Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Agn - Pią 20 Lip, 2007 23:07
Niby czemu? Nie widzę powodów. Naga kobieta, to ok, a nagi facet to od razu skandal? Pff! (Nawiasem mówiąc Daniel nieźle wyrabia sobie ciało.)
Gunia - Sob 21 Lip, 2007 01:13
Chodziło o te setki nieletnich fanów HP, którzy zobaczyli Dana bez koszulki. Jak dla mnie to całkowity nonsens, ale burza była i posypały się protesy.
Pemberley - Sob 21 Lip, 2007 01:15
Wlasnie wrocilam i slucham sobie z Londynu:
http://dl.groovygecko.net...sbury/bl01.html
I az szkoda, ze trzeba isc spac..
Gunia - Sob 21 Lip, 2007 01:31
A ja idę szukać mojej różdżki. Jak tylko ją znajdę, jadę rąbnąć w JKR jakimś zaklęciem niewybaczalnym. Jeśli ta wciąż powtarzana lista zabitych jest prawdziwa, to będziecie mogli mi wysyłać paczki z czekoladowymi żabami do Azkabanu.
Admete - Sob 21 Lip, 2007 11:04
Nie ma sprawy zrób, co trzeba, my o ciebie zadbamy
Anonymous - Sob 21 Lip, 2007 12:47
Guniu pojedziemy razem, wiesz jak będzie nam wesoło jak ans przymkną razem :>. Wczoraj w TV chcieli spojlerować, ale sprytnie uciekłąm z pokoju. Nie dam się tak łatwo
Gunia - Nie 22 Lip, 2007 15:15
Dzięki za wsparcia. Już prawie namówiłam rodziców na HP po angielsku. (Edukacja językowa jest TAAAAKA ważna... ) i się ostatecznie upewnię przed akcją.
Anonymous - Nie 22 Lip, 2007 16:11
Moi nie chcą się dać namówić, a ja choć unikałąm spojlerów to mi mamusia zakończenie zdradziła.
To Guniu jak namówisz, upewnisz się daj znać i jedziemy
Harry_the_Cat - Nie 22 Lip, 2007 16:31
Mój mąż uznał, że za wolno czytam i poszedł kupić sobie dziś własny egzemplarz... A wcześniej mówił, że w sumie to jest żrednio zainteresowany....
Gunia - Nie 22 Lip, 2007 16:36
Hehe. A mówią, że to femme est varrie.
Czy oni padli na głowy w Empiku?
99,9! A na Allegro można dostać 30 zł taniej.
Wiecie co? Zastanawiam się nad wzbogaceniem potterowskiej k. olekcji o Tezaurusa, ale nie wiem, czy się zdecydować. Jak myślicie, czy po zakończeniu sagi wydadzą nową, wzbogaconą o najnowsze wątki wersję?
Admete - Śro 25 Lip, 2007 00:00
Naprawdę przesadzają, przeciez i tak zarobią...
http://wiadomosci.onet.pl/1577566,69,item.html
Harry_the_Cat - Śro 25 Lip, 2007 00:59
Trochę mnie to zdjęcie Radcliffe'a zaskoczyło...: http://www.hgnetwork.co.u...details_004.jpg
Admete - Śro 25 Lip, 2007 10:19
Mnie się nie otwiera - co tam było?
Agn - Śro 25 Lip, 2007 10:27
Mi też się nie otwiera.
(PS HURA! MAM WŁASNĄ KSIĄŻECZKĘ! I JESTEM JUŻ W DOMU!!! )
Admete - Śro 25 Lip, 2007 10:29
To czytaj - ja jestemw VII rozdziale, pelle mi pisała, że jest w 11 i zabroniła mi spoilerowac czuję, że możesz się wkurzyć na Jołaśke później...
Agn - Śro 25 Lip, 2007 10:48
Już się boję, co Jołaśka wymyśliła. Obaczym. Na razie nawet za pierwszy rozdział się nie wzięłam, bo... zabrali mi książkę i kazali wysprzątać pokój. No cholera by to wzięła, czy ja mam 10 lat?! Trzeba mieć jakieś priorytety!!!
...idę negocjować z macierzą...
Harry_the_Cat - Śro 25 Lip, 2007 21:45
| Admete napisał/a: | | Mnie się nie otwiera - co tam było? |
No dziś to tez mi sie nie otwiera....
Tam takie zdjęcie było z mocnym zarostem i w ogóle mało jak Harry wyglądał...
Admete - Śro 25 Lip, 2007 22:14
On jest teraz chyba starszy niż jego bohater? W piątek idę na HP5 do kina Zdam potem relację.
Harry_the_Cat - Śro 25 Lip, 2007 22:44
Ja tez ide
Tez zdam relacje
Admete - Śro 25 Lip, 2007 22:45
Udało Ci się znaleźć seans z napisami?
Harry_the_Cat - Śro 25 Lip, 2007 22:52
szczerze mówiac nie wiem, bo nie ja rezerwowałam bilety
Ale znając osobę, która to robiła, to liczę na napisy
Harry_the_Cat - Sob 28 Lip, 2007 00:21
Wróciłam z Zakonu.
Po pierwsze - niestety był dubing ale za to cyfrowa jakos obrazu.... Juz tylko tak chce filmy w kinie ogladac (male szanse.... )
A teraz do rzeczy - film jest, moim zdaniem, R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-Y!!!!!
Wiele rzeczy wycieli, owszem, sporo uproscili nieco lub zmodyfikowali, ale zachowali charakter. Super zdjęcia , muzyka moze nieco sie za malo wyróznia, no a efekty specjalne.... - niesamowicie dobre. Bardzo podobały mi się testrale, super wypadły pojedynki magiczne, patronusy, ministerstwo i wiele innych bajerów. Chyba najbardziej zadowolona jestem z tych pojedynkow - dokladnie tak, jak sobie to wymyslilam i na ekranie wyglada to duzo lepiej niz w księzce. Scenografia tez baaardzo dobra.
Co do aktorstwa - Daniel wyrabia się z filmu na film i nawet mnie tu nie draznił, czego nie moge powiedziec o Emmie - gra, jak zwykle, całymi brwiami i tylko nimi... Zawsze uwazałam Ruperta za najlepszego z tej trójki i tu mnie nie zawidł. Neville moze mógł byc nieco lepszy, ale to moze ulec zmiane, jak nie bedzie dubbingu. Tonks - dalej na nie - tak jak przed obejrzeniem, fajny Kingsley. Powtórze za wszystkimi - Imelda jako Umbridge - owacja! Helena jako Bellatrix też bez zarzutu.
Jednak zdecydowanie najlepsze wrazenie robi Luna - naprawde lepiej wybrac nie mogli. Baaardzo jest przekonywująca.
Jesli chodzi o same sceny/ sekwencje filmu to moim zdaniem wyrozniaja sie dwie - Dumbledore's Army i finał w ministerstwie. I mile zaskoczył mnie pocałunek.
Tak ogólnie, to nie mogę sie doczekac ponownego seansu.
I z całego cyklu az do dzis , tobędzie mój nr 1 lub 2 z pewnoscia
Admete - Sob 28 Lip, 2007 10:31
A wiesz, że ja tez mam ochote na drugi seans? Tyle, że po obejrzeniu filmu z napisami, strasznie trudno będzie mi obejrzeć ten film z dubbingiem. Warunki oglądania były zresztą bardzo dobre - seans w ciagu dnia, więc sala tylko w części zapełniona, żadnych dzieci, szeleszczenia, dziwnych odgłosów - pełna kultura jedynym tekstem z sali jaki mieliśmy okazję usłyszeć było wypowiedziane scenicznym szeptem "Prawie jak Giertych!" Imelda jako Umbridge była wspaniała - owacja na stająco. Przybijanie kolejnych rozporządzen powodowało u mnie jednocześnie poczucie zgrozy i ataki śmiechu. Ćwiczenia Armii Dumbledora i walka w ministerstwie to najlepsze momenty filmu - to jak pojawili się członkowie Zakonu było wspaniałe - w koncu pokazali jak może wyglądać walka czarodziejów To dobrze wróży ostatniej części. Lunę uwielbiam - najlepsza decyzja obsadowa jak do tej pory. Śliczna i wdzięczna I Harry, ona ma bardzo delikatny, rozmarzony głos. W zasadzie nie trzeba było czytac napisów - większość dialogów była całkowicie zrozumiała. Na dodatek okazało się, że tłumacz niezbyt się postarał i tłumaczenie było naprawdę słabe. Moim zdaniem obok trójki najlepsza filmowa części - przynajmniej zatarło mi się wspomnienie tej koszmarnej czwórki.
Harry_the_Cat - Sob 28 Lip, 2007 10:49
Fajnie, że sie zgadzamy w tylu sprawach odnośnie filmu. Ja dalej jestem w szoku, jak pomysle jaka różnice robi ta cyfrowa jakość...
Niestety nie wiem, jakim Dan mówi teraz glosem, ale to prawdopodobnie był ostatni raz z dubbingiem, wiec jeszcze sie tym naciesze
A propos efektów jeszcze - swietne było to, jak w czasie tej walki przy łuku pojawiali się członkowie Zakonu i jak poruszali sie śmierciożercy. To wszystko naprawde wyglądało, jak magia.
Troche mnie martwi Alan, muszę wyznać, bo o ile nic nie mozna zarzucic jego kreacji, to jednak juz troche wiek widac... Uswiadomilam sobie wczoraj, ze Snape to ma w piątej części 34 lata!
Miałam jeszcze wspomniec o sekwencji z najgorszym wspomnieniem Snape'a - James wypadł tam naprawdę na straszliwego muła - nawet bardziej niz w ksiazce, ale tak w ogóle, to ja tam nie zauważyłam Lily...
No i taki jeszcze jeden mały zgrzyt - po ataku na Artura, to coś mało przejęci ci Weasleyowie byli...
Admete - Sob 28 Lip, 2007 11:11
Chodziło mi o głos Luny tylko wpisałam Twoje forumowe imię jako zwrot do Ciebie i tak wyszło Brakowało mi 15 minut w tym filmie - gdyby je dodano to można by było pokazać całe wspomnienie Snap'ea. Uwielbiam Rickmam,a le wczoraj pomyslałąm, że w przeszłości mogli całkowicie odmłodzić obsade dorosła - wzieli troszke za starych. Choc doskonałych.
|
|
|