Seriale - SUPERNATURAL Next Generation
praedzio - Nie 13 Lip, 2008 20:34
Jeszcze nie wiem dokładnie - we wtorek lub w środę. Trochę mi się pokomplikowało w domu... A czas nagli.
Admete - Nie 13 Lip, 2008 20:38
Thin mam nadzieję, że płyty się znajdą. Ja mam jedna szufladę i dwa pudełka po butach
Agn - Nie 13 Lip, 2008 20:39
Jak nie... no to kiedy już nawiedzę Galicję, wezmę ze sobą czyściochy i... ten tego...
Z tego wszystkiego może w końcu zacznę oglądać Bones, chociaż nastrój to ja mam supernaturalny...
Admete - Nie 13 Lip, 2008 20:42
Bones jest świetne, spróbuj Ja sama nie wiem, co chciałabym oglądac. Boję się, że jak zaczne SPN to polecą wszystkie odcinbki...
A SPN warto kupić. My się z Riellą juz przymierzamy do serii 3. Dziś rozważałyśmy czy na Amazonie jest nadal przedsprzedaż.
Agn - Nie 13 Lip, 2008 20:51
Ja raczej myślę o tym polskim. Wiesz, miło by było obejrzeć w końcu z napisami i zobaczyć to, czego nie udało mi się zrozumieć (wiele gierek słownych chłopaków mi umknęło).
Admete - Nie 13 Lip, 2008 21:02
Oj to tego w polskim tłumaczeniu nie dostaniesz. To już lepsze sa tłuumaczenia amatorskie. Dlatego obie z Riellą zrezygnowałysmy z polskiego wydania sezonu 2. Napisy u nas to pięta achillesowa wydawców. Popatrz, co zrobili z N&S. A dziś się dowiedziałam, że niektóre firmy korzystają chamsko z napisów zrobionych przez innych i umieszczonych w sieci.
Caitriona - Nie 13 Lip, 2008 21:21
No ja już po piątych urodzinach bratanicy Filmików jeszcze wszystkich nie widziałam, ale ten z Impalą mi sie podobał i ten konkurs oraz alfabet
Harry, świetne avki - bardzo fajne kolorystycznie.
Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 21:27
Mąż zakonczył seans na dziś. Dotachaliśmy do odcinka 12. Ocenił, ze to na razie najlepszy. Moim zdaniem tez - po pierwszym maratonie nie nie byłam w stanie wybrać. Teraz obejrzałam sezon pierwszy 1-12 trzy razy i właśnie najbardziej lubię Faith. Potem Scarecrow.
ETA: dzięki,Cait
Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 21:34
Sezon 3 na Amazonie/UK = Price: £17.98 Duzo więcej to wyniesie niz sezony 1 i 2, ale za taką miłość trzeba płacić...
Agn - Nie 13 Lip, 2008 21:40
Ja jakaś ślepa, nie zauważam od razu niektórych wypowiedzi albo ich części!
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Maraton z mężem gra. Będziemy właśnie oglądać Scarecrow. Na razie najbardziej podoba mu się Asylum. |
Asylum było super. Miało genialny nastrój. Lubię takie - zamknięta przestrzeń i walka ze strachem. Mmmm...
Podobnie zresztą jak Scarecrow - świetny mieli pomysł. W ogóle strasznie lubię momenty, w których pojawia się coś z pogańskich wierzeń. Są niesamowite.
O Faith to nawet nie muszę mówić, no nie? Wiecie, że uważam ten odcinek za cudowny. ^^
Aragonte - Nie 13 Lip, 2008 22:10
| praedzio napisał/a: | Jeszcze nie wiem dokładnie - we wtorek lub w środę. Trochę mi się pokomplikowało w domu... A czas nagli. |
We wtorek po południu masz szanse załapać się na zlot cza... no, sabat Dam
Jakie masz plany? Badania lekarskie i inne atrakcje?
I zgadzam się co do Asylum i Scarecrow, Agn. I co do tego działającego od czasu do czasu Jensen Effect też się zgadzam w sumie... Hmmm, coś za często się z Tobą zgadzam, Agn
praedzio - Nie 13 Lip, 2008 22:16
| Aragonte napisał/a: | We wtorek po południu masz szanse załapać się na zlot cza... no, sabat Dam |
Już zostałam o tym poinformowana.
| Aragonte napisał/a: | Jakie masz plany? Badania lekarskie i inne atrakcje?
|
Yhm. Muszę jeszcze poszukać sierotki, która mnie przechowa przez kilka dni.
Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 22:19
| Aragonte napisał/a: | | I co do tego działającego od czasu do czasu Jensen Effect też się zgadzam w sumie... |
A mi umknęło... Co Agn mówiła o Jensen Effect?
Aragonte - Nie 13 Lip, 2008 22:24
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | I co do tego działającego od czasu do czasu Jensen Effect też się zgadzam w sumie... |
A mi umknęło... Co Agn mówiła o Jensen Effect? |
A to:
| Agn napisał/a: | Aha, muszę się do czegoś przyznać. Ja mam Jared Effect constans, ale Jensen Effect nie jest mi obcy... |
Praedzio, jeśli wizja noclegu na materacu (mam nadzieję, że koty nie ostrzyły na nim pazurów ) Cię nie odstrasza, to zapraszam
praedzio - Nie 13 Lip, 2008 22:26
Jesteś pewna na 100 %?
Do moda: Spokojnie - ja to później wszystko wyedytuję.
Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 22:30
| Aragonte napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | I co do tego działającego od czasu do czasu Jensen Effect też się zgadzam w sumie... |
A mi umknęło... Co Agn mówiła o Jensen Effect? |
A to:
| Agn napisał/a: | Aha, muszę się do czegoś przyznać. Ja mam Jared Effect constans, ale Jensen Effect nie jest mi obcy... |
Praedzio, jeśli wizja noclegu na materacu (mam nadzieję, że koty nie ostrzyły na nim pazurów ) Cię nie odstrasza, to zapraszam |
Tiaaaaa, ja pewnie doczytałam tylko o Jared Effect i straciłam koncentrację....
Bo z Jensenem to jest tak, że im dalej, to ta postać, którą gra jest co raz bardziej niesamowita... i złożona... i po prostu chce się go przytulić... i wypić parę wściekłych
Aragonte - Nie 13 Lip, 2008 22:32
| praedzio napisał/a: | Jesteś pewna na 100 %? |
W końcu miałaś mi uporządkować biblioteczkę
A tak serio - porządków to ja nie zdążę zrobić, ostrzegam Nastaw się na fruwające wszędzie kocie kłaki, marudną gospodynię i totalny chaos... Zachęciłam?
Aragonte - Nie 13 Lip, 2008 22:33
| Harry_the_Cat napisał/a: | Tiaaaaa, ja pewnie doczytałam tylko o Jared Effect i straciłam koncentrację.... |
Coś łatwo ją tracisz, Kocie
praedzio - Nie 13 Lip, 2008 22:33
| Aragonte napisał/a: | Zachęciłam? |
BARDZO!!!
Szczegóły obgadajmy na PW.
Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 22:39
| Aragonte napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | Tiaaaaa, ja pewnie doczytałam tylko o Jared Effect i straciłam koncentrację.... |
Coś łatwo ją tracisz, Kocie |
O czy Ty mówisz...?
Deanariell - Pon 14 Lip, 2008 00:18
| Cytat: | frakcje Deanomaniaczek i Samoholików (Czy to nie określenie Rielli? ) |
A mnie się wydaje, że Agn Tak czy inaczej wszystko zostaje w rodzinie Trafne zdiagnozowanie problemu
| praedzio napisał/a: | Do moda: Spokojnie - ja to później wszystko wyedytuję. |
Nic nie edytujcie - nie ma tego dużo, a nadaje specyficznego kolorytu wątkowi This is SPN Family life
Aragonte...
Harry - faaajne avki - zaraz Ci któryś "dziubnę" i pochodzę trochę w kradzionej sukience
Praedzio - filmiki... Resztę już w większości wklejałyśmy, ale zawsze warto przypomnieć nowym fankom te najlepsze
Aleście tu naszalały... Nie nadążam z odpisywaniem - strony migają mi jak kilometry na autostradzie Dyskusja o drinkach przednia - Dean byłby z Was dumny! Oddam królestwo za przepis na PURPLE NURPLE - coś, czym upijał się Dean w tym odcinku, kiedy pierwszy raz spotkali Trickstera (i gdzie był słynny taniec z kosmitą ). Chętnie zakupiłabym sobie taką książkę (gdyby ktoś zechciał ją wydać ) - "Przewodnik po drinkach Dean'a Winchester'a"
| Admete napisał/a: | | Bones jest świetne, spróbuj |
Ja też mam właśnie ochotę - mignęło mi dziś wieczorem w tv i tak mi się tęskno zrobiło za Dawidem B. My Angel... Od czasów Buffy znacznie poprawił swój warsztat aktorski i nadal jest na swój sposób uroczy Chyba dam się uwieść Bones.
Deanariell - Pon 14 Lip, 2008 00:38
| Admete napisał/a: | | My się z Riellą juz przymierzamy do serii 3. Dziś rozważałyśmy czy na Amazonie jest nadal przedsprzedaż. |
Mam nadzieję, że się to uda pozałatwiać cenowo również...
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Sezon 3 na Amazonie/UK = Price: £17.98 Duzo więcej to wyniesie niz sezony 1 i 2, ale za taką miłość trzeba płacić... |
No niestety... takie uczucia, jakie wywołuje (przynajmniej we mnie ) ten serial, są BEZCENNE Zastanawiam się czy tym razem nie uprę się i nie oddam mojej Sis pieniędzy - chociaż pewnie nie będzie chciała... (jak słyszę czasem o różnych relacjach między rodzeństwem, to zaczynam naprawdę doceniać jaka jest kochana ...zaczynam też mieć wyrzuty, że ją tak naciągam w kółko... No ale co ja poradzę, że jest jedyną osobą, która może spełnić moje marzenia w tym zakresie? Właściwa osoba na właściwym miejscu )
| Agn napisał/a: | | Wiesz, miło by było obejrzeć w końcu z napisami i zobaczyć to, czego nie udało mi się zrozumieć (wiele gierek słownych chłopaków mi umknęło). |
No miło by było... ale Admete ma rację - nie w takim tłumaczeniu... Właśnie stwierdziłam, że muszę pościągać sobie raz jeszcze te porządne tłumaczenia wykonane przez fanów serialu i jakoś po trochu sobie wydrukować - w razie wątpliwości miałabym ściągawkę do dialogów, bo nie oszukujmy się - najlepiej oglądać w ogóle bez napisów... Taaaaaa... Chciałabym.
| Aragonte napisał/a: | tak serio - porządków to ja nie zdążę zrobić, ostrzegam Nastaw się na fruwające wszędzie kocie kłaki, marudną gospodynię i totalny chaos... Zachęciłam? |
O? To prawie jak u mnie - tylko ja mam psie kłaki
[-------> to była tylko taka maleńka dygresyjka... ]
PS Harry czy mogę prosić o wyjaśnienie na priva, o co chodzi z tym The Host i Jensenem jako Jared'em? Coś nie mogę pokojarzyć faktów, a mózg w tej duchocie leniwy i nie chce mu się wysilać Thx z góry [nie lubię być niedoinformowana w takich kwestiach, jeśli chodzi o Jensen'a ]
EDIT: TAK, WIEM, że znowu nadużywam emotek!
Harry_the_Cat - Pon 14 Lip, 2008 01:11
Ja wyjaśnię o tym Jensenie/Jaredzie tu, żeby już było zupełnie jasne...
W wątku wampirycznym wyzwierzamy się na takiej sadze dla niewyżytych nastolatek (Twilight), która niestety pochłonęła już kilka z nas bez reszty - mnie, Cait, Malmika, Agn... No i ta pani, co to popełniła napisała dzieuo o tytule "The Host", które byłam nabyłam i przeczytałam.... Ogólnie panuje taki trend wśród fanów Twilight, którzy przeczytali The Host, że wymyślają, kto by był idealny do ról poszczególnych bohaterów.
No a jak ja to czytałam, to niejaki Jared Howe miał dla mnie twarz Jensena. Po prostu pasuje idealnie! I to było jeszcze przed SPN - właśnie chyba dlatego w końcu stwierdziłam, że dam SPN szansę... Zeby zobaczyć jak Jensen spisuje się w akcji
To tyle tytułem wyjaśnień
A teraz juz udam się na spoczynek... Chciałam zrobić jeszcze mały picspamik, ale mi program siadł, więc zostawiam na jutro
praedzio - Pon 14 Lip, 2008 07:27
Znalazłam taki przepis na Purple-Nurple:
1 oz Malibu® coconut rum
1 oz triple sec
1/2 oz Blue Curacao liqueur
2 oz cranberry juice
Combine all ingredients in a cocktail shaker with ice. Shake and strain into an old-fashioned glass, and serve.
Źródło: http://www.supernaturalwi...e=Purple_Nurple
Harry_the_Cat - Pon 14 Lip, 2008 10:13
No ładnie....
Dostałam wlaśnie tydzień zwolnienia... wiecie, co będzie się działo?
|
|
|