To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Glee

Caitriona - Śro 19 Maj, 2010 15:59

aś napisał/a:
to w końcu Jesse czarnym charakterem czy nie??

Nie wiem, ale stawiam na 'raczej tak' ;)

Z ostatnich, faktycznie średnich odcinków, podobała mi się piosenka Pucka (źle chłopak wygląda bez tego irokeza) i Total Eclipse of The Heart. Nie podobało mi się One, oj nie podobało.

Caitriona - Śro 19 Maj, 2010 17:31

aś napisał/a:
ach i fajny był ukłon w stronę osób, które brały udział w "Glee Flash Mob'ach" (ten jest chyba moim ulubionym- pan w niebieskiej koszuli rządzi :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=g5PyIVVKoWU )

Fajne te flash moby :D :D Mnie się podobał jeszcze ten z Dublina, mniejszy, ale fajnie zatańczony ;)

Admete - Śro 19 Maj, 2010 20:19

O co chodzi w tych Flash Mobach? :) Macie inne linki?

EDIT - już wiem, poczytałam sobie ;)

- Śro 19 Maj, 2010 20:23

Caitriona napisał/a:
Nie podobało mi się One, oj nie podobało.

widzę, że tylko ja nie jestem negatywnie nastawiona do tej piosenki :wink: nie jest to może najlepsza interpretacja utworu w tym serialu, ale podobała mi się bardziej niż np. "You can't always get what you want" z 13 bodajże odcinka.

swoją drogą ciekawa jestem, czy fakt, że Rachel straciła głos śpiewając utwór wszech-uwielbianej gwiazdki Miley Cyrus ma jakiś podtekst :-P ponieważ nie jestem fanką dyskusyjnych zdolności wokalnych panny Cyrus, uważam, że tak :-D

- Śro 26 Maj, 2010 17:07

proszę państwa Mike i Matt przemówili (wprawdzie każdy po jednym zdaniu pojedynczym, ale zawsze coś :-P ), ach i jeszcze Santana dostała kilka linijek tekstu do zaśpiewania- scenarzyści się rozwijają :wink:
Caitriona - Śro 26 Maj, 2010 18:17

aś napisał/a:
Mike i Matt przemówili

:mrgreen: :mrgreen:

Tak się właśnie zastanawiałam, czy kiedykolwiek oni będą mogli z siebie wydobyć jakiś dźwięk. Chyba już każdy coś spiewał, tylko nie oni.

Co do odcinka z występem Patricka, to mi się podobał. Szczególnie wspólny utwór jego i Willa, Dream on, ale z drugiej strony nie było też jakiś wielkich rewelacji.

- Śro 26 Maj, 2010 19:25

Caitriona napisał/a:
ale z drugiej strony nie było też jakiś wielkich rewelacji

dla mnie rewelacji nie było w utworze panny Gagi (chodzi mi o "Bad Romance"). niby wszystko było teatralne- tak jak powinno, ale spodziewałam się tutaj czegoś więcej.
za to ładna interpretacja "Poker Face"- nie znam twórczości Lady Gagi, ale ta piosenka chyba została dosyć mocno zmieniona. wyszło jej to na dobre :-)

prawdopodobnie SPOILERY dotyczące odcinka :wink: :

podobały mi się wątki w tym odcinku- zwłaszcza ten Rachel z jej matką. dobrze, że nie zrobili z tego klasycznego "padania sobie w ramiona", posiadania od razu zbudowanej więzi- byłoby to zbyt nierealne. a tak pokazali, że w życiu nigdy nie jest różowo i cudownie. Kurt i Finn + ich sytuacje rodzinne- mocny akcent odcinka, z którego wiele osób powinno wyciągnąć wnioski (końcówka mi się podobała :-) ). a poza tym- Puck dorasta :-D , Glee Club w końcu razem w pełnym znaczeniu tego słowa, żartowanie z Twilight fajnie wyszło (dobrze, że serial nawiązuje do aktualnych wydarzeń ze świata "szołbiznesowego") no i hasło Kurt'a: "Aaaaand we have a jumper" :mrgreen: BOSKIE!! :lol:

mam tylko jedno pytanie- gdzie jest Jesse :mysle:

Caitriona - Śro 26 Maj, 2010 20:52

SPOILERY!!

Ja nie znam twórczości Lady Gaga, tzn coś tam z radia, ale teledysków nawet porządnie nie widziałam i chyba z ciekawości zaraz nadrobię zaległości. Podobała mi się właśnie ta piosenka zaśpiewana przez Rachel razem z jej mamą, naprawdę dobry duet. I popieram: wybrali niezłe rozwiązanie wątku mamy Rachel, bez niepotrzebnych wzruszeń i słodkości, tylko tak naormalnie.
A Puck dorasta, wcale się nie zdziwię, jeśli na koniec on i Quinn nie zostaną razem ;)

aś napisał/a:
no i hasło Kurt'a: "Aaaaand we have a jumper"

Do tej pory się jeszcze smieję jak sobie przypomnę tę scenę :rotfl:

Gdzie jest Jesse nie wiem, ale pewnie dowiemy się w następnym odcinku. Jakoś za nim nie tęsknię ;) Choć chłopak nieźle śpiewa, jego duet z Rachel był bardzo udany.

- Czw 03 Cze, 2010 11:39

i kolejny odcinek za nami... :-)

SPOJLERY, SPOJLERY, SPOJLERY...

- Jessy to jednak świnia :bejsbol: (mimo, że widać było, że go trochę "rusza", to, co VA robili Rachel);
- nie podobał mi się wątek Mr. Shu ws Sue :-| ;
- uwielbiam jak Puck śpiewa!! :excited: :slina: :serduszkate: :mrgreen:
- te fikające dziewczyny w ciąży też jakoś nie bardzo przypadły mi do gustu- lepiej by wyglądało, gdyby Quinn śpiewała sama;
- jak ładnie, że męska część Glee chciała bronić honoru Rachel :-D (nawet Kurt, który jej nie lubi :-) ) i Mercedes na początku ją objęła, mimo, że też za nią nie przepada :-)

teraz już wiem, czego mi brakowało w ostatnim odcinku- nie było piosenki finałowej i Sue!! (cały tydzień nad tym myślałam :-P )

Caitriona - Czw 03 Cze, 2010 23:10

SPOILERY!!

No po prostu jak jest Sue, od razu jest lepiej :mrgreen: :mrgreen: Chociaż ten wątek z Willem nie bardzo mi się podobał...

Co mi się podobało, to wszystkie piosenki :D I obie Pucka i Finna; i ta Quinn, świetnie zaśpiewana, choć już balet dziewcząt w ciąży mi się nie podobał; i ta na koniec, Give Up The Funk, świetnie zatańczona :D :D

aś napisał/a:
jak ładnie, że męska część Glee chciała bronić honoru Rachel

Oo, to było słodkie :D :D

A Jessy to gorzej jak świnia, ale przeklinać nie będę :bejsbol: :bejsbol: Dobrze, że mamy go z głowy, że już wyszło szydło z worka.

Loser: http://www.youtube.com/wa...feature=related

- Pią 04 Cze, 2010 20:14

http://www.youtube.com/watch?v=YPhL2i_JtI4 aż mnie ciary przeszły... :thud: :oklaski: to może być naprawdę dobry odcinek :excited:
aneby - Pią 04 Cze, 2010 23:28

Nadrabiam zaległości - odc. 19 i 20 :wink:
Właściwie nie mam zastrzeżeń do wykonywanych piosenek. Mnie się Dream on bardzo podobało :-D http://www.youtube.com/wa...feature=related :banan:
Duet Willa i Bryana w barze też był fajny - od razu miałam uśmiech od ucha do ucha.

W 20. świetna przeróbka Poker face :wink:

Caitriona - Pią 04 Cze, 2010 23:46

aneby napisał/a:
Mnie się Dream on

Ten duet był wyjatkowo udany :D

aneby - Sob 05 Cze, 2010 00:50

Aaaa, zapomniałabym - tekst Tiny o wampirach był powalający :rotfl:
Harry_the_Cat - Nie 06 Cze, 2010 22:48

Widzialam dzis Sue Sylverster we wlasnej osobie:

Caitriona - Nie 06 Cze, 2010 23:17

No ja nie mogę :thud: Nie tylko Rysiu, ale jeszcze Sue :excited: Super! Zazdraszczam ;)
Harry_the_Cat - Nie 06 Cze, 2010 23:22

I bylo jeszcze pare innych osob ;)
- Pon 07 Cze, 2010 09:53

wiem, że zazdrość nie jest zbyt dobrą cechą, ale jak tu nie być zazdrosnym!!!! :-P :excited:
- Śro 09 Cze, 2010 12:45

Glee mi się skończyło :( :cry2:
od czasów "Przyjaciół" jest to pierwszy serial, który mnie tak wciągnął i bawił... nie wiem jak wytrzymam do drugiego sezonu :(
odcinek był z deczka ckliwy- nawet Sue udzielił się ten nastrój. ale chyba to przywilej ostatnich odcinków.

baaardzo podobał mi się występ ND, zwłaszcza ostatni utwór. dobrze, że nie tylko Rachel i Finn śpiewali, ale dali też partie Santanie (bardzo podoba mi się jej głos) i Puckowi ( :excited: )- podzielenie chórku na tych co byli od początku i na tych, co później dołączyli, i jak wszyscy stali się zgraną grupą- po prostu super :-D
no i "To Sir, with Love" i "Over the Rainbow"- aż się wzruszyłam...
za to VA mnie rozczarowali- przydługie, nudne i nijakie. wiem, że miało to być uzupełnienie do tego, co działo się w szpitalu, ale i tak mi się to nie podobało :?

Caitriona - Śro 09 Cze, 2010 17:12

Występ VA był dobry, nawet bardzo, ale jednocześnie kompletnie nie porywał, robili to w jakiś taki mechaniczny sposób. Za to fajnie było to zmontowane z porodem Quinn ;)

Występ finałowy New Directions był wspaniały: ładnie i romantycznie zaczęli, potem niesamowicie się rozkręcili. Było widać dużo energii :D Fajnie, że wrócili do Don't Stop Believin'. I mnie również podobało się, że wykorzystali w swoim wsytępnie nie tylko zdolności Finna i Rachel, ale również Mercedes, Pucka i Santany. Zabrakło mi tylko Kurta i Artie'ego. A co do piosenek po konkursie: obie mi się podobały, a Over the Rainbow dopiero w tej wersji polubiłam ;)

Sue się rozkleiła, ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało.
Jestem teraz też trochę ciekawa co będzie ze związkiem Willa i Emmy ;)

- Śro 09 Cze, 2010 18:49

Caitriona napisał/a:
Zabrakło mi tylko Kurta i Artie'ego

w pełnej wersji tej piosenki z tego co kojarzę Kurt śpiewa , ale nie jestem pewna czy Artie też :mysle:

jakoś Will i Emma mnie nie zainteresowali, ale fanką tego związku nie byłam od początku. za to dzisiaj wyczytałam taką informację: http://www.filmweb.pl/new...22Glee%22-61510 może być ciekawie :wink:

co do Sue, to wielkie ukłony w stronę Jane Lynch. w sumie zagrała identycznie jak dotychczas, a jednak sam wyraz jej oczu pokazał, że faktycznie się wzruszyła i, że jest szczera :oklaski: :kwiatek: :thud:

brakowało mi tylko bezpośredniej konfrontacji Rachel i Jesse'go- wszystkie inne wątki zostały w jakiś sposób zamknięte, a ten jakoś nie...

Caitriona - Śro 09 Cze, 2010 18:59

aś napisał/a:
brakowało mi tylko bezpośredniej konfrontacji Rachel i Jesse'go

Jakiś czas temu pomyślałam o tym samym - brakowało jakiegoś ładnego zamknięcia, Rachel nie miała okazji pokazać temu włochatemu owsikowi, że ma go już za sobą i że dała sobie radę ;)

aś napisał/a:
jakoś Will i Emma mnie nie zainteresowali

Dla mnie to też wątek poboczny, ale jednak mnie to ciekawi. No i może zrobić się ciekawiej, gdy Stamos się pojawi.

- Śro 09 Cze, 2010 19:04

ach i bym zapomniała! tekst Will'a "Ludzie, dajcie z siebie wszystko, pamiętajcie mamy jeden atut - Taniec Finna!" i mamy Quinn o wytatuowanej dziwaczce- boskie!!! :mrgreen:
spin_girl - Nie 18 Lip, 2010 19:57

O proszę, widzę, że nie tylko ja uwielbiam Glee :mrgreen:
Chociaż (pewnie różniąc się od większości) ja jestem niezadowolona z tego, że tak szybko załatwili sprawę Rachel i Jessiego. Jonathan Groff ma o wiele fajniejszy głos niż odtwórca roli Finna i uważam, że mógłby wejść na stałe do obsady Glee. Szkoda, że tak szybko i bez natchnienia ucieli jego udział, a nawet jak był to dli mu zaspiewać tylko ze 3 piosenki...

Harry_the_Cat - Wto 27 Lip, 2010 22:27

Season 2 Spoiler Roundup - Yahoo
Spoiler:

You know you're getting some good dirt on a show when it even catches some of its stars by surprise. That's what happened at Sunday's "Glee" session at Comic-Con, where creator Ryan Murphy hit Chris Colfer with the news that he may soon get to do "The Time Warp," the classic song-and-dance routine from "The Rocky Horror Picture Show." A few other surprises? The Britney Spears episode may be a little dream-like, even if it isn't exactly a dream for one star. And get ready for more Madonna.

Here's what you'll be gleeking out to this fall:

1. "Glee" will pay respect to "The Rocky Horror Picture Show."

This news was a shock to even the cast in attendance — Naya Rivera (Santana), Jenna Ushkowitz (Tina), Heather Morris (Brittany), Kevin McHale (Artie), Colfer (Kurt), and Amber Riley (Mercedes). When they were asked by an audience member what songs they still wanted to sing on the show, Colfer piped up, "The Time Warp" — and practically got his wish on the spot. "Well, funny enough Chris, we are doing a 'Rocky Horror' episode," Murphy said.

2. "The Power of Madonna 2" is going to happen.

"Madonna was thrilled with the [first tribute] episode," Murphy said. "We don't know when we're doing [a second] but we will at some point do it." The "Power of Madonna" took 12 to 13 days to shoot "and went over budget very early on. But I said to the studio and the network, 'Do it for Madonna. C'mon.'" (Did you know? Many of the props used in the Sue Sylvester rendition of "Vogue" were used in Madge's original music video. Murphy said they were found in an old prop house.)

3. Tina, Mike, and those other characters you don't know so well will get more face time.

Murphy said it's what he wants — and what the fans have told him they want: "[Everyone] pops so much, I personally want to see a whole episode of Brittany. I want to see more Artie and Tina," he said. "The second season is designed to be much more intimate, and it's from the feedback we've gotten really. [Viewers] want to see more of the people they've grown to love."

4. Even though there'll be more Artie and Tina, it won't be Artie with Tina.

McHale looked just as shocked — and possibly upset? — as some in the audience did when Murphy dropped this bomb: "We're writing an episode that I really like where we find out that Tina has fallen out of love with Artie and in love [with] Mike." Awww, it's over before it really began...

5. More relatives will make an entrance.

Kurt's dad (Mike O'Malley) was recently upped to a series regular, and fans have grown to love Finn's mom. (Quinn's parents? Jury's out on her mom, who came around in the finale.) Next, viewers will meet Rachel's two dads and Brittany's sister. "I have a feeling she has a very smart older sister," Murphy said. Added Morris: "I imagine my parents work for NASA." Murphy also confirmed that Idina Menzel will return as Rachel's birth mom, Shelby.

6. Mercedes is taking "Glee" to church.

Colfer's eyes got very large when, a beat later, Murphy revealed, "Kurt gets to go with her."

7. Not everyone will be excited about singing Britney Spears.

As TVGuide.com exclusively reported, the episode will be about our favorite daffy Cheerio Brittany, who will get to sing at least two of the pop star's tunes. But the idea of paying tribute to the ex-Mrs. K-Fed doesn't excite Matthew Morrison. The actor once said in an interview that the one artist he hoped wouldn't be included in the "Glee" songbook was Spears. So Murphy decided that Morrison's Mr. Schuester will be the one saying, "I don't want to do Britney, I don't want to do Britney." As for the episode itself? Murphy said, "We're doing it in a very fun, hallucinogenic way."

8. Speaking of Brittany, she may be getting hot and heavy with a fellow Cheerio.

Which one? Duh, Santana. Maybe. "We're actually writing an episode where we're debating if they should kiss," Murphy said.

9. Kurt's going to get a sweet boyfriend.

No devious Jesse St. James types for Kurt. "I think he should have a boyfriend and they should be prom king and king," Murphy said. "I think that's an important thing to put out in the world. I want to see what that relationship is like. I want to see what [Kurt's dad] thinks of that relationship."

10. The post-Super Bowl episode will be another tribute.

To whom? Murphy's not saying yet. Producers are still negotiating a deal.