To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Caitriona - Czw 21 Wrz, 2006 00:35

Czy mi się wydaje czy Don coś kiedyś zaśpiewał? I chyba nieźle mu to wyszło ;)
Nie ma jak biel i pastele ;)

Marija - Czw 21 Wrz, 2006 07:46

No, jakoś tam zaśpiewał (też bym tak chciała, ale nie umiem :wink: ). Muszę go bronić: jako Nash Bridges był całkiem-całkiem - taki męski, a nie chłopczykowaty!!!!!!!! :grin: A co, teraz wygląda już jak dziadyga :? : :cry:
Harry_the_Cat - Czw 21 Wrz, 2006 08:46

Marija napisał/a:
Muszę go bronić: jako Nash Bridges był całkiem-całkiem

Po pierwsze się z tym nie zgadzam, a po drugie też się z tym nie zgadzam.
Poza tym ten serial był słaby, IMHO.

Marija - Czw 21 Wrz, 2006 09:31

Harry_the_Cat napisał/a:
Marija napisał/a:
Muszę go bronić: jako Nash Bridges był całkiem-całkiem

Po pierwsze się z tym nie zgadzam, a po drugie też się z tym nie zgadzam.
Poza tym ten serial był słaby, IMHO.

Śliczny był!!! Śliczny, śliczny, śliczny!!!!!!! :evil: :banan:

miłosz - Czw 21 Wrz, 2006 10:09

AineNiRigani napisał/a:
sztandarowym przykładem jest Sean Connery. Li i jedynie :D

Li :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ale marynarki na tisherty to rzeczywiście Don i Miami ;)

Gitka - Czw 30 Lis, 2006 11:18

A pamiętacie serial Ośmiornica?
Kanał Europa Europa zaczyna go znów wyświetlać.
Od poniedziałku 4 grudnia codziennie o godzinie 9,45 lub 18,50

Michele Placido :komisarz Corrado Cattani
muzyka Ennio Morricone

Cattani wraz żoną Elsą i 12-letnią Paolą przenoszą się na Sycylię, gdzie inspektor ma zastąpić zastrzelonego przez mafię kolegę. Niebawem udaje mu się zdemaskować szajkę narkotykową. Rozpoczyna się walka w sądzie. Mafiosi starają się zastraszyć Cattaniego, eliminując ludzi z jego otoczenia. Ciężka praca, stres, ciągłe zagrożenie oraz romans sprawiają, że jego małżeństwo rozpada się. Elsa wraca do domu na kontynencie, Paola zostaje z ojcem. Mafia chce, by komisarz umorzył sprawę. Gdy ten się nie poddaje, przestępcy porywają jego córkę.
http://www.filmweb.pl/Film?id=37781
http://www.telemagazyn.pl/program/3416828683.html

Admete - Czw 30 Lis, 2006 12:07

Uwielbiałam ten serial - to epoka w moim życiu :-) Szkoda, ze nie mam tego kanału.
Admete - Pon 11 Gru, 2006 17:50

Może Miłosz tu zajrzy :-) Obejrzałam własnie pierwszy docinek IV serii Bez sladu - dobra rzecz. Podobała mi sie muzyka - silniej się zaznaczała niż w innych odcinkach. W działaniach bohaterów połączenie determinacji i niepokoju dało świetne rezultaty. Żal mi Martina i Danny'ego. Nie mogłam się powstrzymać :-)

Gitka - Sob 23 Gru, 2006 11:09

"Prison Break" oraz "CSI: Miami" od stycznia w Polsacie
Dobra wiadomość dla wielbicieli serialu "Prison Break". Już w styczniu będzie można oglądać przygody Michaela Scofielda i jego brata w Polsce. Dokładnie 21-ego stycznia o godzinie 20:00 Polsat wyemituje pilotowy odcinek serialu, który bije rekordy oglądalności w Stanach Zjednoczonych. W USA obecnie nadawany jest drugi sezon serialu.

"Prison Break" opowiada historię Michaela Scofielda (w tej roli Wentworth Miller) i jego brata Lincolna Burrowsa (Dominic Purcell) oskarżonego o zabójstwo brata wiceprezydenta i skazanego na karę śmierci w więzieniu stanowym Fox River. Scolfield przekonany o niewinności brata - pomimo jednoznacznych dowodów wskazujących na Burrowsa - postanawia dostać się do więzienia i uwolnić go. Nikt jednak nie spodziewa się, że Michael wcześniej projektował plany więzienia. Z wytatuowanym na ciele planem więzienia pod postacią nic nie znaczącej grafiki oraz ze ściśle sprecyzowanym planem Scofield dokonuje napadu na bank, po którym dostaje się do więzienia. Z każdym odcinkiem poznajemy geniusz Michaela a wraz z nim kolejne elementy układanki wielkiej ucieczki.
Serial "Prison Break" będzie nadawany w każdą niedzielę o 20:00. Tego samego wieczoru widzowie Polsatu będą mieli możliwość zobaczyć "Kryminalne Zagadki Miami" (21:00), a od 22:00 reemisję "Gotowych na wszystko" (po 2 odcinki).
http://www.filmweb.pl/+Pr...s,News,id=32658

Admete - Sob 23 Gru, 2006 12:09

Cieszę się z tych Zagadek - oglądam Las Vegas - w poniedziałki sobie nagrywam - zaczęła się właśnie czwarta seria. Prison Break mam w planach już od dłuższego czasu. Ogólnie uważam, że najlepsze są teraz seriale - Chirurdzy, Supernatural, Lost, Bez śladu, Kryminalne Zagadki Las Vegas...
Caitriona - Sob 23 Gru, 2006 13:38

Ha! Wreszcie coś dają. "Supernatural", "Prison...", "Zagadki...". Świetnie! Brakuje mi tylko "Monka", "Bez śladu" i "Dowodów zbrodni".
Admete - Sob 23 Gru, 2006 15:29

Bez śladu sa na tvn - ostatnio w poniedziałki. Zobaczymy co bedzie po świętach, w nowej ramówce moga pozmieniac. A Dowodów zbrodni mi szkoda... Nie ma.
Gitka - Śro 27 Gru, 2006 23:01

2 stycznia środa na kanale AXN o godzinie 20,00 lub 00,15
serial

Medium (2005)
w roli głównej Patricia Arquette
Allison DuBois jest żoną, matką trzech dziewczynek oraz medium. Kobietą mogącą kontaktować się ze zmarłymi oraz widzącą w snach zbrodnie. Pracuje w biurze regionalnego pełnomocnika Devalos'a jako konsultantką przy sprawach jednak nikt nie może wiedzieć, co robi na prawdę, co nie zawsze jest łatwe do utrzymania w tajemnicy....
A jest, przy czym pomagać: Seryjni mordercy, psychopaci czy świadkowie podający zły rysopis mordercy to tylko niektóre sprawy, z jakimi będzie musiała się zetknąć Allison

http://www.filmweb.pl/Film?id=173594

Mag - Czw 28 Gru, 2006 09:28

Gitka napisał/a:
serial Medium (2005)

Jak mnie nie zakodują ,to będziemy się wczuwać.. :cool:

Matylda - Czw 28 Gru, 2006 09:39

A mnie bardzo podoba się ostatnio polski serial - tytułu nie pamietam ale wystepuje tam komisarz Grosz
Admete - Pon 01 Sty, 2007 14:20

Tez bym się powczuwała w to "Medium" - moje klimaty jak widze. A dziś zaczęłam oglądać Numb3rs - Wzór -
"Agent FBI Don Eppes pracuje nad szczególnie trudnymi sprawami. Właśnie próbuje rozwikłać kolejną, ale mu się to nie udaje. Z pomocą przychodzi mu jego brat Charlie - genialny matematyk. Wspólnie udaje im się rozwikłać pierwszą sprawę. Od tej pory obaj wspólnymi siłami walczą ze złem w Los Anegeles. Don prowadzi śledzstwo, zbiera dowody, a Charlie opracowuje zebrane dane, przelicza, odszukuje ukryte schematy i algorytmy zawarte w poszlakach i w ten sposób pomaga ująć sprawców."

http://www.filmweb.pl/Film?id=204708

I dodam tylko, że świetnie im wychodzi łączenie dynamicznych zdjeć z muzyką i są niezłe sceny akcji już w drugim odcinku :-) - pościg i strzelanina.

Mag - Wto 02 Sty, 2007 13:11

Mag napisał/a:
Gitka napisał/a:
serial Medium (2005)

Jak mnie nie zakodują ,to będziemy się wczuwać..

to dzisiaj :banan:

miłosz - Wto 02 Sty, 2007 13:43

Admete napisał/a:
Może Miłosz tu zajrzy :-) Obejrzałam własnie pierwszy docinek IV serii Bez sladu - dobra rzecz. Podobała mi sie muzyka - silniej się zaznaczała niż w innych odcinkach. W działaniach bohaterów połączenie determinacji i niepokoju dało świetne rezultaty. Żal mi Martina i Danny'ego. Nie mogłam się powstrzymać :-)

miłosz zajrzała - i powie w sekrecie, że jest świeżo po dwóch odcinkach piątej serii - ufff Admette; gorąco mi sie zrobiło. Normalnie Tobik ze smyraniem po szyi wysiada przy Dannym i agentce Delgado - :serduszkate:

Admete - Wto 02 Sty, 2007 18:26

Miłosz jesli Ty tak mówisz, to wierzę Ci na słowo :-D
Caitriona - Wto 02 Sty, 2007 19:42

Moje drogie - w niedzielę o 22:25 powróci na nasze (na mój na 100%!) ekrany detektyw Monk :grin: :grin: Na tvn, nowa seria.

:banan: :banan:

Mag - Śro 03 Sty, 2007 07:51

Obejrzałam "Medium" i mam mieszane uczucia. :? ??:
Główna bohaterka- dla mnie mało przekonująca- nie pasuje mi Patrycja jako osoba "widząca".
Zobaczymy dalej.

Marija - Śro 03 Sty, 2007 08:37

....a ja uporczywie trwam przy swoich gustach w stylu retro (połowa lat 90-tych) i oglądam na TVNSiedem "Nasha Bridgesa". I bardzo mi się podoba, o! :evil: Czysty relaks późnym popołudniem, bez takich bezwzględnie brutalnych scen, jak to bywa w nowszych produkcjach. Po obejrzeniu "Gliny" nawet nie próbowałam oglądać "Oficera" czy temu podobnych. Czemu ja mam się denerwować, zamiast odpoczywać?? Wystarczy obejrzeć byle wiadomości czy inny telekurier, żeby się wścieć albo pochorować (vide sprawa z Wałbrzycha :sad: ).
Admete - Śro 03 Sty, 2007 14:28

Mnie się akurat Glina bardzo podobał - Oficer to był niezły serial tak gdzieś do połowy - Oficerów już nie oglądałam. Z tego gatunku to sensacyjne preferuje amerykańskie, a kryminalne brytyjskie - genialny był taki miniserial - Żądza krwi - Wire in the blood.
Marija - Śro 03 Sty, 2007 14:43

Mnie też się "Glina" podobał, ale mnie ogólnie dołowało, więc z innymi tego typu serialami dałam spokój. :? ??:
Admete - Śro 03 Sty, 2007 14:47

Ja jestem taka dziwna, z emnie czasem abrdziej komedia romantyczna zdołuje, niz jakis mocniejszy film ;-) Seriale sensacyjne podobnie jak fantastyke odbieram na poziomie fikcji.