To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Trzykrotka - Pon 29 Gru, 2008 09:50

Czy Clark to ten miły pn, który już dwa razy pojawiał się w zastępstwie Zacka? Jesli tak, to może być!
W ogóle - a propos panów, to przyznam się bez bicia - na widok męża Angeli zrobiło mi się gorąco :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec:

Anonymous - Pon 29 Gru, 2008 09:58

Trzykrotka napisał/a:
W ogóle - a propos panów, to przyznam się bez bicia - na widok męża Angeli zrobiło mi się gorąco

mnie bawiłą reakcja Słodkiego... :rotfl:

Admete - Pon 29 Gru, 2008 10:22

Mnie czarnoskórzy nie ruszją nic a nic :-) Pewnie był przystojny, ale nie zauwazyłam ;-) Tak - Clark zastępował Zacka.
damamama - Pon 29 Gru, 2008 10:35

Trzykrotka napisał/a:
W ogóle - a propos panów, to przyznam się bez bicia - na widok męża Angeli zrobiło mi się gorąco

Czy mam rozumieć, że Angela ma męża i dlatego zerwała z Hodginsem? Czy to może były mąż?

Anonymous - Pon 29 Gru, 2008 10:36

Admete napisał/a:
Mnie czarnoskórzy nie ruszją nic a nic

jestem w staniee to pojąć gdyż mnie też nie.
i nie rozumiałam tych zachwytów. ale miał ciekawy akcent

Trzykrotka - Pon 29 Gru, 2008 11:50

lady_kasiek napisał/a:
Admete napisał/a:
Mnie czarnoskórzy nie ruszją nic a nic

jestem w staniee to pojąć gdyż mnie też nie.
i nie rozumiałam tych zachwytów. ale miał ciekawy akcent

Wiecie, że nawet nie zwróciłam uwagi na kolor skóry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sprawa z mężem jest jedną z największych zawiłości tego serialu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (moim zdaniem - także niepotrzebności, ale niech już będzie w ramach urozmaicania wątków pobocznych)

Caitriona - Pon 29 Gru, 2008 12:32

Trzykrotka napisał/a:
Czy Clark to ten miły pn, który już dwa razy pojawiał się w zastępstwie Zacka? Jesli tak, to może być!

Clark to ten młody, czarnoskóry asystent, któremu chyba nie odpowiadają dość luźne rozmowy naszych bohaterów dotyczące życia prywatnego podczas pracy ;)

aneby - Pon 29 Gru, 2008 12:35

damamama napisał/a:
Czy mam rozumieć, że Angela ma męża i dlatego zerwała z Hodginsem? Czy to może były mąż?

Właśnie, ja też nie rozumiem.
Czasem tylko oglądam i nie wszystko jest dla mnie jasne :rumieniec:

Trzykrotka - Pon 29 Gru, 2008 13:27

Ślub Angeli i Hodginsa został przerwany przez urzędnika, przynoszącego wieść, że panna młoda ma już męża. O którym nie pamiętała. Cała seria trzecia upłynęła na próbach odnalezienia tego męża. Pojawił się w serii 4, nadal zakochany w Angeli. Kiedy podpisał jej dokumenty rozwodowe, zrobiło się tak, że on a zerwała z Hodginsem.
Uważam, że to dość absurdalne, choć stwarzające duże możliwości humorystyczne. Mąż był cudowny. Nadawałby się do wątku ciachowego.

Admete - Pon 29 Gru, 2008 13:55

Nie pamietam zupełnie, jak wyglądał mąż Angeli :rotfl: Znaczy się nie zwróciłam uwagi ;-) Za to pamiętam panią detektyw - świetna rola i postać. Mogłabym oglądać serial z tą bohaterką w roli głównej. Cudny by był. Aktorka pojawiła się też kiedyś u Housa.
Harry_the_Cat - Pon 29 Gru, 2008 19:05

Ktoś tu ostatnio wspominał, a ja dziś w empiku widziałam Dempsey I Makepeace na tropie na DVD :mrgreen:
Admete - Pon 29 Gru, 2008 19:07

Ja to mam - brakuje mi chyba tylko początkowego odcinka.
Caitriona - Pon 29 Gru, 2008 23:18

A co to jest? I co ma wspólnego z Bones? :mysle:
Trzykrotka - Wto 30 Gru, 2008 11:41

Caitriona napisał/a:
A co to jest? I co ma wspólnego z Bones? :mysle:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dempsey i Makepeace to był serial kryminalny z lat 80, o przygodach Amerykanina w Londynie. Jego śliczna partnerka była angielską arystokratką. O tyle sa podobni do Bootha i Bones, że także byli parą-nie-parą.

Harry_the_Cat - Wto 30 Gru, 2008 15:05

Za to parą byli prywatnie ;)
Admete - Wto 30 Gru, 2008 18:02

Chemia między nimi była świetna - na dodatek te lata 80 :rotfl:
Caitriona - Wto 30 Gru, 2008 18:09

Trzykrotka napisał/a:
Dempsey i Makepeace to był serial kryminalny z lat 80,

Aha, dzięki za wyjaśnienie ;) Nigdy wcześniej o tym serialu nie słyszałam.

Admete - Wto 30 Gru, 2008 18:19

Pewnie za młoda byłaś ;-) A tu intro serialu:

http://www.youtube.com/watch?v=CFfFuwd5L5c

Na YT są chyba nawet całe odcinki.

Alicja - Wto 30 Gru, 2008 20:51

całkiem ciekawy był zaznaczam :-D
Harry_the_Cat - Wto 30 Gru, 2008 22:16

Admete napisał/a:
Pewnie za młoda byłaś ;-)

Czy ja wiem? ja pamiętam, a Cait tylko rok młodsza ;) (chyba... )

Trzykrotka - Wto 30 Gru, 2008 23:36

Serial był - po japońsku - taki-se. Ale że Glinis Barber była naprawdę piękną kobietą, to się o oglądało, nie dla akcji, tylko, żeby zobaczyć, kiedy Dempsey dopadnie Makepeace... (jak Jodha Akbar - żarcik hermetyczny*)
A wracając do ad remu: miałam dziś na tapecie odcinek z małym Boothem , czyli drągalem - bratem Seeleya. Powiem Wam - głupie to było - ale miałam ochotę bić brawo, kiedy Bones zepchnęła go ze stołka w barze.... :mrgreen: . No i wykład Angeli o tym, dlaczego Bones nie powinna spać z Jaredem, który jest małym Boothem, skoro nie sypia z Boothem właściwym :excited: . Podobało mi się, że dr. Brennan pokazała ludzkie oblicze, wyłaniające się spod nieludzkiego, naukowego.

Caitriona - Wto 30 Gru, 2008 23:38

Harry_the_Cat napisał/a:
Cait tylko rok młodsza

Dokładnie ;)

No ja nie pamiętam tego serialu, widocznie jakoś mnie ominął ;)

damamama - Śro 31 Gru, 2008 12:34

Bardzo lubię ten serial ale tak jak w wątku o Housie zaczynam się już gubić o czym jest rozmowa :mysle: Wiele z nas jest na różnych poziomach oglądalności w zależności od posiadanych kanałów telewizyjnych. Ciekawa jestem czy wątek się kiedyś usystematyzuje. :mysle:
Anonymous - Śro 31 Gru, 2008 12:40

no nie wiem :wink: może jak oba seriale się skończą kiedyś się wyrównamy :wink:
damamama - Śro 31 Gru, 2008 12:51

Nie byłabym taka pewna. Seriale te mają tę zaletę albo wadę, że są puszczane równocześnie lub w sposób nieusystematyzowany na różnych kanałach a każdy kanał puszcza na dodatek inny "sezon" (co za modne słówko).