różnica, i tak go dwa razy nie mogą skazać.
Agn - Czw 17 Lut, 2011 23:11
No dobra, czas się brać do roboty... 3x11 się samo nie obejrzy.
EDYCJA: Kwa! A Dudziaczek co tu robi?
EDYCJA II: Faaaajny odcinek! Choć Uther mógł sobie odpuścić tekst do Artura: "Even you could fight him!" Pfff! Największy głupek by się zorientował, że Artur się podłożył, by staruszek, co to dawno nie machał mieczem, mógł wygrać z własnym synem (co zresztą, jego szczęście, w swej łaskawości na końcu przyznał). Ale taki tekst... no weź, ty palancie skichany!
Swoją szosą ten odcinek kolejny dowód na to, że Uther ma coś z psychiką. Ilekroć Artur chce gnać kogoś ratować, to "Nie, to tylko sługa, to niebezpieczne, a ty jesteś przyszłym królem bla bla bla". Ale pozwala, a wręcz jest zadowolony, że Artur bierze udział w turniejach takich jak ten - żadnych zasad, ludzie giną, ale spoko, Artur może się tam pomęczyć. Ukatrupią go lub nie, a Utherowi jakoś umyka, że Artur jest przyszłym królem w PEŁNYM zakresie, a nie tylko wtedy, gdy mu się przypomni i zechce go powstrzymać przed jakąś wycieczką.
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 00:10
No bo turniej to męska tradycja etc. Ma emanować męstwem i testosteronem a okazując lojalnośc pokazałby, że jest sentymentalną babą. Stawiam na taki tok rozumowania Uthera.
Na jutro finał i leśne wilki i dzi(w)ki zostawiłaś?
Agn - Pią 18 Lut, 2011 00:14
Można powiedzieć, że na jutro. W końcu jest już piątek...
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 00:16
Ot filozofia pełna magii.
Zazdroszczę Ci oglądania finału po raz pierwszy.
Tylko nie wychodź w nocy z domu!! Jest ciemno! Są wilki itp
Agn - Pią 18 Lut, 2011 00:26
Więc Artur wylądował w dole wraz z Merlinem i... Gwainem. HURRA!!!
Przysięgam, że przytkało mnie i zapomniałam, jak się oddycha, kiedy się okazało, że champion tego kolesia-jak-mu-tam to Gwaine. Artur ma z nim walczyć?! Przecież oni się pozabijają!!!
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 00:27
O tak to będzie dobre i poźniejszy OPR w wykonaniu Merlina... zdziwienie Artura i konspiracja Merlina.
Przypominasz mi jak ja kocham Cię. To znaczy Merlina. To znaczy Ciebie też
Agn - Pią 18 Lut, 2011 00:58
Okej, ja wiem, że sytuacja jest poważna, ale i tak nie mogłam się powstrzymać od zduszenia parsknięcia (Calipso śpi), kiedy:
Artur: You should go with them...
Merlin: ...naaaah, I've seen woods already!
I ten uśmieszek Artura!
No i nareszcie Artur dowiedział się prawdy o Morganie. Ale szok! Niesamowity moment!!!
Aragonte - Pią 18 Lut, 2011 01:29
Merlinowy tekst o lesie był baaardzo zacny
I Gwaine jako champion, mrrr Przynajmniej znowu sobie mógł powalczyć trochę, a ja pogapić się nieco
Agn - Pią 18 Lut, 2011 01:29
3x13 - Oj, wojna pełną gębą. Bosko! Lancek przybył z pomocą i już wymienia spojrzenia z Gwen. GRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!
Merlin, rzecz jasna, ratuje sytuację jak może. Miecz już ma. Ciekawe, czy w tej historii excalibur kiedyś trafi w końcu w ręce Artura? Swoją szosą moment z Freyą był śliczny. Szkoda, że dziewczyny już nie ma. Merlin ewidentnie za nią tęskni. Ładna z nich byłaby para. Ech... *ogląda dalej*
Edycja: Oh mein Gott! OKRĄGŁY STÓŁ!!! ŁAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
Ostatnia edycja: I miecz z jeziora, i miecz z kamienia. I okrągły stół, i rycerze Artura (i Lancelot nie tyka Ginewry, hehe, a Ginewra najwyraźniej ostatecznie się zdecydowała). I bitwa, i zapowiedź dalszego ciągu. I Morgause ubita (chyba?), i Morgana pokonana. I Uther chyba beczy w kąciku, i piękny humor na końcu.
Jest 2 w nocy. Niniejszym skończyłam trzeci sezon. Wybaczcie, że użyję tak bezecnego słowa, ale to było zajebiste.
Calipso - Pią 18 Lut, 2011 06:20
Calipso ma twardy sen
| Agn napisał/a: | | Jest 2 w nocy. |
Czy to uzależnienie ?
Alicja - Pią 18 Lut, 2011 06:57
| Agn napisał/a: | | Lancek przybył z pomocą i już wymienia spojrzenia z Gwen. GRRRRRRRRRRRRRRRRR!!! |
witamy serdecznie
Agn - Pią 18 Lut, 2011 10:04
Na szczęście długo to nie potrwało, bo i to spojrzenie Gwen nie było aż takie namiętne. Najwyraźniej ostatecznie wybrała Artura. I dobrze. Miejmy nadzieję, że z tego tęsknego gapienia się na nią nie będzie romansu w 4 sezonie, bo nie zdzierżę, jak mi Gwen sparują z Lancelotem.
Calipso, oczywiście, że uzależnienie, a w dodatku beznadziejna miłość do serialu. Toż nie dało się ze mną gadać, bo oglądałam tylko Merlina i popisowo rechotałam.
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 10:10
| Agn napisał/a: | | Calipso, oczywiście, że uzależnienie, a w dodatku beznadziejna miłość do serialu. |
Cudowniasto. Teraz pierwsze razy masz za sobą, mozesz bezkarnie oddać się oglądaniu powtórek.
Agn - Pią 18 Lut, 2011 10:46
Jak tylko reszta sezonów do mnie dotrze niezwłocznie się tym zajmę. Ale już bym chciała czwarty sezon. Najchętniej od razu cały...
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 10:54
| Agn napisał/a: | | Najchętniej od razu cały... |
to jest ten minus oglądania serialu który trwa i trzeba czekać...
Agn - Pią 18 Lut, 2011 10:56
Na pociechę mam, że na pewno warto czekać. Oj, na pewno! Tylko... do jesieni? Zgniję z tęsknoty...
Wszystko przez ciebie, żeś mi nakazała oglądać ten serial i sprawiłaś, że go pokochałam! Będziesz się za to smażyć w piekle...
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 11:27
Wiedziałam, że to wypłynie kiedyś
Ale miej na uwadze, ze jeśli przyżegluję na Zdolny Śląsk mamy sposób na spędzenie czasu
Agn - Pią 18 Lut, 2011 11:32
Jeśli? Co znaczy: JEŚLI?! KIEDY już do nas przybędziesz! Ja muszę skrzywdzić tym serialem Calipso.
Btw pewnie widziałyście, ale jam początkująca, więc...
http://www.youtube.com/wa...dg0&feature=fvw
Zabił mnie Bradley wybierający obsadę księcia Artura w ewentualnej amerykańskiej wersji tej historii. Nie wiedziałam, że te kawały są popularne także w UK.
Aragonte - Pią 18 Lut, 2011 11:37
| lady_kasiek napisał/a: | Ale miej na uwadze, ze jeśli przyżegluję na Zdolny Śląsk mamy sposób na spędzenie czasu |
Jeśli ja tam przyżegluję, to też
Agn, piorunem obejrzałaś całość Inna sprawa, że ja też oglądałam ekspresowo I i II sezon, kiedy już się wciągnęłam A III to już w zasadzie na bieżąco.
Agn - Pią 18 Lut, 2011 11:39
No to ja dołączę na bieżąco na 4 sezon.
I pewnie, że piorunem. Byłoby szybciej, ale musiałam chodzić do pracy i zajmować się innymi nieistotnymi rzeczami, które przeszkadzały mi w obowiązkach względem serialu.
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 12:14
Merlin i LOTR
mamy plan na dekadę
Yvain - Pią 18 Lut, 2011 13:10
Ja też obejrzałam w tempie ekspresowym, ale nie szło inaczej po prostu nie szło Mąż na szczęście jest wyrozumiały i tylko się pytał: Co oglądasz znowu? aaaa... Merlina, no tak. Tu się uśmiechał znacząco i pozwalał mi na jazdę Mam nadzieję, że się da skusić i następny raz obejrzymy od początku we dwoje
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 13:12
Ja zrozumienie mam tylko tutaj, więc zazdraszczam rozumnej połówki
|
|
|