To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

BeeMeR - Czw 07 Mar, 2013 09:09

Obejrzałam sezon 3, ale 4 to mi się chyba nie chce już oglądać. No, może pierwszy odcinek sobie zobaczę, czy też dwa, bo jedyne czego jestem ciekawa, to jak Kalinda rozegra swoją małżeńską "sprzeczkę" ;)
Akaterine - Czw 07 Mar, 2013 09:17

Ja widzę, że mam odwrotnie niż większość tutaj, bo mnie Good Wife coraz bardziej wciąga ;) .
Eeva - Czw 07 Mar, 2013 09:22

Mnie też :-)
Cytat:

milenaj - Czw 07 Mar, 2013 09:41

Mnie ostatnie odcinki też wciągnęły, a najnowszy zapowiada się bardzo intrygująco. :)
Admete - Czw 07 Mar, 2013 10:51

Zaspoilerujcie, co się dzieje :)
Akaterine - Czw 07 Mar, 2013 11:07

Nie wiem, od czego zacząć ;) .

Spoiler:
Lockhart&Gardner mieli problemy finansowe, przez co mieli na karku faceta, który miał im pomóc z tego wyjść, i w związku z tym było trochę intryg. Dług został wykupiony przez tego niepełnosprawnego prawnika (ten grany przez Michaela J. Foxa), który już któryś raz chciał zwerbować Alicię. Alicia została partnerem w firmie (i tu też było trochę intryg, bo początkowo partnerami mieli zostać też Cary i kilku innych, ale w końcu wybrali tylko Alicię). Eli miał problemy, bo niby kupował głosy dla Petera, ale wziął sobie jako adwokata tą rudą prawniczkę (a z nią zawsze jest wesoło ;) ) i wyszedł z tego cało.

Admete - Czw 07 Mar, 2013 11:09

A jeszcze plotki osobiste poproszę ;)
Anonymous - Śro 27 Mar, 2013 14:00

wracam do serialu.
Maluję paznokcie, pod kolor Wielkiego Czwartku i nadrabiam. Skończyłam odcinek ósmy. Cary dostał, za niewinność bidny...

Admete - Śro 27 Mar, 2013 19:36

A co mu się przydarzyło? Czasem żałuję, że nie oglądam sezonu 4. Czwarty teraz?
Anonymous - Śro 27 Mar, 2013 19:38

Mniemam, że Mąż Kalindy nasłał zbira, bo myśli, że kalinda z Carym
Admete - Śro 27 Mar, 2013 19:44

To Cary nadal czuje miętę do Kalindy, a ona nic? ;)
Anonymous - Śro 27 Mar, 2013 20:50

Do Kalindy małżonek wrócił :D i jest baaaaaardzo zazdrosny.

A Alicja na złość własnej matce bzyknęła się z Peterem. Która to scena mnie zniesmaczyła...

Akaterine - Śro 27 Mar, 2013 21:01

A mi się wydaje, że to nie było tylko na złość. Moim zdaniem Alicia sama nie wie, czego chce - czy stabilny i dobry dla jej dzieci związek z Peterem, czy bardziej ryzykowny z Willem. I trudno jej się dziwić, tak obiektywnie patrząc.
Anonymous - Śro 27 Mar, 2013 21:12

Ale ten numerek to wyglądał, jak "mamie na zlość" co dziecinne jest.
Alicja ma od groma perturbacji, ale po trosze na własne życzenie, jak baba niezdecydowana to - sorry

Akaterine - Śro 27 Mar, 2013 22:11

Jakoś szczególnie tych perturbacji nie widzę, przynajmniej jeżeli chodzi o życie osobiste - waha się między Peterem i Willem i to wszystko.
Ja wiem, że inaczej patrzę, bo jakoś nigdy szczególnie nie ekscytowały mnie relacje między Willem a Alicią, byli razem, to byli, nie są, to nie są, i tyle ;) . Bardziej mnie interesują sprawy zawodowe.

Anonymous - Śro 27 Mar, 2013 22:14

Mnie Will i Alicja żywo interesowali. A Alicja ma milion problemów, z dziećmi, z rodziną, z mężem, z kochankiem z pracą.
milenaj - Sob 30 Mar, 2013 19:02

Ja oglądam na bieżąco. W połowie sezonu wydawało mi się, że ten będzie gorszy od poprzednich, ale końcówka bardzo mi się podoba.
Anonymous - Wto 02 Kwi, 2013 14:37

Nie widziałam jeszcze 19, czekam na literki.
Jestem na tak. Ta ex-wojskowa prokurator jest kjuuuuuuuuuut. Ale ja wolałabym, żeby Will i Alicja WMDGD :D

A Cary chyba wciąz leci na Kalindę.

Admete - Wto 02 Kwi, 2013 19:34

Mam zamiar zabrać się za sezon 4 ;) A co mi tam ;)
Anonymous - Wto 02 Kwi, 2013 19:41

Mogę Ci podesłać :)

BTW Masz I i II Downton Abbey? bo ja przepiłam chyba :co_stracilam:

milenaj - Wto 02 Kwi, 2013 20:02

lady_kasiek napisał/a:
Jestem na tak. Ta ex-wojskowa prokurator jest kjuuuuuuuuuut. Ale ja wolałabym, żeby Will i Alicja WMDGD

A Cary chyba wciąz leci na Kalindę.

To ostatnie odcinki będą dla Ciebie ciekawe. Ja właśnie widziałam zapowiedź 20. Będzie się działo. :)

Anonymous - Wto 02 Kwi, 2013 20:13

No widziałam 18, jak tam Alicja sobie wspominała i te psie oczy Willa. Ja mam dosyć wzdychającego Willa i śniącej Alicji. Wkurza mnie Ona, bo niech się zdecyduje czy chce sypiać z meżem czy z Willem. bo sypianie z mężem a fantazjowanie o Willu jest nie fair.

Cary też jest kjuuut, ale z Kalindą oczywiście nie będzie.
I weź tu lub osoby bi.

Niech Wam, będzie że jestem homofobem

milenaj - Pon 29 Kwi, 2013 16:15

Końcówka nie zawiodła, choć ostatnia scena mnie nie zaskoczyła. Przewidywałam taki rozwój wypadków od pewnego czasu. :)
Admete - Pon 29 Kwi, 2013 16:21

To znaczy jaki?
milenaj - Pon 29 Kwi, 2013 16:47

Admete napisał/a:
To znaczy jaki?

Spoiler:
W ostatnim odcinku ważył się wynik wyborów. Zack był zagłosować i zauważył w rogu inne pudło z głosami. Myślał, że to są fałszywe głosy podłożone przez rywala Petera i kancelaria Alicji zgłosiła wniosek do sądu o unieważnienie tych głosów. W trakcie rozprawy okazało się, że w środku są głosy w większości na Petera, więc gładko zmienili front. :)

Od paru odcinków Alicja znowu fantazjuje o Willu, ale w przedostatnim zgodziła się na odnowienie przysięgi z Peterem. A w tym całowała się z Willem w samochodzie. Niezdecydowana się robi bardzo. :)

Cary chce założyć własną firmę. Wszystko już praktycznie dograne, choć Kalinda nie odchodzi z nim. Za to Alicja w końcu się zdecydowała.

Chyba chce trochę uciec od Willa.

Admete, a Ty nie miałaś znowu zacząć oglądać od nowa?