To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z wrzosowisk Haworth - Ralph Fiennes

Gitka - Wto 23 Sty, 2007 10:26

Czyżby reżyser coś wiedział o Ralphie, co i My wiemy :cool:
Gosia - Wto 23 Sty, 2007 11:21

Moze i tak. W kazdym razie moja wyobraznia poszalala w tym momencie :cool:
Gitka - Wto 30 Sty, 2007 17:16

No i poprawiła się Nasza telewizornia :lol:
kolejny film z Ralphem

TV 4: 7/02 Środa 22:05
Koniec romansu The End of the Affair (1999)

Londyn podczas II wojny światowej. Pisarz Maurice Bendix zakochuje się z wzajemnością w żonie przyjaciela, Henry'ego. Podczas jednej z potajemnych schadzek na dom, w którym przebywają kochankowie, spada bomba. Sarah obiecuje Bogu, że przestanie zdradzać męża, jeśli jej kochanek przeżyje nalot. Dotrzymuje słowa i zrywa znajomość z Mauricem. Dwa lata później pragnący powrotu kochanki mężczyzna odnajduje sekretny dziennik Sary i z niego dowiaduje się, dlaczego kobieta odeszła.
http://www.filmweb.pl/Kon...mie,Film,id=872

Gosia - Wto 30 Sty, 2007 21:13

Polecam wszystkim ten film. To jeden z moich ulubionych z Ralphem :D Jesli nie ulubiony...
Ten film dziala na mnie :lol: A muzyka jest swietna!

Pemberley - Wto 30 Sty, 2007 21:46

muzyka jest Nymana, rewelacyjna. Nawet nie wiedzialam, ze byl taki film, :oops: dopoki nie kupilam jednej ze zbiorowek Nymanowskich.
Caitriona - Śro 31 Sty, 2007 02:05

Gitka napisał/a:
TV 4: 7/02 Środa 22:05
Koniec romansu The End of the Affair (1999)

Ja także go mogę polecić. Bardzo dobry film, świetna rola Ralpha.

Mag - Śro 31 Sty, 2007 19:57

Dziewczynki, może wcinam się w dyskusję, ale.....
Obejrzałam "Wiernego ogrodnika" , padłam i leżę :thud: :thud: :thud:

Piękny film, piękna Rachel i Ralfik :thud:

Jeden zarzut- według mnie dwa razy powinien dać Sandy'emu w mordę (znam inne synonimy, ale pasują mi tylko te brzydsze) :evil:

Lece oglądać "Opętanie"

Gitka - Czw 01 Lut, 2007 12:05

Mag, tak się cieszę że podobał Ci się "Wierny ogrodnik"
Witamy chlebem i solą w tym wątku.
Oby jak najwięcej takich zachwytów Nam się "wcinało"

Gosia - Pią 09 Lut, 2007 20:57

a ja mialam nadzieje, ze po tym jak ostatnio byl w tv "Koniec romansu", ktos tu wypowie sie o tym filmie :cry: , oczywiscie w superlatywach :cool:
Anonymous - Pią 09 Lut, 2007 21:30

Gosieńko,superlewatyw nie mogę Ci napisać.
Zobaczyłam jego czołówke i zaraz zasnęłam po pierwszej minucie filmu. Obudził mnie pisk tego potwora który się wydziera przy końcu programu.
I zaznaczam, że nie była to wina filmu, a mojego zmęczenia... A tak chciałam to obejrzeć. Bardzo lubię panią Moore, treść wydała mi się na tyle zachęcająca aby się przemóc... no nie dało rady...

Gosia - Sob 10 Lut, 2007 08:27

Tlumaczy Cie tylko zmeczenie. Nie mowie tego ze wzgledu na Ralpha, ale ja ten film bardzo lubie, choc jest smutny :sad:
miłosz - Pon 12 Lut, 2007 17:59

Ralph Fiennes bohaterem seks-skandalu

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes stał się bohaterem rzekomego seks-skandalu, gdy w samolocie wszedł z jedną ze stewardes do toalety.

Do zdarzenia miało dojść pod koniec zeszłego miesiąca, gdy Fiennes podróżował samolotem z Australii do Indii. Obiektem jego zainteresowania miała być 38-letnia Lisa Robertson, stewardesa linii Qantas. Jej pozycja jest obecnie zagrożona, gdyż widziano, jak opuszcza tę samą toaletę, co 44-letni aktor.

W oświadczeniu, które znalazło się w brytyjskiej gazecie "The Sunday Telegraph", Robertson napisała, że podczas rozmowy z Fiennesem poczuła potrzebę pójścia do toalety. Aktor podobno poszedł za nią i wszedł do tej samej kabiny. Stewardesa poprosiła go, aby wyszedł. Fiennes zaczął ją podrywać, po czym w końcu zrezygnował. Chwilę potem z toalety wyszła Robertson.

Fiennes w zeszłym roku rozstał się z wieloletnią partnerką, Franceską Annis. Następnie widziano go romansującego z rumuńską piosenkarką Cornelią Crisan.

:oops: :thud: :thud: płynie w nim goraca krew ;)

Gosia - Pon 12 Lut, 2007 18:04

Och ten Ralph! :cool:
ANGELO - Pon 12 Lut, 2007 18:28

Ależ Ralph nam szaleje :wink:
Gosia - Pon 12 Lut, 2007 19:57

Dzieki Giteczce dowiedzialam sie ze "Land of the Blind" 29.01. ukazal sie na DVD.
Znalazlam info:

Rewolta (Land of the Blind), thriller polityczny, USA 2006, reżyseria: Robert Edwards

Inteligentny thriller polityczny w gwiazdorskiej obsadzie.

W państwie owładniętym terrorem niezrównoważonego dyktatora zawiązuje się spisek mający na celu doprowadzenie do przewrotu. Jego dwaj przywódcy to sławny więzień polityczny i przeciwnik dyktatury Thorne oraz idealistyczny oficer Joe, wierny dotąd oficjalnej władzy. Spisek okazuje się skuteczny i władza zostaje wyrwana z rąk dyktatora. Nie jest to jednak koniec dramatycznych wydarzeń. Okazuje się, bowiem, że Thorne ma wobec kraju pewne plany, które stoją w zupełnej sprzeczności z poglądami Joe. Między dwójką liderów i przyjaciół wybucha konflikt.

Ralph Fiennes : Joe
Donald Sutherland : Thorne

Dane:
- dzwiek - angielski DD 5.1, polski lektor DD 5.1
- wersja oryginalna [jezyk] - angielski
- obraz [proporcje]:
rental - 16:9 nieanamorficzny
deteal - 16:9 anamorficzny
- dodatki:
* Zwiastun kinowy
* Inne DVD
* Sylwetki aktorów i twórców
* Zwiastuny innych filmów DVD
- DVD 5/9 - DVD-9
- napisy - polskie
- DTS/DTS ES - nie
- czas - 107 min

Cena: 29,90 zl.

Jedyne, co mi przeszkadza, to polski lektor :sad:

Gitka - Wto 13 Lut, 2007 17:31

Gosiu, a ja się trochę zdegustowałam :mad:
Niech no wezmie się za pracę, bo jego życie osobiste to tragedia.
Świecić za niego oczami nie będę :wink:
Ten film Rewolta (Land of the Blind) ma dosyć dobre oceny, zobaczymy...

Gosia - Pią 16 Lut, 2007 07:59

A mi sie dzis snil Ralph, calkiem przyjemne to było :cool:
Gitka - Pią 16 Lut, 2007 18:10

Ralph Fiennes jednak miał romans
http://film.onet.pl/0,0,1487396,plotki.html

Gosia - Pią 16 Lut, 2007 18:15

Oj Ralphiku, Ralphiku :cool:

Najlepszy jest komentarz tego newsa na Onecie:

"ja na miejscu tej stewardesy nie zastanawiałabym się specjalnie......" :mrgreen:

Marija - Pon 19 Lut, 2007 10:05

"Stewardesa traci pracę po seksie nad chmurami
Australijska stewardesa, która opowiedziała mediom o swoim gorącym seksie z aktorem Ralphem Fiennesem w toalecie samolotu, straciła pracę.
Linie lotnicze Quantas poinformowały w poniedziałek, że 38-letnia Lisa Robertson została zwolniona ze skutkiem natychmiastowym.

Początkowo Lisa Robertson zaprzeczała, jakoby miała podniebną aferę z aktorem, znanym m.in. z roli w "Angielskim Pacjencie". "Nie chciałam zaszkodzić Ralphowi" - powiedziała czasopismu "Woman's Day". Ostatecznie zdecydowała się jednak ujawnić różne pikantne szczegóły. Była już stewardesa zaangażowała menadżera ds. PR, żeby jak najlepiej zdyskontować swój powietrzny romans. Tymczasem rzeczniczka Fiennesa powiedziała mediom, że aktor został uwiedziony. To Lisa Robertson była "agresorem" - cytują rzeczniczkę australijskie czasopisma." :shock:

Gosia - Pon 19 Lut, 2007 10:23

Czego sie nie robi dla kasy :roll:
Musiala oczywiscie wszystko mediom opowiedziec i nie za darmo :? ??:

Marija - Pon 19 Lut, 2007 10:32

Pewnie jej się opłaci zwolnienie z pracy, będzie miała więcej czasu na wywiady :wsciekla:
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 10:34

a on taki biedniuski - uwiedzona niewinność :D
Marija - Pon 19 Lut, 2007 10:37

AineNiRigani napisał/a:
a on taki biedniuski - uwiedzona niewinność :D
Tak jest: do utulenia po tym niecnym uwiedzeniu :razz: . Bo to zła kobieta była :cool: .
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 11:45

kruszyneczek maluśki... :pociesz: