To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki

damamama - Pon 22 Gru, 2008 11:41

Gosia napisał/a:
Może zdradzisz niektóre tytuły?

Nie pisałam tytułów bo moja pamięć już nie ta :lol: ale Sofijufka dzielnie wszystkie wypisała. Dzięki. :kwiatki_wyciaga:

achata - Pon 22 Gru, 2008 16:01

Ale superrrr! To sobie pokupie i poczytam. Większość czytałam, ale teraz będę miała na stałe :) Na pewno chcę sobie odświeżyć "Dziwne losy Jane Eyre"
nicol81 - Pon 22 Gru, 2008 22:15

Niektóre pozycje z Klasyki Romansu mnie nieco zadziwiły :roll: - ze szczególnym uwaględnienie "Nany" :paddotylu:
Tamara - Pon 22 Gru, 2008 22:28

Romans wielokrotny , można powiedzieć :wink:
primavera - Wto 23 Gru, 2008 12:39

Klasyka Romansu wygląda imponująco mimo że posiadam większość tytułów. Bardzo cieszy mnie to, że ten gatunek doczekał sie taaaakiej promocji.
Natomiast Romans Historyczny wygląda nieco marniutko to jest tytuły wydają sie niezłe ale wybaczcie drogie damy jest to raczej niska półka. A co powinno być? No na przykład Julie Garwood, Diana Gabaldon, Kathleen E. Woodiwiss, Kathleen Morgan czy Morgan Llywelyn.
To moje skromne zdanie.

Anonymous - Wto 23 Gru, 2008 12:45

też większość posiadam, ale jednak nie wszystko więc chętnie dorwę :D
damamama - Wto 23 Gru, 2008 13:32

Już sobie powiedziałam, że na pewno kupię Jane Eyre i Wichrowe wzgórza bo nie mam ich na własność.
Tamara - Wto 23 Gru, 2008 22:44

Gosia napisał/a:
To ja bym dorzuciła do tego "Rzymiankę"Alberto Moravii :mrgreen:

Noo , i Moll Flanders i historię Manon Lescaut...i Dzieje grzechu :mrgreen:

Trzykrotka - Pon 29 Gru, 2008 09:54

primavera napisał/a:
Natomiast Romans Historyczny wygląda nieco marniutko to jest tytuły wydają sie niezłe ale wybaczcie drogie damy jest to raczej niska półka.

Niestety, to była także moja pierwsza myśl. Ten cały "romans historyczny" to niestety zwykły chłam.

miłosz - Pon 29 Gru, 2008 20:48

a w Gali jest cos Coppoli Sofii - ale dodatkowo jest wywiad z Beatą Fudalej i jej bratem Rafałem...... kurcze Trzykrotka czy ty ja pamietasz? bo to wiecie nasza koleżanka jest :)
Trzykrotka - Pon 29 Gru, 2008 22:32

No ba! Swoim maluchem mnie kiedyś wiozła, jak jeszcze jeździła maluchem :cheerleader2: . To kupuję Galę!! Dzięki :kwiatek:
miłosz - Czw 08 Sty, 2009 20:12

jutro w Dzienniku - Niania w NY ze Scarlettą :) (jak kto lubi)

a za dwa tygodnie we VIVIE! - Katyń Wajdy!!!

Trzykrotka - Czw 08 Sty, 2009 20:57

Niania, podobnie jak Diabeł ubiera się u Prady, jest hollywoodką papkę w porównaniu z drapieżną książką. Ale ogląda się miło.
Ma też być coś w GW, ale co?

damamama - Pią 09 Sty, 2009 10:53

Właśnie kupiłam sobie Nianię i w "nagrodę" dostałam zdjęcie Colinka razem z wywiadem. :mrgreen:
primavera - Pią 09 Sty, 2009 19:08

też kupiłam sobie Nianię no i oniemiałam ze szczęscia gdy zobaczyłam Colinka na okładce programu TV.
miłosz - Pią 09 Sty, 2009 19:32

to jak o okładkach mowa - w Gazecie Tiliwizyjnej HUGh jackman :mrgreen:
Caitriona - Pią 09 Sty, 2009 20:08

Jeśli ktoś lubi dr House'a to można kupić Maby Baby z Hugh w Naj http://www.dodatkidogazet...maybe-baby.html

Niczego nie żałuję - Edith Piaf od 14 stycznia będzie z Twoim Stylem http://www.dodatkidogazet...edith-piaf.html

Calipso - Pią 09 Sty, 2009 22:06

Mam pytanie,czy ktoś z Was kupił książki z Kolekcji Love & Story? Chodzi mi o ostatnie książki,w której były "Niebezpieczne związki". Czy już wiadomo jak książka będzie następna z serii "Klasyka romansu"? :kwiatek:
Anonymous - Pią 09 Sty, 2009 22:18

chyba! Rozważna i Romantyczna..
Calipso - Pią 09 Sty, 2009 22:22

lady_kasiek napisał/a:
chyba!

Dzięki :-)

Iwona - Nie 11 Sty, 2009 12:23

W lutowym wydaniu "Świat Kobiet" do wyboru "Duma i uprzedzenie" lub "Rozważna i romantyczna" - te same płyty były w Tinie ;)
achata - Pon 12 Sty, 2009 14:07

Taaa tylko wcześniej te filmy były w dwóch ratach i dwa razy drozej, ale nie żałuję, że już mam.
Dzisiaj w "Poradniku domowym" dorwałam sobie perłowy komplecik zgodnie z instrukcją "dla prawdziwych dam" ;)
Teraz łamię sobie glowę na ile autentyczne mogą być perły za 9 zl (piszą, że naturalne). Moja mama coś sobie wspomniała o jakichś hodowanych w rzekach małżach....
Ale jakby nie było ładne są i się mienią.

aneby - Śro 14 Sty, 2009 13:58

W Twoim Stylu film "Niczego nie żałuję" o Edith Piaf , za niecałe 12 zeta :banan:
achata - Śro 14 Sty, 2009 23:08

Warto?
trifle - Śro 14 Sty, 2009 23:10

Pamiętam, jak niedługo po premierze, dziewczyny u nas pisały, że bardzo dobry film. Ja nie oglądałam, tylko mi się tak przypomniało... Jeśli się lubi Edith Piaf to zawsze lepiej obejrzeć niż nie ;)