Filmy - Fajny film wczoraj widziałam... II
praedzio - Pon 09 Lip, 2007 22:40
| AineNiRigani napisał/a: | | Drugi film, spodobał mi się bardziej. Oryginalny tyutuł George & the dragon niefortunnie przetłumaczono na Smokiem i mieczem. |
Hm, czyżby to była adaptacja książki pt. Smok i jerzy?
Anonymous - Pon 09 Lip, 2007 22:54
Moze...
Padło tam hasło o Jerzym i smoku.
Ale on bynajmniej nie był świety, ten Jerzy...
Praedzio - spodobałby Ci sie ten film. Również ze wzgledu na muzyke - to nasze klimaty
Admete - Wto 10 Lip, 2007 00:03
Pewnie też by mi się spodobał ( biorąc pod uwagę podobienstwo naszych upodobań )
Skąd to masz? Nigdy o takim filmie nie słyszałam.
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 07:22
Miałam ten film na oku od jakiegoś czasu - przegladnelam sobie dział fantasy na allegro i jakos wpadlo mi w oko. A ze zlozylo sie ze ten sam gosc mial Frankiego, Traume to sobie dorzuciłam też i smoka (ogólnie gość ma wiecej filmow ktore mnie interesuja, a ze jest z Kraka - to i przesylke mozna oszczedzic - chociaz fusyt. Juz kilka filmow u niego kupilam i jeszcze kilka kupie )
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 07:57
To ja się ustawiam w kolejce do pożyczenia...
Pemberley - Wto 10 Lip, 2007 12:30
| Gosia napisał/a: | Jak to Elvis, poruszac biodrami umie |
No, trzeba mu przyznac, ze umie poruszac w rozne strony... ( oczywiscie mam na mysli tylko roznice pomiedzy salsa i rock'n'rollem)
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 17:19
| praedzio napisał/a: | To ja się ustawiam w kolejce do pożyczenia... |
He he - wiedziałam
Ale jestes druga w kolecje - pierwsza zaklepała Cait
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 17:21
| AineNiRigani napisał/a: | | Ale jestes druga w kolecje - pierwsza zaklepała Cait |
O, żesz...! Trudno, poczekam. *wzdycha głęboko*
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 17:33
skontaktuj sie z Cait najlepiej, potem zwrocisz mi obie plyty
A moze cos by jeszcze dusza pragnela?
Ogladala Skrzaty i elfy, Królewnę Ścieżkę z Weaver oraz Gaelforce dance - na ten przykład?
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 17:41
1. Nie.
2. Nie.
3. Nie...
Co nie znaczy, ze nie chciałaby...
Kurczę, ale mam tyły!
A oglądała:
Willow http://willow.filmweb.pl/ , Kat http://www.filmweb.pl/Kat...,Film,id=286620 , Ziemiomorze http://www.filmweb.pl/Zie...,Film,id=126730 , Źródło (Fountain) http://zrodlo.filmweb.pl/ , Źródło młodości (polecam) http://www.filmweb.pl/%C5...e,Film,id=32600 ?
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 18:01
1. Tak
2.Tak
3. Tak
4. Nie
Ja jeszcze nie dotarłam na poczte (jakos mi nie po drodze ...), to dorzuce te płytki
Dorzuciłabym jeszcze Scarlett - ze względu na Szymona Fasolke, te plenery i muzyczkę w tle
Druidzi są tacy sobie http://www.filmweb.pl/Dru...ie,Film,id=5221 , ale przy Sercu to prawdziwe arcydzieło...
P.S. Żeby nie było nieporozumień i w ogole - płyty są oryginalne i pożyczam je - czyli nie działam niezgodnie z prawem
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 18:05
Ok. Porozmawiamy później na pw.
Caitriona - Śro 11 Lip, 2007 09:33
A co? A co? Ja musze Aine do Ciebie w końcu napisac
Praedzio nie ma sprawy (jeśli sie Aine zgadza) - jakoś zaplanujemy drogę przesyłki z "Georgem i smokiem"
Anonymous - Śro 11 Lip, 2007 17:49
Overmoving? Overmfilming?
Praktykujemy to to, to owo
Mag - Czw 12 Lip, 2007 09:32
Wczoraj obejrzałam "Prosto w serce" i jak zaczęłam się śmiać na początku, tak do końca się śmiałam- Kocham ten film, Drew jest świetna i ma baaardzo miły głos. Fajne piosenki i klimat- POLECAM (tym, którzy jeszcze nie widzieli)
Byłam też na "Shrek III"- ale tak sobie- wrażenia mieszane- na seans kinowy chyba trochę szkoda kasy
Anonymous - Czw 12 Lip, 2007 13:06
Przed chwilą po raz trzeci obejrzałam "Howards End". Za pierwszym razem film mi się podobał, za drugim go całkowicie zrozumiałam, teraz mogłam się nim całkowicie delektować. I po tym filmie zawsze przeżywam fascynacje Heleną, i żałuję, że nie mam takich cudnych loków jak ona .
BeeMeR - Czw 12 Lip, 2007 22:08
obejrzałam sobie Last Legion (2007)
To prosta, nieco naiwna, ale całkiem ładnie nakręcona bajka. Opowiada o małym chłopcu - potomku Cezara - którego źli chcą utłuc i wyeliminować a dobrzy ukryć i utrzymać przy życiu.
Rzecz cała - wyprawy, pościgi, bitwy - dzieje się wśród wielce malowniczych, aczkolwiek niekiedy mocno komputerowych pejzaży:

Najbardziej sceptycznie podchodziłam do występu Aish - napatrzyłam się już tyle razy, jak gra młodą, naiwną, niewinną dziewczynę tańczącą po alpejskich łąkach, że nie bardzo widziałam ją w roli wojowniczki - a tu niespodzianka - była całkiem, całkiem. Oprócz pierwszych scen, gdy reżyser kazał jej chodzić w kuriozalnej zasłonie (ale to podejrzewam moda ostatnich lat ) zaprezentowała interesujący, nowy image.

Niestety - ostatnie lata zaowocowały nie tylko dużą ilością filmów z przynajmniej jedną zamaskowaną postacią, ale i wieloma z licznymi nawiązaniami do Władcy Pierścieni. Tu mamy dwa w jednym. Dwie zamaskowane osoby i liczne nawiązania - w scenach bitew, wędrówki, przemówień. A to niestety nie pomaga.
A na koniec - moja nowa słabość - garstka najpiękniejszych bohaterów :

praedzio - Pią 13 Lip, 2007 12:10
Jak by było jakieś głosowanie, to ja głosuję na tego ostatniego! Musi patosu też było co niemiara, Agn? W takowych filmach, które, nie powiem, oko moje cieszą nadzwyczajnie, na ogół patosu jednak nie brakuje...
Aragonte - Sob 14 Lip, 2007 16:03
| praedzio napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | Drugi film, spodobał mi się bardziej. Oryginalny tyutuł George & the dragon niefortunnie przetłumaczono na Smokiem i mieczem. |
Hm, czyżby to była adaptacja książki pt. Smok i jerzy? |
Niestety nie, o ile się orientuję, to wersja legendy o świętym Jerzym (niekanoniczna, na szczęście ). Film w recenzjach zjechano strasznie, ale mnie się podobał i w sumie mnie rozśmieszył
Stoi ci u mnie na półce, bo tani był
Aragonte - Sob 14 Lip, 2007 16:04
| Nimloth napisał/a: | Przed chwilą po raz trzeci obejrzałam "Howards End". Za pierwszym razem film mi się podobał, za drugim go całkowicie zrozumiałam, teraz mogłam się nim całkowicie delektować. I po tym filmie zawsze przeżywam fascynacje Heleną, i żałuję, że nie mam takich cudnych loków jak ona . |
A czy Howards End jest gdzieś do zdobycia? Szukałam w sieci DVD i na razie bez skutku, buuu
Admete - Sob 14 Lip, 2007 19:12
Ja mam tylko nagrane na video z naszej tv, ale chciałabym dvd. Mam Pokój z widokiem. Świetna rzecz
Harry_the_Cat - Nie 15 Lip, 2007 01:22
| Aragonte napisał/a: | | Nimloth napisał/a: | Przed chwilą po raz trzeci obejrzałam "Howards End". Za pierwszym razem film mi się podobał, za drugim go całkowicie zrozumiałam, teraz mogłam się nim całkowicie delektować. I po tym filmie zawsze przeżywam fascynacje Heleną, i żałuję, że nie mam takich cudnych loków jak ona . |
A czy Howards End jest gdzieś do zdobycia? Szukałam w sieci DVD i na razie bez skutku, buuu |
Ogólnie wyszło kiedyś w UK, ale Amazon nie ma - tylko pośredno - czyli znaczy sie ciężko upolować KLIK
Anonymous - Nie 15 Lip, 2007 11:52
Howards End miałam akurat z telewizji na wideo. Widziałam, że na allegro można kupić kasety, dvd niestety nie ma.
malmik - Nie 15 Lip, 2007 11:59
W ramach odtoksycznienia obejrzałam sobie wczoraj (i dzisiaj ) Possession. Powiem szczerze, że zapragnęłam mieć ten film tylko ze względu na Tobika, ale Tobik jest śladowy i w tym przypadku nieapetyczny, a Gwyneth robie standardowe miny - żywcem z Emmy, ale ogólnie film bardzo mi się podobał. Pewnie większość z was już go widzaiła ale tym co nie widziały polecam.
Caitriona - Pon 16 Lip, 2007 21:16
Obejrzałam Krew jak czekolada z Hugh Dancy'm. Słabo...
Więcej tu: http://forum.northandsout...p?p=96148#96148
|
|
|