Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Fibula - Pią 21 Sie, 2009 00:00
Aneby, mnie też z kretesem wessało w BSG. AXN, nie wiedzieć czemu, po zakończeniu we wtorek pierwszego sezonu dziś zaczął jego powtórkę (a ja jak przyspawana przeleżałam prawie cały odcinek na kanapie ), ale szczęśliwie nie muszę czekać na drugi sezon.
Jeśli chcesz wiedzieć, co z komandorem, sprawdź na imdb, w ilu odcinkach BSG grał . Mnie w tej chwili bardziej intrygują losy Boomer (i Boomer).
aneby - Pią 21 Sie, 2009 00:08
Już wiem co z komandorem, przynajmniej w drugim sezonie
Oglądanie w tv jest nie dla mnie
aneby - Pon 24 Sie, 2009 18:37
Chyba się robię sentymentalna na stare lata Poryczałam się przy BSG
Admete - Pon 24 Sie, 2009 19:03
| aneby napisał/a: | Chyba się robię sentymentalna na stare lata Poryczałam się przy BSG |
To akurat normalne przy tym serialu. Szarpie wnętrzności.
Calipso - Pon 24 Sie, 2009 21:20
Jutro zapodaję BSG,jeśli nie to proszę mnie kopnąć z całej siły.
aneby - Wto 25 Sie, 2009 12:28
Zabieraj się za oglądanie *kopie*
Ja podchodziłam jak pies do jeża, a teraz się nie mogę oderwać
Calipso - Wto 25 Sie, 2009 16:23
Yyyyyy,włączę wieczorkiem,bo zaraz muszę wyjść
Edit: blondynka dobrze przejrzała płyty i okazało się że ma Babylon 5 zamiast BSG W takiej sytuacji zapodała Monka - kosmitę.
aneby - Wto 25 Sie, 2009 18:29
To sie da załatwić Mówisz i masz
Calipso - Wto 25 Sie, 2009 22:57
| aneby napisał/a: | | Mówisz i masz |
Dzięki
aneby - Śro 26 Sie, 2009 16:45
Muszę sobie chyba zrobić przerwę z BSG bo za bardzo mnie dołuje
Znów łzy mi poleciały, jak Starbuck odleciała w kierunku Ziemi, jak admirał płakał.... nie mogłam się opanować....
W ogóle robi się mroczniej, wolałam chyba sezon 1 i 2.
Leoben to nasz dobry znajomy John Wakefield z Harper's Island, wiedziałam, ze skądś znam ta gębę
Admete - Śro 26 Sie, 2009 18:27
| Cytat: | | Muszę sobie chyba zrobić przerwę z BSG bo za bardzo mnie dołuje |
Z tego powodu przestałam oglądać po 2 sezonie i potem obejrzałam tylko ostatni odcinek. No i tez ryczałam...
Fibula - Nie 30 Sie, 2009 18:17
Ajajaj, niepotrzebnie zajrzałam, jestem dopiero w połowie drugiej serii. Aneby, tempo masz zaiste szatańskie.
Pemberley - Pon 31 Sie, 2009 14:09
Tez sie zabralam za Battlestar Galactica tak troche smiesznie, bo w tv lecial akurat 3 sezon, ktory zaczelam dorywczo podgladac nie wiedzac za bardzo, co, jak i dlaczego jeden pan spi ciagle z dwiema paniami. .. Sezon trzeci sie szybko skonczyl, a w tv zapodano sezon drugi , ktory zaczelam juz regularnie ogladac. Kolo odcinka 10 stwierdzilam, ze warto by moze jednak obejrzec od poczatku No i mnie wzielo.. Straszliwie... Obejrzalam wlasnie cala pierwsza serie, druga tez znam juz prawie do konca i teraz rozgladam sie za seria numer 4 bo u mnie bedzie to dopiero za rok *puppy eyes*
Znacie jakies fajne stronki tudziez fora godne polecenia?
Fibula - Pon 31 Sie, 2009 14:35
Co prawda dla Ciebie link do przewodnika kolejności oglądania będzie musztardą po obiedzie , ale możesz zajrzeć: BSG
aneby - Pon 31 Sie, 2009 20:46
Sezon 4 jak dla mnie jest trochę pokręcony Co nie zmienia faktu, że dobijam do końca
Caitriona - Pon 31 Sie, 2009 23:25
Widzę, że jesteś naprawdę szybka
Katarynka - Wto 01 Wrz, 2009 12:16
Jako wierna wielbicielka "Doctora Who" informuję, że od 6 września na BBC Entertainment będzie emitowana IV seria "Doctora Who"
Pemberley - Wto 01 Wrz, 2009 14:29
| Fibula napisał/a: | Co prawda dla Ciebie link do przewodnika kolejności oglądania będzie musztardą po obiedzie , ale możesz zajrzeć: BSG |
Dzieki za linka forum jest warte blizszego poznania. Moja kolejnosc nie byla zamierzona, ale teraz znajac odcinek Final Five zupelnie inaczej oglada mi ten serial od poczatku, chyba tez ciekawie
| aneby napisał/a: | Sezon 4 jak dla mnie jest trochę pokręcony Co nie zmienia faktu, że dobijam do końca |
No wlasnie tak to sie troche tej koncowki boje. W kazdym odcinku jest jakis motyw, ktorego nie kupuje i troche sie obawiam ostatecznego rozczarowania. Gratuluje tempa i daj znac, czy na koniec ma sie dola
Alicja - Wto 01 Wrz, 2009 20:06
przestanę chyba was czytać, bo zamierzam dopiero rozpocząć oglądanie ( w przyszłości )
Calipso - Wto 01 Wrz, 2009 20:09
| Alicja napisał/a: | | przestanę chyba was czytać, bo zamierzam dopiero rozpocząć oglądanie ( w przyszłości ) |
Alicjo,daj znać kiedy to bedziemy razem ogladać
Aneby
aneby - Wto 01 Wrz, 2009 20:10
No właśnie się zastanawiałam, czy dotarło
Calipso - Wto 01 Wrz, 2009 20:18
Wczoraj napisałam na gg Dotarło chyba wczoraj.....albo w piątek
Alicja - Wto 01 Wrz, 2009 20:24
| Calipso napisał/a: | | Alicjo,daj znać kiedy to bedziemy razem ogladać |
bardzo chętnie, obejrzymy razem , jeszcze czekam, Aine obiecała mnie wspomóc
Anonymous - Sob 05 Wrz, 2009 00:48
A ja ogladalam ostatnio film made in Biedronka pt. W imie krola. I kruca bomba - podobal mi sie. Ciutke przekleje to, co juz napisalam:
Kupilam sobie w Bedzinie tzw. film z "dolnej polki". film nie jest zbyt ambitny - sama nie przypuszczalam, ze mi sie tak spodoba.
Fabula jest prosta, ale nie prymitywna - jest wojna i dobrzy rozpoczynaja walke ze zlymi. Na czele zlych stoi Mag Jakistam, a na czele dobrych krol Jakistam, ktoremu pomaga inny mag. Jest tez postac Farmera, o ktorym nic nikt nie wie, a on nie chce powiedziec co sam wie. Zreszta gosc jest w stylu malo gadatliwych - w calym filmie moze z 5 zdan. Za to duzo dziala. I to jak dziala !!!. Ma w nosie krola, idzie ratowac swoja zone.
Nie wiedzialam, ze to kolejna adaptacja gry, ale zrobiona naprawde niezle. Fabule mozna strescic w 2-3 zdaniach, ale to akurat stanowi atut - film przez to ma pozory realnosci, pomimo miejsca akcji (blizej nieokreslone krolestwo, lesny ludek (ze chyba elfy), czarodzieje itp. ) Przez te surowosc calosc filmu jest nieprzesadzona i zawiera jedne z najlepszych scen walki jakie widzialam w filmach. I jak nie lubie lysiejacych gosci, tak glowny bohater zrobil na mnie piorunujace wrazenie. Az kapie od niego testosteronem. A jak spojrzal, to ciary leca. Idealna rola dla niego - szczegolnie, ze z tego co czytalam gosc nie bierze nigdy dublerow, cala kaskaderke robi sam. Pewnie dlatego to wyszlo tak realistycznie. Jest tez milosc, ale nie taka plomienna, jak to bywa w Wielkich Filmach. Gosc kocha tak klasycznie po mesku - bez wielkich slow, za to z plomieniem w oczach.
Ogolnie sami lubiani aktorzy - Reynolds, Brunhilda, pani doktor z Joe Blacka, Garbus, Shaggy ze Scoobiego, Gimly i Sobieska.
Dla milosnikow fantasy lekka rozrywka na sobotni wieczor.
Aragonte - Sob 05 Wrz, 2009 00:59
Linka do imdb
W imię króla
Tak swoją drogą, jak czytam Twoje streszczenie, to kojarzy mi się to (absolutnie nie negatywnie) z westernem, może przez tego farmera ).
|
|
|