Filmy - Filmy i seriale kostiumowe
Anaru - Pią 17 Lut, 2012 20:03
| BeeMeR napisał/a: | | zacznijmy od tego, że już sam plakat jest brzydki, ciemny i ponury (pewnie miało być mrocznie i tajemniczo ) |
Z deczka horrorzasty
Ale film wizualnie wart zainteresowania.
Caitriona - Pon 20 Lut, 2012 12:37
Jest już pierwszy odcinek drugiej serii Upstairs Downstairs :)
Akaterine - Pon 20 Lut, 2012 12:56
O, nie wiedziałam, że w ogóle planowali drugą serię.
primavera - Pon 20 Lut, 2012 18:39
| Caitriona napisał/a: | | Jest już pierwszy odcinek drugiej serii Upstairs Downstairs :) |
cooooo????? wspaniała wiadomość
Yvain - Pią 24 Lut, 2012 22:06
The Hour mnie wciągnęło świetny serial, wszystko wspaniale dopasowane, nieprzeciętny klimat. Jestem przy czwartym odcinku
Yvain - Sob 25 Lut, 2012 22:59
Skończyłam, ale emocje do samego końca, świetny serial.
Caitriona - Pią 23 Mar, 2012 18:24
Titanic już jest http://www.youtube.com/wa...feature=related
Fibula - Wto 03 Kwi, 2012 22:06
A jeśli ktoś ma dostęp do Romance TV, 14 kwietnia może go obejrzeć po polsku.
Anaru - Śro 04 Kwi, 2012 00:30
| Fibula napisał/a: | | A jeśli ktoś ma dostęp do Romance TV, 14 kwietnia może go obejrzeć po polsku. |
A jak nie ma, to już może go obejrzeć po polsku
Znajoma twarz mi tam mignęła, tzn Maria Doyle Kennedy (żona Batesa w DA). No i oczywiście nazwisko pana Fellowes, mam nadzieje, że też tak będzie dopieszczone jak DA.
Grzebnęłam po Filmwebie i odkryłam jeszcze coś takiego, tzn jeszcze jeden Titanic, tym razem koncentrujący się na palaczach z kotłowni itd.
Z opisu z tyłu trailera wynika, że to "Saving the Titanic"
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.prnewswire.com...-143315616.html
BeeMeR - Pon 07 Maj, 2012 18:41
The Glass Virgin (1995) - na podstawie powieści Catherine Coockson
Opowieść o burzliwych losach młodziutkiej dziedziczki z dobrego domu, która okazuje się... nie całkiem tym, kim się wydawało.
Bardzo ładna, acz ciut naiwna opowieść o przyjaźni, miłości, nienawiści, lojalności, zdradzie...
Podobało mi się, zwłaszcza pewien Irlandczyk o wdzięcznym hiszpańskim mianie: Manuel Mendoza (Brendan Coyle - Higgins z N&S )
groźny ojciec dziewczyny i sama dziewczynka jako dziecko
Nie mam czasu by dojść do ładu ze zdjęciami i wrzucaniem więc tu fragmencik:
http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
Irm - Pią 06 Lip, 2012 15:38
Za Chiny nie pamiętam, w którym wątku ktoś wrzucił linka do zwiastuna skandynawskiego filmu o romansie królowej z lekarzem zajmującym się jej mężem, szalonym królem. Miło mi poinformować, ze trafi on do naszych kin pod tytułem "Kochanek królowej": klik
Edit. Admete, proszę bardzo
Admete - Pią 06 Lip, 2012 18:37
Zdaje się, że to ja wklejałam. Dzięki za informację.
Anonymous - Pią 06 Lip, 2012 19:52
wszytko pieknie ladnie, ale nie znosze tej epoki - w zasadzie od estetyki ubiorow, przez kwestiw kultury i zachowania, po historie i polityke.
Sadze, ze sobie jednak odpuszcze, bo meczylabym sie znacznie (mimo fajnej obsady).
Admete - Pią 06 Lip, 2012 20:03
Czytałam o tym kiedyś, więc chętnie bym obejrzała.
Akaterine - Wto 17 Lip, 2012 22:03
Obejrzałam nowego Titanica, 4-odcinkowy serial ITV autorstwa Juliana Fellowsa. Jakiś czas temu BeeMeR bodajże o nim pisała i całkowicie zgadzam się z jej opinią . Poharatana fabuła, Titanic zaczyna tonąć zanim można się dobrze zapoznać z bohaterami, a później właściwie tonie na nowo w każdym odcinku. Bohaterowie przerysowani, romanse mało wiarygodne. Nie polecam.
Caitriona - Nie 05 Sie, 2012 15:14
Trailer World without end - ekranizacja Folletta. Wygląda całkiem smakowicie, książki nie czytałam, ale ten miniserial chętnie bym zobaczyła. Lubię Bena Chaplina.
http://www.youtube.com/watch?v=IvDP_opSbzA
Anonymous - Nie 05 Sie, 2012 15:22
| Caitriona napisał/a: | Lubię Bena Chaplina.
|
Dzis go nawet ogladalam (chociaz w innym filmie) - z przyjemnoscia, nie powiem Nie wiem tylko, czy na przyjemnosc ogladania wplynela obsada filmu, czy tematyka, czy moze to, ze bardzo milo mi sie kojarzy z bratem. A ze rodziny nie widzialam od 8 miesiecy - to i sentymentalna sie robie...
A moze wszystko na raz? Tak czy inaczej - fajnie bylo...
Caitriona - Sob 25 Sie, 2012 18:24
Jest już pierwszy odcinek Parade’s End z Benedictem C.
primavera - Nie 26 Sie, 2012 09:07
| Caitriona napisał/a: | Jest już pierwszy odcinek Parade’s End z Benedictem C. |
fajnie! trzeba więc obejrzeć!
Caitriona - Czw 06 Wrz, 2012 16:39
Obejrzałam pierwsze dwa odcinki Parade's End i polecam. Piękny wizualnie serial, z ciekawą historią, świetną grą i sufrażystkami.
primavera - Czw 06 Wrz, 2012 17:19
| Caitriona napisał/a: | | Obejrzałam pierwsze dwa odcinki Parade's End i polecam. Piękny wizualnie serial, z ciekawą historią, świetną grą i sufrażystkami. |
zgadzam się w 100%
asiek - Pon 17 Wrz, 2012 11:59
I ja obejrzałam dwa pierwsze odcinki... Hmmm... mam mieszane uczucia. Zgadzam się, że wizulanie film jest piękny, ale fabuła nieco nudna. Christopher momentami strasznie mnie irytuje.
BeeMeR - Czw 27 Wrz, 2012 07:29
Birdsong
Angielski żołnierz 1 wojny światowej (strasznie drewniany tu Eddie Redmayne), walcząc i patrząc jak umierają podwładni wspomina swoją francuską ukochaną (Clémence Poésy).
Przepiękne zdjęcia, dość ciekawa opowieść o losach żołnierzy w okopach i dramatycznie nudny romans. Nie udało mi się polubić żadnego z głównych bohaterów, trudno więc im kibicować albo współczuć. Może gdyby mniej spoglądali w horyzont poza kamerą, bez ruchu i wyrazu twarzy czekając aż ujęcie się skończy coś by jeszcze z tego było - a tak to nie dość że romans wydaje się na siłę to jeszcze wieje nudą - może dlatego, że kochankom naprawdę niewiele dali do zagrania prócz spojrzeń . Dla mnie znacznie głębszymi, ciekawszymi postaciami są żołnierze (np. Matthew Goode)
Akaterine - Czw 04 Paź, 2012 20:30
Akurat obejrzałam ostatnio dwa seriale wspomniane wyżej - Birdsong i Parade's End.
Birdsong - mam podobne odczucia jak BeeMeR. Sceny przedwojenne piękne wizualnie, ale strasznie nudne. I nie znoszę drewnianej Clemence Poesy.
Za to Parade's End szalenie mi się podobało, na pewno jeszcze nie raz obejrzę, szczególnie ze względu na Rebeccę Hall, która zagrała genialnie. Ogólnie obsada jest świetna, teksty są zabawne, historia ciekawa, no i piękne wnętrza, kostiumy i zdjęcia.
A teraz zaczęłam oglądać serial z początku lat 90. The House of Eliott, o dwóch siostrach, których ojciec umiera i zostawia bez grosza. Ma to być o "szalonych latach 20." w Londynie - na razie mało tego szaleństwa, ale jest sympatycznie. Na youtube są odcinki:
http://www.youtube.com/watch?v=n3jbRwCj9fo
Caitriona - Pią 05 Paź, 2012 14:50
Mnie się oba te seriale podobały, choć Parade's End dużo bardziej. Muszę sobie to jeszcze raz obejrzeć, ale z polskim tekstem, bo parę rzeczy mi jednak uciekło. I muszę sięgnąć po książkę.
|
|
|