To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Admete - Sob 10 Lut, 2007 22:57

Wiedziałas :-) Podczas następnego odcinka chyba sobie odpoczniemy, będzie raczej zabawnie - popatrz na zwiastun, zrobiony w stylu takich brukowców sf z lat 50 :-D Everan byłby zachwycony http://www.thewb.com/show...al/episodes/215
Deanariell - Sob 10 Lut, 2007 23:33

Muszą zrobić jakieś opóźnienie w akcji, bo widzowie o słabych sercach mogliby takiego stałego napięcia nie przeżyć :P Poza tym chłopcy też powini trochę odpocząć i "rozerwać" się trochę... Byle nie dosłownie :D
Admete - Śro 14 Lut, 2007 08:28

Idź obejrzeć Directors Cut z Tall Tales ;-) To będzie pokręcony odcinek, ale szczerze powiem, że wcale się nie dziwię reakcjom braci. jak sobie przypomnę moje klótnie z rodzeństwem ;-)

http://www.thewb.com/show...al/episodes/215

Deanariell - Śro 14 Lut, 2007 21:19

Obejrzałam :D Cudne! Ja się też tak z siorą kłóciłam... i też się nie dziwię - realnie im to wychodzi. Widać, że aktorzy naprawdę się ze sobą zżyli - prawie jak bracia :D
Czy ja mówiłam, że kocham Winchesterów?

Admete - Śro 14 Lut, 2007 21:31

Mówiłaś, ale zawsze możesz powtórzyć:

Deanariell - Czw 15 Lut, 2007 00:44

WOW! :thud: Skąd takie masz?! Ja też chcę :mrgreen:
Admete - Czw 15 Lut, 2007 05:51

Ze strony: http://www.smiliegenerato...erator_eng.html

Ten nastepny odcinek będzie taka opowieścia z dwóch punktów widzenia. Sam będzie opowiadał o Deani i odwrotnie. To dlatego te fragmenty sa tak przesadzone i pokręcone. A potem miesięczny odwyk...Chyba umrę...A w 19 odcinku ma się znów pojawic agent FBI Hendrickson.

Kati - Czw 15 Lut, 2007 09:55

Moje Kochane, pozwolicie, że dołączę do wielbicieli Supernatural
od pierwszego odcinka jestem zahipnotyzowana, i z każdym odcinkiem ten stan się pogłębia. :mrgreen:
Serial - SUPER! To naprawdę sama przyjemność!
jak na razie, to jestem, na etapie 12 odcinaka 1 sezonu, troszkę przede mną
wczoraj właśnie, zastanawiałam się, skąd oni biorą te wszystkie pomysły ?
z odcinka na odcinek są lepsi, mroczniejści i bardziej zagadkowi + do tego wymiana zdań obu braci z cudną nutką ironii = REWELACJA :mrgreen:

Admete to dla ciebie Kochana :kwiatek: :serce:

Admete - Czw 15 Lut, 2007 12:02

Dziękuję za kwiatuszka Kati. Bardzo się cieszę, ze serial Ci się spodobał. To my teraz będziemy miec pretekst, zeby razem z Toba powtarzać sobie wczesniejsz odcinki. 12 jest bardzo dobry - tam będzie początek takiego dosyć ważnego motywu - wiary. Potem będzie nawiązanie do tego w serii II w Houses of the Holy ( 13 ). Przed tobą świetne - wręcz rewelacyjne odcinki. I będzie coraz mroczniej. Atmosfera się zagęszcza, a bracia jeszcze nie wiedza, że pakuja się w środek czegoś naprawde paskudnego.
My teraz taki mały odwyk mieć będziemy, bo po 15 odcinku Tall Tales miesięczna przerwa.

Deanariell - Czw 15 Lut, 2007 15:55

Ja też umrę chyba... SPN jest jak leki antydepresyjne... oj cóż ja biedna bez nich pocznę? :razz: Chyba w ogóle przestanę się czesać :twisted:

Kati napisał/a:
Moje Kochane, pozwolicie, że dołączę do wielbicieli Supernatural
od pierwszego odcinka jestem zahipnotyzowana, i z każdym odcinkiem ten stan się pogłębia.

Oczywiście, że pozwolimy - nawet więcej - będzie nam niezmiernie miło dzielić naszą obsesję w większym nieco gronie :mrgreen: Ale masz faaajnie, że jesteś jeszcze w pierwszej serii - to znaczy wszystko najlepsze przed Tobą! Ciekawe, co powiesz jak dojdziesz do dwu ostatnich i pierwszego drugiej serii - bo mnie wgniotły w fotel :thud: The Winchester boys! Normalnie są REWELACYJNI, chociaż pewnie niektórzy stwierdzą i tak, że to zwykłe przereklamowanie... Jestem bardzo ciekawa Twoich komentarzy :grin:

Narya - Pią 16 Lut, 2007 00:24

Ja też wchodzę do kółka wielbicielek 'Supernatural' :mrgreen: Na razie jestem na etapie 8odcinka 1 serii i serial coraz bardziej mnie wciąga. Choć niekiedy bywa strasznie :shock:
Znalazłam tutaj fajne tapetki.

Admete - Pią 16 Lut, 2007 07:22

Naryo jak jesteś przy 8 to najlepsze przed tobą, bo od 9 zaczyna się dopiero to, co dobre. Pierwsze osiem odcinków nie jest najlepszych ( no może poza pilotem, 3 i 6 ). Druga połowa serii jest rewelacyjna. A druga - coś wspaniałego. Jak się cieszę, ze ktoś to oprócz mnie i Rielli ogląda ;-)
Wielkie dzięki za te namiary na tapety - piękne. Nie wiem na którą się zdecydować. A my obejrzałyśmy ostatni odcinek - to był jeden wielki śmiech ;-) ta częśc jest przedziwna, prześmieszna, a na końcu jednak przerażająca. Boshe jak oni się tam kłócili - jak stare małżeństwo, tylko ( jak Dean słusznie zauwazył ) małżenstwo może się rozwieść ;-) , a oni nie. Ta przerwa w emisji teraz mnie zabije po prostu...A tu tyle spraw niewyjaśnonych.

Deanariell - Sob 17 Lut, 2007 00:56

No niezły był ten odcinek... śmiałyśmy się okropnie :D A jakie miny Dean robił!!! :banan: Miodzio! Naprawdę posiada również dar komediowy! Urocze to było :) Też się tak tłukłam z moją siorą: "Nie dotykaj nigdy więcej moich rzeczy!!!" :P

Narya --> tapetki przecudnościowe! Dzięki za linka :)

Admete - Sob 17 Lut, 2007 09:26

A w tym wszystkim Bobby ;-) jako zastępczy ojciec ( pod nieobecnośc papy Winchestera ). Miny robili w tym odcinku przednie.
Nie mogę się oprzeć i musze wam dac linka do opisu Spn na stronie TVN - wyższa szkoła jazdy ;-)

http://www.tvn.pl/6353,1392017,nasze.html

A tu sobie można quizy zrobić ;-)

http://search.quizilla.co...rchLevel=simple

Wywiad z Kripke

http://www.tvguide.com/Ne...886FA9DA919C%7D

Mają mieć dvd z drugim sezonem już w maju. Też bym chciała.

Narya - Sob 17 Lut, 2007 12:58

Cieszę się, że tapetki sie spodobały. Rzeczywiście trudno wybrac najładniejdszą - najlepiej na każdy dzień tygodnia inną :mrgreen: I dzięki za zachętę - na pewno bedę oglądać dalej :cool:
Admete - Sob 17 Lut, 2007 15:29

Wczoraj zdążyłam zmienić cos ze cztery, ale w koncu zatrzymałam się na takiej z nawiązaniem do dzieciństwa Dean'a :-) Piękna, taka nostalgiczna. napisz jak Ci się spodoba 9 odcinek, bo jest przełomowy.
My czekamy na kolejne ( dopiero od 15 marca :cry2: ) - będzie o dziwnym zdarzeniu na drodze i kobiecie, która szuka swojego męża ( tu się pojawi Patricia Helfer czyli Number 6 z BSG ), potem o wilkołaku, o nawiedzonym planie filmowym ( czuję, że to będzie niezłe ) no i końcówka z demonem. Ma też być odcinek z agentem Hendricksonem.

Deanariell - Nie 18 Lut, 2007 19:54

15 marca... to prawie jak wieczność... :cry:
Narya - Wto 20 Lut, 2007 20:41

No więc obejrzałam do 10 odcinka włącznie i... czemu mój komputer "pracuje" tak wolno!! Mam chwilowy brak odcinków :neutral: Zaczęło się robić naprawdę ciekawie. Podoba mi się ten "powrót do korzeni".Cóż, cierpliwość jest cnotą :evil:
A co do 15marca, to może zdążę do tego czasu nadrobić zaległości :mrgreen:

Admete - Wto 20 Lut, 2007 21:08

Naryo pewnie zdążysz nadrobić ;-) 9 odcinek jest smutny, powrót do rodzinnego domu i spotkanie z przeszłością...Na dodatek okazuje się, że ojciec był tak blisko. Uwielbiam ten moment, gdy Missouri się do niego zwraca na końcu. Jednym z najbardziej przejmujących momentów, była tez chwila, gdy Dean nagrywał się na pocztę głosową ojca i mówił takim przytłumionym głosem, że nie wie, co robić. Natomiast 10 odcinek - Asylum za pierwszym podejściem mnie przestraszył. Oglądałam go dośc późno w nocy, sama i nastrój mi się udzielił ;-) Te duchy ze szpitala psychiatrycznego były przerażające. Wątek braci rewelacyjny - to jest zapowiedź odcinka 11 i konfliktu międzt nimi. Sam ma wrażenie, ze Dean za bardzo go ogranicza, mówi mu, co ma robić. Scarecrow to bardzo dobry odcinek, masz na co czekać :-) Tam są nawiązania do Amerykańskich bogów Gaimana.
Deanariell - Śro 21 Lut, 2007 01:01

Admete napisał/a:
Jednym z najbardziej przejmujących momentów, była tez chwila, gdy Dean nagrywał się na pocztę głosową ojca i mówił takim przytłumionym głosem, że nie wie, co robić.

O tak... bezradność w głosie Deana była dla mnie bardziej przerażająca, niż wszystkie duchy wszechświata... ;)

Admete - Śro 21 Lut, 2007 23:06

Tutaj są spoilery - bardzo interesująco zapowiada się odcinek 19:

http://spoilerfix.com/supernatural.php

laura - Czw 22 Lut, 2007 12:55

Nastawilam sobie wczoraj kasete,aby nagrac kolejny odcinek tegoz to boskiego serialu.Wyobrazcie sobie moje zdziwienie,zlosc i frustracje,gdy zamiast pieknego oblicza Deana zobaczylam jakas panne w bikini.Nagralam jakis durny program! :cry2: :cry: :cry2:
Admete - Czw 22 Lut, 2007 13:18

Lauro łączymy się w żalu :-(
laura - Czw 22 Lut, 2007 13:37

Myslalam,ze chociaz sobie na youtube znajde,ale tam nie ma tego odcinka :cry2:
Czy ktos mi moze opowiedziec o czym byl wczorajszy odcinek?Wiem,ze moge poszperac w internecie i znalezc streszczenie,ale wtedy nie bede wiedziala,jakie niesamowite sceny mnie ominely(to mnie nauczy,zeby 100 razy sprawdzic,czy dobrze nastawilam video :evil: )

Deanariell - Czw 22 Lut, 2007 14:14

laura napisał/a:
to mnie nauczy,zeby 100 razy sprawdzic,czy dobrze nastawilam video

Mogę Cię pocieszyć, że to niekoniecznie musiała być Twoja wina czy wina sprzętu... TVN jest znany z różnych dziwnych przesunięć w emisjach programów - oczywiście bez wcześniejszego powiadomienia zainteresowanych... Admete, z tego co wiem, też nieraz miała takie przejścia... :? ??:

Mogę Ci opowiedzieć przegapiony odcinek z detalami :wink: , ale napisz który to był...