Filmy - Plotki i newsy filmowe
Admete - Pią 21 Mar, 2008 16:32
Typowe Bollywood to Ta Ra Rum Pum - spokojnie możesz iść i się sympatycznie bawić. Yuva - rzecz dobra, ale dość poważna i z zacięciem społecznym. Uwaga - jest trochę przemocy. Warto jednak obejrzeć, żeby zobaczyć, że Bollywood to nie tylko śliczne filmy o miłości. Chak de India - tam nie ma piosenek i to nie jest typowy film bolly. Polecam jednak, bo Shah Rukh Khan jak marzenie w roli trenera żeńskiej drużyny hokeja na trawie
Caitriona - Pią 21 Mar, 2008 16:39
I właśnie chyba na Chak De India się przejdę, bo jeszcze nie widziałam
Anaru - Sob 22 Mar, 2008 10:11
| trifle napisał/a: | | Właśnie w wyborczej znalazłam zapowiedź festiwalu Bollywood i chciałam zapytać, co polecacie z tych filmów |
Ja idę na wszystko (na karnet) chociaż zastanawiałam się nad tym, czy na pewno chcę powtórki TRRP, bo zapamiętało mi sie jako absolutnie nieprzykuwające uwagi, a właściwie to lekko męczące...
* Guru - 1 kwietnia
Nie widziałam, zamierzam zobaczyć, choć ludzie mieli pewne takie zastrzeżenia do tego filmu . Ale tytuł jest na tyle znany, że cieszę się, że zobaczę.
* Yuva - 2 kwietnia
Nowoczesny, nie typowo bollywoodzki, ponoć robi wrażenie. Jeszcze nie widziałam, za to muzykę ma genialną, jedną z moich absolutnie ulubionych. Cieszę się, że go zobaczę w kinie.
3. Ta Ra Rum Pum - 3 kwietnia
Sympatyczna bajka o kierowcy rajdowym i jego rodzinie, chwilami nawet z tańczącymi misiami w piosence , a ogólnie jakimś dramatem w tle - nie zostało mi za dużo w pamięci.
4. Jhoom Barabar Jhoom - 4 kwietnia
Nie mam pojęcia, pominąwszy to, że kręcili m.in. w Londynie
5. Dhoom 2 - 5 kwietnia
Plastik-fantastik, pościgi i kradzieże, efekty specjalne, mnóstwo rozebranych panienek i rozebrany Hrithik, fajna muzyka - czysta rozrywka, ale świetna na duży ekran
Z pierwszej części są bohaterowie - Abhi, jego Ptuś (tym razem minimalnie) i Uday. Nie ma za dużo wspólnego, a pierwsza część jest trochę bardziej wiarygodna i bardzo ją lubię
6. Chak De! India - 6 kwietnia
Naprawdę świetny film, przynajmniej moim zdaniem - nie tylko ze względu na Shahrukha, który za te kreację został naprawdę doceniony i przez widzów i przez krytyków - dramat sportowy oparty na faktach. Widziałam 2 razy, chętnie zobaczę kolejny raz.
W gruncie rzeczy sporo możesz sobie o filmach przeczytać na tej festiwalowej stronie, całkiem dobrze je opisali.
trifle - Sob 22 Mar, 2008 15:16
A wiem, że opisali, ale ja lubię znać Wasze opinie
A mam inteligentne pytanie czy w czasie projekcji w kinie robią prawdziwą przerwą w intermission?
Anaru - Sob 22 Mar, 2008 17:41
| trifle napisał/a: | A mam inteligentne pytanie czy w czasie projekcji w kinie robią prawdziwą przerwą w intermission? |
Ponoć robią. U nas w Krakowie chcieli robić taką długości 15-30 minut i w środek wsadzać atrakcje typu joga, tańce itp. Ostatnio słyszałam, że to wszystko ma być przed filmem (alleluja!), więc mam nadzieję, że intermission albo nie będzie w ogóle, albo skrócą do minimum przy którymś dłuższym filmie - ot, tak parę minut na sikanie jak to jest w indyjskich kinach .
trifle - Nie 23 Mar, 2008 14:29
Niedobrze Film się zaczyna o 19, a pewnie i tak się nie zacznie punktualnie, trzy godziny prawie, plus intermission - albo będę musiała wyjść szybciej albo nie będę miała jak wrócić do domu
Harry_the_Cat - Nie 30 Mar, 2008 16:23
Madonna planuje nakręcić remake Casablanki w Iraku...
http://www.dailymail.co.u...in_page_id=1773
Tamara - Nie 30 Mar, 2008 17:12
O Matko Bosko , nie wyobrażam sobie tego... To może niedługo zaplanuje nakręcić "Przeminęło z wiatrem"?
Harry_the_Cat - Nie 30 Mar, 2008 17:16
Mam nadzieje, że Madonna się za to nie weźmie....
trifle - Śro 02 Kwi, 2008 11:56
| Harry_the_Cat napisał/a: | Madonna planuje nakręcić remake Casablanki w Iraku... |
[sori, zabrakło mi słów.. bo i kto i gdzie......]
Admete - Nie 06 Kwi, 2008 22:33
Czasy, w których przyszło nam żyć (The Way We Live Now)
Buuu a ja tego nie widziałam! za to oglądam teraz sage Rodu Foryte'ów. Chyba jest na to osobny watek?
Gitka - Pon 07 Kwi, 2008 17:36
Filip Bajon ekranizuje "Śluby panieńskie" Fredry
http://www.stopklatka.pl/...skad=newsletter
Gosia - Pon 07 Kwi, 2008 20:40
Ja mam zagadke filmową. Czy ktos rozpozna wszystkie osoby na tym zdjeciu?
Albo powie z kim one mu sie kojarza..
Harry_the_Cat - Pon 07 Kwi, 2008 20:48
Ja tylko Sarah poznaję
Admete - Pon 07 Kwi, 2008 20:51
Pan w środku grał w Lark Rise to Candleford i w nowej wersji Foryte'ów.
Gosia - Pon 07 Kwi, 2008 20:51
Okay.
1. po lewej Sarah Smart (grala z Rysiem w Sparkhouse)
2. w srodku Ben Miles (gral w Lark Rise to Candleford)
Zostal pan po prawej
asiek - Pon 07 Kwi, 2008 20:53
Po prawej Hugh Bonneville of kors.
Gosia - Pon 07 Kwi, 2008 20:54
Bingo!
Jak go poznalas?
praedzio - Pon 07 Kwi, 2008 21:02
A, faktycznie! Tego pośrodku pamiętam z Under the Greenwood Tree.
asiek - Pon 07 Kwi, 2008 21:03
| Gosia napisał/a: | | Jak go poznalas? |
Oczy, a potem usta,...dla mnie bardzo charakterystyczne.
Gosia - Pon 07 Kwi, 2008 21:08
Ben Miles gral w Under the Greenwood? I gra w Forsythe Saga?
Asiek, to fakt, po ustach i oczach mozna go poznac. ale jak ta fotkę ujrzalam, to wybuchnelam smiechem
praedzio - Pon 07 Kwi, 2008 21:09
| Gosia napisał/a: | | Ben Miles gral w Under the Greenwood? |
No, tak. Pastora.
Gosia - Pon 07 Kwi, 2008 21:13
Zainteresowal mnie ten brytyjski serial:
Adrian Lester, Julie Graham and Hugh Bonneville make history come alive in Bonekickers
http://www.bbc.co.uk/pres...nekickers.shtml
Bonekickers begins filming in and around Bath this month and will transmit on BBC One in spring 2008.
http://www.blox.pl/koment...informacje.html
Stacja BBC ogłosiła szczeguły dotyczące obsady nowego serialu Bonekickers, który będzie liczył (niestety, jak większość produkcji brytyjskich) tylko sześć odcinków.
Julie Graham - foto 1(znana z:Dalziel & Pascoe, William And Mary) gra Gillian, zadziorną Celtyjkę, która dowodzi grupą archeologów i pracuje na Uniwerystecie w Bath.
Adrian Lester - foto 2(znany z:Hustle, Ballet Shoes) gra Dr Bena Akomfrah, eksperta kryminalistyki, który wnosi obiektywistyczne rozumowanie w zespole.
Hugh Bonneville - foto 3(znany z Miss Austen Regrets, Tsunami)jako encyklopedyczny maniak- Gregory Parton.
Gugu Mbatha-Raw - foto 4(znana z Spooks, Tish Jones in Doctor Who)jako Viv Davis, młoda, pełna chęci, stażystka świeżo po studiach.
Umiejętności całej grupy łączą się podczas oględzin różnorodnych znalezisk takich jak ciała, książki czy broń. Wszystko to prowadzi ich do zbadania przeszłości, która ujawni przed nimi niebezpieczeństwa i tajemnice teraźniejszości.
Począwszy od odkopania zamordowanych niewolników z XVIII w po możliwe odkrycie drzewa Krzyża świętego, każdy odcinek przedstawia widok na dany okres w historii, ale co ważniejsze, jest refleksją dotyczącą tego, jak żyjemy w naszych czasach.
Strona filmu:
http://bonekickers.com/
P.S. A moze i faktycznie, musze sobie chyba ten film przypomniec
Admete - Pon 07 Kwi, 2008 21:15
W Forsyte'ach gra Montague'a Dartie męża Winifredy ( Amandy Root ).
Kiedy będzie ten serial o archeologach? Brzmi szalenie interesująco
Gosia - Pon 07 Kwi, 2008 21:26
Wrzucilam wyzej jeszcze wiece informacji.
Nie wiadomo, kiedy bedzie w tv, ale na amazonie mowa juz o edycji DVD
Available for pre-order. This item will be released on 16 Jun 2008.
Amazon brytyjski
|
|
|