To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Nie 03 Lip, 2011 15:22

Jestem po 3 odcinku Falling Skies - zaczyna mi się ten serial podobac :) Uwielbiam Noaha Wyle'go, a w tym serialu dali mu całkiem ciekawą rolę :) I historia zaczyna się rozwijać. Mam nadzieję, że scenarzyści wiedzą dokąd zmierzają. Pomysł z inwazją obcych nie jest nowy, ale w przeciwieństwie do V nie ma lukru i ruch oporu jak należy ;)

Promo czwartego odcinka:

http://www.spoilertv.com/...race-sneak.html

Obejrzałam też dwa ostatnie odcinki Sanstuary - ciekawa końcówka - chyba będzie wojna z abnormalnymi, a na dodatek Helen Magnus wróciła do początków ;) Jak dobrze, że wraca Heven, Eureka i Warehouse - potrzebuję fantastyki jak ryba wody.

asiek - Śro 06 Lip, 2011 09:32

Obejrzałam dwa pierwwsze odcinki Falling Skies i na razie większych wrażeń. Nie wiem, czy serial mnie wciągnie, póki co mam mieszane uczucia.
praedzio - Śro 06 Lip, 2011 10:13

Ja na razie utknęłam w połowie pierwszego odcinka. Może nastrój miałam nieodpowiedni. ;)
Admete - Śro 06 Lip, 2011 10:15

Może trzeci coś zmieni...
asiek - Śro 06 Lip, 2011 10:46

praedzio napisał/a:
Ja na razie utknęłam w połowie pierwszego odcinka. Może nastrój miałam nieodpowiedni.

Też tak miałam. :wink: Odsapnęłam ze dwa dni i przymierzyłam się ponownie. :wink:

Alicja - Śro 06 Lip, 2011 18:08

ja też męcze go na siłę. Bywa tak, że akcja rozkręca się później :wink: Może po trzecim, jak pisze Admete, będzie lepiej?
Admete - Śro 06 Lip, 2011 21:08

Ja chyba lubię aktora i dlatego mi się podoba ;)
Caitriona - Śro 06 Lip, 2011 21:53

Ja stanęłam po drugim odcinku i nawet Carter jakoś mnie nie może przyciągnąć ponownie ;) Ale może za jakiś czas powrócę :)
asiek - Śro 06 Lip, 2011 21:58

Obejrzałam trzeci odcinek... Końcówka mnie zaskoczyła. :o :mysle:
Admete - Śro 06 Lip, 2011 22:45

I w czwartym jest ciekawe wyjaśnienie.
asiek - Śro 06 Lip, 2011 23:27

Obejrzałam pierwszy odcinek serialu El Barco i całkiem ciekawie się zapowiada...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.seans-online.pl/el-barco-statek.html

Admete napisał/a:
I w czwartym jest ciekawe wyjaśnienie.

A jest już czwarty ? ... Muszę poszukać...

Admete - Czw 07 Lip, 2011 14:48

To na tej stronce, którą podałaś? Spróbuję obejrzeć w wolnej chwili.
Tam trzeba się logować?

asiek - Czw 07 Lip, 2011 15:18

Nie korzystałam z tej stronki, wkleiłam do niej link, aby przedstawić fabułę serialu.
Sam film z polskim sosem znalazłam na gryzoniu. :wink:

Alicja - Śro 13 Lip, 2011 20:57

oglądam dalej Falling.. i zastanawiam się dlaczego Outcasts zakończyli na 8 odcinku. Z odcinka na odcinek było coraz ciekawej i bumm. Koniec. Nawet nie rozwiązano wszystkich wątków :roll: jak już coś interesującego nakrecą to nikt tego nie ogląda?
Admete - Śro 13 Lip, 2011 21:03

Fantastykę zwykle oglądają mlodziaki i nie korzystają z klasycznej tv...
Alicja - Śro 13 Lip, 2011 21:04

ten serial miał taki potencjał :?
Admete - Śro 13 Lip, 2011 21:12

Jak mnóstwo innych seriali sf. Ja się czasem zastanawiam jakim cudem Babylon 5 dostałe te pięć serii, które dostał. To jest tak całkowicie niszowa rzecz...
Alicja - Śro 13 Lip, 2011 21:13

w tym sęk ,że mało oglądam seriali sf, jakoś nie mam do nich szczęścia. A gdy usiądę do któregoś to go kończą :roll:
Aragonte - Śro 13 Lip, 2011 21:18

Admete napisał/a:
Jak mnóstwo innych seriali sf. Ja się czasem zastanawiam jakim cudem Babylon 5 dostałe te pięć serii, które dostał. To jest tak całkowicie niszowa rzecz...

Admete, teraz by go pewnie nie nakręcili - albo nakręcili w zupełnie innej wersji, np. zaczynając od akcji III sezonu, a resztę dając w retrospekcjach :-|
Wtedy było odpowiednio mniej seriali, dlatego - moim zdaniem - się uchował.

Admete - Śro 13 Lip, 2011 21:19

Musisz się niestety z tym pogodzić - SGU miał potencjał - zdjęli...Firefly był genialny - jeden krótki sezon...Jedynie pierwotne SG-1 miało 10 sezonów...Nastał zły czas dla fanów sf. Na pocieszenie mam B5 - mogę to oglądac co jakiś czas od nowa.
Aragonte - Śro 13 Lip, 2011 21:21

Firefly to ciachnęli tak naprawdę w połowie sezonu, bo miał mieć dwadzieścia parę odcinków :-|
Alicja - Śro 13 Lip, 2011 21:28

to samo Earth 2, chociaż to było dawno :-|
Admete - Śro 13 Lip, 2011 21:29

Nie przypominaj mi...To dopiero było okrutne zakończenie.
Aragonte - Śro 13 Lip, 2011 21:31

No, pamiętam, jak w desperacji szukałam sobie fanfików na pociechę :(
Alicja - Śro 13 Lip, 2011 21:31

właśnie o to mi chodzi, co lepszy serial i ciach go . A potem krzyk ,że fanów nie ma.