Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
praedzio - Sob 27 Wrz, 2008 18:41
Ja wiem! Znów Michael musi wyciągać kogoś z więzienia. Tempo akcji podobne do tempa sezonu pierwszego, ale temat wtórny. Za to niejaki Australiczyk mniam mniam! I tak - zakończenia sezonów są niezmiennie otwarte.
aneby - Sob 27 Wrz, 2008 18:42
| praedzio napisał/a: | | Australiczyk mniam mniam |
Przyłączam się mniam ,mniam
Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 20:29
Eeee.... no wie wiem, jak mi będzie w takim razie szło oglądanie dalszych sezonów. Pożyjemy, zobaczymy
Caitriona - Nie 28 Wrz, 2008 10:56
Pytam, bo nie chcę spoilerować
Nie da się ukryć, scenarzyści mają czasem dziwne i zaskakujące pomysły.
Tak za tym serialem nie tęsknię, ale jak już zacznę oglądać sezon to normalnie nie mogę przestać - czyli taki serial bagienko
Harry_the_Cat - Nie 28 Wrz, 2008 11:50
No ja nadal tkwie na odcinku 3 sezonu 2 - usnęłam przy nim któregoś dnia i coś dalej nie idzie...
nicol81 - Śro 01 Paź, 2008 11:29
| Caitriona napisał/a: | | Pierwszy spoiler był mi że tak powiem obojętny, ale ten drugi już mi się raczej nie podobał... |
A czemu drugi nie? Ja z drugiego szalenie się ucieszyłam I dzięki temu lepiej mi idzie oglądanie trzeciego sezonu...
przecinek - Pią 03 Paź, 2008 12:33
Niezauważenie drugi sezon rozpoczął jeden z lepszych seriali ubiegłego sezonu "Life" z Damianem Lewisem. Za dużo dobrego w jednym czasie, nie nadążam.
praedzio - Pią 03 Paź, 2008 13:31
Jak to: niezauważenie??? A w wątku Lewisowym była waćpanna?
Harry_the_Cat - Pią 03 Paź, 2008 22:40
Skończyłam drugi sezon PB - słabszy niż pierwszy, ale jak mówiła Cait, jednak wciąga...
Szczerze mówiąc przwijałam wątki T-Baga, C-Note'a, Potoschka (sp?)... Miałam wrażenie, że ich jedyne zadanie to zabicie czasu....
Teraz oglądam pilot sezonu 3. Zobaczymy....
nyota - Sob 04 Paź, 2008 08:37
Muszę przyznać, że wszystkie moje ulubione seriale wróciły z wielkim hukiem. | Harry_the_Cat napisał/a: | | Teraz oglądam pilot sezonu 3. Zobaczymy.... |
Mój mąż zniechęcił się sezonem 3 po kilku odcinkach, ale 4 oglądamy już razem. Poprawili się- inny schemat, szybsza akcja.
A ogląda ktoś Dextera?
Admete - Sob 04 Paź, 2008 11:09
Albo Mentalistę? Mnie sie podoba
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 02:27
Prison Break... pozbyli się tatuaża... nie wierzę...
praedzio - Nie 05 Paź, 2008 08:44
Harry, idziesz jak burza! Chyba mnie właśnie przegoniłaś...
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 10:48
Ja sporo przewijam, bo mnie nudzi...
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 10:53
Ja nie żałuję... I szczerze mówiąc, to czwarty sezon jak na razie jest niesamowity. Każdy odcinek robi piorunujące wrażenie..
praedzio - Nie 05 Paź, 2008 11:00
Oj, Gosiu! SPN to zupełnie inna bajka! Każdy odcinek to majstersztyk sam w sobie. Nie wyobrażam sobie przewijania podczas oglądania SPN.
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 11:04
Czego nie można powiedzieć o PB... są momentami takie dłużyzny.... No i sporo pomysłów odgrzewają.
I trochę mnie irytuje Michael i Sara - jak na ludzi, którzy się tak kochają, to jakoś mało to przekonywająco to wygląda, jak są razem. Chyba mi się nie podoba Sara... Nie wiem...
praedzio - Nie 05 Paź, 2008 11:20
| Gosia napisał/a: | W kazdym razie SPN zaczyna chyba na mnie dzialac jak plachta na byka |
Cóż, chyba cię rozumiem. Po prostu za dużo i za głośno o nim mówimy. Wybacz supernaturalnym wariatkom.
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 11:26
Gosia, postaramy się trzymać nasze zachwyty w jednym wątku
A tak w ogóle to sama ten temat tu wyciągnęłaś. Ja pisałam o Prison Break
Admete - Nie 05 Paź, 2008 12:07
| Gosia napisał/a: | | praedzio napisał/a: | Nie wyobrażam sobie przewijania podczas oglądania SPN. |
A ja sobie wyobrażam
No dobra, nie bede marudzic, bo filmu tak naprawde nie znam... i mi sie nie chce poznawac.
Na szczescie mam swoje fascynacje nowej mi nie trzeba.
W kazdym razie SPN zaczyna chyba na mnie dzialac jak plachta na byka |
Wiesz Gosiu trzeba byc tolerancyjną. Zawsze mnie dziwi, ze fantastyka budzi tak skrajne emocje Ja przeciez nie każę nikomu nic z tego oglądać albo czytać. Z drugiej strony nie przeszkadza mi jak ktoś ogląda/czyta coś zupełnie innego...Ogólnie moje gusta są tak rozległe, że w zasadzie mogę obejrzeć prawie wszystko
W zasadzie może wyjaśnię Ci to następująco - stosunkowo niewielka liczba osób lubi takie rzeczy jak Spn, więc jeśli spotka się taka grupa, to następuje natychmiastowe i całkowite porozumienie. Z mojego doświadczenia wynika, że jest ono silniejsze niż porozumienie na innych literacko-filmowych płaszczyznach. Nie wiem z czego to wynika, ale tak jest Dla supernaturalnych i niesupernaturalnych sióstr
Tak przy okazji PB teraz nie oglądam, podobnie jak Herosów, tak samo jak True Blood. Ale jakoś mi nie przeszkadza dbac, by inni oglądali to, co lubią Dziewczyny wiedzą o czym mówię I moga mi o tym truć, ile wlezie Lubie dbać o cudze fascynacje, jesli moge
Caitriona - Nie 05 Paź, 2008 12:52
| Admete napisał/a: | | Dziewczyny wiedzą o czym mówię |
Wiedzą! | Harry_the_Cat napisał/a: | | I szczerze mówiąc, to czwarty sezon jak na razie jest niesamowity. |
Niezły jest. Chyba dorównuje pierwszemu, który jest zdecydowanie najlepszy. Dobrze mi się ten sezon ogląda. | Harry_the_Cat napisał/a: | | Chyba mi się nie podoba Sara... |
Mnie chyba też nie, bo nawet mi się nie podobało że ją ożywili... Jakoś tak zbędna mi się wydaje.
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 13:13
Nawet nie że zbędna, ale taka drętwa. W pierwszym sezonie jej postać była ciekawa... teraz? Czy oni w ogóle mają ze sobą coś wspólnego? Jedyne, co mają sobie do powiedzenia, to "pewnego dnia" i "łódka" (to tak w skrócie). No i jak na ludzi, którzy są ze sobą 24/7 i się kochają, to jakoś mało sobie okazują czułości...
Gosia - Nie 05 Paź, 2008 21:04
| Admete napisał/a: | Wiesz Gosiu trzeba byc tolerancyjną. Zawsze mnie dziwi, ze fantastyka budzi tak skrajne emocje Ja przeciez nie każę nikomu nic z tego oglądać albo czytać. Z drugiej strony nie przeszkadza mi jak ktoś ogląda/czyta coś zupełnie innego...[.]stosunkowo niewielka liczba osób lubi takie rzeczy jak Spn, więc jeśli spotka się taka grupa, to następuje natychmiastowe i całkowite porozumienie. |
No fajnie. Mam zarzut o brak tolerancji ...
Okay...
Tyle, ze jak przychodze na spotkanie, to mam ochote pogadac, a nie sluchac tylko o serialu, ktorego nie ogladam...
Ale w porządku...
Aragonte - Nie 05 Paź, 2008 21:08
| Gosia napisał/a: | | Admete napisał/a: | Wiesz Gosiu trzeba byc tolerancyjną. Zawsze mnie dziwi, ze fantastyka budzi tak skrajne emocje Ja przeciez nie każę nikomu nic z tego oglądać albo czytać. Z drugiej strony nie przeszkadza mi jak ktoś ogląda/czyta coś zupełnie innego...[.]stosunkowo niewielka liczba osób lubi takie rzeczy jak Spn, więc jeśli spotka się taka grupa, to następuje natychmiastowe i całkowite porozumienie. |
No fajnie. Mam zarzut o brak tolerancji ...
Okay...
Tyle, ze jak przychodze na spotkanie, to mam ochote pogadac, a nie sluchac tylko o serialu, ktorego nie ogladam...
Ale w porządku... |
Gosiu, myślę, że się z Admete nie zrozumiałyście i mówiłyście o dwóch różnych sprawach. Admete nie było na warszawskim spotkaniu i nie może wiedzieć, czy i w jakim stopniu rozmowa była zmonopolizowana przez jeden serial. Jestem z frakcji SPN, ale rozumiem, że kogoś może to nudzić itd.
Tak samo hamuję się i biorę poprawkę na inne swoje fascynacje - niby dlaczego miałabym oczekiwać, że ktoś poświęci godzinę na wysłuchiwanie, jakie to mam plany wobec własnych bohaterów?
Obawiam się, że trudno zadowolić wszystkich - czy to w realu, czy w necie
Admete - Nie 05 Paź, 2008 21:30
Najwyraźniej nie zrozumiałam. Przepraszam
|
|
|