To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

praedzio - Czw 02 Lip, 2009 10:07

No, ja dalej wiszę w połowie drugiej serii. :-| Gdzie ten urlop???
Fibula - Pią 03 Lip, 2009 00:32

Kiedyś widziałam kilka odcinków, ale raczej nie początkowych, więc nie bardzo orientowałam się kto z kim i dlaczego. Mimo wszystko czuję się zachęcona ;) , więc w weekend obejrzę film, a potem potestuję serial.
Caitriona - Czw 16 Lip, 2009 15:01

BSG jest ponury i momentami przygnębiający, ale ja i tak leciałam maratonem. Inaczej bym chyba tego nie obejrzała do końca. Serial mi się ogromnie podobał i szczerze go polecam.
Admete - Czw 16 Lip, 2009 15:20

Caitri! Wróciłaś?! ;)
Caitriona - Czw 16 Lip, 2009 15:41

Wróciłam! :D :D
praedzio - Śro 22 Lip, 2009 23:16

Przed chwilą obejrzałam drugi odcinek Oceanu dusz na TV 4 (pierwszy przegapiłam. Bu). Niesamowity! Przywodzi mi trochę na myśl Afterlife, ale jest bardziej chłodny, momentami przerażający. To dziwne dziecko - Joe - sprawiło, że ciarki mi po grzbiecie chodziły. :confused3:

Nie mogę się doczekać następnego odcinka!

Caitriona - Czw 23 Lip, 2009 00:02

To jest produkcja BBC? Kurczę, muszę zacząć oglądać ;)
praedzio - Czw 23 Lip, 2009 08:36

Ktoś kiedyś wspominał tu o tym serialu. Szło to na Polsacie o jakiejś kosmicznej porze. Teraz w końcu jest dostępne i dla mnie. :)
praedzio - Pią 24 Lip, 2009 19:22

Jestem w stanie totalnego obrażenia na scenarzystów/producentów/whoever else serialu Being Human! :foch2: Genialnego aktora z pilota grającego Mitchella i naprawdę fajną babkę grającą duszycę zastąpiono zupełnie innymi aktorami w następnych odcinkach!! :wsciekla: Co to za robota?? Tak się nie robi!! :bejsbol:
Nie wiem, czy mam ochotę na następne odcinki po takim pilocie. Oddajcie mi Guya Flanagana!!! :cry2:

aneby - Pią 24 Lip, 2009 20:05

Ekhem .... myślałam, że już widziałaś resztę.... Da się obejrzeć, chociaż Flanagan był lepszy :wink:
praedzio - Pią 24 Lip, 2009 20:14

Wstawanie w środku nocy, jakim jest dla mnie piąta rano, nie sprzyja nocnemu oglądaniu filmów. ;) Dlatego teraz nadrabiam. Noż wściekła jestem! :frustracja:
Caitriona - Pią 24 Lip, 2009 22:12

No, patrz - a ja wolę obsadę serialu, nie pilota. Szczególnie jeśli chodzi o dziewczynę-ducha ;)
aneby - Śro 12 Sie, 2009 13:11

I ja się w końcu zabrałam za BSG. Na razie obejrzałam pilota, wciąga bardzo :wink:
Miałam oglądać na AXN, ale zapominam ciagle :roll:

praedzio - Śro 12 Sie, 2009 18:48

A dzisiaj w telewizorni kolejny odcineczek Oceanu dusz! :banan:
Anaru - Śro 12 Sie, 2009 20:30

A o czym to? :mysle: Gra ktoś, kogo znam? :mysle:
(wiem, ja mam sklerozę ogólną) ;)

praedzio - Śro 12 Sie, 2009 20:45

Raczej nikt znany. To jest brytyjski serial fantastyczny opowiadający o grupie parapsychologów badających różne niewytłumaczalne zachowania ludzkie. Moim zdaniem, jest to naprawdę świetny serial, każdy odcinek (dziś będzie czwarty) oglądam z zapartym tchem i obgryzionymi paznokciami.

Tutaj masz lepszy opis: http://www.telemagazyn.pl/program/3491813640.html

aneby - Nie 16 Sie, 2009 21:12

Universal Pictures zdecydował, że powierzy Bryan'owi Singerowi reżyserię i produkcję nowej wersji "Battlestar Galactica". http://film.interia.pl/wi...fiction,1352961

Nowa wersja :shock: To ta z 2004 roku już jest stara ???? :confused3:

Admete - Nie 16 Sie, 2009 21:32

Tym razem to jednak chyba będzie film kinowy, a nie serial?
aneby - Nie 16 Sie, 2009 21:38

No nie wiem właśnie .....
Pemberley - Pon 17 Sie, 2009 14:11

Polecam uwadze film Dystrykt 9 /District 9 - jeden z tych rzadkich filmow o malych budzetach, ktore staja sie przebojami, a do tego jak chodzi fama , nieglupich..
premiera w Polsce dopiero w pazdzierniku

http://www.filmweb.pl/Box...w,News,id=53711

Zwiastuny :
http://www.youtube.com/watch?v=pHihFA8q8xI
drugi dluzszy :
http://www.youtube.com/watch?v=d6PDlMggROA

Admete - Pon 17 Sie, 2009 17:54

Ciekawe, tylko ja nie mam szans na obejrzenie tego u siebie. Pewnie będzie mała ilość kopii, w dużych miastach.
aneby - Śro 19 Sie, 2009 22:17

Skończyłam 1. sezon BSG. Wciągnęło mnie na maxa :rumieniec:
Podoba mi się muzyka, dźwięk, zdjęcia oraz sposób przedstawienia postaci, to, że właściwie każdy ma swoje lepsze i gorsze strony - jak w życiu.
Zabawne, a jednocześnie smutne jest to, że gdziekolwiek byśmy nie byli, ludzie zawsze pozostaną ludźmi, ze swoimi politycznymi gierkami.
Nie myślałam, że ten serial wzbudzi we mnie tyle emocji, złości (Gaius ty szmato :evil: ), wzruszenia, a czasem smutku.
Ostatnia scena w 13. odc. :shock: , ale przecież komandor nie może umrzeć :wink:
Zabieram się za drugi sezon :wink:

Caitriona - Śro 19 Sie, 2009 22:37

aneby napisał/a:
Gaius ty szmato

Czy to będzie wstyd jak się przyznam, że on mnie jakoś tak otumanił i go w sumie lubię? Choć nie wiem czy to jest to słowo...

aneby napisał/a:
że właściwie każdy ma swoje lepsze i gorsze strony - jak w życiu

Dokładnie. Bohaterowie są tacy normalni, i właśnie stąd wynikają te wszystkie spory, kłotnie. Nawet gdy walczą o przezycie, walczą między sobą. Dlatego ten serial s-f tak mi się podobał: nie koncentruje się tylko na walce z tosterami.

aneby napisał/a:
Zabieram się za drugi sezon

Miłego oglądania!

Admete - Śro 19 Sie, 2009 23:45

Cytat:
Gaius ty szmato

Gaius będzie miał jeszcze swoje momenty, ale ogólnie mnie wkurzał straszliwie ;)

aneby - Czw 20 Sie, 2009 00:01

To nie to, ze go nie lubię. Po prostu drażni mnie tym swoim narcyzmem i tym, że częsciej myśli dolną częścią niż mózgiem :roll: