Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between
spin_girl - Pią 13 Lut, 2009 09:47 Ale się Dean wścieknie jak się dowie co jego braciszek wyczynia...chyba rozerwie Ruby na strzępy. soph - Pią 13 Lut, 2009 09:51 Nie miałabym nic przeciwko temu... Nie lubię zołzy.spin_girl - Pią 13 Lut, 2009 09:57 Też nie lubię. Ta nowa jest w dodatku brzydka i ma fatalna fryzurę Anaru - Pią 13 Lut, 2009 10:05
spin_girl napisał/a:
Też nie lubię. Ta nowa jest w dodatku brzydka i ma fatalna fryzurę
I jest taka sama jak inne, niezapamiętywalna...
Obejrzałyśmy wczoraj kolejne dwa odcinki - absolutnie rozkoszny "Monster Movie" i "Yellow Fever" zakończony piosenką
Dobre oba, chociaż ten MM to tak widzę bardziej dla oddechu chyba (a intermission jak w bollywoodach wyrwało z nas wrzask radości ), YF już nieco mroczniejszy, zwłaszcza pod koniec. Już bracia przestają sobie ufać, już Sam ma jakieś żółte przebłyski w oczach i nie wiem czy to tylko halucynacja Deana, czy faktycznie coś się niefajnego z nim zaczyna dziać... (spoilerów staram się nie czytać na razie )spin_girl - Pią 13 Lut, 2009 10:10 Yellow Fever to jeden z moich najukochańszych odcinków SPN. Widok Deana wrzeszczącego ze strachu na widok kotka- bezcenny
'woah, that was scary!' Anaru - Pią 13 Lut, 2009 10:18
spin_girl napisał/a:
Widok Deana wrzeszczącego ze strachu na widok kotka- bezcenny
Cofałyśmy
Widać, że głupawkę chyba potem miał
A widok uciekającego z budynku Deana? Agn - Pią 13 Lut, 2009 10:23 A scenka po napisach?!
Lubię Ruby. Choćby dlatego, że stwarza możliwość wyboru. I tą nową zapamiętałam bez problemów. Z poprzednią szło mi gorzej - wyglądała jak połowa panienek, które bracia W. ratowali z opresji.praedzio - Pią 13 Lut, 2009 10:42 Trudno mi powiedzieć, którą Ruby wolę - bo tamta była zbyt pyskata jak na mój gust, a ta z kolei jest jakaś niewyraźna. W sumie obie mogą być, a właściwie mogłyby, gdyż najbardziej nie podoba mi się różnica między nimi. Jakby były dwie Ruby. BeeMeR - Pią 13 Lut, 2009 11:13
praedzio napisał/a:
najbardziej nie podoba mi się różnica między nimi. Jakby były dwie Ruby.
No właśnie
Mnie się tamta pyskata jak na demonicę przystało podobała, a ta - to jakby zupełnie co innego - zero emocji, idealna byłaby do roli pięknej panny w opresji, ale nie zadziornej demonicy
a przerażony Dean jest absolutnie rozkoszny Caitriona - Pią 13 Lut, 2009 12:45
Agn napisał/a:
Z poprzednią szło mi gorzej - wyglądała jak połowa panienek, które bracia W. ratowali z opresji.
Mnie się wydaje własnie ze jest na odwrót.
BeeMeR napisał/a:
Mnie się tamta pyskata jak na demonicę przystało podobała, a ta - to jakby zupełnie co innego - zero emocji, idealna byłaby do roli pięknej panny w opresji, ale nie zadziornej demonicy
Mam identyczne zdanie! Zdecydowanie wolałam tamtą.soph - Pią 13 Lut, 2009 13:03 Mnie chyba irytowała bardziej ta poprzednia aktorka, natomiast czarnowłosa Ruby jest taka jakaś... nijaka. *soph na L4*spin_girl - Pią 13 Lut, 2009 13:07 Tamta poprzednia miała śliczne oczy. I wyglądała na bardziej zadziorną. Wyglądała jak prawdziwa demonica, gotowa (i będąca w stanie) skopać każdemu tyłek. Ta nowa wygląda nijako- takie ciepłe kluchy. I ma coś śtrasznie irytującego w wykroju ust soph - Pią 13 Lut, 2009 13:28 Ja chyba po prostu jestem trochę zazdrosna, że takie coś kręci się koło Sama .trifle - Pią 13 Lut, 2009 13:33
spin_girl napisał/a:
Wyglądała jak prawdziwa demonica, gotowa (i będąca w stanie) skopać każdemu tyłek. Ta nowa wygląda nijako- takie ciepłe kluchy. I ma coś śtrasznie irytującego w wykroju ust
O to to Zgadzam się. Też wolałam tamtą starą Deanariell - Pią 13 Lut, 2009 19:25 A ja Was zaskoczę --- mnie tam obie obojętne, w zasadzie mogłaby być nawet Ruby-wersja: afroamerykańska pokojówka - ale dla Sama byłoby to chyba najgorsze rozwiązanie... Właściwie nie potrafię się wytłumaczyć z tej zupełnej znieczulicy - może to dlatego, że podświadomie mam zakodowane, iż prawdziwa Ruby wygląda jeszcze zupełnie inaczej? W tej sytuacji jakie znaczenie ma rodzaj "opakwania"? ------> ja wiem, że oceniacie grę obu aktorek, ale to też nie wywołuje we mnie większych emocji - jakoś tak najbardziej przejmowałam się chyba jedynie Meg... To była demonica pierwszej klasy- kategoria"Q" No i pewnie za bardzo skupiam się na postaciach braci (ewentualnie Bobby ma u mnie jeszcze jakieś względy)
Spoiler:
"Hi. My name is Sam, and I'm a Demon Bloodholic." Admete, miałaś chyba proroczą wizję, bo to bardzo, bardzo prawdopodobne... Też tak pomyślałam - chociaż możemy się mylić...
Sympatyczny ten fanvid pamięci K.M. ... dużo ciekawych zdjęć z planu - dałabym się pokroić, żeby tak pracować przy produkcji filmu (jak Dean w "Hollywood Babylon" )
A tu esencja tego, za co kochamy SPN - ktoś zrobił świetny filmik dziękczynny - wzruszyłam się na serio (i uśmiałam momentami Jensen i Jared są jedyni w swoim rodzaju ) http://www.youtube.com/wa...feature=related
nowa fotka trifle - Sob 14 Lut, 2009 16:27 Jakoś tak dziwnie wyglądają praedzio - Sob 14 Lut, 2009 16:29 Bardzo ładna!
*porywa pana po prawej i oddala się z nim w bliżej nieokreślonym kierunku* Anaru - Sob 14 Lut, 2009 16:44
praedzio napisał/a:
*porywa pana po prawej i oddala się z nim w bliżej nieokreślonym kierunku*
I w bliżej nieokreślonych celach Agn - Sob 14 Lut, 2009 16:54
praedzio napisał/a:
Ej, pani! Pani gdzie się wybiera z tym panem, huh?! Nie ma tak, dzielić się proszę!!! *trzyma za kołnierz i nie puszcza*Aragonte - Sob 14 Lut, 2009 17:00
praedzio napisał/a:
Bardzo ładna!
No tak, Praedzio silna kobieta i się nie certoli praedzio - Sob 14 Lut, 2009 17:23 Praedzio Silna Kobieta właśnie bierze wałek do ciasta, żeby przygrzmocić nim w NiePowiemCo Jaredowi... Za co? A za to!
http://www.blackbookmag.com/pop-culture/album/72
Admete - Sob 14 Lut, 2009 17:26 Przeciez dobrze tam wygląda? Co Ty chcesz?praedzio - Sob 14 Lut, 2009 17:28 Wy.Ma.Lo.Wa.Ny!!!!!!
*zawał*Admete - Sob 14 Lut, 2009 17:32 Oglądałam bez powiększania - taki gotycki