Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Sob 19 Sty, 2013 20:32 Wprowadzenie tej całej mamusi i Haka było błędem. Obie postacie zupełnie nietrafione w moim odczuciu. Ja niby tylko jednego odcinka nie widziałam, ale jakos nie mam nastroju.praedzio - Sob 19 Sty, 2013 20:34 W ostatnim odcinku Bella pokazuje się od trochę mniej pokojowej strony. Fajna babeczka z niej w sumie. A Hook miewa lepsze i gorsze momenty. I coś mi się wydaje, że na scenę wejdzie nowy bohater.Admete - Sob 19 Sty, 2013 20:35 No nic. Na razie nie mam wiele do nadrobienia.Caitriona - Sob 19 Sty, 2013 22:11 Hak mi się podoba Nawet zniosę u niego eyeliner Mamuśkę mogliby sobie darować. Belle też taka średnia jest, ale ja nie przepadam za tą aktorką, więc może to trochę zakłócać mój odbiór tej postaci. Ogólnie OUAT nie porywa w tej chwili, ale źle mi się też go nie ogląda.Admete - Nie 20 Sty, 2013 08:43 No własnie - nie porywa. To dobre określenie. Może się jednak poprawi.Admete - Wto 05 Lut, 2013 20:35 jacie, jacie Nowy zwiastun ST i jaki fajny Benedict w roli złego - miodzio!
Zapowiada się dobrze.Anaru - Czw 14 Lut, 2013 17:38 Może wreszcie ST zobaczę, starszy nie kusił Admete - Czw 14 Lut, 2013 19:11 A widziałaś już pierwszy film z tych 'odnowionych" ST? Bo ten będzie drugi.BeeMeR - Czw 14 Lut, 2013 20:17
Admete napisał/a:
A widziałaś już pierwszy film z tych 'odnowionych" ST?
Jeśli nie, to zobacz, bo to całkiem przyzwoite kino, nie-fanka ST to mówi Anaru - Czw 14 Lut, 2013 23:07 Nie widziałam
(mam może i o tym nie wiem? )praedzio - Śro 20 Lut, 2013 05:07 Zarwałam wczoraj noc, ale wsiąkłam w najnowszy odcinek OUAT. No, proszę - paru synów spotkało się ze swoimi ojcami. Ale takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam. :oAdmete - Śro 20 Lut, 2013 15:40 Przerwałam oglądnie przy odcinku 12 i nie wiem, czy dam radę nadrobić. Zaspoileruj mi.praedzio - Śro 20 Lut, 2013 21:02
Spoiler:
Pamiętasz byłego chłopaka Emmy, ojca Henry'ego? Okazał się być Baelfirem - synem Golda/Rumpelstiltskina.W tym odcinku cała czwórka się spotkała i się dowiedziała o sobie.
Ja na bieżąco teraz oglądam tylko OUAT i Arrow.Admete - Śro 20 Lut, 2013 21:40 Nie zaskakuje mnie to jakoś bardzo Niby jestem tylko dwa odcinki w plecy - może nadrobię.Admete - Czw 07 Mar, 2013 11:46 Chciałam przypomnieć, że Grimm wraca w tym tygodniu
http://www.spoilertv.com/...sneak-peek.htmlpraedzio - Czw 07 Mar, 2013 12:03 Super!
Ja wczoraj miałam chyba jakieś przesilenie, bo nie dałam rady dooglądać odcinka OUAT... Dziś zrobię drugie podejście. Admete - Pią 08 Mar, 2013 18:22 Tutaj kilka informacji:
Spoiler:
SEX, PECS AND A SCHEMING EX-HEX(ENBIEST) | As you know from the promo, Juliette and Renard’s obsession with each other ignites some serious lip-locking – and we can report that lamps are broken, a gun is fired and shirts are ripped as part of the foreplay. “It’s almost like Grimm After Dark – you know, a racier version,” Roiz joked during a conference call with media. Tulloch added that neither Juliette nor her police-captain paramour are quite in their right minds. “This is not some slow burning love,” she said. “They can’t control the lust.” Before the hour is over, Adalind also gets her swerve on – and the pint-sized blonde is even freakier (and cunning) than you might’ve imagined.
ROSALEE IS BACK! | Now that Bree Turner’s real-life maternity leave is over, her fuchsbau rolls back into town – just in time to drop some significant knowledge that affects the outcome of the episode. (When Ms. Calvert hones in on an unexpected side effect of Juliette’s magical coma, it prompts Nick to sigh, “Does anything not end in death?”) And as you might guess, Monroe’s pretty happy to see her. Their reunion “goes probably better than Monroe thinks it might,” said Mitchell.
Admete - Nie 10 Mar, 2013 15:01 Nie wiem, jak wam, ale mnie się nowy Grimm bardzo podobał praedzio - Nie 10 Mar, 2013 15:17 Mnie też. Admete - Nie 07 Kwi, 2013 18:29 Atlas chmur obejrzałam i bardzo mi się podobało. Uwielbiam Hugo Weavinga, a zwłaszcza jego głos. Nie wiem, dlaczego niektórzy twierdzili, że nie wiedzieli o co chodzi w tym filmie. Jasne jak gwiazdy na niebie - o to, co zawsze - prawdę, wolność, poświęcenie i miłość, o zachowanie człowieczeństwa.
Podobało mi się nawiązanie do Pożywki i moim zdaniem Meronym była wystylizowana na księżniczkę Leię
Czytał może ktoś książkę?Anaru - Nie 07 Kwi, 2013 19:09
Admete napisał/a:
Podobało mi się nawiązanie do Pożywki
Do Zielonej Pożywki?
Wieeeele lat temu to oglądałam, a pamiętam do tej pory
Atlas Chmur czeka w takim razie. Admete - Nie 07 Kwi, 2013 19:19 Tam jest nawiązanie tylko słowne, ale bardzo zabawne Caitriona - Śro 17 Kwi, 2013 19:57 Warehouse 13 wrócił