To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Admete - Śro 01 Lip, 2009 11:39

http://www.filmweb.pl/f13...m+Ci%C4%99,2003

:-)

Trzykrotka - Śro 01 Lip, 2009 12:19

Nie mogę z tego komputera wejść w link od Admete :kwiatek: , ale na wszelki wypadek podaję, ze "Gdyby jutra nie było" to "Kal Ho Naa Ho", z Shahrukhiem, Saifem Ali Khanem i Preity Zintą, a "Znalazłem cię" to "Koi Mil Gaya" z Hrithikiem Roshanem i także Preity Zintą.

5.07, w normalnem porze, czyli o 20.05 w Jedynce ma być "Marigold", z Salmanem Khanem i piękną blondynką, której nazwiska nie pamiętam

Anaru - Śro 01 Lip, 2009 21:34

Blondyneczka to Ali Larter, sprawdziłam ;)
A Salman gra chyba księcia :mrgreen:

Marigold (2007)

Cytat:
Marigold jest aktorką, która przylatuje do Indii aby nakręcić film. Jednak na miejscu dowiaduje się, że zdjęcia zostały odwołane. Nie mając jak wrócić, zdesperwona Marigold godzi się zagrać w typowej bollywodzkiej produkcji. Jednak Marigold ma dwie lewe nogi, a bollwodzkie filmy opierają się na tańcu. Wtedy pojawia sie przystojny nauczyciel tańca i choreograf, który ukrywa, że pochodzi z królewskiego rodu i jest księciem...

http://www.filmweb.pl/f116825/Marigold,2007/opisy

Znalazłem Cię Koi... (Mil Gaya) (AKA I Found Someone) (2003)

Cytat:
Opóźniony w rozwoju dorosły Rohit (Hrithik), bawiący się dotychczas tylko z dziećmi, zaprzyjaźnia się z piękną Nishą (Preity Zinta). Pewnego dnia Rohit znajduje stary komputer ojca. Eksperymentując z Nishą, nieświadomie nawiązuje kontakt z obcymi i nad miasteczkiem pojawia się wielki statek kosmiczny. A Rohit i Nisha natykają się na obcą istotę, którą nazywają Jaadu (czary)...

Takie trochę ET ;) , sympatyczne.
http://www.filmweb.pl/f13...4%99,2003/opisy

Kal Ho Naa Ho

Cytat:
Przebój kina indyjskiego. "Gdyby jutra nie było" to opowieść o perypetiach uczuciowych Hindusów mieszkających w Nowym Jorku. Naina (Preity Zinta) studiuje i mieszka za swoja indyjską, pendżabsko-katolicką rodzina. Traktuje siebie serio, nie wierzy podrywaczom, w jej życiu nie ma miejsca na zabawę, improwizację, szaleństwo, a tym bardziej na... chłopaka. Jej przyjacielem jest Rohit Patel (Saif Ali Khan) - bogaty przystojniak z apartamentem na Manhattanie, znany jako playboy, który nie zdaje sobie sprawy z tego że, kocha się w Nainie. Tymczasem w sąsiedztwie pojawia się czarujący Aman Mathur (Shahrukh Khan).

http://gdyby.jutra.nie.by...%82o,2003/opisy
(spoiler w pierwszym opisie jak byk :roll: )

Anaru - Śro 01 Lip, 2009 22:02

Właśnie przeczytałam, że Ram Jaane z Tiny (nie pamiętam polskiego tytułu) jest okastrowany. :wsciekla:

Cytat:
shruti, 5 godzin temu
Ram Jaane został wydany niestety w wersji skróconej. Obejrzałam początek do pierwszej piosenki i brakuje scen. A najgorsze, że piosenki też chyba poskracali. Przynajmniej moja ulubiona "Pump Up the Bhangra" jest w wersji "fit". Brakuje zwrotki, w której SRK przenosi nogę nad krzesłem w rytm muzyki. Aż boję się dalej oglądać co jeszcze powycinali. Jakość filmu niezła, tłumaczenie też wydaje się bez zarzutu. Opis filmu z tyłu, jak i polski tytuł z przodu całkowicie idiotyczny. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, bo to jeden z najlepszych filmów jakie ma na swoim kącie SRK.
Stworzył tam swoją rolę z energią tak bez mała co najmniej małej elektrowni atomowej, Choćby z tego względu miałam nadzieję na porządne wydanie.
Sprawdziłam i okazuje się, że do kosza trafiło aż 50 min.
Czas trwania podany na płycie : 122. Czas pełnego filmu to 172 min.:(

http://bollywood.pl/temat.php?id=3842&str=182

To niech się ugryzą :foch2:
A chciałam kupić, serio serio. :foch2:

Calipso - Śro 01 Lip, 2009 22:14

Trzykrotka napisał/a:
Nie mogę z tego komputera wejść w link od Admete

Link prowadzi do stronie o Znalazłem Cię / Koi... Mil Gaya (AKA I Found Someone) :-)
Trzykrotka napisał/a:
Nie mogę z tego komputera wejść w link od Admete , ale na wszelki wypadek podaję, ze "Gdyby jutra nie było" to "Kal Ho Naa Ho", z Shahrukhiem, Saifem Ali Khanem i Preity Zintą, a "Znalazłem cię" to "Koi Mil Gaya" z Hrithikiem Roshanem i także Preity Zintą.

Dzięki :kwiatek: tych filmów nie mam,także będę polować na jedynkę :-D

Anonymous - Pią 03 Lip, 2009 13:42

Oglądałam dziś "Unicestwienie" pierwszą część, ale z lektorem to nie to samo już. Poza tym przyzwyczajona byłamdo tego jakie było tłumaczenie a w TV przetłumaczyli tak durnie te wierszowanki, że aż mi uszy skręcało.
Ale przypomniałam sobie jak bardzo lubię ten film
i Kajol
i muzykę :serce2:

Calipso - Pią 03 Lip, 2009 20:41

lady_kasiek napisał/a:
Oglądałam dziś "Unicestwienie" pierwszą część

Też to oglądałam,nawet posmiałam się troszkę na gg Anaru :rumieniec: W sumie nic nie było śmiesznego,ale amant nie był bardzo amantowaty i do tego muzyczka gdy tańczył była gitarowo - jaka ? :ops1:

Anonymous - Pią 03 Lip, 2009 20:59

Calipso napisał/a:
była gitarowo - jaka ?

cudowna?

Calipso - Pią 03 Lip, 2009 21:05

lady_kasiek napisał/a:
cudowna?

Tak,ale......no dobra bo zaraz ktoś mi przyłoży wałkiem :?

Anaru - Pią 03 Lip, 2009 21:25

Calipso napisał/a:
no dobra bo zaraz ktoś mi przyłoży wałkiem :?

Najwyżej troszkę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jaka...? O instrument Ci chodzi, czy o brzmienie? :mysle:

Anonymous - Pią 03 Lip, 2009 21:26

Unicestwienie mam dzięki niezastąpionej Anaru i pocieszałam się tym filmem po oblanym egzaminie na prawko. i oglądałam ten film tyle już razy a wciąż go uwielbiam.
Naprawdę :mrgreen:

Anaru - Pią 03 Lip, 2009 21:51

Ooo :mrgreen: , to się cieszę :mrgreen: :przytul:
Calipso - Pią 03 Lip, 2009 22:06

Anaru napisał/a:
O instrument Ci chodzi, czy o brzmienie?

Raczej o brzmienie,nasuwało się na myśl coś w rodzaju "tadam!" za każdym razem gdy wyskakiwał przewodnik wycieczki :rumieniec:

Anonymous - Pią 03 Lip, 2009 22:19

Calipso napisał/a:
Raczej o brzmienie,nasuwało się na myśl coś w rodzaju "tadam!" za każdym razem gdy wyskakiwał przewodnik wycieczki

"Tadam" ? :shock: mi ścieżka dźwiękowa strasznie się ppodoba...
właśnie. dawno nie słuchałam.

Calipso - Pią 03 Lip, 2009 22:24

Mówiłam ? :? Obiecuję,że jeszcze raz obejrzę bez lektora i wsłucham się w muzykę :rumieniec:
Anonymous - Pią 03 Lip, 2009 22:29

Lektor to jest jednak porażka... ja nie jestem bolly-lektorową zwolenniczką. No a te wierszowany szczególnie mnie drażniły. Słucham sobie muzyczki :banan:
Aragonte - Sob 04 Lip, 2009 22:49

Zaczęłam oglądać "Jab we met" i już po pół godziny seansu stwierdzam, że ten film jest uroczy :-D
Admete - Sob 04 Lip, 2009 22:51

Aragonte napisał/a:
Zaczęłam oglądać "Jab we met" i już po pół godziny seansu stwierdzam, że ten film jest uroczy :-D

Bo jest! I chyba go sobie przypomnę, bo w sam raz nadaje się na wakacje :-)

Aragonte - Sob 04 Lip, 2009 22:52

Jestem przy scenie zamawiania pokoju "na godziny" :lol:
Admete - Sob 04 Lip, 2009 22:53

To jest świetne :-D dziewczyna jest pełna naiwnego wdzięku. Kareena świetnie zagrała. A Shahid to miłe dla oka chłopię ;)
Aragonte - Sob 04 Lip, 2009 22:54

No miłe :)
Aha, moim zdaniem to wcale nie jest typowe bolly. Ciekawie narysowali początek z tymi minimalnymi dialogami, zaciekawiło mnie to od razu - a nastawiałam się na to, że jeśli mnie nie zainteresuje od razu, to nie oglądam dzisiaj.
Mam nadzieję, że sprawdzi się jako poprawiacz humoru.

Admete - Sob 04 Lip, 2009 23:23

Myślę, że sie sprawdzi :)
A ja coś dziś dostałam - z tańcem, choć nie bolly - Gealforce 2000, Riverdance New Show, Riverdance Show from Dublin 1995 :)

Aragonte - Sob 04 Lip, 2009 23:28

To chyba wiem, co Ci jeszcze dorzucić do tego zestawu :wink:
Riverdance baaaaardzo zacna rzecz :D

Admete - Sob 04 Lip, 2009 23:31

Off top malutki ;-) Możesz uzupełnić, dostałam to od przyjaciół, też uwielbiają tańce irlandzkie. Bardzo żałują, że Cię nie poznają, bo wyjeżdżają właśnie.
Aragonte - Sob 04 Lip, 2009 23:51

Bardzo możliwe, że mam z nimi wspólnych znajomych :)
To, o czym myślę, nazywa się Dancing on Dangerous Ground z Colinem Dunne i Jean Butler (występowali w dawnym Riverdance). Znasz?