To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL Next Generation

Harry_the_Cat - Pią 11 Lip, 2008 00:39

No zamawiaj ;)

A ja sobie obejrzałam odcinek 1.06. Nie przepadam jakoś za nim jako całością, chociaż pojawia się wiele interesujących wątków. Trochę więcej wiemy o Samie, ale przede wszystkim intrygujące jest to, co wygaduje Shapeshifter jako Dean - o zazdrości, o obowiązku, o własnych marzeniach...

Agn - Pią 11 Lip, 2008 08:29

Kocie, po pierwsze primo - cudny kubas! :serduszkate:
Po drugie primo - w pas się kłaniam za picspamuś. Śpiący Dean... zabić nas chcesz??? Ale jedno wam powiem - obaj bracia powinni dostać klapsa w tyłek (mhmmm...) - noszenie garniaków z takim efektem powinno być karalne!
Po trzecie primo - Shapeshifter to imho jeden z lepszych odcinków słabego początku. I ten Filter kiedy "Dean" zrzucał skórę... Mrrrruuuu... Ja w sumie lubię ten odcinek - jako całość. Generalnie wtedy tak do mnie dotarło, że demony są naprawdę wredne i potrafią koszmarnie chłopakom nabruździć...

praedzio - Pią 11 Lip, 2008 08:36

Zaczęłam drugi sezon Dark Angel, w którym na stałe dołączył do obsady Jensen Ackles. Wielbicielkom tegoż polecam odcinek nr 3, w którym pełno jest tzw. Jensen Effect :lol:

Później porobię więcej zrzutów.

Agn - Pią 11 Lip, 2008 10:59

Jaki młodzik!!! :mrgreen:
trifle - Pią 11 Lip, 2008 13:11

Wow wow wow :shock:
Obejrzałam dzisiaj najpierwszy odcinek. To jest very scary! :D
Nie rozumiem tego upodobania do ciemnych pomieszczeń. Nawet jak weszli do pokoju w tym hotelu jakimś, gdzie Dean miał się umyć, ciemno tam było jakby w środku nocy, a jak wyszedł to - na piękne słońce. No dziwne ;)
Bracia rewelacja. I w końcu wiem, skąd wy znacie tego przystojniaka (znaczy ojca.. ;) ), którego ja znam tylko z PS I love you!

Nie wiem, czy ten fantastyczny klimat mi do końca pasuje, ale bracia są ok, więc będę oglądać dalej :mrgreen:

Deanariell - Pią 11 Lip, 2008 13:37

Harry_the_Cat napisał/a:
intrygujące jest to, co wygaduje Shapeshifter jako Dean - o zazdrości, o obowiązku, o własnych marzeniach...

Prawda? Uderzył w czułe punkty... i po części niestety prawdziwe. Ja nienawidzę szczerze tego stwora głównie za to, że się ośmielił podszywać pod Dean'a i robić takie rzeczy na jego konto! :bejsbol: No ale... taki to wredny świat - a ty się później wytłumacz FBI... :-P

Co do oglądania z mężem, to mojemu muszę chyba przyznać dyplom, bo obejrzał - z niezłym nawet zainteresowaniem pierwszą i drugą serię :wink: Oczywiście nie przeżywał wszystkiego jak ja, ale to przecież zrozumiałe - nawet mu się podobała cała historia. Niestety do sezonu III jakoś nie może się zabrać - nie namawiam na siłę. Za to ogromnie lubi BSG, zdecydowanie bardziej niż SPN, ale to też niezmiernie mnie cieszy - w zasadzie często nam się podobają te same filmy :mrgreen:

praedzio napisał/a:
Zaczęłam drugi sezon Dark Angel, w którym na stałe dołączył do obsady Jensen Ackles.

:mysle: Hmmmm... ja nie wiem czy Cię Praedziu nie poproszę o ten serial - może nawet bez pierwszego sezonu :-P Ale to dopiero jak wyjdę z chaosu - i tak nie miałabym teraz czasu oglądać... Dobrze wiedzieć, że masz ;)

trifle napisał/a:
To jest very scary! :D

Oj, oj, VERY VERY :wink: I robi się straszniejsze w miarę oglądania, z serii na serię :excited:
trifle napisał/a:
Nie rozumiem tego upodobania do ciemnych pomieszczeń. Nawet jak weszli do pokoju w tym hotelu jakimś, gdzie Dean miał się umyć, ciemno tam było jakby w środku nocy, a jak wyszedł to - na piękne słońce. No dziwne ;)

Tak ma być - to świadomy i celowy zabieg, taka jest chyba cała pierwsza seria. Różnie to można interpretować, ale sądzę, że taki klimat podkreśla dodatkowo przepaść, jaka dzieli świat tzw. normalny-realny, od tego, z którym mają do czynienia bracia - i który dla nich jest równie realny, jak ten pierwszy... A oni muszą żyć na granicy obu - niełatwo im jest znaleźć kogoś, kto potrafi ich zrozumieć albo pomóc w samotnej walce... Taaaaaa... :mysle: Znów muszę to powiedzieć głośno, bo nie wytrzymam - JAK JA KOCHAM TEN SUPERNATURAL SERIAL!!! :serce:

Anonymous - Pią 11 Lip, 2008 16:22

Deanariell napisał/a:
I robi się straszniejsze w miarę oglądania, z serii na serię

bez wątpienia. ale za to go kochamy. A i za obu braci też :wink:

trifle - Pią 11 Lip, 2008 17:52

Deanariell napisał/a:
I robi się straszniejsze w miarę oglądania, z serii na serię

Serio? O rany.. A to jest straszne w taki najstraszniejszy sposób - bo nie tyle pokazują dokładnie to COŚ, tylko wytwarzają nastrój, w którym wyobraźnia pracuje. A moja wyobraźnia chyba nie ma granic... Zejdę na zawał przy oglądaniu tego :thud: :mrgreen:

trifle - Pią 11 Lip, 2008 17:53

A w ogóle to ja znam Sama z innego serialu (Gilmore Girls), w którym grał postać o imieniu Dean :lol:
praedzio - Pią 11 Lip, 2008 18:24

I jak się tam sprawował? ;) Pytam, bo nie oglądałam.
P.S. Triflaczku, w takim razie nie oglądaj Bloody Mary w nocy... :lol:

trifle - Pią 11 Lip, 2008 18:35

A który to odcinek, bo ja nie mam potytułowanych? Zresztą, zaraz sobie obadam na imdb.. ;)

A ten serial - GG - to ogólnie o matce, która urodziła córę mając 16 lat. W pierwszym sezonie córka - Rory - ma 16 lat, Sam czyli Jared czyli Dean :D , chodzi z nią do szkoły i zaczyna się nią interesować ;) Jest takim dobrym, odpowiedzialnym chłopakiem, do końca II serii, a potem to już raczej okazjonalnie się pojawia. Czy ja dobrze kojarzę, że Milo Ventimigila (czy jakoś tak...) też się pojawia w Supernatural albo innym serialu fantasy? Otóż Milo jest chłopakiem Rory przez kolejny sezon.. ;)

Harry_the_Cat - Pią 11 Lip, 2008 18:39

Piąty :D

trifle napisał/a:
Czy ja dobrze kojarzę, że Milo Ventimigila (czy jakoś tak...) też się pojawia w Supernatural albo innym serialu fantasy? Otóż Milo jest chłopakiem Rory przez kolejny sezon.. ;)

W Heroes

trifle - Pią 11 Lip, 2008 18:44

Taaak, znalazłam, że piąty. Zapamiętam, że to na dzień :D

W tym pierwszym odcinku najgorsze momenty to były jak siedząca spokojnie dziewczyna - Women in white - znikała. Wyobraźnia mi śmigała jak bęben w najnowszej pralce Whirlpoola, masakra :shock:

Deanariell - Pią 11 Lip, 2008 22:13

trifle napisał/a:
Zejdę na zawał przy oglądaniu tego

To możliwe :-P Zwłaszcza końcówki sezonów są powalające ;)

trifle napisał/a:
A w ogóle to ja znam Sama z innego serialu (Gilmore Girls), w którym grał postać o imieniu Dean

Wiemy, wiemy :-) oglądałam trochę ten serial kiedyś, nawet sympatyczny - pamiętam Jared'a, ale wtedy nie był jeszcze taki "wyrobiony" jak teraz w SPN :lol: Będą zresztą nawiązania do GG - w drugiej serii Supernatural akcja jednego z odcinków toczyć się będzie w wytwórni filmowej i Dean będzie się nabijał z Sama/Jared'a robiąc jakieś aluzje właśnie do GG. Wydaje mi się zresztą, że to imię Dean albo jest dość popularne w Stanach, albo nie zostało wybrane przypadkiem - tak się składa, że przecież grający tatę Winchestera aktor ma na drugie Dean - JDM :mrgreen: Dean, Dean, Dean... Jak to pięknie w uszach dźwięczy, jak dzwoneczek jakiś :rotfl: Dla porządku dodam, że osobiście należę do frakcji miłośniczek starszego braciszka Sama, którego gra Jensen Ackles :serduszkate: - ciekawe w czyim kierunku najmocniej zabije Twoje serce? ;) Oczywiście Papa W. i Sammy też są niczego sobie... ale jednak... Dean :serce: :slina: :roll:

Harry_the_Cat - Pią 11 Lip, 2008 22:20

Oglądam sobie dalej.... odcinek 9.... :thud:

ETA: Nie wiem, czy było już, ale znalazłam takie info nt. dodatków do wydania DVD w USA (sezon 3):
The third season of Supernatural, starring Jared Padalecki and Jensen Ackles, is coming to DVD Tuesday, September 2nd from Warner Home Video. We've got a look at the key art below. The set will retail for around $59.98 and contain 5 discs of Winchester Bros. goodness. All episodes will come with an anamorphic transfer and feature a English Dolby Digital 5.1 soundtrack. Special features include...

• From Legends to Reality: Supernatural Effects
• Impala Featurette: A Look Inside the Classic 1967 Chevrolet Impala
• Scene Specifics: Short Segments Showcasing Creative Team Members
Discussing Favorite Aspects of Particular Episodes
• Ghostfacers! Confessionals Minifeaturette Gallery
• Gag Reel

Anonymous - Pią 11 Lip, 2008 22:25

Deanarielli ma rację każdy z panów ma swój urok, jednak nie pałam sympatią do Papy... Ale bracia...mniam taaaakie ciasteczka.
Jednak to Sam jest Ciachem nad Ciachami. powstał ku jego czci tutaj jakowyś związek wyznaniowy, nawet praedzio chciała zawłaszczyć dla siebie prawo owijania Figury Sama w rytualne szaty, aleśmy zaprotestowały i temat Rytualnej szaty i owijania/odwijania jakoś ucichł :mysle:

praedzio - Pią 11 Lip, 2008 22:33

Taaa... Praedzio tylko czyha na okazję, żeby gwizdnąć figurę Sama wraz z rytualnymi szatami... :lol:

Co do Gag Reel z 3 sezonu SPN, to ja bardzo ale to bardzo bym chciała zobaczyć gagi z Mystery Spot... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

trifle - Pią 11 Lip, 2008 22:36

:D Fajnie :D
Dean, Dean, Dean, jak dzwoneczek... :rotfl:
Idę!
Oglądać drugi odcinek!

Admete - Pią 11 Lip, 2008 23:05

Trifle witaj wśród Supernaturalnych Sióstr :) Ja to nie wiem, czy i kiedy mi się uda coś obejrzeć z Spn. Niby remont skończony, a ja ciagle nie mam na nic czasu.
Caitriona - Sob 12 Lip, 2008 00:29

O, nowa zarażona SPN? Super!
trifle - Sob 12 Lip, 2008 01:32

Jeszcze nie, jeszcze nie całkiem... Nie wiem, czy wytrzymam te wszystkie powtory :shock: Ta godzina to zdecydowanie nie jest pora na oglądanie takich filmów jak dla mnie :shock:
Po odcinku drugim:
Nienawidzę biwakowania! No way! Never! Żadnych namiotów w lesie! Co ja mówię... żadnych lasów! :paddotylu:

Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 02:32

No dobra... A inne elementy? ;)

Obejrzałam sobie dalej... znowu mi wychodzi maraton :lol:
Na razie z 1. sezonu to chyba najbardziej lubię Scarecrow i Faith (1.11 i 1.12). Oba takie angstowe.
Konfrontacja w 1.11 jest świetna, potem rozmowa telefoniczna i w koncu "you and me" :serduszkate: . To właśnie wtedy zaczyna się formować się to przywiązanie Winchesterów do siebie, ktore z kolei nas przywiązało do nich... No i pojawia się Meg.

I potem zaraz Faith - świetny odcinek, IMO. Bardzo dobra charakteryzacja chorego Deana (i tu Jensen rewelacyjnie gra!). Poza tym to kolejny przykład doskonałej ścieżki dźwiękowej. Takie dźwięki amerykańskiego południa doskonale pasują do klimatu uzdrowień... Jutro może dalej pociągnę ;)

praedzio - Sob 12 Lip, 2008 07:16

Wczoraj w nocy obejrzałam 3x16 i stwierdzam, że baaardzo mi brakowało dobrej muzyki w trzecim sezonie... :-( Oczywiście, znowu się popłakałam. Tak więc postanowiłam poszukać pocieszenia w Jaredowych ramionach. ;) A muszę przyznać, że ramiona to on ma.... :mrgreen:

http://pl.youtube.com/watch?v=U5Oqsxc_ElE&NR=1

:thud:

Agn - Sob 12 Lip, 2008 08:34

No noooo, witaj Trifle, wśród supernaturalnych kobiet! Rozgość się. :mrgreen: Otoczka jak otoczka, ale wierzaj mi - my dla samej fantastycznej otoczki nie oglądamy pasjami tego serialu. Tu chodzi o braci, różnych jak niebo i ziemia, ale którzy genialnie się uzupełniają. ^^

Praedzio, mnie też brakowało tych rockowych kawałków przez cały trzeci sezon. Chyba dopiero pod koniec sobie przypomnieli. Cośtam nieśmiało leciało, gdy impala przejeżdżała obok tych oszołomów z Ghostfacers i potem w szesnastce wpadli na pomysł, że "Bon Jovi rocks on occasion".

Rielluś... twój avek... :serduszkate: Btw sprawa się nieco rypła. Wyjaśnię na priva.

Mnie by się mój przydało zmienić na dziś, ale nie chce mi się szukać. Wyobraźcie sobie, że dziś na sukience mam Sama nad muszlą klozetową i napis "Have you hugged your toilet today?"
Moja głowa... :thud:

Admete - Sob 12 Lip, 2008 09:18

Thin oni sobie nie przypomnieli, tylko podobno nie mieli kasy na płacenie za znane piosenki rockowe. Tak niestety może tez byc w sezonie 4...Telewizje ( w tym także CW, która nie jest takich bogaczem jak NBC na przykład ) straciły w wyniku strajku bardzo dużo pieniędzy.