Komunikaty - Pytania techniczne
Harry_the_Cat - Wto 28 Paź, 2008 23:35
Dzięki Adminie
ŁukaszG - Wto 28 Paź, 2008 23:56
| Anaru napisał/a: | Najważniejsze, żeby się forum nie zwalało, bo ostatnio robiło to prawie codziennie |
Zaglądam na forum co kilka dni, najczęściej wieczorem i trudno mi „trafić” na niedziałające forum. Proszę następnym razem w miarę możliwość zapisywać +/- godzinę, kiedy zauważyliście, że forum nie działało i najlepiej także zapisać czas, kiedy znowu działało. Dzięki temu będę mógł sprawdzić co się działo w tym czasie.
Tego posta już nie znajdziemy
Proszę dać znać, jak znajdzie się jeszcze jakiś pusty.
Łukasz
Anaru - Śro 29 Paź, 2008 00:00
Wtedy chociażby:
http://forum.northandsout...p=175635#175635
To nie pozostaje niezauważone , zresztą widziałeś
Dzisiaj też przez chwilkę nie działało, ale to było tylko parę minut. Będę zapisywać na przyszłość. Dzięki wielkie raz jeszcze
I jeszcze 2008-10-27 ok 21:14-21:17 czyli króciutko, widzę po smsach w archiwum
Gosia - Śro 29 Paź, 2008 07:54
Będę marudzic dalej Jest kilka pustych postów na tych stronach
http://forum.northandsout...p?p=10510#10510
http://forum.northandsout...p?p=10207#10207
http://forum.northandsout...p?p=10202#10202
BeeMeR - Śro 29 Paź, 2008 08:52
Dzięki za wykonaną pracę!
ŁukaszG - Śro 29 Paź, 2008 20:07
| Anaru napisał/a: | [...]I jeszcze 2008-10-27 ok 21:14-21:17 czyli króciutko, widzę po smsach w archiwum |
Umówmy się, że nasze forum nie jest na serwerach bankowych, jeśli czasami wieczorami nie działa forum przez kilka minut, to jest to z pewnością związane z jakimiś drobnymi pracami na serwerze, które wymagają restartu lub szybciej odcięcia serwera od internetu dla bezproblemowego przeprowadzenia jakiś działań, typu kopie bezpieczeństwa.... do czego zmierzam: jeśli w ciągu dnia forum nie działa przez godzinę czy dłużej, to z pewnością jest to fakt warty odnotowania/zgłoszenia, jeśli nie działa przez kilka/kilkanaście minut wieczorem, to raczej uznałbym to za celowe działania związane z pracami na serwerze.
| Gosia napisał/a: | Będę marudzic dalej Jest kilka pustych postów na tych stronach [...] |
Wszystko OK, dobrze, że mi je pokazałaś. Myślałem, że udało mi się znaleźć już wszystkie puste porównując dwie tabele związane z postami, ale musiałem część jeszcze przeoczyć. Nie wykluczam, że gdzieś mogły jeszcze zostać jakieś "numerki" bez treści, choć z pewnością zdecydowana większość, a może już wszystkie, zostały usunięte.
Pozdrawiam
Łukasz
Gosia - Śro 29 Paź, 2008 20:32
Dzieki bardzo Łukaszu
Jesli jeszcze cos znajde, to wrzuce link, ale moze juz jest okay.
Gosia - Sob 01 Lis, 2008 18:55
Dzis godzina 18.54 i też troche wczesniej wyskakiwal mi kilka razy ten komunikat:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/luc/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Too many connections
Admete - Sob 01 Lis, 2008 19:00
Ja miałam tak rano.
I przed chwilą.
praedzio - Sob 01 Lis, 2008 19:19
Też to zauważyłam, kiedy chciałam się wcisnąć do wątku celtyckiego... To chyba jakaś chwilowa czkawka była, bo 10 sekund później wszystko grało jak trzeba.
Anaru - Sob 01 Lis, 2008 19:26
Dalej jest, w kilku wątkach mi się pojawiło, znaczy zamiast tych wątków
Gosia - Sob 01 Lis, 2008 19:46
19.45 Znowu mam to samo...
Tamara - Sob 01 Lis, 2008 20:52
20.50 mam w klimatycznych miejscach i tu tez , wysłać się nie chce
ŁukaszG - Sob 01 Lis, 2008 21:07
Mają przeciążoną bazę danych, myślę, że jest to chwilowe, związane też z porą - sobotni wieczór, ale napiszę do nich maila w tej sprawie.
-----
Pisząc tego posta, a teraz edytując, okna załadowały mi się dość szybko... może problemy już minęły...
Spokojnych Świąt
Pozdrawiam
Łukasz
Gosia - Sob 01 Lis, 2008 21:20
Nie minęły, znowu nie mogłam się dostać do wątku, ale to może faktycznie kwestia święta i pory - ludzie są w domu i piszą na różnych forach...
Dzięki Łukaszu.
aneby - Sob 01 Lis, 2008 23:28
Być może za dużo ludzi w sieci, w różnych miejscach mi to wywala:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/luc/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
Too many connections
Przed chwilą nie mogłam się zalogować, potem przy wejściach na różne wątki. Dawałam wstecz i ponowna próba zwykle ok.
Edit: właśnie jak chciałam wysłać tego posta tak było
aneby - Sob 01 Lis, 2008 23:29
Być może za dużo ludzi w sieci, w różnych miejscach mi to wywala:
Too many connections
Przed chwilą nie mogłam się zalogować, potem przy wejściach na różne wątki. Dawałam wstecz i ponowna próba zwykle ok.
Edit: właśnie jak chciałam wysłać tego posta tak było
No cholera, nie wyślę
aneby - Nie 02 Lis, 2008 11:24
Dziś znów to samo, w ciągu 20 min na forum ten komunikat miałam ze 4 razy przy próbie oznaczenia posta jako przeczytany, przejścia do innego wątku, wejścia na posty nieprzeczytane, wysyłaniu posta....
Gosia - Nie 02 Lis, 2008 11:26
Ja toż samo
Anaru - Nie 02 Lis, 2008 12:07
Co moment jest taki komunikat, cokolwiek się robi - wysyłą posta, wchodzi na forum, klika na jakiś wątek...
Podczas wysyłania posta kiedy się pojawi taki komunikat, to sprawdźcie, czy mimo wszystko się nie wysłał, bo najczęściej i owszem, chociaż udaje, że nie.
Anaru - Nie 02 Lis, 2008 12:08
Co moment jest taki komunikat, cokolwiek się robi - wysyłą posta, wchodzi na forum, klika na jakiś wątek...
Podczas wysyłania posta kiedy się pojawi taki komunikat, to sprawdźcie, czy mimo wszystko się nie wysłał, bo najczęściej i owszem, chociaż udaje, że nie.
Edit - teraz całkiem zdechło, wchodzi na białą strone, albo mam napis
Nie udało się nawiązać połączenia
Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem forum.northandsouth.info.
Pomimo że adres witryny wydaje się prawidłowy, przeglądarka nie była w stanie nawiązać połączenia.
* Witryna jest tymczasowo niedostępna? Jeśli tak, spróbuj ponownie później.