To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 16:38

Owszem, Harry namawia do powtórki jedynki ;) i nawet już zapowiedziałam Caroline, co się święci. Układanie pytań idzie mi całkiem nieźle, gorzej na razie wygląda mój folder ze zdjęciami rozpraszającymi... :rumieniec:

Ale ktoś zjechał 4.09 (wiecie który kawałek...)

Spoiler:
Jeers to Supernatural writer Sera Gamble and executive producer Eric Kripke. I didn't really think they'd stoop so low as to have Sam f--k a demon.

I think they must have forgotten their own canon where demons killed his mother, killed his father, killed his girlfriend and killed his brother (killed his grandmother, killed his grandfather) — not to mention that in the three years the show has been on the air, Sam has never once had casual meaningless sex. But hey, let's assassinate Sam's character to make Ruby more sympathetic. Gotta make the fans like her, right?

Plus, Kripke blatantly lied to fans at Comic-Con last summer when he said this character wouldn't be a love interest: "I wrote in 'love interest' to screw with you guys." Thanks, Eric, I'm really feeling screwed now. But I think now I've learned my lesson and won't be back for a second helping.

http://www.tvguide.com/Ch...ural-67058.aspx

Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 17:28

I tu jeszcze bardzo sprawne wideo. recap 1-3: http://pl.youtube.com/watch?v=LTxtabRX2B4
Deanariell - Wto 18 Lis, 2008 18:55

Harry_the_Cat napisał/a:
Ale ktoś zjechał 4.09 (wiecie który kawałek...)

Możliwe, ale ja się chyba z tym nie zgodzę ;)
Spoiler:
Gdyby to Dean tak postąpił, to może bym się zgodziła - w tym wypadku takie coś NIGDY przenigdy nie pasowałoby do tej postaci, ale z Samem jest chyba inaczej od początku... Sammy jest "inny" ;) W końcu było-nie-było ma w sobie krew demona... :roll: Wiemy, że do związków nie podchodzi tak "lekko" jak czasami Dean, ale za to emocjonalnie - i to było widać konsekwentnie we wszystkich sezonach. Nie wiem czemu ta osoba nie wzięła pod uwagę, że tym razem też było podobnie - myślę, że gdyby Dean żył, Sam nigdy nie zrobiłby tego z Ruby, ale Dean NIE ŻYŁ. :cry2: Samowi było w tym momencie wszystko jedno - stracił całą rodzinę - jakie to miało znaczenie z czyjej winy? Fakt, że od początku inaczej traktował tę demonicę (znaczy dawał jej szansę na poprawę i zrobienie czegoś dobrego) też nie jest zapewne przypadkiem - to zrozumiałe, że mając na uwadze swoją własną sytuację, był bardziej tolerancyjny. Zawsze też można go wytłumaczyć - w sumie był wtedy pijany :P Mężczyźni po pijaku robią przeróżne głupstwa... Wiemy w jakim stanie był po śmierci brata - paradoksalnie Ruby stała się jedyną osobą w tamtej chwili, która mogła zrozumieć jak się czuje...
Tak więc, że zacytuję wypowiedź jakiegoś faka/fanki: "If you cannot trust Kipke at this point in the series - you never will! Shut up, sit back and enjoy the show - and trust in Kripke!"

Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 19:04

Szczególnie, że ta scena naprawdę... niezła była ;) Może nawet zrobię jakąś tapetkę :mrgreen:

Spoiler:
Moim zdaniem Sam na trzeźwo nigdy by tego nie zrobił. No i umówmy się - facet to jednak facet... :roll: Ale muszę przyznać, że nie bardzo rozumiem, co Sera i Eric chcieli osiągnąć. Pokazać, jak bardzo był Sam zdewastowany? Jak bardzo obecność Deana ważna jest, żeby nie świrował? Jeśli tak, to mogliby jakieś wyrzuty sumienia, czy coś w rozmowie z Deanem pokazać. Jared powiedział podobno, że to był jednorazowy wyskok, ale co w takim razie ze stanikiem w Lazarus Rising :roll:

praedzio - Wto 18 Lis, 2008 19:11

Harry_the_Cat napisał/a:
Szczególnie, że ta scena naprawdę... niezła była ;) Może nawet zrobię jakąś tapetkę :mrgreen:

taktaktaktaktak..... ;)

Admete - Wto 18 Lis, 2008 19:14

Jestem zbyt zmęczona, zeby coś sensownego napisać, ale dodam tylko, że podoba mi się wytłumaczenie Rielli.
praedzio - Wto 18 Lis, 2008 19:27

Mnie też. :D

Spoiler:
Samowi po prostu przestało zależeć, a z drugiej strony musiał dać upust swojemu gniewowi. Zauważcie, że nie bawi się w żadne czułości, żadne niepotrzebne gesty... Chyba lepiej, że stało się tak jak się stało, niż gdyby miał pójść z jednym nożem na Lilith... Bo pewnie tak by się to skończyło. I tak miał myśli samobójcze.

P.S. I nie piszę tego tylko dlatego, że się cieszę, że mogłam zobaczyć Sama bez koszulki! :mrgreen: Z góry dementuję wszelkie plotki. ;)

Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 00:08

Tapetka z dedykacją dla Praedzia ;)

Spoilery do 4x09!!!!!

KLIK||KLIK||KLIK

ETA: TO moja pierwsza SPNowa tapetka be Deana!!!! :cry2:

trifle - Śro 19 Lis, 2008 00:15

O w paszczę wieloryba! :shock: :shock: :shock: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu:
Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 00:17

To źle czy dobrze?
Aragonte - Śro 19 Lis, 2008 00:22

O wciórności!!! Aż nabrałam ochoty, żeby sobie ten odcinek przypomnieć :wink:
Harry :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 00:25

Ja tak dochodzę do wniosku, że na skrinki to się nawet nieźle patrzy, ale jak muszę patrzeć ja ta panna gra to noremalnie :zalamka: . Ktoś napisał gdzieś, że Jared musiał za nich oboje w tej scenie grać :roll: I chyba miał rację...
Aragonte - Śro 19 Lis, 2008 00:26

Wiesz, ja tam nie ukrywam, że w tej scenie patrzyłam na Sama, nie na Ruby :wink:
Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 00:31

Wyobraź sobie, że nawet to rozumiem ;)
trifle - Śro 19 Lis, 2008 00:38

Harry_the_Cat napisał/a:
To źle czy dobrze?

Że hardcorowo dość :shock: I jaki on napakowany jest :thud:
Do czwartku, do czwartku musi poleżeć i dojrzeć odcinek....

Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 00:45

Mówiłam, że są spoilery!!!

I zgadzam się. Jak na mój gust - za bardzo napakowany.

trifle - Śro 19 Lis, 2008 01:01

Widziałam, że tam spoiler, ale nie mogłam się oprzeć ;)
Spoiler:
Sammy z demonicą :thud: Czy po blond-Ruby była tylko jedna - brutnetka - Ruby? Czy zmieniały się dziewczyny? :mysle: Bo jeśli jedna to ona rzeczywiście kiepska była..

Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 01:05

To ja tu się bawię w spoilery, a Ty tu wszystko czarno na białym. :roll:
Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 01:29

Spoilery 4.14: http://spoilertv-supernatural.blogspot.com/

Sam się rozochocił...

trifle - Śro 19 Lis, 2008 02:22

Harry_the_Cat napisał/a:
To ja tu się bawię w spoilery, a Ty tu wszystko czarno na białym. :roll:

Racja! Już ukryłam. Taka barbarzyńska godzina, może nikt, kto nie chciał, nie zauważył :rumieniec:

praedzio - Śro 19 Lis, 2008 06:04

Harry_the_Cat napisał/a:
Tapetka z dedykacją dla Praedzia ;)

Fiu fiu fiu!! :thud:

W życiu nie odważę się sobie tej tapetki zapulpitować, ale spoglądać będę nader często...

Dzięki! :kwiatki_wyciaga: :love_shower:

Harry_the_Cat napisał/a:
ETA: TO moja pierwsza SPNowa tapetka be Deana!!!! :cry2:

Nie bieduj - po czwartkowym odcinku pewnie zobaczymy Deana w różnych kombinacjach pulpetowych autorstwa niejakiego Kota... :lol:
Poza tym doceniam to olbrzymie poświęcenie. Naprawdę. :D

Admete - Śro 19 Lis, 2008 14:41

Przeczytałam spoilery do odcinka z czasów licealnych chłopaków - ciekawie się zapowiada. A ten chłopaczek do roli Deana nie wygląda źle :-) Widział ktoś zdjęcie młodszego Sama?
praedzio - Śro 19 Lis, 2008 14:43

To będzie ten sam aktor, którego widzieliśmy w odcinku świątecznym 3 sezonu. I fajnie! Bardzo go polubiłam! :-D
praedzio - Śro 19 Lis, 2008 19:08

Supernaturalne radio: http://supernaturalfm.no.sapo.pt/index.html

Można tu posłuchać piosenek, które pojawiają się w serialu.

Caitriona - Śro 19 Lis, 2008 20:30

praedzio napisał/a:
Supernaturalne radio: http://supernaturalfm.no.sapo.pt/index.html

Można tu posłuchać piosenek, które pojawiają się w serialu.

Pomysł super i chciałabym sobie posłuchać, ale jak wchodzę na tę stronkę to nic się nie dzieje... Coś trzeba kliknać? :mysle: