To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

milenaj - Śro 29 Lut, 2012 19:27

Ja też kwitnę. :mrgreen:
Ale jeszcze bardziej jestem ciekawa: CO DALEJ??????

Anonymous - Śro 29 Lut, 2012 19:39

No dokładnie! szok Co Will będzie czynił?!
Eeva - Czw 01 Mar, 2012 08:57

Ja tez kwitnę. co dalej??
Admete - Czw 01 Mar, 2012 15:44

A możecie zaspoilerować o co chodzi? I nie tylko o Willu, jesli mozna ;)
Anonymous - Czw 01 Mar, 2012 16:33

Admete piękna cynowo-żołnierzykowa for You all

Spoiler:
Bo wszcżęto postępowanie przeciwko Willowi, mial je prowadzic Peter, ale aby nie było konfliktu interesów zatrudnił do tego Wendy. Will jest podejrzany o korupcję oraz o kradzież sporej forsy. Korupcji Wielka Ława nie udowodniła mu, bo ta ruda adwokat mu pomogła i tak to rozegrali, a jeszcze Calinda wprowadziła w błąd tą młodą panieneczkę z prokuratury i Peter musiał odpuścić, ale Wendy nie odpuściła i poleciała do Rady Adwokackiej i Will ma wybór, albo poddać sie zawieszeniu na pół roku, albo walczyć i ryzykować wykluczenie z palestry.

Admete - Czw 01 Mar, 2012 20:24

To faktycznie ma zgryza.
Anonymous - Czw 01 Mar, 2012 20:59

W sumie nie ma już... podjął decyzję o tej półrocznej przerwie.
Admete - Czw 01 Mar, 2012 21:41

A to ciekawe, co teraz będzie robił.
A cynowy żołnierzyk jest dobry na deprechę...

Anaru - Czw 01 Mar, 2012 23:11

Przydałby mi się cynowy żołnierzyk...
Anonymous - Pią 02 Mar, 2012 16:35

Czytam "Bollywood dla poczatkujących" i miałam ochotę na powtórkę kilku filmów, ale pożyczyłam nieopatrznie komuś i ktoś zapomniał, ze na nich bylo napisane "wróc do mnie"
Admete - Pią 02 Mar, 2012 17:52

To przypomnij temu ktosiowi. Cynowy żołnierzyk w akcji ;)
Anonymous - Pią 02 Mar, 2012 21:15

Ktoś się wypiera i twierdzi, że na oczy mojego bolly nie widział...
Admete - Pią 02 Mar, 2012 21:21

A to przykre. Naprawdę.
Anonymous - Pią 02 Mar, 2012 21:34

Ale daje nauczkę...
milenaj - Pon 05 Mar, 2012 12:05

Zerknijacie na nowy odcinek.

Will i jego ( żeby nie zdradzić za wiele ) wsparcie + Kalinda. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 20:02

Genialny odcinek, aczkolwiek żal mi Willa strasznie... nie wiem dlaczego, ale po prostu. Alicja chyba zejdzie się z tą kanalią chyba, bo wmiesza się do tego polityka Eli i reszta wszystkich świętych.
milenaj - Sob 10 Mar, 2012 20:12

lady_kasiek napisał/a:
Alicja chyba zejdzie się z tą kanalią chyba, bo wmiesza się do tego polityka Eli i reszta wszystkich świętych.

Mnie też to przeszło przez myśl i moja sympatia do nie jznacząco stopniała.

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 20:50

Mi ta sympatia topniala jak widziałam jak ona na Catlin patrzy, jakby była niezadowolona, ze przestała być czarnym koniem kancelarii, że ktoś inny jest doceniany
milenaj - Sob 10 Mar, 2012 21:01

Mnie się wydaje, że ta Catlin, to coś nie teges. Kalinda radziła na nią uważać, a ona zwykle wie co mówi.
Ale odnoszę wrażenie, że Alicja wykalkulowała, że będąc z Peterem ma lepsze notowania w kancelarii i tu mi podpadła bardzo.
Żal mi sie Willa w tym momencie zrobiło.

milenaj - Sob 10 Mar, 2012 21:07

A, jeszcze jedno: mieszkanie Willa :slina:
I sam Will oczywiście. :slina: :slina: :slina:

Ale ja naprawdę nie tylko dlatego oglądam ten serial. :ops1: :mrgreen:

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012 21:11

Ja tylko koncypuję jak rzucić się na Willa. Willowe mieszkanie wzięłabym w obroty, bo tam książek nie ma, nie lubię takich wnętrz.
Alicja powinna być z Willem, a nie okazuje się być zołżą zimnokrwistą,

milenaj - Sob 10 Mar, 2012 21:14

lady_kasiek napisał/a:
Willowe mieszkanie wzięłabym w obroty, bo tam książek nie ma, nie lubię takich wnętrz

ale dużo miejsca na nie jest.

Akaterine - Sob 10 Mar, 2012 22:52

lady_kasiek napisał/a:
Mi ta sympatia topniala jak widziałam jak ona na Catlin patrzy, jakby była niezadowolona, ze przestała być czarnym koniem kancelarii, że ktoś inny jest doceniany

Eee, według mnie nie o to chodzi. Alicia boi się, że po prostu będzie musiała z Caitlin rywalizować, tak jak w pierwszym sezonie musiała rywalizować z Carym. Alicia ma więcej doświadczenia, ale za to Caitlin ma plecy, i może się rzeczywiście okazać dla niej zagrożeniem.

Anonymous - Nie 11 Mar, 2012 07:59

I to jest Alicjowa hipokryzja.
Akaterine - Nie 11 Mar, 2012 11:41

Hipokryzją jest to, że chce utrzymać swoje znaczenie w firmie? To jest normalna rzecz, nie każdy jest typem ofiary, która chętnie odda to, na co pracowała, w imię jakichś wyższych zasad.

lady_kasiek napisał/a:
Alicja powinna być z Willem

Gdyby miała na głowie tylko Petera, to bym się zgodziła. Ale ma jeszcze dzieci, co zdecydowanie utrudnia sprawę - co, miałaby mieszkać i z dziećmi i z Willem? Will nie wydaje mi się typem, który by do takiej sytuacji pasował. Miałaby być po prostu jego kochanką, tylko tym razem by wszyscy o tym widzieli? Też nie wydaje mi się, żeby jej to pasowało. Sytuacja nie jest prosta (ale też dlatego serial jest ciekawy ;) ).