To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Fibula - Pią 21 Sie, 2009 00:00

Aneby, mnie też z kretesem wessało w BSG. AXN, nie wiedzieć czemu, po zakończeniu we wtorek pierwszego sezonu dziś zaczął jego powtórkę :roll: (a ja jak przyspawana przeleżałam prawie cały odcinek na kanapie :rumieniec: ), ale szczęśliwie nie muszę czekać na drugi sezon.
Jeśli chcesz wiedzieć, co z komandorem, sprawdź na imdb, w ilu odcinkach BSG grał ;) . Mnie w tej chwili bardziej intrygują losy Boomer (i Boomer).

aneby - Pią 21 Sie, 2009 00:08

Już wiem co z komandorem, przynajmniej w drugim sezonie :wink:
Oglądanie w tv jest nie dla mnie :roll:

aneby - Pon 24 Sie, 2009 18:37

Chyba się robię sentymentalna na stare lata :rumieniec: Poryczałam się przy BSG
Admete - Pon 24 Sie, 2009 19:03

aneby napisał/a:
Chyba się robię sentymentalna na stare lata :rumieniec: Poryczałam się przy BSG

:lol: :-P To akurat normalne przy tym serialu. Szarpie wnętrzności.

Calipso - Pon 24 Sie, 2009 21:20

Jutro zapodaję BSG,jeśli nie to proszę mnie kopnąć z całej siły.
aneby - Wto 25 Sie, 2009 12:28

Zabieraj się za oglądanie *kopie* :wink:
Ja podchodziłam jak pies do jeża, a teraz się nie mogę oderwać :wink:

Calipso - Wto 25 Sie, 2009 16:23

Yyyyyy,włączę wieczorkiem,bo zaraz muszę wyjść :-|

Edit: blondynka dobrze przejrzała płyty i okazało się że ma Babylon 5 zamiast BSG :ops1: :-| W takiej sytuacji zapodała Monka - kosmitę.

aneby - Wto 25 Sie, 2009 18:29

To sie da załatwić :wink: Mówisz i masz :mrgreen:
Calipso - Wto 25 Sie, 2009 22:57

aneby napisał/a:
Mówisz i masz

Dzięki :-D :-D

aneby - Śro 26 Sie, 2009 16:45

Muszę sobie chyba zrobić przerwę z BSG bo za bardzo mnie dołuje :-|
Znów łzy mi poleciały, jak Starbuck odleciała w kierunku Ziemi, jak admirał płakał.... nie mogłam się opanować....
W ogóle robi się mroczniej, wolałam chyba sezon 1 i 2.

Leoben to nasz dobry znajomy John Wakefield z Harper's Island, wiedziałam, ze skądś znam ta gębę :wink:

Admete - Śro 26 Sie, 2009 18:27

Cytat:
Muszę sobie chyba zrobić przerwę z BSG bo za bardzo mnie dołuje

Z tego powodu przestałam oglądać po 2 sezonie i potem obejrzałam tylko ostatni odcinek. No i tez ryczałam...

Fibula - Nie 30 Sie, 2009 18:17

Ajajaj, niepotrzebnie zajrzałam, jestem dopiero w połowie drugiej serii. Aneby, tempo masz zaiste szatańskie. ;)
Pemberley - Pon 31 Sie, 2009 14:09

Tez sie zabralam za Battlestar Galactica :mrgreen: tak troche smiesznie, bo w tv lecial akurat 3 sezon, ktory zaczelam dorywczo podgladac nie wiedzac za bardzo, co, jak i dlaczego jeden pan spi ciagle z dwiema paniami. :rotfl: .. Sezon trzeci sie szybko skonczyl, a w tv zapodano sezon drugi :roll: , ktory zaczelam juz regularnie ogladac. Kolo odcinka 10 stwierdzilam, ze warto by moze jednak obejrzec od poczatku :lol: No i mnie wzielo.. Straszliwie... Obejrzalam wlasnie cala pierwsza serie, druga tez znam juz prawie do konca i teraz rozgladam sie za seria numer 4 :pomocy: :pomocy: :pomocy: bo u mnie bedzie to dopiero za rok *puppy eyes*

Znacie jakies fajne stronki tudziez fora godne polecenia?

Fibula - Pon 31 Sie, 2009 14:35

Co prawda dla Ciebie link do przewodnika kolejności oglądania będzie musztardą po obiedzie :D , ale możesz zajrzeć: BSG
aneby - Pon 31 Sie, 2009 20:46

Sezon 4 jak dla mnie jest trochę pokręcony :roll: Co nie zmienia faktu, że dobijam do końca :wink:
Caitriona - Pon 31 Sie, 2009 23:25

Widzę, że jesteś naprawdę szybka ;)
Katarynka - Wto 01 Wrz, 2009 12:16

Jako wierna wielbicielka "Doctora Who" informuję, że od 6 września na BBC Entertainment będzie emitowana IV seria "Doctora Who" :)
Pemberley - Wto 01 Wrz, 2009 14:29

Fibula napisał/a:
Co prawda dla Ciebie link do przewodnika kolejności oglądania będzie musztardą po obiedzie :D , ale możesz zajrzeć: BSG

Dzieki za linka :kwiatek: forum jest warte blizszego poznania. Moja kolejnosc nie byla zamierzona, ale teraz znajac odcinek Final Five zupelnie inaczej oglada mi ten serial od poczatku, chyba tez ciekawie :mrgreen:

aneby napisał/a:
Sezon 4 jak dla mnie jest trochę pokręcony :roll: Co nie zmienia faktu, że dobijam do końca :wink:

No wlasnie tak to sie troche tej koncowki boje. W kazdym odcinku jest jakis motyw, ktorego nie kupuje i troche sie obawiam ostatecznego rozczarowania. Gratuluje tempa i daj znac, czy na koniec ma sie dola :wink:

Alicja - Wto 01 Wrz, 2009 20:06

przestanę chyba was czytać, bo zamierzam dopiero rozpocząć oglądanie :wink: ( w przyszłości )
Calipso - Wto 01 Wrz, 2009 20:09

Alicja napisał/a:
przestanę chyba was czytać, bo zamierzam dopiero rozpocząć oglądanie ( w przyszłości )

Alicjo,daj znać kiedy to bedziemy razem ogladać ;)

Aneby :kwiatki_wyciaga:

aneby - Wto 01 Wrz, 2009 20:10

No właśnie się zastanawiałam, czy dotarło :mrgreen:
Calipso - Wto 01 Wrz, 2009 20:18

Wczoraj napisałam na gg ;) Dotarło chyba wczoraj.....albo w piątek :mysle:
Alicja - Wto 01 Wrz, 2009 20:24

Calipso napisał/a:
Alicjo,daj znać kiedy to bedziemy razem ogladać

bardzo chętnie, obejrzymy razem , jeszcze czekam, Aine obiecała mnie wspomóc :-D

Anonymous - Sob 05 Wrz, 2009 00:48

A ja ogladalam ostatnio film made in Biedronka pt. W imie krola. I kruca bomba - podobal mi sie. Ciutke przekleje to, co juz napisalam:

Kupilam sobie w Bedzinie tzw. film z "dolnej polki". film nie jest zbyt ambitny - sama nie przypuszczalam, ze mi sie tak spodoba.
Fabula jest prosta, ale nie prymitywna - jest wojna i dobrzy rozpoczynaja walke ze zlymi. Na czele zlych stoi Mag Jakistam, a na czele dobrych krol Jakistam, ktoremu pomaga inny mag. Jest tez postac Farmera, o ktorym nic nikt nie wie, a on nie chce powiedziec co sam wie. Zreszta gosc jest w stylu malo gadatliwych - w calym filmie moze z 5 zdan. Za to duzo dziala. I to jak dziala !!!. Ma w nosie krola, idzie ratowac swoja zone.
Nie wiedzialam, ze to kolejna adaptacja gry, ale zrobiona naprawde niezle. Fabule mozna strescic w 2-3 zdaniach, ale to akurat stanowi atut - film przez to ma pozory realnosci, pomimo miejsca akcji (blizej nieokreslone krolestwo, lesny ludek (ze chyba elfy), czarodzieje itp. ) Przez te surowosc calosc filmu jest nieprzesadzona i zawiera jedne z najlepszych scen walki jakie widzialam w filmach. I jak nie lubie lysiejacych gosci, tak glowny bohater zrobil na mnie piorunujace wrazenie. Az kapie od niego testosteronem. A jak spojrzal, to ciary leca. Idealna rola dla niego - szczegolnie, ze z tego co czytalam gosc nie bierze nigdy dublerow, cala kaskaderke robi sam. Pewnie dlatego to wyszlo tak realistycznie. Jest tez milosc, ale nie taka plomienna, jak to bywa w Wielkich Filmach. Gosc kocha tak klasycznie po mesku - bez wielkich slow, za to z plomieniem w oczach.
Ogolnie sami lubiani aktorzy - Reynolds, Brunhilda, pani doktor z Joe Blacka, Garbus, Shaggy ze Scoobiego, Gimly i Sobieska.
Dla milosnikow fantasy lekka rozrywka na sobotni wieczor.

Aragonte - Sob 05 Wrz, 2009 00:59

Linka do imdb :)

W imię króla

Tak swoją drogą, jak czytam Twoje streszczenie, to kojarzy mi się to (absolutnie nie negatywnie) z westernem, może przez tego farmera :wink: ).