Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Caitriona - Sob 17 Lis, 2012 20:13
| asiek napisał/a: | | Battlestar Galactica: Blood & Chrome ... |
Się właśnie nad tym zastanawiam, czy napoczynać, czy nie...
Admete - Sob 17 Lis, 2012 22:17
Widać, że bardziej wybuchowe i chyba pod młodsza widownię. To serial czy film?
Caitriona - Sob 17 Lis, 2012 22:52
| Admete napisał/a: | | To serial czy film? |
A nie wiem, wydawało mi się, że serial...
edit: zdaje się, że będzie to 10-odcinkowy serial internetowy, który ma być później wydany jako film.
Aragonte - Sob 24 Lis, 2012 00:11
| Admete napisał/a: | Grimm ostatnio bardzo dobry jest. Tylko szkoda, że w tym roku jeszcze tylko jeden odcinek został A potem następne nie wiadomo kiedy będą...Chyba Nick dowie się, kim jest Renard i co go łączy z Julliette. |
A ja wreszcie wróciłam do Grimma (ale I sezonu, bo kiedyś przerwałam oglądanie) i lecę sobie spokojnie od początku. Bardzo dobrze mi się ogląda, ogółem mnie ten serial bawi
A na Nicka miło popatrzeć, w sumie to aż za bardzo śliczny
Edit: oglądam piąty odcinek. Szczurołap z Hammeln?
I kim naprawdę jest szef Nicka?
Admete - Sob 24 Lis, 2012 12:15
Kim naprawdę jest szef Nicka możemy ci zaspoilerować, ale lepiej, żebyś doszła do tego stopniowo
milenaj - Sob 24 Lis, 2012 18:09
Byłam dzisiaj na "Atlasie chmur". Z początku dziwnie bardzo to się zapowiadało, lae potem jak złapałam rytm poszczególnych opowieśći i konwencję to film zaczął mi się naprawdę podobać. Ciekawa jestem książki.
Fantastyczną charakteryzację mieli aktorzy.
Aragonte - Sob 24 Lis, 2012 20:05
| Admete napisał/a: | Kim naprawdę jest szef Nicka możemy ci zaspoilerować, ale lepiej, żebyś doszła do tego stopniowo |
Nie, nie piszcie, dowiem się w końcu
Oglądałam w nocy Grimma prawie do czwartej, dalej mi się podoba
Ale daleko mi do Was, jeśli chodzi o bycie na bieżąco Do końca hiatusa powinnam wszystko nadrobić
Admete - Sob 24 Lis, 2012 20:41
To fajnie masz, nie będziesz musiała dużo czekac. U nas Atlas chmur dopiero od 14 grudnia grają. Juz jestem umówiona na seans
Anaru - Sob 24 Lis, 2012 21:15
Atlas chmur bardzo mnie kusi i to na tyle, żeby iść na to do kina.
A co z Odwróconymi zakochanymi? Był ktoś na tym? Bo z trailera zapowiadał się ciekawie.
Admete - Sob 24 Lis, 2012 21:18
U mnie nie grali...
Aragonte - Pon 26 Lis, 2012 23:23
Podczas oglądania 7. odcinka Grimma (I sezonu) i nagle zaczęłam się szczerzyć do ekranu
Admete, rozpoznałaś Susan Ivanovą?
praedzio - Wto 27 Lis, 2012 09:43
Się podziało w najnowszym OUAT, a za tydzień będzie jeszcze goręcej.
http://www.aceshowbiz.com/news/view/00055793.html
Coś czuję, że serce mi pika niczym klapa od śmietnika do kapitana Hooka (pomimo obłędnego makijażu ). Odtwórca tej roli jest Irlandczykiem, może dlatego.
Admete - Wto 27 Lis, 2012 15:38
Aragonte - zupełnie zapomniałam ci o tym powiedzieć
milenaj - Pią 30 Lis, 2012 18:10
BBC chce nakręcić serial na podstawie "Jonathan Strange i pan Norrell". Jak dla mnie super.
http://esensja.pl/ksiazka...t.html?id=13497
snowdrop - Pią 30 Lis, 2012 19:05
O super .
Admete - Pią 30 Lis, 2012 20:04
Dobry pomysł - mam nadzieję, że im wyjdzie
Fibula - Sob 01 Gru, 2012 00:43
I serialowy "Howards End"
http://hatak.pl/aktualnos...ka_Howards_End/
Akaterine - Sob 01 Gru, 2012 07:33
Ooo, to będzie ciekawe. Wersja "Pokoju z widokiem" ITV źle znosi konkurencję Ivory'ego, ciekawe, jak będzie z tym.
milenaj - Pon 03 Gru, 2012 18:52
Ależ się "Once upon a time" interesująco zakończyło. A nastepny odcinek dopiero 6 stycznia.
praedzio - Wto 04 Gru, 2012 13:50
Powstanie 13-odcinkowy serial na podstawie powieści S. Kinga "Pod kopułą": http://www.kawerna.pl/akt...azki-kinga.html
asiek - Nie 09 Gru, 2012 16:58
Star Trek Into Darkness
Widzę, że Benedict C. dołączył do obsady. Może być widowiskowo, pierwsza część tej serii była niezła.
Admete - Nie 09 Gru, 2012 17:37
Pierwsza część mi się podobała, druga też powinna Nieźle się zapowiada. JJ Abrams trzyma poziom. Ja nadal oglądam jego Fringe, teraz już serial zmierza do końca...Ostatnia ( krótka ) piąta seria i ...the end.
Anaru - Nie 09 Gru, 2012 18:16
| asiek napisał/a: | Star Trek Into Darkness
Widzę, że Benedict C. dołączył do obsady. Może być widowiskowo, pierwsza część tej serii była niezła. |
Zainteresowałam się, pomimo, że ani trochę nie jestem wielbicielką Star Treka.. Ale skojarzeń ze Star Trekiem nie miałam żadnych (za mało go znam?), a zapowiada się interesująco. Benedictowi absolutnie nie mówimy "nie".
Pomysł ciekawy, mam nadzieję, że nie zostanie spaprany. Bo King ma trochę pecha do ekranizacji.
Aragonte - Wto 11 Gru, 2012 22:09
| milenaj napisał/a: | BBC chce nakręcić serial na podstawie "Jonathan Strange i pan Norrell". Jak dla mnie super. |
Dla mnie też, z chęcią bym obejrzała ekranizację.
A ja dalej Grimmuję, jestem jakoś w połowie I sezonu i biedny Monroe został zawleczony na arenę... Myślałam, że będę sobie niefrasobliwie wyszywać podczas odcinków Grimma, ale coś mi to nie idzie, za bardzo mnie wciąga I chyba chciałabym mieć DVD na własność.
Admete - Śro 12 Gru, 2012 19:14
Też bym chciała. Stopniowo ten serial całkiem ciekawie się rozwija.
|
|
|