To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!

Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 20:36

Już mi się myli co z Fredem... George na pewno w każdym razie traci ucho.... Snape + Sectumsempara
Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 20:37

Admete napisał/a:
Czyli Remus jednak dead? Może dla niego to lepiej? Chyba było mu to przeznaczone. Ze Snepe'm pogodziłam się już dawno - on wręcz nie mógł przeżyć. Ta śmierć była konieczna. Chyba upał tak mi dał się we znamki, że mi wszystko jedno ;-)
A tak serio to Remusa żal...jeśli...

Ale zdążył spłodzić małego Remusika ;)

Wszystkie znakin wskazują na to, że to jednak prawdziwy przeciek....

Admete - Wto 17 Lip, 2007 20:38

No własnie o to dziecko mi chodziło - Tonks umrze w jego obronie czy jak?
Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 20:39

Admete napisał/a:
No własnie o to dziecko mi chodziło - Tonks umrze w jego obronie czy jak?

Tak do końca nie wiem - umierają chyba oboje w bitwie o Hogwart....

No i Snape bardzo kochał Lily.... :mrgreen:

Admete - Wto 17 Lip, 2007 20:43

Ze Snape'a taki romantyk? ;) Kto by się spodziewał. Snaperki zawyją z rozpaczy :-D Remus przynajmniej cały czas był tym, któremu przeznaczone było umrzeć za sprawę.
Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 20:45

Jakoś tego akurat byłam pewna - ze Snape kochał Lily, znaczy się... No i tego, że Remus tendet też w sumie....
Ulka - Wto 17 Lip, 2007 20:46

Harry_the_Cat napisał/a:
No i Snape bardzo kochał Lily....

A to akurat już dawno nam przychodziło do głowy, więc ciekawe czy prawda ;) Btw przy tej ilości fanfików i spekulacji już nie wiem, czy wersja pani Rowling może uchodzić za "prawdziwą" :mrgreen:

Admete - Wto 17 Lip, 2007 20:47

Och ja miałam nadzieję, że Snape jednak okaże się zimnym s...no wiesz ;-) Ale takie rozwiązanie przemawia do romantycznej części mojej duszy ( jakieś 5% ;-) ), więc nie wybrzydzam. Ogólnie cały czas pamiętam, że to książka dla dzieci i młodzieży. Remus był ostatnim z Wielkiej Trójki...
Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 20:50

Ja to wymiekam dalej, jak pomyślę o tym Albusie Severusie.... :roll: :shock: :paddotylu: Muszę cos więcej wyniuchac o tym Snapie, co to kochał Lily ;)
Admete - Wto 17 Lip, 2007 20:52

osoby, który pisały ff-y o Lily i Snape stwierdzą, że przewidziały. A co do kanonu i ff-ów to lubię Snape'a w wersji Toroj. U Enahmy tez był niezły :-)
Gunia - Wto 17 Lip, 2007 22:08

W sumie na tym dworcu Tonks nie ma. ;) Ale to urocze. Wysłać 3/4 bohaterów w zaświaty, a potem przypomnieć sobie, że to książka dla dzieci i walnąć happy end z Al Sev. To takie Joaśkowe...
Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 22:15

Nie mogę się dogrzebać szczegółów nt. Snape'a... :cry2:
Admete - Wto 17 Lip, 2007 23:01

No własnie - na ile mogłam się zorientować, to ciagle jest złym facetem ;) Jeśli to prawda z Lily i S. to dla niego oglądanie codziennie kopii Jamesa z oczami Lily musiało byc torturą ;-)
Pemberley - Wto 17 Lip, 2007 23:15

Uronilam lezke nad medalionem, ach.. :serce2:

A tym musze sie podzielic , po prostu cudne: blizniaki o zdolnosciach pana Wiadomo Kto.:

but the fact remains he can move faster than Severus Snape confronted with shampoo.. :rotfl:

Admete - Wto 17 Lip, 2007 23:21

A ja teraz doszłam do jednej rzeczy, która mi się nie podoba :cry2:
Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 23:36

Admete napisał/a:

Ja się spodziewałam , ale i tak :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 23:40

chyba niezła teoria nt. przecieku - http://jodel-from-aol.livejournal.com/820.html
Aragonte - Wto 17 Lip, 2007 23:48

Harry_the_Cat napisał/a:
Admete napisał/a:

Ja się spodziewałam , ale i tak :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Jakiej? Może być na PW :wink:
I pamiętaj, że w pracy nie przeczytam :roll:

Harry_the_Cat - Wto 17 Lip, 2007 23:52

Nie, tu mamy spoilery! Chodzi o Freda! :cry2: :cry2: :cry2:
Aragonte - Wto 17 Lip, 2007 23:57

Harry_the_Cat napisał/a:
Nie, tu mamy spoilery! Chodzi o Freda! :cry2: :cry2: :cry2:

Aaa, to mówiłaś :cry2: :cry2: :cry2:
Ja się nie zgadzam :(

Pemberley - Śro 18 Lip, 2007 00:21

:cry2: :cry2: Dobby :cry2: :cry2:

Edit: kocham babcie Neville'a :mrgreen:

Admete - Śro 18 Lip, 2007 10:25

Może to wszystko żart - fajnie by było ;-) Niezła zabawa ;-)
Gunia - Śro 18 Lip, 2007 12:22

A kto to jest Dobby? Czy to Zgredek? Niekumata dziś jestem, bo się za bardzo w Snape'a wczuwam.
Pemberley - Śro 18 Lip, 2007 14:11

Skonczylam. :cheerleader2:

Jak mi emocje osiada :oklaski: to bedzie pewnie tego wiecej, ale i tak widze duzo problemow . :mysle: Pani Rowling sie bedzie tlumaczyc i chyba sie zapetla... I nie mam tu na mysli historyjek typu czy Dumbledore mial inna opcje seksualna, tylko cale wyjasnienie i dla mnie niescislosci dotyczace prastarej rozdzki , kontaktowania sie z D. i calej bajki Sewerusa ( biedni ci rodzice, ktorzy beda sie bawic w wyjasniania bohaterskiej eutanazji, nie ma mocnych i trzeba bedzie przyjac postawe moralna, az mi ich szkoda..). chyba bedzie troche dyskusji... :mrgreen: .

Ale az do finalu podobalo mi sie rewlacyjnie, by nie powiedziec, ze ksiazka najlepsza z wszystkich siedmiu., sa genialne przeblyski dajace sie swietnie zinterpretowac szerzej....
No i rewelacyjne sugestie pedagogiczne..
Ino final tak rozczarowywujacy, moze jak bede czytac w sobote nie tak z przymusu po lebkach, to moze dopatrze cos w lepszym stanie.. :wink:

Po tym koncu epilog to jest mily i zabawny... :mrgreen:

Tak Guniu, Zgredek...
Ale nie sadzilam, ze kiedys to powiem, polubilam Stworka ( Kreacher).. Dobrze gotuje...

trifle - Śro 18 Lip, 2007 14:32

Hę?? Pemberley, przeczytałaś już całość? SKĄD?

Ja przepraszam, może to przez ten upał mi coś umknęło w tym wątku.. :rumieniec: