Jane Austen - życie i epoka - Becoming Jane ("Zakochana Jane")
Anonymous - Wto 25 Wrz, 2007 18:29
koffane, bedziecie potrzebowały pseudowykwalifikowanego pilota - więc stawiam sie do raportu
Alison - Wto 25 Wrz, 2007 18:35
| AineNiRigani napisał/a: | koffane, bedziecie potrzebowały pseudowykwalifikowanego pilota - więc stawiam sie do raportu |
Rzekłem, że wszystkie to wszystkie.
Podział będzie tylko taki, że Rozważne zajmują się kwatermistrzostwem, a Romantyczne podziwianiem widoków, tudzież przystojnych tubylców
Zobaczymy, która grupa teraz będzie liczniejsza
Anonymous - Wto 25 Wrz, 2007 18:46
tiaaa, a co jeslim romantycznie rozwazna, hę?
Matylda - Wto 25 Wrz, 2007 18:54
o wyższości emocjonalnej faceta biednego choć zdolnego, oczytanego, tańczącego, wrażliwego i dowcipnie wygadanego
Rysio jest wyraźnie zagrożony .
Boże Ali jak Ty to potrafisz zawsze ująć w kilku słowach
Jadę z Wami kochane wszystko jedno gdzie
Matylda - Wto 25 Wrz, 2007 18:59
A dlaczego na pierwszej stronie tego tematu sa puste posty
Ulka - Wto 25 Wrz, 2007 19:04
| AineNiRigani napisał/a: | | tiaaa, a co jeslim romantycznie rozwazna, hę? |
a ja rozważnie romantyczna?
póki trwały dyskursy nie włączałam się (także z prozaicznego powodu że rozwinęły się bardzo szybko) ale ja mowa o wyjeździe...
Alison - Wto 25 Wrz, 2007 19:19
| Ulka napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | tiaaa, a co jeslim romantycznie rozwazna, hę? |
a ja rozważnie romantyczna?
póki trwały dyskursy nie włączałam się (także z prozaicznego powodu że rozwinęły się bardzo szybko) ale ja mowa o wyjeździe... |
Ooo moja droga... takiego chitrusa, to nie wiem czy zabierzemy. To myśmy tu szaty darły za Lefroyem i Wisleyem, a Ty co? Z boku się stało? To teraz sie będzie za autobusem biegło, albo w kolejce po bilety stało. Życie to nie jest bajka (ł)
Admete - Wto 25 Wrz, 2007 19:25
Za ukrywanie sie po kątach będą biegi przełajowe ja tam się organizacją mogę zajać, przynajmniej będę mieć pokój z widokiem
Ulka - Wto 25 Wrz, 2007 19:29
| Alison napisał/a: | | takiego chitrusa, to nie wiem czy zabierzemy. To myśmy tu szaty darły za Lefroyem i Wisleyem, a Ty co? Z boku się stało? To teraz sie będzie za autobusem biegło, albo w kolejce po bilety stało. Życie to nie jest bajka (ł) |
chitrus chitrus <chlip> ja nie widziałam po prostu tego filmu jesce, to co mogę do dyskusji wnieść? szaty mi podrą i wcale do kina nie pójdę jak Wy kochane dyskutowałyście to ja zarabiałam na to kino-odcięta od Salonu, bo we pracy komputra brak...
Anonymous - Wto 25 Wrz, 2007 19:32
Matuś arbitralnie oceń w której kolejce mam stać, bom sie pogubiła.
Ja gotowam Toma własną pierwsią bronić jako mężczyzne idealnego i do tej pory to czyniłam. ale ze mnie taka romantyczka jak z koziej rzyci waltornia...
Alison - Wto 25 Wrz, 2007 20:05
Powiem tak:
1. Admete ma Pokój z widokiem w Domu nad jeziorem
2. Ja odczuwam Dumę z miłości do Lefroya i Uprzedzenie do Wisleya
3. Ulka tak długo jeździ pociągiem relacji Północ-Południe aż zobaczy Becoming Jane i się zdecyduje czy jest Rozważna czy Romantyczna
4. A Aine gra na waltorni ( i tez niech sie do cholery zdecyduje czy róże woli wąchać czy hodować dla kasy)
Amen.
A w ogóle to lecę, bo herbatka mi się zaparzyła i mi tam Tobik rozgrzany pożarem zaraz wystygnie. To lecęęęęę
Harry_the_Cat - Wto 25 Wrz, 2007 20:09
| Alison napisał/a: | Powiem tak:
3. Ulka tak długo jeździ pociągiem relacji Północ-Południe aż zobaczy Becoming Jane i się zdecyduje czy jest Rozważna czy Romantyczna
4. A Aine gra na waltorni ( i tez niech sie do cholery zdecyduje czy róże woli wąchać czy hodować dla kasy)
Amen.
A w ogóle to lecę, bo herbatka mi się zaparzyła i mi tam Tobik rozgrzany pożarem zaraz wystygnie. To lecęęęęę |
Dobre, dobre! Admate nieźle na tym wyszła. Szczególnie jeśli ten dom dzieli z Julianem S. bądź Keanu R. Mogę wpaść?
MiMi - Wto 25 Wrz, 2007 20:10
A ja? Też jeszcze nie widziałam BJ i nie umiem się zdecydować, czy rozważa czy romantyczna jestem, więc muszę się rozdwoić...
Ulka - Wto 25 Wrz, 2007 20:31
Amen.
A w ogóle to lecę, bo herbatka mi się zaparzyła i mi tam Tobik rozgrzany pożarem zaraz wystygnie. To lecęęęęę |
lubię pociągi więc jak mnie pociągiem wyślesz to jeszcze długo może potrwać moje "decydowanie się"...
Anonymous - Wto 25 Wrz, 2007 20:32
Amen. |
No tak, Matuś jak zawsze zawieje geniuszem.
Niczym te szkockie wiatry ...
Admete - Wto 25 Wrz, 2007 20:35
Można wpaść jak najbardziej - i tak dla ścisłości - chyba z Keanu
Harry_the_Cat - Wto 25 Wrz, 2007 20:36
| Admete napisał/a: | Można wpaść jak najbardziej - i tak dla ścisłości - chyba z Keanu |
Dla mnie bomba. Bo właśnie zaczynam sie zastanawiać co tam z Keanu mam w kolekcji
Alison - Wto 25 Wrz, 2007 20:51
| Ulka napisał/a: | lubię pociągi więc jak mnie pociągiem wyślesz to jeszcze długo może potrwać moje "decydowanie się"... |
Moja droga, jak impreza się rozbuja, a Ty akurat bedziesz dalej kombinować w Koluszkach, to wybacz, ale nie będziemy za długo na Ciebie czekać. Szybkość decyzji i jej efekt należą wyłącznie do Ciebie. Osobiście radzę skłonić się ku Lefroyowi, bo jego wielbicielki bedą spacerować po wrzosowiskach nad klifami i ganiać jaskółki, a wielbicielki Wisleya, smażyć les crepes z mąki gryczanej. Teraz jak już wiesz co Cię czeka...wybieraj!
Aragonte - Wto 25 Wrz, 2007 20:59
A jeśli nie jest się ani wielbicielką Toma, ani Wisleya, to co?
Mam czuć się stracona? Ani rozważna, ani romantyczna?
Ulka - Wto 25 Wrz, 2007 21:01
| Alison napisał/a: | | bo jego wielbicielki bedą spacerować po wrzosowiskach nad klifami i ganiać jaskółki, a wielbicielki Wisleya, smażyć les crepes z mąki gryczanej |
Nie ułatwiasz mi decyzji, bo... nie znam prognozy pogody a w ogóle czy takie przyziemne względy mogą skłonić moją duszę do jednej czy drugiej opcji
ale mam myśl - na każdej imprezie musi być kontestator - ta ja się piszę na stanowisko ;p
Alison - Wto 25 Wrz, 2007 21:02
| Aragonte napisał/a: | Ani rozważna, ani romantyczna? |
No ale przynajmniej stracona. Też ładny przymiotnik. Ile niesie w sobie tragicznej treści. I jedna taka byś była, jedyna (bo wszystkie chcą jechać) :wink:
Alison - Wto 25 Wrz, 2007 21:04
| Ulka napisał/a: | a w ogóle czy takie przyziemne względy mogą skłonić moją duszę do jednej czy drugiej opcji
ale mam myśl - na każdej imprezie musi być kontestator - ta ja się piszę na stanowisko ;p |
Jakie przyziemne? Jak będzie pogoda, to jaskółki wysoko latają. A kontestować to będziesz musiała we Włoszczowej, bo u nasz zgoda musi być i porządek
Ulka - Wto 25 Wrz, 2007 21:07
| Alison napisał/a: | | Ulka napisał/a: | a w ogóle czy takie przyziemne względy mogą skłonić moją duszę do jednej czy drugiej opcji
ale mam myśl - na każdej imprezie musi być kontestator - ta ja się piszę na stanowisko ;p |
Jakie przyziemne? Jak będzie pogoda, to jaskółki wysoko latają. A kontestować to będziesz musiała we Włoszczowej, bo u nasz zgoda musi być i porządek |
taa jeest!
ja będę kontestować ale w porządku i zgodnie
Aragonte - Wto 25 Wrz, 2007 21:10
| Alison napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Ani rozważna, ani romantyczna? |
No ale przynajmniej stracona. Też ładny przymiotnik. Ile niesie w sobie tragicznej treści. I jedna taka byś była, jedyna (bo wszystkie chcą jechać) :wink: |
OK, to jadę na bank
Stracona, hmm... tragicznej, powiadasz? No, ja bym ujęła to dosadniej, bo ostatnio czuję się do d... khem, dama tego pisać nie powinna
Matylda - Wto 25 Wrz, 2007 21:10
| Admete napisał/a: | Można wpaść jak najbardziej - i tak dla ścisłości - chyba z Keanu |
Ja na Twoim miejscu to bym sie nie podzieliła
|
|
|