To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Czw 11 Wrz, 2008 21:41

Harry pierwsza seria jest dobra. Drugiej nie obejrzałam do końca. W trzeciej to juz nawet nie wiem, co się podziało. ;-)
Harry_the_Cat - Czw 11 Wrz, 2008 21:44

No właśnie, czytałam, że początkowo miało być w ogóle 13 odcinków, potem zrobili 22 a potem pociągnęli to dalej. To chyba za dobrze nie wróży. No nic, pomyślę jeszcze ;)
aneby - Czw 11 Wrz, 2008 22:13

W tym sezonie zanosi się na powtórkę z ucieczki, tym razem w Panamie. Mam nadzieję, że wymyślili coś ciekawego a nie takie ciągnięcie na siłę następnej serii.
aneby - Nie 14 Wrz, 2008 22:12

Już myślałam, że Erica w CSI uśmiercili :bejsbol: Przestałabym oglądać.
Caitriona - Wto 16 Wrz, 2008 13:15

Nie powinnam, ale że spać ostatnio jakoś nie mogę, zaczęłam więc oglądać Prison Break seria IV. Cóż, póki co o dziwo mi się spodobało. Zamiast zwiewać to się teraz włamują. No, zobaczymy co dlaje ;)
praedzio - Wto 16 Wrz, 2008 15:18

Ajajaj, ale będę miała zaległości... :?
nyota - Wto 16 Wrz, 2008 20:17

Ktoś juz gdzieś proponował- spać co drugą noc. Pomysł świetny,ale z jego wykonaniem moze być już gorzej. Dla mnie Prison Break 1 sezon- to było coś, wtedy na studiach naprawdę to zrealizowałam (1 seria w 2 doby) Późniejsze sezony można już sobie faktycznie odpuścić. Tylko że ja z sentymentalna jestem, więc oglądałam dalej.
Co do zaległości to chyba cię praedzio pobiłam: jestem w połowie Supernatural 3, a tutaj nowe odcinki PB, Dextera i Heroes wychodzą. Doba dla mnie to za mało :roll:

praedzio - Śro 17 Wrz, 2008 08:03

Już ja nie będę wymieniać, co mnie omija, bo pozostanie mi w łeb sobie palnąć... ;) Jak pomyślę, że będę miała tylko piątkowy wieczór, część soboty i być może część niedzieli.... AAAAAAA!!!!!!

Już kilka nocy z rzędu mi się śni, że kupiłam sobie laptop. To tylko dowodzi stopnia mojej desperacji.... :paddotylu:

Admete - Sob 20 Wrz, 2008 21:57

Na horyzoncie pojawia się nowy serial The Mentalist. Gra w nim Simon Baker, którego może ktoś znac z Obrońcy.
"A mentalist turned private investigator uses his skills to help the police." Zapowiada się lepiej niż wynika z opisu ;)

praedzio - Sob 20 Wrz, 2008 21:58

Ja się zastanawiam, jak obejrzeć 4 odc. PB pod rząd.... :mysle:
nyota - Nie 21 Wrz, 2008 11:58

Ja już nadrobiłam PB i muszę powiedzieć, że ta seria bardziej mi się podoba :-D Wreszcie coś się dzieje i znów trzymają widza w napięciu.
Ale 1 sezon nie do przebicia- jak ja szalałam na samo słowo Scofield :ops1:
Później bardziej kręcił mnie T-Bag, świetny w każdym momencie, tylko w inny sposób.

praedzio - Nie 21 Wrz, 2008 14:15

No, ja na razie obejrzałam 1 odc. 4 serii i musze przyznać, iż pomimo, że
Spoiler:
Ukatrupili mi Whistlera

to odcinek był bardzo równy. No i
Spoiler:
Sara wróciła!!

Caitriona - Nie 21 Wrz, 2008 15:23

Pierwszy spoiler był mi że tak powiem obojętny, ale ten drugi już mi się raczej nie podobał...
praedzio - Nie 21 Wrz, 2008 16:03

Caitriona napisał/a:
Pierwszy spoiler był mi że tak powiem obojętny

No mi tak nie bardzo... :cry2: :cry2: :cry2:

*praedzio w szale pakowania*

aneby - Nie 21 Wrz, 2008 21:01

Zamiast tradycyjnie oglądać CSI o potem PB to co robię ? Czytam posty wczorajszego quizu SPN :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2008 21:32

aneby napisał/a:
Zamiast tradycyjnie oglądać CSI o potem PB to co robię ? Czytam posty wczorajszego quizu SPN :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dobrze, dobrze ;) Ja się dobrze bawłam - chociaż ciężko było nadążyć :rotfl: (ale chyba dlatego to taka świetna zabawa ;) )

Calipso - Nie 21 Wrz, 2008 21:57

Dziewczyny,nie przypominajcie mi,bo już raz paliłam się ze wstydu,jak przeczytałam co wczoraj nabazgroliłam :rumieniec: :rotfl:
Harry_the_Cat napisał/a:
ciężko było nadążyć

tylko sami-wiecie-to wie,ile przez to nerwów straciłam,ten mój wredny net chwilami nie chciał wysyłać wiadomości :roll:

przecinek - Śro 24 Wrz, 2008 10:05

Amerykanie nie dosyć że kopiują pomysłu angielskie, to jeszcze się nudzą i przed premierowym odcinkiem zmieniają głównych aktorów, pewnie żeby mieć wakacje pełne zajęć, bo chyba nie chodzi o oglądalność ;)
Chodzi o Life on Mars, premiera 9 października
Miało być tak
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

A będzie tak
http://pl.youtube.com/watch?v=NETeADSzyzo

I z tej drugiej wersji bardziej się cieszę. Chociaż pierwowzoru nie ma szans przebić.

Admete - Śro 24 Wrz, 2008 14:43

Ten drugi wybór o wiele lepszy! No to teraz chyba obejrzę także wersje amerykańską. ;)
Caitriona - Śro 24 Wrz, 2008 16:02

No proszę Harvey ;)
Caitriona - Pią 26 Wrz, 2008 21:21

Nadal mi się PB jako historia o włamaniu podoba. W sumie tempo jest, przeszkody są, straty też i jest ok ;) Zobaczymy jak się bedzie dalej to wszystko rozwijało.
Harry_the_Cat - Pią 26 Wrz, 2008 22:22

A czy ja mówiłam, że obejrzałam pierwszą serię PB? Podobała mi się. Podobało mi się tempo, podoba mi się W.Miller jako Michael - ma taki niespokojny wzrok, dobrze pasuje do tej roli.
Oczywiście są słabsze elementy tej historii - widać w sumie, że serial miał mieć początkowo 13 odcinków ;) i tatuaż jest pomysłem fascynującym, ale wydaje mi się, że nie do końca przekonywującym. Teraz zaczęłam sezon 2 i wydaje mi się, że będzie sporo słabszy - no i chyba jednak wątki innych bohaterów już nie będą mnie tak interesować - bo chyba się wszyscy znowu nie spotkają, nie? A, no i istnienie "firmy" to dla mnie nie jest jakiś fascynujący motyw. Bardziej mi się podobało planowanie.

Czy to co napisałam trzyma się w ogóle kupy? :roll:

Caitriona - Pią 26 Wrz, 2008 22:36

Trzyma ;)

Pierwsza część jest najlepsza. I szczerze mówiąc najlepiej by było jakby pozostali tylko na niej. Ale widocznie za dużo serial przyniósł zysków. Choć przyznaję że z tym serialem jest tak że jak sie zacznie oglądać to ciężko przestać...takie bagienko ;)

Harry_the_Cat - Pią 26 Wrz, 2008 22:55

Bagienko? :mrgreen:

No bo większość takich długich seriali - 22 odcinków w sezonie - nie jest całą jedną historią. Tak jak Bones - wypadasz z jednego odcinka i nie tracisz tak wiele, nie? Możesz oglądać dalej. Z PB tak nie jest. Czy druga i trzecia seria też mają takie otwarte zakończenia?

Caitriona - Sob 27 Wrz, 2008 16:28

No bagienko, wpadasz i Cię wciąga. Nie ma szans ucieczki :mrgreen: Tak somo nazywam np Losta ;)

Jej, już nie pamiętam zakończeń... :ops1: Wiesz o czym jest III seria?