Seriale - The Good Wife
Anonymous - Nie 11 Mar, 2012 14:54
| Akaterine napisał/a: | | Hipokryzją jest to, że chce utrzymać swoje znaczenie w firmie? To jest normalna rzecz, nie każdy jest typem ofiary, która chętnie odda to, na co pracowała, w imię jakichś wyższych zasad. |
Nie.
Hipokryzją jest jej zazdrość i zapomnienie, że dwa lata temu zaczynała tak samo, jej jedynym atutem było głośne nazwisko i protekcja Willa. Bo nie wiedza... przecież studia kończyła 15 lat wcześniej, nie miała wiedzy, doświadczenia. To ma Catlin.
Akaterine - Nie 11 Mar, 2012 15:41
A skąd przypuszczenie, że ona o tym zapomniała? To, że zaczynała tak samo, nie zmienia faktu, że Caitlin jest dla niej zagrożeniem i że niekoniecznie musi być z tego powodu zadowolona. Poza tym dzięki świadomości, jak sama dostała pracę, wie, że nie zawsze liczy się doświadczenie, więc gdyby miało dojść do redukcji personelu i wybór byłby między zwolnieniem jej a Caitlin, wcale nie jest pewne, że zwolnią Caitlin, mimo że ta w tym momencie ma mniej doświadczenia od Alicii.
Anonymous - Nie 11 Mar, 2012 16:05
| Akaterine napisał/a: | | i wybór byłby między zwolnieniem jej a Caitlin, wcale nie jest pewne, że zwolnią Caitlin, mimo że ta w tym momencie ma mniej doświadczenia od Alicii. |
Carrego zwolniono.
Akaterine - Nie 11 Mar, 2012 16:22
No i co z tego? Wtedy zwolniono Cary'ego, następnym razem mogą zwolnić Alicię.
Anonymous - Nie 11 Mar, 2012 16:25
Ale takie jest życie i praca w korporacji. A Alicja nadal ma wsparcie Willa który jest wciąż wspólnikiem tytularnym oraz poparcie Eliego.
Akaterine - Nie 11 Mar, 2012 16:34
Zgadza się, tak wygląda praca w korporacji, ale fakt, że Alicia poczuła się zagrożona i rzuciła to jedno spojrzenie na Caitlin nie robi z niej hipokrytki. Bo przecież to było na razie jeden moment, jedno spojrzenie, nic ponadto nie zrobiła, nie żaliła się, nie gnębiła Caitlin. Chyba ma prawo mieć i wyrażać swoje emocje, szczególnie, że póki co robi to w sposób, który nikogo nie krzywdzi.
Anonymous - Nie 11 Mar, 2012 16:36
| Akaterine napisał/a: | | Bo przecież to było na razie jeden moment, jedno spojrzenie, nic ponadto nie zrobiła, nie żaliła się, nie gnębiła Caitlin. |
Nie? Moim zdaniem tak. Reakcje Alicji na to, że Catlin zostaje prawnikiem procesowym utwierdza mnie w moim zdaniu. Które jest moje i nikomu go nie narzucam. Ja tak to odbieram. ty inaczej - ok.
milenaj - Śro 14 Mar, 2012 20:25
Będzie czwarty sezon.
Anonymous - Wto 03 Kwi, 2012 16:11
Jestem po odcinki 19 ubawiłam się i zobaczyłam Chandllera
milenaj - Pon 30 Kwi, 2012 14:33
No, ja nie mogę. Jak ja mam teraz czekać tyle czasu.
Scena windowa i okołowindowa .
Akaterine - Wto 01 Maj, 2012 17:11
| milenaj napisał/a: | Scena windowa i okołowindowa . |
Zgadzam się Nie wiem, czyja mina była lepsza: Alicii, Eli Golda czy Kalindy
milenaj - Wto 01 Maj, 2012 17:35
It's suprise party for you.
Caitriona - Pon 01 Paź, 2012 13:53
Pierwszy odcinek czwartej serii już jest
Eeva - Czw 04 Paź, 2012 20:40
Pierwszy odcinek bardzo mi się podobał Mam nadzieję, ze Alicia nie zejdzie się z Peterem, bo jakoś mam niechęć do tego związku. Nie wiem czemu.
Admete - Czw 04 Paź, 2012 21:19
Spoilerujcie, bo ja niestety nie mam czasu oglądać.
Caitriona - Pią 05 Paź, 2012 14:48
Mark Warren się pojawił w roli męża Kalindy. Trzeba przyznać, że dziewczyna zna się na biciu
Odcinek mi się podobał. Podoba mi się, jak Diane jest lojalna w stosunku do Willa. No i Will w końcu znowu jest prawnikiem
milenaj - Pon 08 Paź, 2012 10:07
Dalej ogląda się z przyjemnością, choć chyba już bez większych fajerwerków. Wątek Kalindy ciekawy.
Anonymous - Pią 02 Lis, 2012 12:55
Nudzi mnie już nieco ten serial. Zaczęłam oglądać kolejny prawniczy Common Law. Tam jest chociaż ubaw na całego....
GW wciąż podglądam i nie powiem, nie mam jakichś poważnych zarzutó, ale bez fajerwerków
milenaj - Pią 02 Lis, 2012 17:32
Ja też oglądam i właściwie tak sobie myślę, że mam już trochę dosyć. Zaczyna się robic schemat. Ostatnio Alicja znowu podejrzewała, że Peter ją zdradził, a jak się okazało, że nie to było super... No i znowu pomaga mu w kampanii, choć teoretycznie są w separacji. Mało Willa jest. Wątek Kalindy jest generalnie chory, choć wiem, że takie sytuacje się zdarzają. Ale męczy mnie już to wszystko.
Cammon Low zerknę.
Anonymous - Pią 02 Lis, 2012 17:45
Męczy - dobre określenie. Willa zdecydowanie za mało. Cary jest gosciem. Bez sensu.
Common law, to serial kryminalny, ale dwóch policjantów w pierwszym odcinku sprawiło, że rechotałam w głos.
Anonymous - Nie 04 Lis, 2012 17:55
BTW w Common law jedną z głównych ról gra wysiudany z GW Derek, partner tytularny. Już jak go wywalali z kancelarii uważałam, ze jest kjuuuuuuut
Anonymous - Pią 04 Sty, 2013 13:59
Wróciłam do GW w szóstym odcinku pojawia się sąd wojskowy, dopiero zaczynam, mam nadzieję że dobrze się oglądnię, bo ogólnie to nużący ten serial się zrobił
milenaj - Pią 04 Sty, 2013 15:11
Ja oglądam, ale to już takie spokojne przyzwyczajenie. Choć przed przerwą było pewne zdarzenie, które myślę, że może mieć poważne konsekwencje. Ale nadgoń, to pogadamy.
Akaterine - Pią 04 Sty, 2013 15:26
A mi się podoba coraz bardziej, może dlatego, że potrzebuję czasami odmiany po wszystkich kryminałach i sensacjach . W zasadzie to jedyny obyczajowy serial, który oglądam (nie licząc brytyjskich miniseriali).
milenaj - Pią 04 Sty, 2013 16:36
Akaterine, ja nie moge powiedzieć, że mi się nie podoba, ale pamiętam jak bardzo mnie wciągały pierwsze dwie serie i to już nie jest to.
a nowe seriale mnie nie ciekawią, nie chce mi się poznawać nowych bohaterów itd. A brytyjskie też lubię m.in. za to, że są krótsze. Jakoś mniej lania wody się wtedy trafia.
|
|
|