To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Fibula - Wto 17 Lis, 2009 20:15

Jeśli z Bankowego pieszo, to lepiej pod Arsenałem, będzie bliżej ;) .
Aragonte - Wto 17 Lis, 2009 20:38

Sugerowałam Rotundę, bo tam wszyscy goście by trafili, ale w sumie każdego ktoś tam będzie pilotował, więc może nie ma znaczenia :) Spod Rotundy naturalnie pojechałybyśmy tramwajem do Sadhu :)
Anaru - Wto 17 Lis, 2009 20:48

Słuchajcie, mam bilet na 7 dni ulgowy warszawski za 24 zł, kupiłam, cholera, zamiast potrzebnego mi na 3 dni, ale strefowego normalnego, też za 24. Bezsensowna strata pieniędzy, a nie przyjęli mi z powrotem w kiosku, bo po tygodniu zauważyłam :( . Nie potrzebuje ktoś?

Rotunda jest zdecydowanie bardziej rozpoznawalna i bliżej dworca jakby co. Ale wracając chyba wysiądziemy wcześniej, żeby nie latać tam i z powrotem. Na którym to przystanku trzeba wysiąść?

Caitriona - Wto 17 Lis, 2009 21:10

Jestem za rotundą ;) Tylko o której to spotkanie, bo wolałabym iść z Wami do tej restauracji, gdyż nigdy tam nie byłam?

Anaru, ja mam miesięczny, więc odpadam.

Aragonte - Wto 17 Lis, 2009 21:12

Anaru, nie pamiętam w tej chwili, jak się nazywa przystanek, ale trzeba wysiąść zaraz za Ogrodem Krasińskich, przy Świętojerskiej. Ta ulica będzie po prawej stronie, trzeba w nią skręcić, żeby znaleźć Wałową i Sadhu. Ono niepozorne jest z zewnątrz, zastrzegam.
Jakby co, to dzwoń :)
A nad biletem się zastanowię - chyba z racji studiów mi przysługuje ulgowy :wink:
Tylko że mój miesięczny kończy się jakieś dwa dni wcześniej, więc musiałabym pokombinować trochę z przejazdami :mysle:

Edit: Caitri, myślę, że 15.30. Chyba pół godziny spokojnie wystarczy na zebranie się i dojazd, to nie jest daleko.

Gosia - Wto 17 Lis, 2009 21:28

Przystanek się nazywa, jak mi się wydaje: Muranów, ale może być też: Ratusz- Arsenał (wcześniejszy).
Aragonte - Wto 17 Lis, 2009 21:29

Wydaje mi się, że to raczej Muranów. Jeśli mi się uda, to podjadę tam w następnym tygodniu i sprawdzę.
Anaru - Wto 17 Lis, 2009 21:34

Ok, to teraz pytanie gdzie wysiąść z metra? Na Świętokrzyskiej? Wcześniej? Bo bez sensu jechać do Centrum, a potem wsiadać w tramwaj i jechać z powrotem. Przy Ratusz Arsenał? Bo metro nie ma przystanka Muranów ;)
Gosia - Wto 17 Lis, 2009 21:44

Metro: Ratusz-Arsenał ;)

http://pl.wikipedia.org/w...ie#Lista_stacji

http://metro.waw.pl/grafika/a15p.wav :mrgreen:

Anaru - Wto 17 Lis, 2009 21:51

O łaaał ;) widzę, że będzie ;)
A-16 Muranów -planowana- ul. gen. Andersa, ul. Anielewicza, ul. Świętojerska

Gosia - Wto 17 Lis, 2009 21:55

Tak, to dla drugiej nitki metra :roll:

Na razie trzeba wysiąść przy Ratuszu (bo następny przystanek jest dopiero przy Dworcu Gdańskim).

Fibula - Wto 17 Lis, 2009 22:31

Anaru, ze stacji Ratusz Arsenał możecie przejść pieszo albo podjechać jeden przystanek tramwajami 18, 35 lub 36 (wysiadacie na przystanku Muranów).
Anaru - Wto 17 Lis, 2009 22:43

Ok, znamy tereny mniej więcej, znajdziemy się, albo będziemy dzwonić z prośbą o pokierowanie, bo moja umiejętność trafiania gdzieś jest marna. :mrgreen:
Tamara - Czw 19 Lis, 2009 10:48

Spod Rotundy tyż metrem można i kawałek dojść , szybciej będzie . Albo jeden przystanek tramwajem .
15.30 pewnie będzie w sam raz .

Anonymous - Sob 21 Lis, 2009 22:00

Ja jednak nie przyjadę ;(
cały tydzień później mam kolosy.... a tak chciałam a tu Tadek wsadził z poniedziałku gospodarcze we wtorek pracy, czwartek międzynarodowe.... ide się zadźgać..... :cry2:

Aragonte - Sob 21 Lis, 2009 22:03

Buuuu :( Szkoda...
Anonymous - Sob 21 Lis, 2009 22:11

Aragonte a jak mi przykro... tak za Wami tęsknię... i liczyłam, że się spotkamy.... a tu Tadek zapowiedział to głupie koło... z głupiego gospodarczego... gdyby nie pewien Ktoś to bym pewnie olała już dawno gospodarcze... :uzi:
Tamara - Nie 22 Lis, 2009 18:14

Kaśku :cry2: :cry2: :cry2: :(
BeeMeR - Pon 23 Lis, 2009 08:33

Szkoda Kaśku - :pociesz: :przytul:
Tamara - Czw 26 Lis, 2009 20:56

To jak ? Gdzie i o której się ostatecznie spotykamy ? 15.30 pod Rotundą ?
Aragonte - Czw 26 Lis, 2009 21:51

Chyba nic się nie zmieniło (tzn. nikt nie krzyczał, że miejsce i pora jest do kitu :wink: ), więc przyjmuję, że nadal spotkanie ma być pod Rotundą i o 15.30 :)
trifle - Czw 26 Lis, 2009 22:48

Nie mogę przyjechać. Mam robotę uczelnianą i muszę pojechać do domu :frustracja: O kant kuli to wszystko :-|
praedzio - Pią 27 Lis, 2009 05:39

Kurczę, szkoda. :(
BeeMeR - Pią 27 Lis, 2009 08:34

Szkoda - ja dziś przemęczyłam pół nocy, nie mogąc spać z kataru itp :cry2: i też zaczęłam się zastanawiać nad zasadnością jazdy :mysle: - ale chcę bardzo, najwyżej będę odchorowywać potem :mrgreen:
Gosia - Pią 27 Lis, 2009 14:22

BeeMer musisz przyjechać. Mam coś dla Ciebie :lol: