To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

bernadka10 - Wto 06 Sty, 2009 21:09

a co chciałabyś wiedzieć?
praedzio - Pią 16 Sty, 2009 07:53

No, proszę, najwidoczniej 4 sezon PB będzie sezonem ostatnim. W końcu. :roll:
Admete - Pią 16 Sty, 2009 13:46

A który to sezon? ;-) Obejrzałam początek nowego 24 . Ale się podziało :-D Jestem zachwycona. Jack Bauer w środku kolejnej konspiracji. Zupełnie już nie wiadomo, komu ufać ;-) szaleństwo, akcja jak zwykle trzyma w napięciu. Tym razem pani prezydent ( czarnego prezydenta już przerabiali ;-) ), ludobójstwo w Afryce, tajemnicze urządzenia i podwójni ( potrójni? ) agenci.
praedzio - Pią 16 Sty, 2009 13:54

Admete napisał/a:
A który to sezon?

Bieżący, Madame. :P

Ja na to 24 może się kiedyś skuszę, ale może w sezonie urlopowo-wakacyjnym, jak będę miała więcej czasu. :D A tymczasem poczytam sobie z rozbawieniem twoje rozentuzjazmowane komentarze. Daj znać, jak wypłyną kosmici. ;)

Admete - Pią 16 Sty, 2009 14:00

Ale który z kolei - bo sie pogubiłam ;-)
24 tylko na wakacje, bo jak człowiek zacznie oglądać, to musi dojechać do ostatniej dwudziestej czwartej godziny :-P Niestety teraz będzie jeden odcinek na tydzień - koszmar.
Oczywiście, że będą entuzjastyczne - albo się kocha ten serial albo się go nienawidzi ;)

praedzio - Pią 16 Sty, 2009 14:05

Cytat:
Ale który z kolei - bo sie pogubiłam

No, toż jak wół pisze: 4! :P

Zdecydowanie nie chce mi się dzisiaj pracować. Myślami już jestem przy najnowszym odcinku SPN. :ops1: A tu redakcja nie skończona... :-|

Admete - Pią 16 Sty, 2009 15:12

Wybacz Praedzio, ale jestem niewyspana i zmęczona. Jak sie oglądało Jacka Bauera do 1 w nocy, a potem wstało o 5...Sama rozumiesz ;-)
praedzio - Pią 16 Sty, 2009 15:32

Wybaczam i rozumiem. :P Gdybym się wczoraj w nocy skusiła na jeszcze jeden odcinek SPN (mój codzienny - albo raczej conocny zwyczaj), to pewnie byłabym dziś w podobnym stanie. :P
Anaru - Pią 16 Sty, 2009 15:53

Admete napisał/a:
Jak sie oglądało Jacka Bauera do 1 w nocy

Ooo :shock:
Masz może wszystkie dotychczasowe sezony w wersji podzielnej? :excited:
(i tak najbardziej podobał mi się pierwszy :) )

Admete - Nie 18 Sty, 2009 21:00

Anaru dla Ciebie jako drugiej na tym forum fance 24 - powiedzonka na temat Jacka Bauera ;) Mam tego sporo. To moje ulubione:

A black cat crossed Jack Bauer's path and was promptly hit by a car.

Jack doesn't believe in Murphy's Law, only Bauer's Law: "Whatever CAN go wrong, WILL be resolved in a period of 24 hours."

Jack Bauer doesn't speak any foreign languages, but he can make any foreigner speak English in a matter of minutes.

There is the right way, the wrong way, and the Jack Bauer way. It's basically the right way but faster and more deaths.

Don't beg Jack Bauer to shoot you. He will simply shoot your wife. No man tells Jack Bauer what to do.

During the commercials, Jack Bauer calls the CSI detectives and solves their crimes. ( przy tym się naprawdę śmiałam ;-) )

People with amnesia still remember Jack Bauer.

When Special Forces raided an afghan training camp, they found an empty camp and a pirated copy of 24 Season 4.

Jack Bauer can break anyone and anything, but he will always break the protocol first.

No matter how or when you die, the last thing you see will be Jack Bauer.

Anaru - Nie 18 Sty, 2009 21:21

Admete napisał/a:
Anaru dla Ciebie jako drugiej na tym forum fance 24 - powiedzonka na temat Jacka Bauera ;) Mam tego sporo. To moje ulubione:

Dooobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dzięki :kwiatki_wyciaga:

Admete - Pon 19 Sty, 2009 12:23

Bawią mnie takie rzeczy ;-) To jest taki hirołsowy serial ;-)
Caitriona - Pon 19 Sty, 2009 13:35

Admete napisał/a:
No matter how or when you die, the last thing you see will be Jack Bauer.
Admete napisał/a:
People with amnesia still remember Jack Bauer.
Admete napisał/a:
Don't beg Jack Bauer to shoot you. He will simply shoot your wife. No man tells Jack Bauer what to do.

Z tych się uśmiałam :D :D :D

Admete - Pon 19 Sty, 2009 15:25

Caitri to ostatnie przyprawiło mnie o atak śmiechu. Idiotyczny czarny humor ;-)
Caitriona - Pon 19 Sty, 2009 16:54

Admete napisał/a:
Idiotyczny czarny humor

Czasem taki też jest potrzebny ;) :D

Gosia - Sob 24 Sty, 2009 12:51

BBC wyemitowało pierwszy odcinek dwuczęściowego filmu "Hunter". Kiedy ekstremiści porywają dwóch chłopców z różnych środowisk i obiecują uwolnić ich jeśli ich żądania zostaną spełnione sprawa wpada w ręce intuicyjnego i pragmatycznego Iaina Barcley (Hugh Bonneville). Jego zespół okazuje się niedoświadczony i niegodny zaufania. Barclay szybko prosi o pomoc dobrą przyjaciółkę - Amy Foster (Janet McTeer). Jak się później okazuje, dwójka detektywów pracuje nad wysoce delikatnym przestępstwem.

Więcej:
http://www.digitalspy.co....bcs-hunter.html
http://www.a2mediagroup.com/?c=132&a=1772

RaczejRozwazna - Sob 24 Sty, 2009 19:38

Obejrzałam sobie dzis na jedynce fragment nowego serialu kryminalnego - w roli głównej występuje sympatyczny owaczarek :mrgreen: Całośc nazywa się jakoś "Komandor Rex" :mysle: takiego badziewia juz dawno ie widziałam, toż przy tym to nasi "Kryminalni" to kino pierwszej klasy! No ale przynajmniej tęgo się uśmiałam :rotfl:
Sofijufka - Sob 24 Sty, 2009 19:58

"komisarz Rex" - psiula kocham.....
RaczejRozwazna - Sob 24 Sty, 2009 20:01

No tak piesek jest kochany, ale resztę mogli sobie darować... :-P
Gosia - Sob 24 Sty, 2009 22:05

Admete, poznajesz kto tam stoi obok Hugh Bonnevile`a w reklamówce "Hunter"?
Toż to przecie Pani Dashwood z Sense and Sensibility - Janet McTeer

A propos Hugh:
Indeed Jane Austen has given both Hunter's stars plenty of work. Bonneville, too, has appeared in his fair share of Austen-inspired dramas (Lost in Austen, Miss Austen Regrets, Mansfield Park). The trend hasn't been intentional, he says, but he thinks you can overdose on a certain type of role. [i]'I did actually wear the same pair of trousers in Lost in Austen and Miss Austen Regrets so that was perhaps a bit of overkill,' he says. 'Maybe it's time to hang up the black breeches.'
Bonneville's major TV role last year was in BBC1's Bonekickers, a drama about archaeologists solving historical mysteries. It was panned by the critics and lost 37 per cent of its viewers between the first and sixth episodes. Bonneville admits he was surprised by its hostile reception. But, he says, 'It wasn't meant to be a serious archaeological investigation. It was an adventure show and people didn't get that. But if we didn't hit the right tone for everyone, then mea culpa.' [/i]

Hugh Bonneville and Janet McTeer have teamed up again, and Bonneville, for one, is delighted. And not just for the usual actorly reasons that they 'love working together'. In fact, the main reason Bonneville enjoys working with McTeer is her height. 'Janet is 6'1,' the 6'2" actor says. 'Which is great because I don't have to bend down all the time.' High praise indeed.

praedzio - Czw 05 Lut, 2009 20:38

Ja się zapytowywuję: Ktoś wie coś na temat tej produkcji? ----> http://www.sfgate.com/cgi.../DDRN13650H.DTL
Admete - Czw 05 Lut, 2009 21:06

Nie znam tego serialu, niestety.
W Vivie będą wszystkie części przygód Jasona Bourne'a! Wow! Ale się cieszę.

19.02, 5.03, 19.03 :-)

Caitriona - Czw 05 Lut, 2009 22:04

Admete napisał/a:
W Vivie będą wszystkie części przygód Jasona Bourne'a!

Naprawdę? Świetnie! Brakuje mi dwóch, a bardzo te filmy lubię :D

Gosia - Czw 05 Lut, 2009 23:04

A ja się chciałam zapytać, czy ktoś ma "Spooks" sezon 1?
Interesuje mnie tylko epizod 2: "Spooks": Looking After Our Own (2002) (Season 1, Episode 2) :mrgreen:

Fibula - Pią 06 Lut, 2009 00:06

Hmm, z pobieżnej lektury opisu odcinka wnioskuję, że powinnam mieć, ale potwierdzę jutro.