To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Admete - Śro 25 Lip, 2007 12:29

Po tym jak ogłoszono informacje o dwóch nowych postaciach, zawrzało wśród fanów ( fanek ;-) ) i Kripke wyjaśnia na czym rzecz polega. Obie nowe postacie niekoniecznie będa pojawiac się razem i nie w każdym odcinku - Ruby to dość bezwzględny łowca, który nie ma takiego zmysłu moralnego i zasad jak chłopaki. Bela to osoba, która łowcą nie jest, ale na nich zarabia - zajmuje się sprzedażą amuletów i artefaktów - jest bardzo materialistyczna i tylk zysk jej w głowie. Podobno obie sporo namieszają i raczej ( przynajmniej ) na początku będą budzić irytację w chłopakach. Może im wyjdzie - w koncu Mag była rewelacyjna.
Admete - Śro 25 Lip, 2007 12:31

Praedzio - gdzieś ty to wyczytała?! :-)
praedzio - Śro 25 Lip, 2007 12:39

Na forum, którego adres podałam wyżej... :ops1:
praedzio - Śro 25 Lip, 2007 13:11

Ufff... Ponieważ wywaliło mnie na chwilę z forum, nie mogłam nic napisać. Poniżej podaję kilka wybranych postów z podanego przeze mnie forum dotyczące spoilerów nt. III sezonu. Mam nadzieję, że nie łamię w ten sposób żadnych praw????

Cytat:
Z wywiadu z Serą Gamble, jedną ze scenarzystek Supernatural:

Cytat:
Q: Season 3! Can you give us a sneak peek on what’s going to happen?

I can say this: Dean made a bad deal with that crossroads demon and is totally screwed. We don’t intend to give him an easy way out. And he doesn’t have much time to figure out a solution.

Pyt: Sezon 3! Czy możesz nam zdradzić, co się stanie?

Mogę powiedzieć to: Dean zawarł zły układ z demonem z rozdroża i ma całkowicie przechlapane. Nie zamierzamy tak łatwo mu się z niego wyrwać. I nie ma za dużo czasu na wymyślenie rozwiązania.

-------------------------------

Jestem pewna, ze będzie OK. Kripke mówi, że Sam mu pomoże ocalić tyłek, a cały III sezon faktycznie ma być utrzymany w wojennej konwencji (nigdy więcej spoilerów i wywiadów przedwstępnych, kurna, zawsze zżera ciekawość, ale jak trochę sobie poczytałam starych wywiadów - zamiast się skupić na tej chrzanionej nauce do sesji - to się ucieszyłam, że czytam je znając zakończenie II, bo wcześniej odebrałyby mi pewien smaczek oglądania, ale znając mnie, pewnie się złamię, jak przyjdzie jesień)

--------------------------------

Kolejny spoiler dotyczący trzeciego sezonu, a dokładniej pierwszego odcinka. Najprawdopodobniej będzie on opowiadał o siedmiu grzechach głównych, gdyż jest siedem ról, które nazwane zostały tak: biznesmen/pycha, kelnerka/chciwość, barman/obżarstwo, prostytutka/nieczystość, mężczyzna/lenistwo, bramkarz/gniew. Brakuje jednego grzechu: zazdrości. Być może w to zamieszani będą Sam lub Dean...? Kto to wie

Dodatkowo chodzą słuchy, że Jensen i Jared podpisali umowy na 4 sezony, co brzmi obiecująco, jednakże wydaje mi się, że dedyzja będzie jak zwykle leżała w rękach producentów serialu.

---------------------------------

To, że Ruby pojawi się w odcinku pierwszym trzeciego sezonu to już potwierdzona informacja. Pierwszy odcinek ma się nazywać "The Magnificent Seven" (Wspaniała Siódemka). Owych siedem demonów na ziemi to wynik otwarcia bram piekieł przez braci (no może niedokładnie przez nich) w finale drugiego sezonu. W pierwszym odcinku pojawią się też Tamara i Isaac, małżeństwo łowców. Nie są oni przekonani, co do Sama i Deana, oskarżają ich o tą całą aferę z bramami piekieł, a Isaac intuicyjnie odmawia z nimi współpracy.

Jeśli chodzi o Bobbiego, to ten radzi braciom, aby byli ostrożni jeśli chodzi o siódemkę demonów, ale Sam się z nim nie zgadza. Demon Zazdrość rozpoznaje Deana z imienia (hmm...). Tamara i Isaac, mimo iż nie współpracują z Winchesterami, pomagają odesłać demony do piekła, tuż zanim orientują się, że sami stają się ofiarami. Dean umyślnie spowalnia ucieczkę i każe reszcie uciekać, pokazując w ten sposób brak chęci do dalszego życia, co oczywiście wkurza Sama.

Co do Ruby i Belli, jedna z nich ma być potencjalną "miłością" dla jednego z chłopaków.
Bardzo możliwe, że Jo, powróci. Powołując się na agentów Alony Tal, wszystko jest możliwe, jednakże Jo przez długi czas nie pokazywała się w serialu, więc raczej nie możemy się jej spodziewać za szybko.

No cóż, podsumowując, musimy się chyba przygotować na to, że Ruby i Bella będą towarzyszyły chłopakom...

-----------------------------------

Jestem porażona tymi newsami. Możecie we mnie gromami walić, ale:
- odcinek za bardzo trąci "Siedem", więc pomysł już jest odgrzewany, a nie nowatorski, ale zobaczymy we IX, może się wybronią
- co do małżeństwa łowców, to akurat niezły pomysł
- Ryby i Bella, mam cichą nadzieję, że pojawią się tylko w kilku odcinkach, a nie wciąż i wciąż, a jeśli jedna z nich ma być kimś "bliższym" dla jednego z braci, to niech to będzie Sammy (ale znając przewrotność twórców i moje tlące się przeczucia, będzie to pewnie Dean ).
- jak już to pisałam przy innym temacie, spodziewam się innego Dean'a (mniej wojowniczego, tą cechę przejmie Sam, po prostu role się odwrócą)
- na koniec Jo, niech wraca! Ale chciałabym, by nie wmontowywali jej jakiś mocnych romansowych kawałków, tylko pokazali tą dziewczynę jako doroślejszą, zaradną, zdolną łowczynię, co się przyda w czasie wojny. Noi by była w conajmniej kilku epizodach wraz z Ellen ! Bo potrzeba swiezego materiału do filmików na YouTube

------------------------------------

Są znane już tytuły pierwszych odcinków i czego będą dotyczyły, a przynajmniej coś takiego wynalazłam.

06/26 - [It is very doubtful that Alona Tal, who plays Jo, will be back next season.] According to Alona's reps, anything is possible, but since the show hasn't done anything with her character for a long time, they're not expecting a call any time soon. Source: Kristin on E!Online

Odc.1- The Magnificient seven

07/04 - More information is leaking about Bela and Ruby, the two new regulars. In the season premiere, the two tough women hunters find themselves working with and against Sam and Dean. Dean doesn't see much of a future for himself. Sam is wracked with guilt after killing two men to save Dean's life. Source: SpoilerFix BuddyTV Spoilers Chat [Note: It is possible these spoilers do not see the light of screen and were mostly leaked to give actresses auditionning for Bela and Ruby enough background info.]

07/06 - The Seven demons are a result of the brothers opening the gate to hell in last year's finale. Tamara and Isaac, a married hunting duo, are aware of Dean and Sam's actions. Isaac initially refuses to work with them. Later, Tamara is taunted from beyond the grave. Ruby's appearance in the premiere is now confirmed. Source: SpoilerFix.com

07/05 - In a Supernatural twist of The Seven Deadly Sins, Bobby advises caution, but Sam disagrees. The demon Envy recognizes Dean by name. Two more hunters, Tamara and Isaac, help chase down the demons before realizing they're being hunted themselves. Dean tells them all to escape while they can while he tries to slow them down, showing an apparent death wish that angers his brother. Source: SpoilerFix.com

Odc.2 - The Kids are Alright

07/13 - Sam and Dean hunt changlings targeting mothers and their children. Dean has a reunion with Lisa, a woman he once had a one-night stand with. Her son, Ben, strongly reminds Dean of himself. Though it makes him uncomfortable, Dean's natural instincts with children helps him get to know the boy, and watch with pride as Ben stands up to a bully. Meanwhile, other mothers admire Dean's... assets. Source: SpoilerFix.com

07/17 - Rumors are circulating that Jensen Ackles' Supernatural character could have a kid, as he'll soon be meeting the eight-year-old son of a woman he had a fling with roughly nine years ago. Source: Kristin on E!Online

[ Dodano: Nie 22 Lip, 07 19:26 ]
Pokazał się wywiad z Kripke. Lapidarnie ujmując chodzi o lamenty w internecie fanów SN, którzy obawiali sie wprowadzenia dwóch regularnych postaci kobiecych. Kripke zapowiedział, że obie dziewczyny będę w 12 z 22 odcinków nowego sezonu, przy czym na razie nie mają w planach jakichkolwiek romansowych wątków, te sprawy odłożyli na później, by sprawdzić, czy zaiskrzy między aktorami na ekranie. Ruby i Bella będą raczej, a przynajmniej z początku, komplikowały chłopakom życie w sensie antogonistycznym, yeee Tak więc przynajmniej w pierwszych 10 odcinkach miłosnych kwestii nie będzie - alleluja!!! Ponadto istnieją spore szanse na to, że Ellen także się jeszcze pokarze w serialu, gorzej z postacią Jo (teraz są mądrzy, po co ją tak starali sie scenarzyści pokazać tak cholernie infantylnie). Oczywiście Kripke potwierdza jak silnie liczy sie z fanami serialu, z ich zdaniem i zapowiada fantastyczny sezon, jakiego jeszcze nie było. To będzie wojna (koniec świata???), trzeba będzie opowiedzieć się po którejś ze stron.
Cały wywiad: http://community.tvguide....-Wont/800019020

-------------------------

Czyli wychodzi na to że Dean będzie ojcem. Ciekawe byleby za bardzo nie "podtatusiał"

--------------------------

Galena dzieki za tego newsa, kamień z serca bo juz miałam ogromne wątpliwości co do pana Kripke, troszkę sobie poczytałam tych wcześniejszych spoilerów i wizja tych romansików, była całkiem prawdopodobna, wiec bardzo się ciesze, ze je zdementowal . A poza tym DEAN OJCEM??? to cos nowego ale nie zaskakującego, w końcu żył sobie jak marynarz zobaczymy co z tego wyniknie, pewnie zdobędzie motywacje zeby za szybko nie tracić żywota, ale niech no tylko spróbuje mi się użalać nad sobą!!! Nie przyjmuje do wiadomości żeby przejął role mazgania Sama, tak sie bawic nie będziemy, grr

To na razie tyle.

Admete - Śro 25 Lip, 2007 13:17

To o siedmiu grzechach juz czytałam, wątek z dzieckiem - interesujący :-) zobaczymy. Juz sie nie moge doczekac. Moze sie jednak zaloguje na to forum? ;-)
Agn - Śro 25 Lip, 2007 15:43

Szczerze, to jak czytałam, to mi też pierwsze co stanęło przed oczami Siedem. Brr! No, chłopcy, ciekawe, co wy z tym zrobicie.
Riella, miło cię widzieć. Interesujący avek. :twisted:
Ja sobie swój podmieniłam. Teraz się ładnie z Praedziem komponujemy, nieprawdaż? ^^

A, właśnie. Rielluś, ja naprawdę WIEM, że nie o głębię wampirzą w odcinku chodziło, ale jako osoba wrażliwa na prezencję owych istot nie mogłam nie zwrócić uwagi na zwyczajne zrobienie z nich sprawiających wrażenie narąbanych ludzi z kłami i świecącymi oczyma. :obrzydzenie:

UWAGA! UWAGA! Fanki Deana! Potrzebuję jego zdjęcia. Dużeeeego. Największego, jakie się tylko znajdzie. Najlepiej, by:
1. się nie uśmiechał
2. twarz była gigantycznie wielka
Ja to mam wymagania, nie? :ops1:

praedzio - Śro 25 Lip, 2007 15:59

Służę uprzejmie. :) Chociem nie Deanowa fanka... :P

Taka gębusia może być?

Ma się nie uśmiechać?? Cóż to za wymagania! A weź i znajdź taką...!

Agn - Śro 25 Lip, 2007 18:12

Ha! Dzięki!!! Zaraz obaczym, co mi z tego wylezie...

praedzio napisał/a:
Ma się nie uśmiechać?? Cóż to za wymagania! A weź i znajdź taką...!

No właśnie nie mogłam, stąd płaczliwy mój krzyk na forum, coby mnie wspomóc, hehe. ;)

PS Skończyłam Bloodlust. Niezłe to było. Przez jakiś czas się bałam, że Dean stanie się maszyną do zabijania, ale z drugiej strony czułam, że albo sam dojdzie do odpowiednich wniosków, albo Sam przemówi mu do rozumu. No, na szczęście się opamiętał. Tylko to spojrzenie na końcu mnie, hmmm, niepokoi. Zastanawiające. Teraz się będę męczyć - zrozumiał swój błąd czy ciągle coś w nim siedzi? Się okaże. Na razie zabieram się za Children shouldn't play with dead things.

Admete - Śro 25 Lip, 2007 20:21

Mam jeszcze takie

Agn - Śro 25 Lip, 2007 20:24

To pierwsze odpada. Nie cierpię tak przerabianych oczu. :obrzydzenie: Biedny Dean, wygląda jak lalka. :?
To drugie jest całkiem fajne, tylko szkoda, że takie malutkie. Mam w tej scenerii Sama - wieeeelka fota. Jak ją zobaczyłam, to ómarłam. :thud:

Admete - Śro 25 Lip, 2007 20:29

Inne

Agn - Śro 25 Lip, 2007 20:31

Fotowiadro? Tylko, że jak dajesz fotke gigant, to on ci zmniejsza to do 800x600, co jest mocno wkurzające, jeśli chcesz zaprezentować tapetę, która ma wymiary znacznie większe.
Dziewczyny korzystaja z czegos innego, bo widze miniaturki z podpisem "powieksz zdjecie". Moze to sobie zobacz? Gdzies tu byly wklejane stamtad linki...

Edit: Ooooch, Admete! Ta druga fotka... :thud:

Admete - Śro 25 Lip, 2007 20:36

Wiem ta druga jest rewelacyjna :-) ciesze się, że Bloodlust Ci sie podobało :-) I następny odcinek jest bardzo dobry. Zobaczysz co gryzie Deana - piękna scena na koncu.
praedzio - Śro 25 Lip, 2007 20:37

www.fotosik.pl ?

Wow, jakie fotki! Druga i ostatnia naprawdę super! Pierwsza jakoś mi strajkuje... :bejsbol:

Carry on wayward son... Ekhem! :ops2: Czy ja coś nucę? Właśnie dorwałam "The Best of Kansas"... :banan_Bablu:

Agn - Śro 25 Lip, 2007 21:08

Ooo, Praedzio! I jak plytka? Dobra? Bo Carry on... jest super... :mrgreen:
Admete - Śro 25 Lip, 2007 21:12

Ich jest tez Dust in the wind :-) Mam pare utworów.
praedzio - Śro 25 Lip, 2007 21:15

Doooobra płytka! Definitely! Dust in the wind też jest. I kupa innych fajnych utworów. Nie znałam wcześniej tego zespołu. Ma w sobie taką nutkę progresywnego rocka, którego bardzo lubię.
Deanariell - Śro 25 Lip, 2007 21:27

Hmmm... w świetle nowych wieści sytuacja przedstawia się interesująco - w każdym razie 3 sezon może być całkiem sympatyczny :trzyma_kciuki: Oczywiście scenarzyści (jak to Amerykanie...) na pewno nie uciekną przed pewnymi stereotypowymi rozwiązaniami, ale jest nadzieja, bo przynajmniej widać, że się starają nie iść po najmniejszej linii oporu - zaczynam wierzyć w Kripke :love_shower: Motyw dziecka Deana? Tatuś z przypadku? Całkiem do niego pasuje... :rotfl: Oj, to się chłopak zdziwi - doszłyby mu nowe problemy egzystencjane :P
Agn napisał/a:
Riella, miło cię widzieć. Interesujący avek.

Ciebie również miło spotkać :D Avek fajny był - tak czułam, że zwrócisz na niego uwagę :mrgreen: Myślę, że chętnie w takiej sytuacji przebrałabym się za policjantkę i przeprowadziła wnikliwie kontrolę osobistą na zatrzymanym :excited:

Agn napisał/a:
Rielluś, ja naprawdę WIEM, że nie o głębię wampirzą w odcinku chodziło, ale jako osoba wrażliwa na prezencję owych istot nie mogłam nie zwrócić uwagi na zwyczajne zrobienie z nich sprawiających wrażenie narąbanych ludzi z kłami i świecącymi oczyma.

No ja myślę, że Ty WIESZ, że ja wiem, że to WIESZ... :-D Z drugiej strony ja nie wiem czy będąc wampirem w tak ciężkich czasach, jak XXI wiek, nie chodziłabym najchętniej zarąbana przez cały czas, żeby nie myśleć o tych różnych pułapkach, jakie szykuje nam każdego dnia życie - a co dopiero życie wampira ;) Widzę, że odcinek "Bloodlust" już oglądałaś... Niezłe kompleksy tam z Deana przy okazji wychodzą, to fakt... Chłopak nie jest taki prosty, jakby się to mogło niektórym z pozoru wydawać - podobnie jak ogry i osiołki posiada warstwy... :mrgreen: Za to też chyba lubię chłopaków - obaj nie są płascy osobowościowo, nie są to typowi superbohaterowie, pogromcy duchów itp. itd. - i to chyba też zadecydowało, że tyle osób polubiło ten serial, mimo tego, iż wiele motywów przetwarzanych jest tu wtórnie... Widz przecież też musi się nieco dowartościować oglądając - trochę w myśl zasady, że najbardziej przecież podobają nam się te piosenki, które już wcześniej słyszeliśmy... :rotfl:

Admete - Śro 25 Lip, 2007 21:34

"No ja myślę, że Ty WIESZ, że ja wiem, że to WIESZ... " - Riella zaczynasz brzmiec jak Sheridan we wczorajszym odcinku Babylon 5 - "I'm not saying what I'm saying.|I'm not saying what I'm thinking. As a matter of fact,|I'm not thinking what I'm thinking." :-)
No tak ludzie mają cięzki życie, a co dopiero wampiry i wilkołaki...

Deanariell - Śro 25 Lip, 2007 21:39

Admete napisał/a:
Riella zaczynasz brzmiec jak Sheridan

Kochana, ja nawet przewidziałam, że to akurat napiszesz :P - bo ja właśnie myślałam dokładnie o tym samym (znaczy się o Sheridanie :D świetny był ten jego tekst) ;)

Agn - Śro 25 Lip, 2007 21:46

A ja się uprę, że wampiry były beznadziejne. Przypominały bandę rozrabiaków zakwaterowanych w rozpadającej się ćpalni. No i ta wampirzyca... co ona tam miała? Lateksowe wdzianko? Litości... :obrzydzenie:
Aczkolwiek motyw z Bloodlust b. mi się podobał. Trochę mi to przypominało początki Louisa z Kronik Wampirów. ;)

Jestem po 02x04. Świetny odcinek. Znaczy sie zombie mnie niewiele interesowalo, bardziej to co sie dzialo z chlopakami. A zwlaszcza z Deanem. Kurde, alez on emocji pod skora nagromadzil. Mysle, ze tu wyszedl tez blad wychowawczy. Owszem, ma swoje zalety, ale wyglada na to, ze Dean nauczyl sie, ze powinien byc zawsze za wszelka cene twardzielem. Na koncu sie niemal rozkleilam. Szkoda mi go. Czulam, ze go wlasnie to bedzie zarlo. Jak smierc matki jakos jeszcze przetrawil, tak ojciec to inna bajka. Nie jego wina, ale wyjasnij to czlowiekowi, ktory ma wyrzuty sumienia. Nie kazal ojcu sie skladac w ofierze... no ale trudno sie chlopakowi dziwic. Rodzina jest dla niego wszystkim. Ech, wzruszylam sie jak glupia...
Sori za gledzenie, juz zamykam paszcze i, poki mama mnie nie wygania, zabieram sie za kolejny odcinek. :serduszkate:

praedzio - Śro 25 Lip, 2007 21:48

Agn, widzę, że nadrabiasz zaległości... :P
Agn - Śro 25 Lip, 2007 21:59

Yup! Zdziwiona? ;)

Panowie wlasnie wrocili do baru Ellen. Lubie te kobiete, wiecie? Podoba mi sie. Zawsze to jakis taki punkt zaczepienia czy insza ostoja dla chlopakow. Dobry pomysl. :)
Ale ten dr Badass.. ciezko smieszny typ. :-P

Admete - Śro 25 Lip, 2007 22:07

Agn w 5 to się zdrowo pośmiejesz ;-) Wypatruj nawiązań do Gwiezdnych wojen :-D
"He full on Obi-wan'd me!"A zakonczenie odcinka 4 to jedno z moich ulubionych - naprawdę wzruszająca scena.
Riella ja wiedziałam, ze ty wiedziałaś - nie jestem pewna co z nami będzie za kolejne 18 lat - w ogóle nie będziemy musiały do siebie mówić? Będziemy się porozumiewac telepatycznie? ;-) Jak już uprawiam prywatę - następny odcinek B5 to Caming of the shadow - mr Morden się znów pojawi - "Hallo, old friend" .

Agn - Śro 25 Lip, 2007 22:08

WLASNIE WPADLAM, BY O TYM NAPISAC. DEAN POWIEDZIAL TO PRZED CHWILA! MYSLALAM, ZE OMRE!!! :rotfl:

PS Czuje jednosc z Samem - ja tez ostatnio nosze opatrunek na lapce. Aczkolwiek u Sama to gips, a ja tylko usztywniacz, ale tez prawa reka.